Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 44444444444444444444

grozi mi usunięcie macicy, czy ktoś przez to przechodził?

Polecane posty

Gość Karolina39
Wydaje mi się, że majciochy w szpitalu w ogóle nie są potrzebne. Niech się rana wietrzy :) No i majciochy mogą urażać. Nie nosiłam w ogóle. Za to we własną koszulę wskoczyłam kiedy tylko mogłam, choć faktem jest, że te szpitalne przy upałach są super (pomimo koszmarnego wyglądu bardzo przewiewne).

Debaja majciochy załozyłam jak mi dren wyciagnęli moze byc tak, ze bedziesz plamic lub lekko krwawic takze dobrze miec ze soba wkładki. Majty najlepsze bawełniane i takie do pepka z koronami na jakis czas trzeba sie pozegnać, i tak jak powiedziała kolezanka przede mna kiedy sie da trzeba rozciecie wietrzyć. jesli sie teraz tak denerwujesz kup sobie kalms ziołowe tabletki odpreżajace na pewno pomogą, w szpitalu jak bedziesz chciała tez Ci cos podadza i pamietaj \"strach przed cierpieniem jest gorszy od samego cierpienia\". ja tez sie strasznie bałam nawet sie z rodzina pozegnałam na wszelki wypadek ;) taka przestraszona byłam, a dzis mija juz miesiąc i co najwazniejsze moge spac na brzuchu :) W szpitalu moze spotkasz takie jak ty niebożątka bedzie Ci lzej. W srode bede trzymac kciuki :):):) Pozdrawiam

Gość Debaja
ok, wszystko wiem , dzięki serdeczne :-):-):-)

mam pytanko do kobietek, którym zostawiono przydatki i szyjke mzcicy. po jakim czasie małyscie plamienia, które miały byc w miejsce miesiaczki jak one wygladały i jak długo trwały/ Z góry dziekuje za oddpowiedź

Gość Jadzka48
Witam dziewczyny,dawno mnie tu nie było ale czytam was codziennie,niedługo minie 10 miesięcy od mojego zabiegu i nie chce chwalić ale jest okej,Kasiek ja miałam plamienia tzw. miesiączki ze 3 razy,jak sobie pozwolę na ciężką pracę to zdaży się że majtki się zabrudzą minimalnie,pozostał mi 1 jajnik i szyjka,nie biorę żadnych leków,lekarz powiedział że jajnik pracuje,wytwarza pęcherzyki ale ja czasami mam takie wsciekłe humory że domownicy nie wytrzymują,wiadomo że ten jeden jajnik pracuje za dwa i może nie dawać rady,jeśli chodzi o pas to ja do większego wysiłku zakładałam nawet jakiś czas po zabiegu,dla bespieczeństwa,pas widziała też w sklepie z reha bilitacyjnymi urządzeniami,mnie dała koleżanka bo jej już nie był potrzebny.

Gość Jadzka48
nie napisałam że jak nadszedł czas kiedy miałabym miesiączkę to takie ciemne plamienia trwały jeden dzień i na drugi już koniec,pewnie zależy to też od organizmu,pozdrawiam.

Gość edison85
witam! mam pytanie czy podczas naswietlen lampami tzn. radioterapii goraczka jest czyms normalnym???

Gość aliszka567
Jak dowiedziałyście się o problemie. Czy to wyszło przy badaniu gin, czy jakimś innym

Gość aliszka567
Proszę o odpowiedź, bo mam stracha. Pozdrawiam

W czasie radioterapi może wystąpić gorączka ,ze wzgledu na poparzenia wewnetrzne ,które występują prawie zawsze ,to jest reakcja obronna organizmu,wszystkie powikłania powinny ustąpićm po ok 3 tyg.(zależy to również od dawki promieniowania).Pozdrawiam

Aliszka -o swoim problemie dowiedziałam się po otrzymaniu wyniku cytologii a potem nastąpił dalszy ciąg diagnozowania tj. kolposkopia ,wycinek i operacja.A u dziewczyn ,które mają mięśniaki ,ginekolog widzi je podczas USG dopochwowego i przez powłoki brzuszne.Tak czy inaczej trzeba udać się do ginekologa, jak są niepokojace objawy ,również na badanie profilaktycznie.Pozdrawiam

Aliszka u mnie takze wszystko zaczęło się od nieprawidłowej cytologi , nic mnie nie bolałao nie miałam zadnych dolegliwosci bolowych, upławów , plamien itd.

Witajcie czytam was i sobie pomyslałam, ze miałam szczeście majac tylko miesniaki. Podziwiam Was za walke jaka prowadzicie z choroba nowotworowa ja nie wiem czy dałabym rade. Trzymam kcuki za was wszystkie bardzo mocno. Jade dzisiaj na kontrole zobaczymy czego sie dowiem :) Elcia belcia nie napisaas co lekarz powiedział na Twoje bóle w podbrzuszu pozdrawiam ciepło

Gość Karolina39
Aliszka, u mnie objawami było coraz dłuższe i coraz bardziej bolesne krwawienie miesiączkowe, a w końcu krwawienie pomiędzy okresami.

Gość ruda miśka
Aliszka-nie miałam objawów.Czułam się świetnie.Lekarz zdiagnozował dużego mięśniaka podczas corocznych badań(Każdej wiosny biegam do kontroli,nawet wtedy jeśli się nic niepokojącego nie dzieje)Zaskoczenie było pełne.W następnym miesiącu (kwiecień) miałam już bardzo obfitą miesiączkę,a w maju operację.Pozdrawiam

Gość ruda miśka
Dodam jeszcze,że strach przed nagłym i niespodziewanym pozostał i pewnie długo mnie nie opuści.Wczoraj pomaszerowałam do mojej dentystki,żeby sprawdziła,czy narkoza nie narobiła szkód.Okazało się,że wszystko w porządku.Pani doktor powiedziała:"Do zobaczenia wiosną,chyba że się coś stanie."Aż podskoczyłam na fotelu.Mam wielkie pragnienie,żeby przez jakiś czas nic się nie działo.

Gość Debaja
U mnie nagłe mini plamienie pod koniec maja, zaraz lekarz i diagnoza przerosnięte endometrium(+moje kilkuletnie mięśniaki+cysta na jajniku leczone i kontrolowane) i dalej potoczyło się szybko , jeszcze w maju łyżeczkowanie i czekanie na wynik/rak endometrium na szczęście nie złośliwy.Szybko podjęta decyzja i za parę dni ciachanko. A na dobrą nutę, jestem laska po fryzjerze z kasztanową czuprynką, a i szlafroczek w sam raz na korytarzowo-szpitalną modę (jak to mawia moja teściowa) sobie podkupiłam :-).

Gość ruda miśka
Debaja włosy też farbowałam przed operacją,na jaki kolor nie ma wątpliwości.Kupiłam też szlafrok i piżamkę,bo jak mówi moja mama(80 lat po poważnym zawale i wielu pobytach w szpitalu)"Choroba,chorobą a wyglądać jakoś trzeba"Pozdrawiam

Gość Debaja
Super, że znalazłam to forum. Jesteście kobitki ogromnym wsparciem i bardzo Wam za to dziękuję.

a ja ufarbowałam włosy po operacji , gdy wyczytałam ze przy raku szyjki macicy nie podaje się chemioterapi tylko leczenie polega na operacji i naswietlaniach , byłam taka uradowana po tej wiadomosci ze poleciałam do fryzjera i zrobiłam balejaz zapłaciłam 120 zł :( a i tak byłam w siódmym niebie :)

Gość menopauzka
Witajcie! Głosduszy-przez prawie dwa lata brałam doustne hormony w postaci tabletek,ale niestety mam cały woreczek żółciowy wypełniony kamieniami więc postanowiłam przejść na plastry.Na plastrach jestem od ponad trzech miesiący i czuję się bardzo dobrze,nawet lepiej niż na tabletkach.Wczesniej na tabletkach często bolały mnie żyły w nogach,a teraz odpukać na razie spokój.

Gość aliszka567
Witam Dziękuję za wyjaśnienia. Ja byłam w zeszłym roku na kontroli cytologii i badaniu i nic nie wskazało, abym musiała poddać się jakimś innym badaniom. Tak jak pisałam wcześniej mam problem z nietrzymaniem moczu.W związku z tym lekarz po badaniu stwierdził, że należy zrobić oba zabiegi za jednym zamachem. Pozdrawiam Ale chyba pójdę jeszcze do urologa

Gość ina52
Dziewczyny wybierające się do szpitala, weźcie z sobą 2 a nawet 3 koszule. Mnie po operacji oblewały strasznie poty. Miałam 2 koszule ale płukałam je w umywalce, bo były przepocone. Do domu wyszłam w 7 dniu po operacji. Dwa dni po operacji są najtrudniejsze, ale do przeżycia :) . Będzie dobrze :)

Gość ina52
aliszka567 jeśli chodzi o nietrzymanie moczu, to musisz bardzo pilnować się po operacji, aby nie dźwigać. Ja to forum znalazłam po powrocie ze szpitala i bardzo pomogły mi uwagi clemi i innych dziewczyn, za co jestem im ogromnie wdzięczna.

Gość Glosduszy
Witam ... Dzieki menopauzka za odpowiedz. Ja rozmawialam z moja lekarka w piatek i operacje bede miala za 2 tygodnie. Psychicznie jestem na nia dobrze nstawiona. Zrobilam sobie liste zakupow. Czy na rana dawalyscie jakies masci, ja zawsze na rany stosuje rywanol, pewno zle napisalam, ale pewno wiecie o co sie rozchodzi. Mam do Was prosbe, czy mozecie mi napisac jakie masci, czy tabletki Wam pomogly po operacji, mieszkam za granica i chce sie zaopatrzyc w Polska medycyne jak cos. Pozdrawiam i caluje ........

Gość Debaja
Witam serdecznie ! U mnie operacja tuż, tuż. Dobrze, że już tak blisko. Nastawianie dalej mam optymistyczne. Dzisiaj żeby nie myśleć za dużo zabieramy psa i jedziemy do lasu , nad wodę. Miłego dnia, pozdrawiam.

Ja też oczywiście przed zabiegiem poszłam zrobić sobie ładną fryzurkę,do szpitala zabrałam 2 koszule i 3 piżamy ( jak nie ma już cewnika to piżama jest wygodniejsza ,tym bardziej że ranę miałam 7cm i w poprzek tuż nad spojeniem łonowym. Maoo- jak masz stan przedinwazyjny to nie będzie żadnego dalszego leczenia (żadnej radioterapii!!).Pozdrawiam

Ojjj Danusiu zeby tylko było tak jak piszesz 🌼 , jutro mija 3 tydzien od operacji , jutro dzwonię po raz drugi w sprawie wyników . Mam nadzieję ze jutro juz się dowiem , na czym stoję aaaaaaa własnie czy oni mowią telefnicznie jaki jest wynik , czy nic nie mowią , tzn . tylko tyle ze jest i nic więcej ?

Maloo-ja miałam dzwonić do sekretariatu ,tam tylko mówią że wynik jest i nic więcej, z wynikiem udajesz się do dyżurki lekarskiej i tam ci go zinterpretują.Powodzenia

Gość B A S K A
wyników nie czytają przez telefon , nawet nie mowia czy cos nie tak. trzeba do lekarza i tyle. Do szpitala radze kupić takie majty jednorazowe w aptece - jak powiecie ze idziecie na operacje brzucha to panie w aptece bedą wiedziały jakie. Masci - to nie bardzo . najpierw jest plasterek a potem sie goi samo . Tabletki to brałam ketonal i jesli bedziesz miała usuniete oba jajniki to sie zaopatrz w plastry albo hormony jakies. Powodzenia Dziewczyny

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się