Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielono mi...

problemy z naczynkami....

Polecane posty

Gość łukaszekkkkkkkk
Mam rozszerzone naczynka na twarzy, byłem już w ars medica na kilku zabiegach zamykania laserem naczynek, ale jakoś nie widzę efektów, poza tym smaruje się kremem bioderma sensibio Ar i Pani dermatolog przepisała mi żel rozex , ale też jakoś nic nie dają, sam juz nie wiem co robić, a co myślicie o o dr Szprniger? bo słyszałem, że jest dobra i sam juz nie wiem co mam robić, żebym zauważył efekty.....POMOCY!!!!!!

Gość bazylianna
witam! na owym forum, jest jedna wzmianka o mojej przypadłości: mianowicie plam czerwonych w stresowym sytuacjach; luz gdyby to dotyczyło jedynie twarzy a oprócz tego moją zmorą są plamy na dekoldzie! nie muszę mówić jakie uczucie dyskomfortu towarzyszy temu! nie wiem od czego to zależy, bo są różne objawy stresu - czerwona w całości twarz - czerwony w całości dekold - czerwona w całości twarz i dekold - plamy na twarzy - plamy na dekoldzie - plamy na dekoldzie i twarzy to jest nienormalne, koloryt plam, zaczerwienienia jest naprawdę pokaźny, nie tak jak w przypadku dziewczyny, która na podobnym forum udostępniła zdjęcie swojego, jak to nazwała "buraka", który niby dręczy ją i przez to ma wręcz wyimaginowany problem, bo to było dosłownie zarumienienie!!! bez sensu dla mnie są wypowiedzi osób z podobnym "problemem", chyba że dla nabicia postów, co bardziej nabiera nonsensu =L Ruboril - różne opinie, cena średnia, chyba spróbuję, chociaż chciałabym usłyszeć opinię w przypadku stosowania go również na dekold... z góry dzięki mój nr gg 1586363, kontakt wyżej napisanej wiadomości, proszę o rady, a konkretnie o specyfiki: kremy, żele chyba wiecie jak zdesperowany jest człowiek z tą przypadłością. czekam na inf

Gość alicja444
Miałam Ruboril - taki sobie. Osobiście wolę Rubialine. Ruboril absolutnie nie na dekold, ma żółty kolor i brudzi ubrania, bo słabo sie wchłania. Fajna jest maseczka z Dax Cosmetics, systematycznie używana naprawdę pomaga. Ja mam właśnie takie plamy jak Bazylianna, żadko mam plamy na twarzy, głównie na szyi i dekoldzie pod wpływem emocji albo alkoholu. To podobno nasz układ współczulny czy autonomiczny jest za to odpowiedzialny, a my na to nic nie możemy poradzić, bo nie mamy na niego wpływu. Ja trochę to forum traktuję jak forma terapii, daje mi poczucie ulgi fakt, że nie tylko ja mam taki problem. Im więcej się tym irytujemy, tym bardziej się nakręcamy i jest gorzej.

Gość Iweta2
Jeśli szukacie dobrego podkładu,który pomaga ukryć rumieńce to polecam UNIFIANCE La Roche Posay. Bardzo fajnie kryje i nie zatyka skóry, nie ma efektu maski. Oczywiście nie należy przesadzać z ilością ;) i dobrac odpowiedni odcień. Jest do tego bardzo wydajny, choć kosztuje ok 70 zł, mi opakowanie starcza nawet na 10 m-cy! Stosowałam też kremy na naczynka Farmony, Dr Eris, Dax Cosmetix i też z La Roche ale nie widziałam efektu po użyciu żadnego z nich, niestety...Powoli zastanawiam się nad zabieiem wiązką światła IPL, obawiam się jednak, że jeden zabieg nie wystarczy i trochę kaski trzeba będzie wydać. Ech..

Gość twistasia
Witam.Od 10 lat mam problemy z cerą.Nos czerwony jak u pijaczki,policzki zarózowione,broda ,czoło i dekolt z widocznymi pajaczkami.Nie zdiagnozowano u mnie tradziku różowatego ,a jedynie rozszerzone naczynka.Yżywałam Ruboril,Diroseal,kremy Eris'a i mnóstwo leków.Zamykałam naczynka za pomoca lasera i tradycyjna metoda .Patrze na siebie i rzygać mi sie chce-przepraszam co bardziej wrażliwych.Jednego jestem pewna,nie wydawajcie pieniędzy na Diroseal ani ,bron Boże Eris'a.Mojej skorze jeszcze bardziej zaszkodziły.Ponoc skuteczne sa kosmetyki firmy Floslek.Nie wiem,jeszcze nie próbowałam.Niedawno,z wielkim niedowierzaniem,jako ,ze wiekszosc kosmetyków powoduje u mnie uczulenie-wypróbowałam maseczke Oriflame.Nie pamietam jej nazwy.Jakas taka liftingujaco-odzywcza ,w brazowo-bordowym opakowniu.Pierwszy raz od lat moja buzia była naturalnego koloru.Efekt utrzymał sie tylko jeden dzien ,ale było warto.Nie wiem juz jak walczyc z tym czerwonym komunista na buzi,ale nie trace nadziei.

Gość karolinka19888
witam. ja ma ten sam problem, popekane naczynka na policzkach wygladam okropnie. zdecydowalam sie na zabieg laserem IPL wybralam juz gabinet- Consensus w Krakowie. mam pytanie czy ktos mial wykonywany tam ten zabieg? jestli tak to prosze Was napiszcie czy pomoglo, po ilu zabiegach byly widoczne rezultaty i czy nie bylo zadnych skutkow ubocznych tj.poparzenia. ile po zabiegu cera wyglad zle? studiuje dziennie i nie chcialabym staszyc na uczelni, czy przez weekend skora sie wygoi? laser to moja ostania nadzieja bo juz nie moge na siebie patzrec, mam wrazenie ze wszyscy sie ze mnie smieja:( a o samoocenie juz jnie wspomne:( bardzo prosze o odpowiedz.

Gość alicja444
No w końcu ktoś się wybiera na ten zabieg. Błagam Cię, po zabiegu koniecznie napisz, co o tym sądzisz. Proszę, to ważne dla mnie. Też chciałam sie poddać temu zabiegowi, nawet byłam na konsultacjach z babką, która to wykonuje, ale ona nie była pewna, czy mi pomoże, bo ja mam raczej problem z rumieniem na twarzy, szyi i dekoldzie podczas emocji lub po alkoholu. Mówiła, że to właśnie bardziej nadaje się na widoczne popękane naczynka, a ślady są niewielkie, utrzymujące się do trzech dni, więc zrób to lepiej w piątek. Raczej nie będziesz straszyć. Trzymam kciuki i jeszcze raz proszę...pisz jak wyszło.

Gość twistasia
Ja mam taki problem jak Alicja 444,niby nie naczynka,niby nie tradzik rózowaty,ale cienka skóra,wrazliwośc na bodźce zewnetrzne(watr,zimno,słońce).Laser mi nie pomógł.Jeśli chodzi o wyglad po zabiegu,to przez pierwsza dobę skóra była lekko obrzęknieta i zaczerwieniona.Dzień później nie było juz śladu po zabiegu.Powodzenia!Koniecznie napisz jakie efekty są widoczne po zabiegu.Pozdrawiam.

Gość alicja444
Ale jaki laser Ci nie pomógł? Zwykły, klasyczny? Ja też miałam taki zabieg zwykłym laserem. Natomiast Karolinka 19888 idzie na laser IPL, to nowej generacji sprzęt, zupełnie inny. Tego nie próbowałam, ale myślałam o tym, że ogólnie by mi może wzmocnił naczynka. I ciagle sie zastanawiam.

Gość karolinka19888
alicja444, czyli na tej konsultacvji powiedzieli Ci ze IPL to tylko na te widoczne naczynka? bo ja slyszalam ze on jest dobry na rumien i ze jest najbezpieczniejszy ze wszystkich laserow. wybieram sie na zabieg na poczatku albo pod koniec listopada. mial byc grudzien ale nie moge juz na siebie patrzec w lustrze:( kolezanka polecila mi gabinet w katowicach, ona miala tam zabieg IPL ale na sladzy po tradzuiku i mowila ze zaczeriwenienie zniklo jej po kilku godzinach. dziewczyny, piszcie cos o efektach zabiegow laserowych czy wogule pomagaja. pozdro:)

Gość alicja444
Babka na tych konsultacjach IPL nie mówiła, że tylko na widoczne naczynka, jeszcze na przebarwienia, nierówności i na trwale utrzymujący się rumień. Problem polega na tym, że mi bardziej zależało na szyji i dekoldzie, żeby mi te plamy nie wychodziły podczas emocji, ale ona nie robiła nigdy tego w tych miejscach i nie wie, czy pomoże. Zastanawiam się, jednak, jaki Ty masz rumień skoro piszesz, że nie możesz na siebie patrzeć w lustrze. Czyli co? Masz go stale. No to może ten zabieg jest właśnie dla Ciebie. Na pewno.

Gość alicja444
Teraz dopiero się cofnęłam do Twojej pierwszej wypowiedzi...czyli masz popękane naczynka na policzkach..to idź na ten zabieg, on faktycznie jest bezpieczny, a poprawi Ci wygląd

Gość karolinka19888
alicja444, mam lekki rumien utrzymujacy sie stale i duzo widocznych czerwonych niteczek. nie wyglada to za ciekawie:( mam nadzieje ze ten IPL mi pomoze. a Ty moze idz lepiej do dermatologa z tym bo jak Ci na szyi plamy wyskakuja to pewnie to nie ma nic wspolnego z naczynkami a dobry lekarz Ci powinien pomoc:)

Gość twistasia
Zamykałam dzis naczynka na policzkach i nosie.Zabieg przeprowadzono przy użyciu lasera Vasculight z intensywnym źródłem światła IPL Photoderm.Trudno mi ocenic efekty,gdyz 8 godzin po zabiegu skóra jest mocno zaczerwieniona,a pod oczami spuchnięta i jakby "zastrupkowana".Sam zabieg oceniam jako dość bolesny (8 na 10 w skali"bólowej").Wszystko trwało ok.10 min.Jutro napiszę o efektach.Cena za policzki i nos-600zł. Kilka lat temu poddałam się podobnemu zabiegowi,ale teraz juz sama nie pamiętam czy było to zamykanie laserem czy w jakis inny sposób.

Gość twistasia
27 godzin po zabiegu skóra nadal jest zaczerwieniona,dolne powieki mocno spuchnięte.Skóra na prawym policzku wyglada jak poparzona,strupki są dziś brązowe.Naczynek na nosie jest wyraźnie mniej.Ogólnie wygladam nieciekawie.

Gość malaa12
twistasia, i jak przeszlo Ci juz to zaczerwienienie? ja tez ide na IPL ale dopiero za niecaly miesiac a widzisz jakas poprawe? mam nadzieje ze Ci pomoze:) te naczynka sa okropne, strasznie szpeca mam ich dosc:(

Gość ccc...
a gdzie sie robi takie zabiegi w jakims salonie kosmetycznym czy gdzie mam sie udac?

Gość lolkam
najlepiej do dobrego drmatologa

Gość ja po tych wszyskich
a czy ktoras probowala tego kremu http://www.lara.pl/product.php/1,789/2086/Kojacy-krem-na-dzien-z-ekstraktem-z-kwiatu-pomaranczy-kasztanowca-i-Dry-Flo.html chce go sobie kupic ale nie wiem czy warto. dodam ze nie mam zadnych pajaczkow na razie tylko czasami zaczerwienione policzki i nos

Gość twistasia
Mija czwarty dzień od zabiegu.Poparzony policzek nadal jest zaczerwieniony,strupki całkiem zbrązowiały.Nos nie jest tak czerwony jak przed zabiegiem ,ale efekt daleki jest od tego jakiego oczekiwałam.Efektem ubocznym są tez dwa nowe naczynka na nosie,które pojawiły się po zabiegu i do dzis nie wchłonęły.Za miesiąc powinnam powtórzyc laser,ale nie wiem,czy się zdecyduję.Reasumując,ja widzę jakąś poprawe,ale mama i znajomi nie widzą żadnej różnicy.

Gość alexsijjs
czy hydroksyzyna naprawde pomaga na napadowe czerwienienie sie twarzy bo ja juz nie daje rady to mnie strasznie ogranicza piszcie kto bierze lub brałi mu pomagała na ta przypałosć pozdr

Gość alicja444
Trochę pomaga, ale też przymula. W chwili najsilniejszego stresu jest super, bo mniej się czerwienię albo wcale i jestem spokojna. Najważniejsze, że zapominam o mojej dolegliwości. Gorzej jest po sytuacji stesowej - jestem przymulona. Żadko biorę hydroksyzynę. Najczęściej na jakieś ważne spotkanie lub przed dużą imprezą.

Gość alexksija
aha a biorac hydroksyzyne mozna pic w jakis małyh ilosciach alkohol np piwko jedno czy dwa ? ...

Gość alicja444
Ja piję, czasami więcej niż jedno piwko, ale nie od razu po wzięciu, za kilka godzin. No, ale z ilością lepiej nie przesadzać.

Gość alexsijjs
chyba musze sie wybrac do lekarza po te hydroksyzyne bo kremy rzeczywiscie gó...no co daja ;/ no ale napewno nie zaszkodzą a co do rozszerzonych naczyn na policzkach to czy mozna je usunac raz na zawsze ? słyszałąm o ipl miał ktoś ? wydaje mi sie ze ta rozszerzone naczynka trzeba usunac bo one nie maja zdolnosci do obkurczania sie nie sa elastyczne a od kremów bnnapewno sie takie nie zrobia ;. tylko teraz pytanie jakim laserem zeby nie pogors\zyc sprawy ;//

Gość adzika5
hydroksyzyna jest super pomaga na plamy ale za zadne skarby nie bierzcie 2 tabletek na raz albo w krotkich odstepach czasu. ja tak zrobilam i zasnelam na przystanku bo powieki opadaly jakby byly z kamienia. jedna w zupelnosci wystarczy.

Gość ajjuuusiiia
kurcze a ile dziala hydroksyzyna? kurcze ide jjutro do lekarza po nia koniecznie bo dalej nie moge tak zyc z tymi rumiencami w kazdej blahej sytuacji tylko o njich mysle ciagle ehhhh ;// adzika dzieki za info ;************** buziolaczki :D:D:D

Gość gosulikcza
no włąsnie te naczynka czasem rozszerzaja sie podczas picia np goracyh napojów ale mysle zzze 90 % odgrywa tutaj nasza psychika ... hmm musze spróbwać hydroksyzyna jezeli pomoze to byloby to moje wybawiienie bo z tym nie da sie zyc ..ja nie potrafie :(((

Gość gosulikcza
adzika a mam pytanie czy zwykły lekarz ci przepisał tą hydroksyzyne bo ja sie wqybieram do psychitary po ten lek ;) xD

Gość alicjannnaaao
a słyszałyscie o takim zabniegu zakleszczenia tego nerwu któy odpowiada za czerwiebnienei sie podobno wykonuja takie zabiegi bo w sumie nie mozna całe zycie leków na to brać chyba .. ;/ piszcie co wiecie i pozdr :)