Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abcdehg

Brak okresu - czym moze byc wywolany?

Polecane posty

Gość abcdehg

Powinnam w tamtym tygodniu dostac miesiaczke, nie dostaje regularnie, u mnie bywa roznie raz 34, 32, 27, 30...itp. Dzis jest 36 dzien od ostatniej miesiaczki. Zastanawiam sie od czego jest to uzaleznione dlaczego jeszcze nie dostalam okresu. Robilam test ciazowy - wynik byl negatywny. Czy powinnam sie udac do ginekologa? Prosze o szybkie odpowiedzi!!

Gość stres

Gość abcdehg
a oprocz tego?? i czy powinnam isc do lekarza??

Gość no pewnie ze powinnas isc
do ginekologa, poniewaz jak piszesz masz bardzo nieregularne krwawienia. A co za tym idzie prawdopodobnie zaburzenia hormonalne. Nie piszesz ile masz lat. Jesli zaczelas miesiaczkowac niedawno to do 2 lat od pierwszej miesiaczki moga wystepowac takie wahania. Jesli miesiaczkujesz juz od dawna, to najwyzszy czas porozmawiac o tym z ginekologiem

Gość abcdehg
pierwsza miesiaczke dostalam w 2001 roku czyli 4 lata temu teraz mam 16 lat...Boje sie wizyty u ginekologa

Gość abcdehg
po za tym sama nie pojde...:(a z matka nie chce o tym za bardzo rozmawiac, bo nigdy o takich sparwach z nia nie rozmawialam, moze pokryjomu samam mam isc;(

Gość abcdehg
a po za tym wydaje mi sie ze okres musi sie wyregulowac do 18 roku zycia a jezlei to prawda to mam jeszcze czas...

Gość ojej ojej
czemu nie chcesz z mama rozmawiac? Ona przeciez najlepiej by ci pomogla. Nigdy nie rozmawialyscie na tego typu tematy, czy macie zly kontaky ze soba? Moze jedna i druga wstydzi sie... Szkoda. Sluchaj, jesli tej miesiaczki nie bedziesz miala do 40 dnia, to wybierz sie do ginekologa. Tyle, ze mama pewnie polecilaby ci jakiegos dobrego. Bo wizyta u tego lekarza nie jest najwieksza przyjemnoscia jaka moze spotkac mloda kobiete i dobrze by bylo wybrac lekarza, ktorego polubisz i nie bedziesz sie wstydzic. Mozesz nie zgodzic sie na badanie wewnetrzne i tylko porozmawiac jesli chcesz. Albo pobrac krew na poziom hormonow. Szkoda, ze nie moze ci towarzyszyc mama. A moze z przyjaciolka sie wybierz? Pozdrawiam cie i nie boj sie, tylko idz chociaz pogadac z lekarzem - wyjasni ci pewnie sporo rzeczy, ktore cie interesuja. Smialo o wszystko pytaj, On jest po to, zeby ci odpowiedziec

Gość abcdehg
dziekuje bardzo

Gość abcdehg
do JEJKU: nie sexilam sie...wiec nie wypowiadaj sie jezelli nie wiesz dokladnie wszytskiego. Okres dostalam dzisiaj, ale jak zawesze okropnie boli mnie brzuch..:(

Gość roopuch
eeeeeeeeeee ....... a to skąd pomysł , że mogłaśbyćw ciąży ? Ma się narodzić nowy mesjasz czy co ?