Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dominisia1

POMOCY - CHCE MIEĆ DZIECKO

Polecane posty

Gość anettaSK
Witam Was Izulka odpisz czy skorzystalas z mojej propozycji o ktorej Ci kiedys mowilam.Jesi nie to ok Pozdrawiam Aneta

Gość Kinia 21
Kali 27 witaj! niestetu nie mam gg gdyż nie mam internetu, kożystam sporadycznie u koleżanki! Ale jak na razie ja mam tylko większe piersi, często siusiam i często jem. Troszke dziwnie sie czuje, boje sie aby nic sie nie stało!

Gość daphne
dziewczyny ! ja staram sie o dzidziusia 4 m-c i mam takie dziwne objawy o ktore chce was zapytac. otóż kiedy kochamy sie z mezem w dni plodne , kilka godzin po stosunku mam ogromne bóle podbrzusza ze az mnie skreca i lezec musze. jest to jednorazowa sytuacja. poznej juz sie to nie powtarza. kilka dni przed @ mam plamienia (ok. 3 dni). nie wiem co to oznacza moze wy mi jakos pomozecie. do lekarza mam wizyte na 16.02 wiec jeszcze troche...POMOZCIE prosze!

Gość witam Was
witam od dłuższego czasu śledze was topik i postanowiłam coś napisac o sobie. Od 4 lat sie staramy ( z przerwami) ale teraz juz wiem że alboo in vitro albo nici z bobasa. wszesniej były kolejno tabletki, HSG, tabletki, inseminacja, tabletki, HSG, laparoskopia i w koncu stwierdzenie ze nic z tego nie wyjdzie bo mam zupełnie zniszczone jajowody. Teraz postanowiliśmy skorzystać z in vitro i juz mialam brac leki a tu znów kloda: torbiel na jajniku i chyba w przyszłym miesiącu z nów laparoskopia. Tak się zastanawiam ile jeszcze zniosę? Bardzo zazdroszczę ym dziewczymon którym sie udało. GRATULACJE MAMUSKI...

Gość Kinia 21
witam Was, ja też myślałam że jestem pogrzebana-niepłodna albo mój ukochany. Ale stało sie i wierze w to że nie poczeba nikomu tych drogich zabiegów, jezsteście przemęczone i za dużo o tym myślicie, dlatego nie wychodzi! Czas i uczucie spokoju, opanowania wszytko wynagrodzi bobaskiem! Powodzenia!!!! Dawajcie cały czas znać co i jak. A u mnie troszke dziwnie bo tylko siusiam i mam większe piersi, żadnych zachcianek ani wymiotów....Buźka dziewczyny!

Gość IZULKA
anetta SK -Niestety jeszce nie wybrałam sie do tego goscia , chyba sie poddałam sama nie wiem . Ztraciłam juz nadzieje tak mi sie wydaje i dlatego tak to wygląda . pozdrawiam was wszystkie buziaczki i powodzenka w dążeniach.

Gość tuva
Wrocilismy dzisiaj z kliniki. Przynajmniej mamy jasnosc. Szansy na naturalna ciaze nie mamy. Czekamy na invitro i ICSI. Podswiadomie czulam, ze tak bedzie. pozdrawiam

Gość izulka
TUVA czy możesz napisac w której klinice byłas na tych badaniach i ile kosztuje takie badanie stwierdzajace ze nie mozesz miec dzieci metoda naturalna? Bede wdzieczna .Pozdrawiam

Gość izulka
KASIKA79 Gratuluje że ci sie powiodło powodzenia i dużo zdrowia ci zycze szczesciaro.Pa

Gość izulka
:):):):(:(:( i co tu dalej począc .

Gość IZULKA
TUVA odezwij sie prosze......................

Gość Tuva
Czesc Izulka! Ja nie mieszkam w Polsce. Robilismy szereg badan, wlasciwie wszystkie mozliwe(hormony, badanie nasienia, wrogosc sluzu, Hsg, monitorowanie cyklu ew owulacji) w Sahlgrenska Universitetssjukhuset w Göteborgu, oplata symboliczna, bo to panstwowo a Szwecja ma niesamowite zaplecze socjalne. Tyle, ze czeka sie w kolejkach, takze my mamy przed soba 1,5 roku czekania na in vitro i ICSI. Oczywiscie mozna wszystko robic prywatnie ale to sa zawrotne sumy. Czuje sie bardzo odprezona, uspokojona, wreszcie wiemy na czym stoimy, koniec z odmierzaniem, testami owulacyjnymi zyciem od do, stresem. Mam nadzieje, ze uda Ci sie naturalnie, jak Ty sie wlasciwie leczysz i z czym masz problem( glupie pytanie z zajsciem oczywiscie...)? Pozdrawiam

Gość karola77
Hej dziewczyny. Staram się z mężem juz 6 cykl. I nic... Poszłam do ginki i kazała mi badać temperaturę przez 2 miesiące. Z tego co zaobserowoałam, chyba mam za mało progesteronu... Nie mam skoku temperatury w drugiej połowie cyklu... Jeszcze miesiąc mierzenia przede mną, ale czuję się zdołowana... Czy to się da wyleczyć??? A najgorzej że kobiety w mojej rodzinie mają problemy z zajściem.... Mama starała się 1,5 roku ze mną, ciocia 7 lat...

Gość daphne
karola! a masz moze plamienia przed @? bo ja mam i podejrzewam ze jest to związane wlasnie z progeseronem. nie mierzylam temp. jeszcze wiec nie wiem jak u nie wygląda temperaturka. ide do ginki w ten czwartek (przynajmniej postaram sie dostac) i zobaczymy co mi powie. my staramy sie od pazdziernika.

Gość karola77
Hej daphne. Tak mam plamienia, zwykle 1 dzień.

Gość IZULKA
TUVA- na niepłodnoćś lecze sie juz 8 miesiecy starmy sie o 1,5 roku. Przeszłam wszystkie badania na niepłdność i wszystko jest ok. Nie ma takowej przyczyny ktora przeszkadzalma by mi zajść w ciąże , a ja w dalszym ciągu nie mogę Wtym cylku planuje insyminacje własnie dzisiaj o 17 tej wybieram sie do gin. by zacząc przygotowywac sie do tego zabiegu. Czasami brakuje mi już sił i sie poddaje, całe szczescie że na krótko i dalej walcze. Zobaczymy , mam madzieję taką małą ale nadal mam.......... pozdrawima i buziaczki .

Gość tuva
Czesc Izulka! Czy z Twoim partnerem jest wszystko ok? Jesli tak to wspolczuje serdecznie, psychika wysiada. My przynajmniej wiemy w czym jest problem, chociaz za optymistycznie to nie brzmi. Tez myslalam o inseminacji, chociaz jej skutecznosc jest mniejsza niz in vitro ale i cena jest duzo mniejsza...Robilas badanie na wrogosc sluzu? Moze w tym tkwi problem? My staramy sie dwa lata, leczymy od listopada, odarci z nadziei na nautralna ciaze zostalismy szybko ale moze i to dobrze, ja sie bardzo uspokoilam. Jak z Twoimi owulacjami? Kurcze wspolczuje Ci strasznie jesli nic konkretnie nie mozna w waszym przypadku powiedziec. Trzymam kciuki, mysle, ze ins. to dobry pomysl. Pozdrawiam

Gość IZULKA
Cześc TUVA Jesli chodzi o nasienie meża to jest nienajlepsze i nienajgorsze tak twierdzi gin. Ogólnoie jest ok i nie kazał sie tym martwic. Ze sluzem tez jest jak najbardziej na tak nie ma problemów. Dzisiaj jestem po wizycie u gin. mam sie zastanowic nad insyminacja . I chyba sie poddam chociaz to tez kosztuje (450pln). Do tej pory miałam juz dwa podejscia (dwa cykle)z zastrzykami i tabletkami potrzymującymi i niestety nie powiodło sie . Tym razem może ta insyminacja coś pomoze zawsze to wieksze prawdopodobieństwo zajścia w ciąże. TUVA dzieki ci serdeczne za słowa otuchy pozdrawiam i powodzonka. Pa.

Gość IZULKA
Tak sobie sledzei przeglądam to nasze posty i nawet nie zauwazyłam że jedna znas stała sie mamusia KALI27 gratuluje z całego serduszka że ci sie udało tak własnie kiedys pisałysmy ze jak sie pierwszej z nas trafi to zeby dała znak..........znak radosci i prosze prosze. Nawet nie wiesz jak sie ciesze tak jak bym to ja była w ciąży nawet sobie nie wyobrażasz . Super to miło zobaczyć taka informacje. Mam gorąca prosbe .....................zebys to ty teraz trzymała za nas pozostałe kciuki. Jeszcze raz gratuluje i pozdrawima serdecznie dbaj o siebie no i oczywiście odezwij sie czasem . Pa

Gość milkaa
dziewczyny ktos napomknął tu o pasku sw. Dominika. jesli jestescie wierzące to warto napisac do siostr dominikanek do gródka bądz radonia. one na pewno wesprą was modlitwą i przyslą pasek sw. dominika ktory noszą kobiety starające sie o dziecko jak i te ktore są juz w ciązy. siostry przesylają tez medalik oraz modlitwy do sw. Dominika patrona bezplodnych oraz ciężarnych. pozdrawiam!

Gość milkaa
ps ja juz mam i nosze!!!

Gość IZULKA
MILKAA czy możesz dac mi jakies namiary , adres do ty siustr . To może byc dobry ponysł napisz jak mozesz. Dzieki z góry pozdrawiam

Gość milkaa
Izulka jasne. napisz maila do siostr na pewno odpiszą jeszcze tego samego dnia a nastepnego przeslą to o czym pisalam priorytetem. wszystko jest za "Bóg zaplac". podaje mail: gródek@dominikanie.pl (ja na taki adres pisalam) a one mi w liscie przeslaly jeszcze taki: mniszki.grodek@op.pl pozdrawiam! wiara i modlitwa nam pomogą na pewno!!!

Gość Izucha
cześc ja własnie zaczyam starać sie o dzidziusia przeczytałam wasze wszytskie wypowiedzi i troche sie przeraziłam zwłaszcza ze jakies 4 miesiące temu po cytologi wykryto u mnie stany zapalne. Teraz jest juz wszystko ok. ale strasznie się boje ze bede miałam problemy z zajścim.

Gość Izucha
TRZYMAM ZA WAS KICUKI ABY WAM SIĘ UDAŁA A WY TRZYMAJCIE ZA MNIE!!!!!!

Gość IZULKA
millka Zaraz sie biore i wysyłam maila . Dziki sliczne i pozdrawim .Odezwij sie czasem.Pa

Gość milkaa
Izulka! ale mam szczescie zawsze wchodze pare minut po tym jak ty napiszesz:) w tym pierwszym adresie ktory podalam powinno byc grodek a nie gródek. za błędzik przepraszam. napisz izulka warto na pewno. pozdrawiam!

Gość IZULKA
milkaa dzieki dzieki domysliłam sie ze to chodzi o polskie znaki. Juz w czoraj wysłałam do dominikanek maila . I dostałam odpowiedz . Właśnie podałam im adres teraz bedze czekac aż cos przyjdzie pocztą. Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam . Trzymaj sie pa