Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielono mi...

problemy z naczynkami....

Polecane posty

Gość fhfhfghhhhhhhhhhhhhhhh
alicja ja jutro z tym ide własnie do psyhiatry jak to niepomoze to zdecyduje sie na laser ipl wiec piszcie kto mial juz taki zabieg no i najwazniejsze czy pomogł pozdrawiam

i chce obalić te mity ze łykanie witaminki c i picie skrzypu wyleczy rumien moze cos tam da ale nie oszukujmy sie napewno go nie zlikwiduje tutaj jedyna nadzieja jest dla mnie laser ipl podobno bezpieczny tylko teraz jak znalesc fachowy gabinet w ktorym zabiegi takie wykonuja dermatolodzy macie moze jakies sprawdzone kliniki gdziwe takie zabiegi wykonuja zyje tylko ciagle tym rumieniem nie interesuje mnie juz nic tylko chce miec ładna cere bez tyh cholernych wypieków dodam ze mam przez nie bardzo duze kompleksy moglabym wazyc ze 100 kg niz miec te rumieńce to jest najgorszy hyba problem z cera jaki moze byc wiem ze ludzie maja wieksze problemy ale ja tego nigdy nie zaakceptuje takze dziewczyny wytaczamy walke tej czerwonej gebie i napewno ja wygramy wiec stwierdze na poczatq że te wszystkie kremy to jedna wielka ściema i one nic nie pomogą pozostaje laser ja zdecydowalabym sie tylko na ten ipl bo inne diodowe to za duze ryzyko wkoncu mozna sobie dopiero zaszkodzic jak nam popala buzke i zostana blizny piszcie jak najwiecej o tym zabiegu laserem ipl no i o wszystkicjh metodach ktore pomogly wam zwalczyc to świństwo które przynajmniej mi spedza sen z powiek pozdrawiam i damy rade

alicja a w ktorej klinice dokładnie ten zabieg kosztuje 300zl bo tak własnie usuniecie rumienia z samych policzkow kosztuje mniej wiecej 300 zł podaj dokładny adres tej kliniki albo tel pozdrawiam 3 majcie sie

a czy robila ktoras z was zabieg laserem ipl w VITADERMIE to jest taka klinika w ktorej wlansie takie zabiegi wykonuja i hyba sie skusze ale najpierw chcialabym byc pewna ze taki zabieg nie bedzie niosl za soba jakis komplikacji tj,poparzenia skory blizny itp pozdrawiam i czekam na cennne informacje

Gość alicja444
Zobacz w internecie stronę tego zakładu, www.laser-studio.pl, ale najlepiej szukaj blisko Twojego miejsca zamieszkania, a skąd jesteś? napisz proszę koniecznie co Ci psychiatra powiedział, bo nie wiem czy jest sens iść, czy może nam coś pomóc. O IPL słyszałam, że bardzo pomaga na stałe zaczerwienienia. Ja mam większy kłopot z dekoldem i szyją, ale te plamy mi znikają, więc jak skóra zareaguje na IPL tego nie wiem.

byłam poszłam mówie co mi zalezy ciekawe co poiwe ale kurde jakby moja mama sie dowiedziala ze z powodu rumienców poszłam do lekarza to by mnie wysmiała no wiec tak wypytywał czy bardzo mi przeszkadzaja te rumince no to j amowie ze bardzo czy czesto o tuym mysle ja mowie ze prawie ca;y czas no wiec przepisał mi lek seronil czy jakos tak ale nie mam kaski narazie zeby go wykupić a kosztuje ok 36 zł kupie w pon i zobacze jakie beda efekty

Gość Sto krotka
miałam zabieg laserem po dwóch latach wszystko popękało mi znowu. teraz używam strivectin sd jestem zadowolona. zaczerwienienia na twarzy znikają po dwóch m-cach.

ALE TO JEST PRZECIEZ KREM NA ROZSTEPY WIEC JAK GO STOOSUJESZ NA TWARZ POZDRAWIAM

A SORKI NO TAK TO JEST KREM DO TWARZY I MOWISZ ZE ZNIKNAŁ CI PO NIM RUMIEN I JUZ SIE NIE CZERWIENISZ POZDR

ALE MIALAS USUWANE TYM MLASEREM IPL I MIALAS PEKNIETE NACZYNKA CZY RUMIEN NA TWARZY BO TO JEST RÓŻNICA SORKI ZE TAK CIE MECZE ALE KURCZE JUZ SAMA NIE WIEM CO BEDZIE NAJLEPSZE CZEKAM NA ODP PAAA

Gość FLUSH
witam, mam nerwicę naczyniową i erytrofobię. To wszystko zaczęło się już na początku liceum. Przy każdym stresie robię się czerwony wyskakują mi te plamy, w końcu zaczynam się denerwować z powodu tych wypieków i stres podwójny :/ Błędne koło. Zauważyłem że bardzo negatywne działanie ma na mnie alkohol, kawa i słodycze np. czekolada. Wystarczy że po tym chodź trochę się zdenerwuje i już jestem cały w plamach. Wyskakują mi również podczas brania prysznica, szczególnie gdy leci gorąca woda. Także to jest dowodem że nie tylko emocje potrafią to wywołać. Problem to naczyńka krwionośne, które rozszerzają się nadmiernie. Nerwica naczyniowa jest dziedziczna moja mama to ma. To niestety nie przechodzi z wiekiem, także na przeczekanie tej choroby nie weźmiemy trzeba coś z tym robić, bo ucieka najlepszy czas w życiu a chyba nie muszę zorientowanym pisać jak bardzo ta choroba potrafi ograniczać i psychicznie wykańczać. Nie byłem jeszcze u lekarza ale się wybieram, mam nadzieje że mnie nie oleje i poza rutinoscorbinem przepisze coś. Tylko ciekawe co? Czytałem na innych forach a może i na tym :p że pomocne może okazać się: witamina PP, rutinoscorbin, zioła uspokajające,krem z witaminą K, wyciąg z kasztanowca i jakieś inne wynalazki. Co najciekawsze na jednym z forów przeczytałem że leki antyhistaminowe okazały się zbawienne dla niektórych! Może w tym jest nadzieja . pozdrawiam

Gość SYLWIA_22
Moje problemy z naczynkami odziedziczy£am po mamie,pierwsze widoczne oznaki pekajacych naczynek zauwazylam kiedy odstawi£am solarium a moja skora sta£a sie jasniejsza,zauwazylam drobne,czerwone zy£ki.Ogolnie to czesto sie rumieni£am bez powodu,po wypiciy drinka poprostu pali£y mnie poliki.Posz£am do kosmetyczki poradzi£a mi co robic,tzn.zero goracych rzeczy typu :kawa czy zupa.Uzywa£am kremow Venosystem-ca£a seria;krem na dzien,serum,maseczka zelowa.Nie by£am zachwycona,potem uzywa£am la roche posay troche pomog£o DZIS ZAKUPI£AM KREM Z FIRMY CLINIQE anti-redness zobaczymy jak podzia£a,s£ysza£am pozytywne opinie wiec zobaczymy;]

Gość AAAAAAplamiasta
Witam Was wszystkich na tym formu. Przez kilka miesięcy próbuję znaleźć jakieś info w necie na temat tej kretyńskiej przypadłości. Od jakiegoś roku zaczęły mnie nawiedzać właśnie nieregularne czerwone plamy na twarzy (poliki i czoło, a nawet nos), kiedy rano wstaję normalnie płakać mi się chce, a tu trza się do pracy wybierać. Co prawda w ciągu dnia plamy się zmniejszają, aż do następnego poranka - życie brzydnie normalnie. Dermatolog stwierdził że przesadzam, ale łatwo jest komuś osądzać innych, kiedy sam czegoś nie doznał na sobie. Przepisał jakieś śmieszne witaminy i maski. Zalecił dietę...ale ta dieta pożal się boże...wg niej to w zasadzie nic nie powiennam jeść. lato idzie, jak tu się opalić troszkę żeby jak człowiek wyglądać. Pomóżcie, jeśli macie coś choć trochę skutecznego na to paskudztwo. Pozdrawiam wszystkich plamiastych

Gość AAAAAAplamiasta
Witam Was wszystkich na tym formu. Przez kilka miesięcy próbuję znaleźć jakieś info w necie na temat tej kretyńskiej przypadłości. Od jakiegoś roku zaczęły mnie nawiedzać właśnie nieregularne czerwone plamy na twarzy (poliki i czoło, a nawet nos), kiedy rano wstaję normalnie płakać mi się chce, a tu trza się do pracy wybierać. Co prawda w ciągu dnia plamy się zmniejszają, aż do następnego poranka - życie brzydnie normalnie. Dermatolog stwierdził że przesadzam, ale łatwo jest komuś osądzać innych, kiedy sam czegoś nie doznał na sobie. Przepisał jakieś śmieszne witaminy i maski. Zalecił dietę...ale ta dieta pożal się boże...wg niej to w zasadzie nic nie powiennam jeść. lato idzie, jak tu się opalić troszkę żeby jak człowiek wyglądać. Pomóżcie, jeśli macie coś choć trochę skutecznego na to paskudztwo. Pozdrawiam wszystkich plamiastych

wiesz najlepszym rozwiaznaiem podObno jest usunie e tyh naczynek laserem ipl ja wsnie zbieram kasje pozdr mnie tesz to juz wkrwia na maxa

Gość afterforty
Dzięki za ten wątek i rady. Z naczynkami borykam się od prawie ćwiertć wieku, najpierw lewa nóżka - makabra, potem policzki nie za dużo, a jakiś czas temu wywaliło mi na dekolcie i jestem podłamana. Liczę, że coś znajdę na forum. P.S. moja mama też ma ten problem, a nigdy nie paliła, kawy prawie nie, alkohol wcale - sądzę, że to genetyczny spadek. Pozdrawiam

Gość adzika19
dziś kupiłam hydroksyzyne. jest niedroga opakowanie 30 tabletek kosztuje 7.50 ale jest tylko na recepte. zwykly lekarz z miejscowej przychodni wypisal mi ja bez problemu. ciekawe jakie beda efekty. mam nadzieje ze zadziala i nie dostane juz plam. tym bardziej za 5 dni maturka...

adzika to napisz konieznie jak ta hy€droksyzyna sie sprawuje bo jestem strasznie ciekawa efektw a ile zale l ci brac tabletek dziennie poz€drawiam

moim zdaniem 90% przyczyn tkwi w naszej psyie bo sama po sobie widze ze kremy za bar€dzo nic tu nie wskuraja ;//

Gość oo wlasnie tak
stosowalam diroseal na noc. mam zamiar teraz kupivc go znowu bo mi odpowiadal i naprawde po dluzszym okresie działa i teraz chce kupic jakis krem na dzien. tez z tej firmy. zastanawiam sie nad Avene - Antirougeurs a Creme Pour Peaux Intolerantes - krem kojący do cery nadwrażliwej. nir wiem ktory bylby lepszy. ktos moze staosowac ktorys z nich i moze mi pomoc?

Gość FLUSH
byłem dzisiaj u dermatologa dowiedziałem się że nie da się pozbyć nerwicy naczyniowej bo jest ona nam zapisana w genach, można za to minimalizować jej objawy. Dopada ona osoby wrażliwe, nerwowe często osoby sławne też borykają się z tym problemem. Pani Dr. przepisała mi Vitapil 1 tab. dziennie, Hydroxyzynium 1-2 tab. 10mg dziennie, Alermed 1 tab. dziennie na noc. Pani Dr. zasugerowała, że Hydroxyzynium oraz Alermed brać w razie nasilonej potrzeby ;] Przy najbliższej okazji napiszę co i jak

Gość adzika19
wzielam dzis hydroksyzyne. lekarz zalecil brac 2 tabletki dziennie( jedna rano zas 2 popoludniu). po 3 godzinach zrobilam sie strasznie senna a pozniej zasnelam bo nie dalam rady. otepia ale jest dobra na nerwy. po 1 tabletce takie efekty- rewelacja. tylko szkoda ze strasznie sie chce po niej spac.no ale musze zobaczyc czy moge sie uczyc po hydroksyzynie. SUKCES- NIE BYLO DZIS PLAM!!!!! dlatego kontynuuje leczenie. pozdrawiam serdecznie wszsytkich plamiastych:) Czy moglby mi ktos napisac co jest dobre na trwale czerwone rumience na policzkach( takie buraczki:)) poniewaz moj chlopak takie ma i chcialby sie ich pozbyc wiec bylabym wdzieczna za kazda rade. Czy używał ktoś kremu ZIAJA do cery naczynkowej( w rozowym opakowaniu) jesli tak to prosze napiszcie o efektach. pozdawiam:)

Gość FLUSH
adzika19 a jakie masz tabletki 10 mg czy 25mg, to że che się po nich tak spać to nic dobrego :/

Gość adzika19
10mg. musze sprobowac wziasc w inne dni bo nie wiem czy ta ospalosc nie byla spowodowana pogoda tak jak dzis. pomimo tego iz nie wzielam tabletek spie caly dzien bo ta pogoda mnie wykancza. wezme w normalny dzien wtedy napisze co i jak.

Gość madzia.a
Od dłuższego czasu kupowałam koncentrat Dermacos z Farmony i teraz nie umiegm go nigdzie znaleźć. Czy został on wycofany? Mi dermatolog przepisał Detralex. Kupuje jednak Diosminex- odpowiednik Detralex- jest o 1/3 ceny tańszy. Po którym opakowaniu powinnam zobaczyć różnice?

Gość Sto krotka
Tak Stri Vectin -jest niby na rozstępy, ale konsultantka w Seforze doradziła mi i zaczęłam go stosować ,naprawdę pomaga!!!! Trzeba w miejsca zaczerwienione wcierać do wchłonięcia. Miałam duże naczynko rozlane pod okiem(w oczodołach niby nie wolno)robiłam to delktnie i zniknęło!!! Większe naczynia też się wchłaniają ale bardzo powoli. Stsuję go ponownie po przerwie półrocznejtrzeci m-c. Powoli ale jest efekt. po laserze Wróciły inne,obok.

ale zy po tej hydroksyzynie wasze polizki sa bla€de i nie czujeie ze macie goraa twarz prosze o info alicjo bo jak tak to zawijam po ten speyfik €do lekarza bo z rumienami ja nie potrafieee tak mnie wkorwiajajaa aze ;(

i prosze o info na temat ipl najlepiej tyh co mieli pzDr

Gość Buaa
Do Adziki19 :ta Hydroksyzyna pomaga??? kurcze bo ja nie wiem czy sie oplaca isc do tego doktora z tym jak i tak tego nie wylecze uff;/;/

Gość adzika19
Hydroksyzyna pomaga i to baaaardzo. dziala juz po 10 minutach i dlugo trzyma. nawet 6 godzin. tylko nie wiem dlaczego ale chce mi sie spac 5 godzin po jej zazyciu.ale najwazniejsze jest to ze nie ma plam!!! juz dluuugo ich nie widzialam, no ale jutro matura ustna zobaczymy jak poradzi sobie z takim stresem. pozdrawiam :)