Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę odpowiedzcie

HENNA WAX TREATMENT odżywka

Polecane posty

Gość filozoficzna
a oto moje doświadczenia z waxem:) uzylam dopiero 2 razy mam włosy do pasa cienkie bardzo i po przejsciach(od rozjasniania woda utleniana i cytryna w piatej klasie ,farbowanie pozniej na czarno,pzrez 3 lata,pozniej czerwienie i brazy,odstatnio znow rzjasnianianie wiec troche przeszly 9lat farbowania chemicznego xD)efekty po 2 uzyciach:nie wypadaja!!!!o dziwo czego sie nie spodziewala sa puszyste,miekkie,tylko robia mi si etakie male pajaczki na wlosach mini kołtuniki,ale jeszcepoczekamy,pozdrawiam:)

Gość ona1987
bardzo fajny jest wax, ja go nakladam na cala noc a rano myje wlosy szamponem dove wzmacniajcym i wlosy sa fajneeee.. polecam

Gość angel_20
A która odżywka jest lepsza do zniszczonych włosów??

mam pytanie, czy stosując ta odżywkę używacie też jakiegoś szamponu zmniejszającego wypadanie włosów, czy myjecie zwykłym?

Gość tancredi
Regularnie farbuję włosy. Wcześniej włosy miałam gęste i grube, że mi to przeszkadzało. Potem po licznych farbowaniach stały się cieńsze i było ok. Teraz strasznie zaczęły mi wypadać. Wszędzie zostawiam za soba włosy: na poduszce, pościeli, w łazience, na ubraniach itd. Teraz jeszcze bardziej się przeraziłam gdyż w moich czarnych włosach widać prześwity. Przedziałek wygląda okropnie. Nie jest może jeszcze tak żle, nie rzuca się to tak strasznie w oczy, ale jak zaraz czegoś nie zrobie w tym kierunku to będę łysa. No i jeszcze przez to farbowanie włosy stały się jakby plastikowe..., jakby były sztuczne. W porównaniu z włosami koleżanek które są miekkie i delikatne moje są koszmarne. Ogólnie wyglądają ładnie, mają połysk i w ogóle ale jak się dotknie to są bardzo suche. Zastanawiam się nad farbowaniem henna, może mniej moje włosy będą się niszczyc bo niestety z calkowitego odrzucenia farbowania nie zrezygnuję gdyż jestem szatynką i odrosty by tragicznie wyglądaly poza tym lepiej się czuję w ciemniejszym kolorku i jak niektórzy mówią lepiej wyglądam. Heh tyle się rozpisałam nie na temat co zmieżało do podsumowania, że zdecydowałam się kupić tą odżywkę. Napiszę o moich spostrzeżeniach. Pozdrawiam

Gość oleeenka
hej:) jestem tu nowa..ozywiscie przeczytalam wszystkie mozliwe posty o wax-ie i jak narazie widze ze wiekszosc jest zachwycona..i chyba musze skorzystac bo sama mam problemy z wlosami..sa krecone troche pocieniowane do ramion cienkiei zniszczone bo kilka miesiecy temu mialam robione pasemka rozjasniaczem...czesto prostowalam sama grzywke a teraz mam na niej przeswity i jest tak cienka ze jak zawieje wiatr to wyglada jakby jej nie bylo;/ jutro kupie sobie ten wax i mam nadzieje ze mi pomoze bo jak nie to chyba zgole sie na lyso;/ bo codzienne ukladanie wlosow mnie wykancza

Gość oleeenka
niech mi jeszcze ktos powie ile razy uzywa sie tej odzywki na poczatku w tygodniu?? z gory dzieki;)

Gość Kamka1987
Witam was serdecznie, Używałam kiedyś ok 6 mc. hennę muszę przyznać ze regularnie stosowałam 2-3 razy w tygodniu przez te kilka mc. do tego zażywałam witaminy przeznaczone do włosów i paznokci.(nadal stosuję) i muszę szczerze przyznać ze efekty były.Tak były po ok 2 -3 mc stosowania było widać konkretną poprawę włosów.Były mocna,lśniące i szybciej mi rosły.Przy tym stosowaniu unikałam :prostownicy,żelów ,lakierów,pianek..NIC.Po umyciu włosów używałam jedwabiu.. - najleprze co mogło mnie w żuciu spotkać:P Ostatnio nosiłam dość długo przedłużone włoski,niestety osłabiły się,cebulki włosów,do tego moja zła dieta(ba,fatalna)sprawiły że kondycja moich włosów nie jest już tak piorunująca jak była...:)(nasza dieta i witaminy odgrywają 70 % stany naszych włosów) I cała kuracja od początku..I tak zaznaczę ze są w mega lepszym stanie nić kiedyś...

Gość oleeenka
a w jakich cenach jest ta odzywka? wiem ze zalezy od ilosci wiec chce sie dowiedziec:)

pomozcie ja mam tragedie na wlosach po ostatnim rozjasnianiu jestem prawie lysa i nie wiem co mam robic w aptece polecili mi waxa i powiedzieli ze kobiety w czasie chcemioterapi go uzywaja wiec co myslicie ja juz nie wiem co robic

Gość tancredi
Jestem po pierwszym użyciu tej maseczki. Gdy włosy były mokre byłam zadziwniona ich miekkością, ale gdy wyschły były zwyczajne, a nawet gorzej się ułożyły. Teraz po jednej nocy mam już przetłuszczone włosy. Przy zmywaniu maseczki wyleciało mi bardzo dużo włosów, ale teraz przy czesnaiu jakby już ich mniej było- widać poprawe. heh a może to bardziej efekt plcebo?? Mam nadzieje, że po kilku stosowaniach troche sie wyreguluje to zeby sie tak nie przetłuszczały szybko i będą bardziej miekkie.

Gość she.knows
ja używam co jakiś czas, choć wielkich efektów nie widzę. włosy wypadają nadal tak samo, fakt są bardziej miękkie. jedyny minus jest taki że "schodzi" po tej odżywce farba! przynajmniej z moich włosów. moja koleżanka stosowała regularnie i miała piękne długie, lśniące włosy, i była bardzo zadowolona. może to kwestia indywidualnej budowy włosa, nie wiem, ale używam nadal, co mi tam! może się poprawi! PS: można ją dostać w aptece, cena około 25zł, czasem są promocje (19zl) przynajmniej w mojwj aptece) pozdrawiam wszystkich użytkowników Henna Wax Treatment :)

ja wlasnie uzywam jej po raz drugi dzien po dniu musze cos zrobic bo mam strasznie spalone wlosy tak bardzo ze koncowki mi odpadly nie wiem co dalej moze jest cos leprzego do wlosow bo musze zaczac cos zrobic

Gość nie podzielam waszego zachwytu
nad odzywka wax.Stosowalam ta odzywke w nadziei,ze moje wlosy przestana byc przesuszone.Niestety nie osiagnelam tego efektu.Wlosy po jej zastos przypominaly siano,nie moglam ich rozczesac.Moze znacie jakas inna odzywke,ktora pomoglaby mi zlikwidowac moj problem?

Gość tancredi
Dla mnie ta odżywka chyba też nie jest odpowiednia. Mam strasznie obciążone włosy i okropną szopę;/ Włosy są bardzo sztywne i niemiłe w dotyku. Chociaż przyznam, że zaczęły faktycznie mniej wypadĆ. Na razie z niej nie zrezygnuję bo jednak zależy mi na tym by włosy szybciej rosły i nie wypadały tak masowo jak do tej pory.

Gość Jakshemash
witam panie ! mam kręcone, suche i niestety zniszczone od prostownicy włosy. Odkąd pamiętam zawsze chciałam mieć długie włosy... do trzeciego roku życia byłam prawie łysa:) Włosy rosną mi bardzo bardzo wolno. Kiedyś były nawet gęste.. ale jak nałozyło się kilka czynników jak prostownica, pora roku i złe odżywianie to niezbyt dużo mi ich zostało:) Właśnie ostatnio zauwazyłam, że przy myciu nie wypadają mi pojedyncze włosy, tylko całe pasma, trochę sie tego przestraszyłam... ale wieże, że to od prostownicy. W przyszłym tygodniu kupie wax. Może przed użyciem należy zrobić mały test, tak jak przed farbowaniem włosów? nałozyć wax na mały fragment skóry i zobaczyć czy będzie uczulał. Pozdrawiam:D możę dzięki niemu bede miała te moje wymazone długie, gęste zdrowe, włosy:)

Gość Jakshemash
Możecie mi jeszcze napisać, o co ja mam pytać w aptece o wax? o henna wax? o wax treatment. rozumiem, ze wax l 'biotica to ta podróba, która nie działa? dziękuje z góry za odpowiedzi!!

robilam ta odzywka juz 3 razy ale zawsze po splikaniu daje jeszcze odzywke dove i jestem bardzo zadowolona chcialam powiedziec ze moja ciocia przed smiercia uzywala waxa bo miala chemioterapie i wogole jej nie wypadly wlosy wiec ona musi miec dzialanie na wlosy przynajmniej od wewnatrz naprawde musi dzialac:)

Gość tancredi
Jakshemash pytaj o henna wax w aptece napewno będą wiedzieć o co chodzi. Wax l'biotica jest polskim odpowiednikiem i z tego co wiem bardziej wplywa na regeneracje i odżywienie włosów niż szybszy wzrost czy wypadanie. Pozdrawiam

Gość mon16
chciałabym uzyc wax'u ale boję sie ze po nim jeszcze gorzej będą mi wypadać włosy a tego bym już nie zniosła;/jeszcze nigdy go nie używałam i jestem ciekawa czy wam po tej odzywce włosy bardziej wypadały czy wręcz przeciwnie:)

Gość Jakshemash
angel_07 czytałam, że l'biotica jest słabszym produktem i lepiej kupic tą drugą. Nie wiem ile jest w tym prawdy. Ja kupiłam tą drugą dzisiaj ją wyprobuje. Uzywałam różnych odżywek zeby poprawić kondycje włosów, ale wszystkie były ze zwykłych drogeri i nie pomagały na dłuzszą mete... tyle sie dobrego naczytałam o tym waxie... mam nadzieje, ze pomoże. pozdrawiam !

Gość mon16
użyłam dziś wax'u i zobaczymy czy pomoże na moje wypadające włosy;/oby podziałał

Gość ehhhhh
tamat dla mnie:) przeczytalam wszystkie wypowiedzi i jestm pozytywnie nastawiona:) mam pytanie do dziewczyn/kobiet ktore maja podobne wlosy do moich a dokladniej: cienkie, ciemny blond, wysuszone, kruche, lamliwe, naturalnie falowane a pod wplywem prostowania nabraly mocnego skretu... zastanawiam sie jak odzywka dziala na taki rodzaj wlosow? wyczytalam ze jednym wloski prostuje, innym skreca, jednym matowieje innym sie wygladzaja? jakich efektow poza odzywieniem poprawa kondycji i mniejszym wypadaniem moge sie spodziewac??

Gość ehhhhh
no hej nikt nie ma nic do dodania?? ja dzis kupilam ta maseczke dalam za nia 26 zl w aptece za 480g, opakowanie poreczne wypelnione az po brzegi:) zastanawialam sie jak dlugo to trzymac?? idac wasza rada nie chcialam przeciazac wlosow i nalozylam na 20 min czas ten spedzilam w gorrracej kapieli zmylam maseczke sama woda i w sumie poza miekkoscia w dotyku nic innego nie zuwazalam, wypadaja nadal ale ja nie nastawiam sie na szybki efekt, troche cierpliwosci:) powtrorze zabieg za 5 dni:) dajcie znac jak kondycja waszych wlosow... zawsze kiedy ktos przestaje pisac w daneym temacie a zaczal stosowac jakas metode mam takie dziwne wrazenie ze pozbyl sie problemu tylko zapomnial podzielic sie tym z innymi... a przeciez mozna poswiecic chwilke by dac nadzieje innym:) pozdro

Gość ehhhhh
a ja jestem pozytywnie nastawiona, mam tak rzadkie wloski ze to chyba ostatnia nadzieja:) juz sobie wyobrazam jaka bede miala czupryne za rok hehe mysle ze sporo tez zalezy od nastawienia, dlatego omijalam wypowiedzi ktore podwazyly by skutecznosc tego specyfiku:) sama przetestuje sama ocenie:) a poza tym mnustwo ludzi jest zadowolonych i ja tez chce do nich dolaczyc:)

Gość jakshemash
Dzisiaj użyje waxu drugi raz ! za pierwszym nie trzymałam włosow w cieple, właściwie włosy były po nim fajne - takie miękkie i fajnie się sfalowały, były puszyste:) ale nadal mi wypadają... zwłaszcza po umyciu włosów, wyczesuje całą szczotke... troche przerazający widok dla 17-letniej dziewczyny:)

Gość ehhhhh
ja narazie uzylam raz! wczoraj no i tylko ta miekkosc jest efektem uzycia ale poczekamy dluzej zobaczymy, dzis myjac wlosy wypadla mi taka sama jesli nie wieksza ilosc wlosow... kurcze nie wiem czy to mozliwe ale marza mi sie takie geste zdrowe wlosy... wierze w ta maseczke jesli ona nie zdziala cudow to sie poddaje!:/

Gość mon16
wiem co czujesz:)też chciałabym mieć długie gęste włosy.na początku lipca ufarbowałam je szamponetka i zaczęły wypadać i wybrałam sie do dermatologa i powiedział ze brakuje mi białka i wypadają włosy no i farbowanie;/przepisał tabletki i 2 szampony i powiedział efekt za 4 miesiące myślałam ze padnę;(w końcu natrafiłam na wax początkowo trochę sie bałam ale powiedziałam raz kozie śmierć:)maseczke nakładałam już chyba z 5 razy na początku nie widać było zmian ale teraz po każdym razie jest coraz lepiej włosy przestały tak wypadać sa mięciutkie nie przetłuszczają się tak.maseczke trzeba dobrze ogrzewać wtedy lepiej działa ja najpierw zakładam folie na to czepek i ręcznik i susze suszarka jakieś 15 min potem wchodzę to gorącej kąpieli i po 15 min spłukuje.oj rozpisałam sie nieźle:D:D: