Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 44444444444444444444

grozi mi usunięcie macicy, czy ktoś przez to przechodził?

Polecane posty

Gość kora43
przy wzroście 174 ważę 78kg gruba nie jestem ale małą oponkę mam

Gość kora43
cięcie miałam w poprzek i to bardzo nisko i ta nieszczęsna oponka tak sobie teraz będzie wisieć nad blizną

Gość do Magnoli
Masz dobrego lekarza i wie jakie cięcie itd jest możliwe i najlepsze u Ciebie po poprzednich. Na forum z dziewczynami się tego nie ustala ale wiedzą dużo, w moim przypadku to więcej niż mój lekarz a pytać się go "wstydałam'', niepotrzebnie. Ale nie obawiaj się zbytnio pytać o wszystko, masz prawo nie wiedzieć a grzecznie sformułowane pytania z pozycji pacjentki nie będą "nie na miejscu". anka

Gość do kora
Mnie ta oponka też denerwuje. Jestem chuda ale właśnie ta pozioma operacja taką oponkę robi, przy szczupłości też, tyle że ze skóry się głównie składa bo szew jest ściągający i wklęsły. Nie będę tego poprawiać u chirurga plastyka, co innego gdybym była młoda

Gość do Ja84
Ja, masz poczucie humoru ("czarnego') albo raczej pomyliłaś chyba forum?

Gość baaaaa
Jeśli chodzi o oponkę, to zniknie; juz raz byłam tak cięta i wszystko się wyrównało, nawet cięcia nie było widać i wyjaśniało. Jestem szczupła, już widzę, jak mi powoli znika. Trzeba się trochę pilnować z jedzeniem, a po 3 miesiącach powoli i delikatnie ćwiczyć mięśnie brzucha. PAS był bardzo dobrym rozwiązaniem, nosiłam go bardziej pod cięciem, żeby podtrzymywało. Mój siódmy tydzień po, a już od trzech tygodni współżyję, sprzątam, nie dzwigam, kucam, robię prawie wszystko to, co zdrowa kobieta. Drugi tydzien byłam na kontroli u lekarza i powiedział mi, że nie ma żadnych zastrzeżeń do współżycia, że ta część nie jest ruszana, wszystko pokazał na usg i wyjaśnił. Także nie ma tu większych przeciwskazań, ale te dwa, trzy tygodnie wstrzemięzliwości się przydadzą.

Gość hmira
Ja pomimo ze nie mam usuniętych jajników tyje od operacji przytyłam 3-4 kg i zgubić nie mogę.Baaa,wiele kobiet tak jak ja i Anka1002 maja problemy z seksem a dokładnie z bólem podczas i potem .Mnie usunięto trochę więcej jak Tobie.Poharatano dol strasznie żeby naprawić to co wypadło,miedzy innymi zwężono i skrócono pochwę,pęcherz przyszyto do powłoki brzusznej z tego powodu nie mogę długo siedzieć , ponoć to się kiedyś rozciągnie ale kiedy.Dobrze ze mój mąż nie ma temperamentu królika bo nie wiem jakby nasze małżeństwo się skończyło.Anka1002 a na czym polega Twój problem.

Gość do hmira
co do seksu to sie krepuję na forum szczegółowiej napisać. A najogólniej i najkrócej to tak, po pół roku po operacji to zupełnie zanikło jakiekolwiek libido, żadnej chęci potrzeby podniecenia czy odczuwania przyjemności. A przez te pół roku próbowania to stosunek fizycznie bolał i do niczego u mnie nie dochodziło, żele nie pomagały na tyle by się dało jak wcześniej. Gdybyś zechciała pogadać na intymne tematy: anka1002@o2.pl

Gość do hmira
zapomniałam ci napisać że mnie też podczas współżycia pęcherz bolał, i mocz się wydostawał, ale czuję go cały czas i bez współzycia

Gość baaaaa
trzeba trafić na dobrego lekarza, z panstwowego przerzuciłam się na prywatnego , który wie co robi

Gość Ja84
Po takich zabiegach po jakim czasie stosunek odbywacie?

Gość baaaaa
miesiąc

Gość Ave m
Do Magnolia powiedz mi proszę czy po usunięciu systemu dostałaś krwawienie z odstawienia? Gdzie będziesz operowana?

Gość Ave m
Dolegliwości mam identyczne . Zastosowanie oxycortu oceniam średnio,, a Ty? Przeczytałam wszystkie Twoje wątki i głęboko Ci współczuję . Niemniej jednak czeka mnie to co Ciebie stąd moje pytanie .

Gość Ave m
Chirurg zaplanował mój zabieg 18 lipca .

Gość baaaaa
Do hmira Szczerze Ci wspolczuję.

Gość polt
ja tez 17 vVII

Witam , po raz pierwszy na forum. Jestem 19 dzień po usunieciu macicy z przydatkami, do tej pory mam problem z jelitami i wypróznianiem . Czy ktoś podzieli się ze mną informacją czy to tak długo może trwac bo zaczynam się denerwować czy w brzuszku aby wszystko w porządku ?

Gość kora43
eska ja się czasem wspomagałam czopkiem glicerynowym,żadna przyjemność ale pomaga

Gość Magnolio
a kto Cię będzie operował? w Krakowie jest kilku dobrych ginekologów, ciekawa jestem czy trafiłaś do nich może?

Gość Magnolio
a kto Cię będzie operował? w Krakowie jest kilku dobrych ginekologów, ciekawa jestem czy trafiłaś do nich może?

Do Kora 43 to wypróżnianie jest nawet codziennie bo pije siemie lniane i syrop lactulosum, problem tkwi w tym ze poprzedzone jest zawsze bólami brzucha to samo dotyczy gazów - też boleśnie idzie a zaznaczam ze stosuje scisłą diete i jem malutko. Jestem szczupła a jeszcze schudłam i to wcale mnie nie cieszy. Też tak miałaś z tymi jelitkami ? czy tylko mi to "zdrowienie" tak wolno idzie ? Pozdrawiam serdecznie

Gość kora43
do eska nie miałam takich problemów,troszkę pobolewało ale nie mocno,nie stosuję żadnej diety,dosłownie przez kilka dni po operacji jadłam lekko strawne rzeczy choć w międzyczasie skusiłam się na pizzę.Na razie nie przytyłam.

Gość esko64
to za krótko po operacji, 19 dni, żeby wróciły jelitka do normalnej pracy.

Gość do przed operacją
http://nordicpharma.pl/zrosty-w-jamie-brzusznej-i-miednicy-malej/ zapytajcie panie idące na operacje jakimi metodami was lekarz, szpital dysponuje w celu zmniejszenia procesu powstania zrostów. To poważna sprawa, od zrostów mogą być pózniej dolegliwości i problemy, np. niedrożność jelita cienkiego. Samo zalecenie chodzenia zaraz po operacji to nie wszystko w celu profilaktycznym. Teraz są już dostępne i można zastosować odpowiednie preparaty śródoperacyjnie

Cześć Ave dzięki Ci bardzo, że napisałaś ciekawa jestem bo wspomniałaś o oxykorcie dlaczego to brałaś czy na szczypania miałaś mirenkę? Bardzo się denerwuje nie mogę tego w głowie wyłączyć dzisiaj dla mnie ważna noc pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się