Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę odpowiedzcie

HENNA WAX TREATMENT odżywka

Polecane posty

Gość mam na zbyciu
odzywke WAX do wlosow blond,jesli ktos bylby zainteresowany to chetnie wymienie na jakas inna maske pogrubiajaca,do wlosow bardzo cienkich,delikatnych i elektryzujacych sie

Gość shanon
Mam pytanie: mam naturalne włosy ciemny blond jeżeli użyje henny wax do włosów blond to rozjaśni mi je? jeśli tak to jak bardzo? trochę boje się efektów bo nigdy nie farbowałam włosów a w waszych komentarzach wyczytałam że rozjaśnia je, a potem odrastają odrosty czy po prostu kolor blednie? napiszcie proszę jeśli któraś miała podobną sytuację:)) pozdrawiam;D

Gość gosia_bpg
Po pierwszym użyciu efekt był fantastyczny. Moje włoły swieciły sie tak niesamowicie zdrowo, że mogłabym nimi zajączki puszczać po ścianach :D! Zapach mi sie nie podoba, ale to rzecz gustu, juz teraz go praktycznie nie czuje. 15 dni temu moje włosy miały 65 cm (mierzyłam bardzo dokładnie, bo miałam podciete końcówki i troche za dużo mi mama podcieeła) dzisiaj (po 15 dniach) miałam 65 ,5 cm Moje włosy rosną z normalną predkoscią 1cm miesiecznie, wiec rewelacji nie widze Pół miesaca i pół centymetra przyrosły. WAX używam od 21 dni na zmiane z naftą kosmetyczną i szamponem przeciwko wypadaniu włosów (nazwy nie pamietam, ale bardzo dobry szampon xD) wczesniej przez ok półtorej miesąca stosowałm sam szampon ale innej firmy (tez przeciw wypadaniu włosów) . Poza tym stram się odżywiać w miare zdrowo i raz dziennie jem witaminy. Rok temu jadłam też przez dłuższy czas Skrzyp i tabletki Vitapil(po tych drugich bolał mnie żołądek, i ucierpiał moj przewód pokarmowy, jesli wiecie o co chodzixD wiec musiałm po tyg je odstawic) Na mojej głowie rośnie mi teraz strasznie dużo nowych włosów. Teraz zimą, gdy włosy mi sie elektryzują stoi mi na głowie drugie tyle króciutkich młodych włosków. Jestem bardzo dumna z mojej kuracji :) Polecam ten WAX chociaż nie używam go jakos szczególnie długo, moje włosy wyglądają o niebo zdrowiej!

Gość gosia_bpg
Shanon Ja mam włosy raczej ciemny blond albo jasny braz nikt tego nie wie :D Żadnych odrostów nie mam, a używam WAX do jasnych. mimo ze sa raczej ciemne xD Henna zawsze dobrze działała na moje włoski. położna na rzęsy i brwi bardzo je odżywia i wydaja sie grubsze. dawniej używałam całej gamy szamponów, masek i odżywek nivea brązujących włosy i szczerze powiem nie było kompletnie zadnego efektu....-.- to raczej nie ma znaczenia moim zdaniem czy do ciemnych czy do jasnych. porostu taki ekstrat jest zawarty, aby wydobyć pożądane refleksy, bo jak mowie wołsy sie ładnie zdrowo swiecą.

Gość ja polecam
używam od jakiś 4-5 miesięcy dość regularnie, wlosy sa ladne, nie rozdwajaja sie tak,nie wypadaja, sa grubsze. nawet teraz siedze z odzywka na glowie:D

Gość gosia_bpg
jak pisałąm wczesniej miesiąc temu miałam 65cm teraz jest 68 (mierzone dokładnie) :D wyraźnie przyspieszyły :))))))) przybyło 3 cm w ciagu miesiąca!

Gość katkuta
bywa tu ktos jeszcze

Gość Wiola. ;p
elo .! ja używam waxa od (może) 2 tygodni, nw nuie licze he he ;p i nie widze poprawy ... mam krótkie kręcone włosy brąz i strasznie mi wypoadają wręcz łysieje, a do tego moje włosy są baaardzo słabe... myślałam ze kuracja pomoże, no ale nie widze efektów....;( jak czytam niekótre opinie i piszecie ze wam pomaga to myśle że i mi coś tam da... ;D a jeszcze jedno, bo widzę że wy róźnie stosujecie waxa... wystarczy 2 razy w tygodniu to stosować????????????????????????? pzdr ;) ;***

Gość izka29
Witam, jeśli chodzi o odżywke WAX to polecam mi włosy zaczęły strasznie wypadać 2,5 m-ca po porodzie nie mogę brać prawie żadnych tabletek z witaminami oprócz Feminatalu dla kobiet w ciąży i karmiących (nadal karmie a mój synek ma 4 miesiące) i do tego biorę biotynę i tak na początku włosy po Waxsie wypadały mi jeszcze bardziej jak suszyłam je to musiałam dwa razy czyścić szczotkę do tego po suszeniu wyciągałam je garściami nie mówiąc o czesaniu teraz włosów wypada mi o 1/5 mniej obecnie biorę witaminy o których pisałam myje włosy tez szamponem WAX i stosuję odżywkę na skórę głowy wcieram w skórę i trochę na włosy owijam je ręcznikiem i siedzę w cieple bo tylko wtedy to pomaga tak ok 30-40 min i pózniej jak suszę to stosuję mgielkę Redical narazie jakoś pomaga więc radzę stosować i uzbroic się w cierpliwość bo nic nie pomaga od razu... Pozdrawiam i walczcie o swoje włosy

Gość kwiatuszek ;p
Witam! Po przeczytaniu tak zachwalajacych komentarzy, postanowilam rowniez kupic to cudenko. Moj problem polega na ty ze po myciu glowy wypada mi STRASZNIE duzo wlosow nie raz przez to plakalam juz nawet zaczynam lysiec boje sie ze wcale tak sie stanie i nie bd miala wlosow...;( . Kupilam ten specyfik uzylam go chyba ze 2 razy i nie bylam tak bardzo zachwycona jak podejzewalam ze bede. Po wyplukaniu tyle mi wypadlo wlosow ze sie poplakalam . Masakra ja juz nie wiem co mam robic narazie niczego nie uzywam...uzyla bym ponownie tej maski WAX ale tak bardzo sie boje ze strace tyle wlosow....dziewczyny prosze doradzcie mi cos na te wypadanie wlosow bo juz nie daje rady :((((

Gość BigStar
Spróbuj Radical w ampułkach do wcierania w skórę głowy. Kupisz w aptece, 15 ampułek to koszt około 35 zł. Mnie pomaga. Ewentualnie możesz spróbować maski Stapiz Sleek Line. Opakowania są 250 ml i 1000 ml (a może jest więcej pojemników z innymi pojemnościami o których nie wiem). Kupisz w sklepie fryzjerskim albo hurtowni, ewentualnie na allegro.

Gość emkeadnmaksf
kwiatuszek - koneicznie do lekarza !!!!!!

Gość nowa fanka waxu
Mam wlosy bardzo cienkie, krecone i nigdy w zyciu nie bylam nich zadowolona. Tez duzo mi wypada, sa bardzo suche, sianowate. Odzywki wax do wlosow blond uzylam jak na razie moze jakies 5 razy i jestem bardzo zadowolona z efektow. Wygladaja o niebo zdrowiej, sa blyszczace, miekkie, ladnie sie ukladaja, podniosly sie jakby, nie sa takie oklapniete, co zawsze bylo moja zmora. Poza tym bardzo poprawil mi sie skret wlosow. Czego nie lubie, to zapach ale chyba tez zaczynam sie przyzwyczajac, no i bardzo mnie denerwuje to podgrzewanie. Recznik nagrzewalam poczatkowo na kaloryferze ale i tak nie byl zbyt cieply, wiec teraz robie tak, ze nakladam na wlosy i wchodze do goracej kapieli, ale mimo to, wlosy na czubku glowy dalej pozostaja zimne, wiec po wyjsciu z wanny, nagrzewam wlosy suszarka a potem nakladam na glowe recznik. Wkurzaja mnie jednak te wszystkie zabiegi, bo mimo ze odzywka dziala, mam wrazenie ze dzialalaby lepiej gdyby udalo mi sie wlosy utrzymac w odpowiednio wysokiej temperaturze przez zalecane na opakowaniu pol godziny. Jak wy sobie z tym radzicie?

Gość czekam na WAX
Właśnie czekam na WAX, któy tato kupił mi dzisiaj w aptece, jak tylko przyjdzie to nakładam i opiszę efekt, o ile takowy będzie :) Włosy mam bardzo zniszczone farbowaniem, rozjaśniałam je kilkakrotnie, kiedyś były dużo gęstsze, po użyciu taniej beznadziejnej farny wypadło mi chyba poł włosów. Potem doszła zmiana miejsca zamieszkania na inne miasto i zmiana wody, chlorowanej i okropnej. Kolejne kłęby włosów zostawały mi na szczotce. Próbowałam wszystkiego już chyba, wprawdzie teraz mi nie wypadają, ale dlatego, że są takie nienawilżone zaczęły mi się kręcić, ale w taki sposób, że wyglądam jak szczota. Robiłam badanie w "labortorium włosowym"pod mikroskopem, moje włosy są totalnie puste w środku, babka się przeraziła stanem moich końcówek, chociaż je podcinam regularnie. Tabletki z bratka, herbatki, ale co z tego jak właśnie wróciłąm znad morza i jest tragedia. ZApuszczam włosy, ale od roku mam tą samą długość, fryzjerka mi poweidziałą, że tak mi się końcówki kruszą, że sie "same" obcinają i stoją w miejscu. Mam nadzieję, że to będzie dla mnie ratunkiem!!

Gość PROSZĘ O ODPOWIEDŹ :(
Hej , zostałam dziś bardzo niefortunnie 'podcięta' przez własną siostrę . Zaraz pewnie będzie krzyk że co ja zrobiłam oddając włosy w ręce sis i wgl , ale to miały być tylko końcówki więc się nie obawiałam . Powtarzałam 2-3 cm ...a ona owaliła mi jakieś 7 cm. Włosy muszę przyznać mam cienkie , przed cięciem były tak do zapięcia stanika , teraz są jakieś 3cm za ramiona. Używam 2 miesiąc olejku rycynowego na noc co 2 dzień , uważam że są efekty (w ciągu wakacji włosy przedłużyły się jakieś 4 cm) ale ja jestem bardzo niecierpliwa a dziś prawie popłakałam się widząc ile włosów mi ścięła . Poza tym aby mi odrosły do poprzedniej długości musiałabym czekać ponad 3 miesiące ) . Myślę że olejek mi służy lecz chciałabym poradzić się o jakieś tabletki kapsułki płukanki ...coś co mi dodatkowo pomoże . Przypominam mam cienkie włosy ani rzadkie ani gęste a wolałabym tą drugą opcję , podejrzewam iż stan moich włosów to że słabo rosną są cienkie słabe zawdzięczam genom ...bardzo chciałabym je wzmocnić . Zaznaczam że moje włosy lubią sobie opadać na czubku głowy a nie chcę wyglądać jak ulizaniec i szerokim łukiem omijam odżywki wygładzające . Mimo wszystko muszę przyznać ze po ścięciu włosy wyglądają na gęstsze prawdopodobnie dzięki usunięciu tych siepków tzn końcówek ale jak mam być szczera brakuje mi ich :] Moje włosy na wietrze dosłownie latają wokół głowy -przynajmniej teraz , wcześniej brałam lakier usztywniłam je i lux teraz nawet nie ma mowy o tym ... co do włosów to szczerze przyznam mam na ich punkcie fobię :) Jeżeli wiek ma jakieś znaczenie co do moich włosów to mam 17lat. bardzo proszę o odpowiedź , bd bardzo wdzięczna to moje gg :2777366 . Jeżeli chcecie się poradzić o ten olejek to również możecie pisać na wskazany nr. gg .

Gość elenka wax
Hejka też mam problem z wypadającymi włosami a jeszcze teraz idzie jesień i to już totalna masakra. Co prawda nigdy nie miałam dużo włosów ale tak mało też nie, Używałam już wielu specyfików tabletek, szamponów, odżywek a tu czytam o Wax-ie tylko teraz mam pytanko naturalny kolor moich włosów to ciemny blond ale farbuje je na czerwony więc teraz nie wiem który WAX mogę wybrać bo widzę że są trzy do bląd, ciemnych i zniszczonych. Proszę o pomoc bo nie wiem który będzie najlepszą opcją dla mnie. Pozdrawiam

Gość olciatbg
stosuje tą odżywke dość krótko dopiero 3 raz tak średnio co 2 mycie ale oprócz tego, że włosy są miękkie i gładkie nie ma żadnej poprawy a wręcz przeciwnie. Po normalnym myciu oczywiście włosy wypadają jak wypadały ale to co się dzieje po nałożeniu odżywki to jest makabra!!! Podczas jej spłukiwania włosy poprostu garsciami wypadają pod samym strumieniem wody a nie mówiąc o tym jak ręką przejade ile ich jest :( i zastanawiam się czy nie zaprzestać jej używania bo niedość, że mam cienkie włosy to jeszcze do świat wszystkie mi wylecą w takim tempie!!! Czy ktoś też ma takie "super" efekty po tej odżywce? bo w te śmieszne komentarze, że jednej i drugiej po 1 razie włosy przestały wypadać i są mocniejsze to sorry ale nie uwierze!! pewnie im płacą za takie wpisy i zachwalanie produktu....

Gość Yvex
Nie bardzo was rozumiem dziewczyny. Co w tej odzywe ma byc takiego dobrego skoro zawiera parabeny a przede wszystkim sodium lauryl sulphate, ktor jest dla zdrowia bardzo szkodliwe? od tego wypadaja wlosy a nie rosna! Nie dziwi mnie ze jesli ktos stosuje ta odzywke czesto to wlosy tylko na poczatku sa ladne a pozniej w miare dalszego stosowania przesuszone, lamiace, wypadaja i sa coraz gorsze! To wplyw calej chemii zawartej w tej odzywce, a pozytywny efekty jest tylko tymczasowy i tak naprawde nie poprawia stanu wlosow!

Gość Yvex
Wax to jest mit, podobnie jak nafta kosmetyczna

Gość Yvex
Natomiast olejek rycynowy jest nawet polecany przez lekarzy pacjentom po chemii, ktorym wypadly wlosy - jest wstanie pobudzic wzrost wlosa, rowniez brwi i rzes. wystarczy niewielka ilosc wsmarowac w skore glowy i pozostawic do nastepnego mycia. jesli sie nie przsadzilo z iloscia to wlosy nie sa ani lepkie ani tluste i nie ma problemu z ich umyciem. ja smaruje na noc a myje wlosy. ale nie nalezy przy tym zapominac, ze wlos musi otrzymac odpowiednia ilosc skladnikow by byl zdrowy i ladnie rosl. kto sie odzywia hamburgerami z McDonalda, pije alkohol i kawe, naduzywa cukru i transtluszczow- nigdy tego nie osiagnie. niestety zbyt pozno na to wpadlam i drogo za to zaplacilam. pozdrawiam was wszystkie! I czytajcie na kosmetykach ich sklad zanim wywalicie ciezkie pieniadze na rozne smarowidla i mazidla!

Gość strasznie załamana i zrozpaczo
pełna optymizmu po przeczytanych opiniach na temat tej odżywki kupiłam i zastosowałam , użyłam jej tylko 2 razy , po pierwszym użyciu zaczeła mnie troszkę swędzieć głowa, ale pomyślałam ,że źle spłukałam, po tygodniu użyłam jej drugi raz. Od tego czasu minęły już 8 dni, a mnie w dalszym cigągu bardzo swędzi , piecze skóra głowy, zauważyłam ,że wlosy wypadają mi teraz z cebulkami, (może wcześniej też tak się działo a ja nie zwróciłąm na to uwagi ), myłam już cztery razy głowę i nawet zaraz po myciu głowa nadal mnie pieczę,Jestem przekonana ,że stało się tak na skutek użycia tj odżywki ponieważ oprócz niej nie używałam niczego nowego wybieram się we wtorek do dermatologa i mam nadzieję ,że to nie jest nic aż tak poważnego , chociż nie wiem czy wytrzym i czy już nie dzisiaj pójdę do szpitala na izbę przyjęć , może mi pomogą , niestety przebywam teraz za granicą to kontakt z lekarzem mam utrudniony, mam nadzieję ,że nie wydam majątku na leczenie . czy ktoś miał podobne doświadczenia?

Gość włosy nie mogą wypaść z cebulk
Używam Waxa od czasu kiedy wyszłam ze szpitala. Po zabiegu, po narkozie włosy wychodziły mi całymi garściami. Dzięki wax mam znów lśniące włosy i pojawiło siędużo odrastających, są krótkie względem reszty (mam połdługie włosy) ale są! Wax używam chodząc do sauny suchej. Wtedy idealnie nagrzewa się ciało i włosy z odżywką. Na twarz nakładam olejek z koenzymem Q10 i po pół roku po zabiegu i cera i włosy są super!

Gość podraznil ci skore glowy
lepszy jest polski biowax

Gość FajnaDziewuchNiestara
ja używałam często kiedyś i moge powiedziec,że jest w porządku

Gość przestroga11234
ten post jest aby przestrzec inne forumowiczki przed niewłaściwym użyciem tej odżywki, ja byłam głupia i teraz cierpię, po prostu chciałam przedobrzyć, czytałam ,że aby odżywka dobrze działała należy trzymać ją w cieple , ja za bardzo do serca wzięłam sobie te słowa i podgrzałam włosy na których była odżywka suszarką do włosów, niestety nie miałam pojęcia że tak NIE WOLNO ROBIĆ, dostałam silnej reakcji (może byłam też uczulona na jakiś składnik - tego się dowiem w lutym jak będę miała przeprowadzane testy na ukryte alergie), a jak to moja pani dermatolog powiedziała (nie pamiętam dokładnego określenia) nastąpiła reakcja toksyczna, jak dotąd wypadło mi prawie połowę włosów, a skóra głowy cały piecze czasami mniej czasami bardziej, na szczęście to minie , a włosy odrosną tylko trzeba czekać , ehh a miało być tak piękni , a teraz znowu ok 1,5 roku czekania na wmiarę ładne włosy,( bo teraz to mam strasznie przerzedzone , a więc moje podsumowanie : ODŻYWKA - TAK , tylko trzeba jej używać z głową i zgodnie z instrukcją i czasami dzielić przez połowę to co piszą ludzie na forach bo nie wszystko jest dobre właśnie dla ciebie

dziewczyny, ja walcze z wypadaniem od dwoch lat i mam dla was najwazniejsza rade co do wypadania wlosow. Z R Ó B C I E M O R F O L O G I E Ja sie dwa lata leczylam WQaxami, radicalami, pharmacerisami, vitapilem, skrzypem, ampulkami, pokrzywa.... i wszystkimi mozliwymi srodkami jakimi bylam w stanie dostac gdziekolwiek. Wlosy wypadaly mi calymi garsciami, balam sie ich myc bo jak zdejmowalam dlonie z wlosow po myciu to mialam az czarne od wlosow. Setki mi za jednym myciem wypadaly. Przypadkowow kontrolnie zrobilam morfologie, okazalo sie ze mam bardzo anemie(innych objawow oprocz wypadania wlosow nie mialam, nawet blada nie bylam), malo plytek krwi, niedobrawlowosc krwinek czerwonych. Najpierw przez dwa miesiace musialam brac zelazazo, a po dwoch miesiacach od rozpoczecia kuracji zaczac brac jakis suplement na wlosy, np. skrzyp i tyle. Wczesniej nic mi nie pomagalo, a teraz? Wlosy nadal mi troche wypadaja, ale rosna jak szalone i mam pelno nowych, wokol twarzy, tam gdzie wczesniej wypadaly mi najbardziej mam teraz mnostwo nowych, na razie takich cieniutkich jak dziecko, ale poprawa jest zdumiewajaca. Bralam zelazo przez dwa miesiace i dolaczylam teraz Vitapil(wczesniej tez bralam ale nic mi przez 3 misiace nie pomogl), myje szamponem Pharmaceris i raz w tygodniu na 40 min. nakladam waxa. Robie to co mi przez dwa lata nie pomagalo, ale wczesniej pobralam zelazo zeby zaleczyc anemie i efekty sa zdumiewajace.... Pierwsze co najwazniejsze gdy zaczynaja wypadac wlosy to nie maseczki czy witaminy tylko trzeba zrobic koniecznie morfologie, a jak morfologia dobrze wyjdzie to po prostu trzeba byc cierpliwym i czekac na efekty od 3 miesiecy nawet do roku.... Kiedy mieszki wlosowe sa poluzowane a cebulki oslabione nie zregeneruja sie w tydzien. potrzeba czasu. Wiem co mowie, po dwoch latach dopiero doszlam do tego jak leczyc sie z wypadnia wlosow

Gość pieceofme
Witam, podobnie jak wiekszosc forumowiczek mam problem z wypadajacymi, cienkimi wlosami. Odroku wlosy stoja w miejsu- choc odtawilam prostownice, suszarke i inne doskonalosci XXI wieku. Wlosy po prostu mi nei rosna. WAX pierwszy raz uzylam w czerwu tego roku, ale niestety rytuały zwiazane z zastosowaniem tej pdzywki pochlanialy mi zbyt wiele czasu - nagrzewanie recznikow,m suszarki i tego typu rzeczy. Traz, kiedy zaczal sie sezon grzewczy - nakladam wspanialy WAX na wlosy - zakladam czepek - taki zwykly baseonowy - i siadam przy kominku - aby pochlonic cale cieplo,ktore sie z niego wydobywa. Wlosy sa faktycznie mieciutkie i bardzo lsniace. Czy sa dzicie ze to dobry pomysl ? Bardzo zalezy mi na tym, aby miec wlosy- chociaz do lopatek - czego jzu od wielu lat niedoznalam ;) Pozdrawiam.

Gość elkaa02
Jak dla mnie jest beznadziejna. Włosy mi wypadały strasznie od roku wiec chwytałam się już wszystkiego czego się da. A tą odżywke mi poleciła znajoma fryzjerka na wypadanie włosów i dużo osób sobie ją chwaliło więc ją kupiłam. Jednak efekty nie były takie jak się spodziewałam. Włosy po niej miałam ciężkie, szybciej się przetłuszczały, oklapnięte a przy spłukiwaniu jej wypadało mi 2 razy więcej włosów. Leciały jak szalone. Jeśli chcecie zahamować wypadanie włosów to polecam szampon Garnier Neril.