Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniah

BETA HCG - TEST PROSZĘ PORADDZCIE!!!!

Polecane posty

dzięki :) na razie przepisał mi duphaston i za 2 tygodnie na usg

Gość Evatarka
a co tu taka cisza? jak tam się macie? ja chodzę jak paw...betka w ciagu 48 godzin urosła z 3200 na 7800. zaczynam spokojnie podchodzić do sprawy :). buziaki dla was wszystkich

Witam ostatni okres miałąm 10go lutego.15go marca robiłam test beta hcg wynik 36,66 dzisiaj robiłam owo badanie powtórnie i wynik wyszedl mi 336,31.Czy to ciąża?I czy prawdą jest że w ciąży z której powstaje chłopczyk przyrasta owo hcg wolniej?Sugestia pani laborantki.I czy nie przyrasta w moim przypadku zamało to hcg?Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmm
betka rośnie wzorcowo!!!!!!!!!!!!! a prawidłowy przyrost to min. 66% co 48godz.

Cześć dziewczyny jestem tu nowa ale mam pytanie 7 marca nie dostałam okresu zrobiłam test i wyszedł pozytywnie,15 marca bylam u lekarza zrobil mi usg stwierdzil ze jest ladna zdrowa 5 tyg ciaza w macicy tylko nie widac jeszcze zarodka poniewaz jest za wcześnie:(dzisiaj robiłam bete i wynikł był 2.620,0 pani laborantka powiedziała że to 3-4 tydzień ciąży...Jestem już mamą 5 letniego Oliwierka ale bardzo się stresuje ponieważ pierwsza ciąża była zagrożona z tego też powodu lekarz dał mi profilaktycznie duphaston i mam przyjsc na usg 31 marca bo wtedy ma już widać zarodek...Przepraszam za kłopot i proszę napiszcie czy według Was jest wszystko ok.Z gory dziekeuje i pozdrawiam

monikadg pani laborantka to się chyba pomyliła :) 4-5 ---------- 75 - 2600 5-6 --------- 850 - 20,800 ta są normy więc wszystko jest moim zdanie w porządku,a inne dziewczyny chyba to potwierdzą,więc nie denerwuj się :)

Gość paulina1111
Witajcie Chciałabym Was zapytać czy jest jeszcze jakaś sznsa.. W sobotę zrobiłam 2 testy ciążowe obydwa wyszły pozytywnie, w poniedziałek poszłam na USG, lekarz po wielkości dziecka stwierdził że jestem w 7 tygodniu ciąży, jednak nie było akcji serca. Nie uwieżyłam, jeszcze tego samego dnia poszliśmy do drugiego lekarza, diagnoza ta sama. Zalecił zrobienie ilosciowych badań beta HCG jeśli będą wzrastać mam udać się do szpitala na zabieg.. Pierwszy wynik wyszedł 22929,5 co wskazuje na 11-15 tydzień ciązy dzisiaj będę miała kolejny wynik. Okresu nie mam od 2 miesięcy, piersi nabrzmiały i bolą mnie. Myślicie że oni mogli się mylić i jest jeszcze jakaś szansa? To bardzo bolesna sytuacja i nie życze jej nikomu, kilka dni temu nawet nie dałabym rady o tym pisać. Ostatnią miesiączkę miałam 12 stycznia

z tą betą dziewczyny jest różnie bo w labolatoriach różnie robią albo total albo jakoś inaczej i wtedy normy są inne tak jak u Evatarki mi się wydaje bo w 3 tyg po zapłodnieniu beta ponad 3000 tyś to u mnie na wynikach wskazuje już na 6 tydzień więc przy wyniku zawsze jest norma i wg niej należy obliczać.... Pozdrawiam

paulina1111 no ciężka sprawa ale czasem jak czytałam nma forach też były takie sytuacje ale dziewczyna nie poszła na zabied i tydzień potem serce już biło!!! więc trzymam kciuki i na prawdę przeleć wszystkich lekarzy żebyś była pewna że nic nie da się zrobić!!! Ja trzymam kciuki że wszystko jednak będzie dobrze!!! Sama mam usg w poniedziałek i czekam na serduszko!!! u mnie zacznie sie 9 tydzień a 6 po zapłodnieniu więc też mam stresa!!! u mnie ostatnio jeszcze zarodka nie było widać był to 26 dzień po zapłodnieniu więc może za wcześnie ... Powodzenia!!!

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmm
tolanka ma racje, normy podawane są różnie albo od ostatniej @ liczonej na książkowe 28dni albo od owulacji która jak każdej wiadomo zmienną jest;) skoro lekarz mówi 5 to pewno liczy od ostatnie a pani z lab. od owu może liczyć i by sie już zgadzało!!!! a co do serduszka w 7tyg. spokojnie zobaczysz czy beta prawidłowo rośnie może owu była troszke później? czasem serce pojawia się w 6 a czasem prawie w 9tyg. jeśli beta nie spada a rośnie zawsze jest szansa!!!!!!!!!!

Mam taką nadzieję:)w poniedziałek pójdę i zrobię drugi raz betę jeśli będzie wzrastała to pewnie mnie to uspokoi do momentu aż usłyszę serduszko maleństwa:)Dziękuję za odpowiedź:)

Mam taką nadzieję:)w poniedziałek pójdę i zrobię drugi raz betę jeśli będzie wzrastała to pewnie mnie to uspokoi do momentu aż usłyszę serduszko maleństwa:)Dziękuję za odpowiedź:)

witam wszystkich na forum,ja mam takie pytanie jak umiecie mi odpowiedziec z góry DZIĘKUJE więc robiłam test B-HCG wynik 35.6mUL/ml co to znaczy ???? prosze mi napisac.

weris dziekuje za odpowiedz JA to mam wogule dziwnie do oststni okres miałam w 2009r wrzesien potem byłam na zastrzyku 3 miesiace i zaraz na tablwtkach. Ginekolog mnie badał i kazała zrobić badanie nie mam okresu 6 miesięcy i tu taki wunik.

Jejku kilka dni nie zaglądałam na topik a tu takie wiadomości Evatarka moje najszczersze gratulacje, wiedziałam że w końcu topik się odczaruje. Tolanka trzymam kciuki napewno wszystko będzie ok. Dzastin co u ciebie? A u mnie w końcu nudności i wymioty trochę odpuściły ,2 kwietnia idę na usg prenatalne {ze wzgledu na mój wiek} i strasznie się stresuje, przy pierwszej ciaży niczym się nie przejmowałam a teraz koszmar, może dlatego że jest to 9 lat póżniej i niestety za dużo się już w życiu naoglądałam i nasłuchałam.Ale jestem dobrej myśli i wam też tego życzę.

idi a jak sobie radziłaś z nudnościami,kiedyś na forum było coś na ten temat,ale nie umiem znaleźć pozdrawiam :)

do Nika w pierwszej ciąży pomagały mi herbatniki przed wstaniem z łózka ale miałam mdłości tylko rano. Teraz mam mdłości cały dzień na przemian z wymiotami i pomaga mi tylko jedzenie, więc cały czas coś podjadam {lekarka powiedziała że pomagają migdały i wit B6 } ale mnie niestety nie pomogło. I tym sposobem chociaż jestem w 3mc. to tak wygladałam jak w czasie pierwszej ciąży gdy byłam już w 6mc. Aż boję się pomyśleć co będzie dalej.Ale teraz mam ogromny szacunek dla kobiet które cierpią cały dzień to jest poprostu koszmar, ja naszczęście mam już przerwy 2godz. gdzie czuję się "normalnie" i wtedy mogę coś zrobić.{w pracy też cały czas wcinam}.

Nudności - przekleństwo -z synem miałam tylko popołudniu takie delikatne a teraz od 7 rano do wieczora brak apetytu na cokolwiek i ciągle mnie mdli i wymioty... jak któraś zna dobrą metodę to ja też proszę o poradę i może na cerę bo strasznie sie przesuszyła i jakieś plamki czerwone... idi1313 Trzymam kciuki!!! u mnie też -6 lat różnicy więc... ale oby zdrowe dzieciaczki były :)

idi1313 to który to tydzień? ja się boje jeść - choc czasem wole zjeść i mieć czym zwymiotować niż tymi kwasami... Może tez spróbuję po prostu coś przekąsić jak zacznie mdlić... a co do wagi ja już też nie mieszczę się w rzeczy mimo że to 9 tydzień zacznie się od poniedziałku :)ale w 1 ciąży też tak było :)

Do Tolanka u mnie będzie już 11tydz. a różnicę będę miała 9lat. bo mam syna 8 letniego. Ale masz rację aby maleństwa były zdrowe.

mi na te przykre dolegliwości pomagała woda przegotowana z miodem rano na czczo było naprawde dużo lepiej

Gość maarta22
dziewczyny czy któraś z Was mierzyła sobie temperature bo ja od samego początku cyklu mam 37stopni, 36,9 .... czy to jest ok ?? proszę o pomoc w interpretacji :)

marta 22 Ja sobie mierzyłam temperaturke jak podejrzewałam że jestem w ciąży i miałam 36.9 tak do 37.6 ale też podczas owulacji rośnie temp.

Gość maarta22
Netka ale ja mam dzisiaj dopiero 9 dzień cyklu i temperatura jest cały czas ok. 37 stopni albo 36,9... Od samego początku się taka utrzymuję .

dzisiaj nie mam żadnych nudności i zaczynam panikować,wolałabym je mieć,a może to normalne,że raz jest tak a raz inaczej ??!!!!

Gość asia1983
Witam Was, mam pyatnie czy 4 dni przed spodziewanym okresem hcg z krwi wykaże mi czy jestem w ciązy.Od tygodnia mierzę temperaturę i mam w granicy 37-37,4 stopni.Staramy się już 2 rok i powoli siadają mi nerwy:(Pozdrawiam

asia1983 bete można wykonać już 10 dni po owulacji powinna coś pokazać,zapłodnienie trwa około 8dni..powodzenia:)

Gość asia1983
No to w takim razie jutro idę zrobić zobaczymy co wyjdzie, bo czekanie mnie dobije.

Gość Evatarka
Nika...ja też tak panikuję. Wczoraj miałam takie dziwne wzdęcia. rano się obudziłam i od razu po cyckach się zaczełam macać czy dalej bolą...bolą, ale panika jest mega. mnie na mdłości to raczej nie bierze (tym też się martwie, bo wiem że lepiej mieć dolegliwości) Mnie tylko piersi bolą i sa wielkie. zawsze byly spore, teraz są jeszcze większe...za kilka miesiecy bede mogla nimi zabić :D:D:D:D