Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę odpowiedzcie

HENNA WAX TREATMENT odżywka

Polecane posty

Gość LusSsy
mam pytanie jestem blondynka i mam zamiar użyć tej odżywki ale ona podbno przyciemnie włosy a ja tego niechce.Czy jest moża jakaś dla blondynek?:)

Gość mon16
jest do włosów ciemnych i jasnych ale myślę że nawet ta do ciemnych nie przyciemniła by ci włosów.

Gość musentura
Ja dziś użyłam WAX po raz pierwszy i jestem zadowolona. Faktycznie sa miekkie ,ale polysku nie widze. Jedno co mnie zaskoczylo to przy rozczesywaniu mniej mi wlosow wypadlo,a dopiero pierwszy raz zastosowalam ! Dalej sa lekko "sianowate",ale byc moze ze to pierwszy raz,a piszecie,ze efekty sa po kilkuktotnych stosowaniach. Ale zmartwil mnie teraz wpływ WAX-a na farbowanie. Mam ten oryginalny 480 g. On tez zawiera henne? co jak zafarbuje włosy na ciemny braz?chwyci farba? szybciej sie wyplucze? moga wyjsc rude? moze przestane stosowac WAX przed wizyta u fryzjera przez 2 razy? co Wy na to? jakies sugestie?

Mam pytanko, a którego waxsu używacie? tzn której firmy? ja kiedyś bardzo dawno temu kupowałam treatment wax, a ostatnio kupiłam tej 2 firmy L`Biotica, i jak już niektóre z Was tu pisały moje włosy też po zastosowniu są strasznie splatane, sztywne i przy rozczesywaniu aż piszczą, musiałam użyć zwykłej odżywki po waxie bo bym ich nie rozczesała. Swoje włosy mam suche, zniszczone i połamane, miałam taką nadzieję ze ten wax mi jednak troche nawilży te włosy a tu lipa. Pewnie na każdy rodzaj włosów działa inaczej ta odżywka,ale jakoś moje bardziej chyba wysusza, dodam że ja mam kręcone i suche włosy z natury...:( czy ktoś też ma podobnie ???

Gość ehhhhh
podobno ta L`Biotica jest gorsza... ja mam ta druga i do ciemnych wloskow, nie widze zeby mi przyciemnila a mam ciemny blond:) a moje obserwacje co do dzialanie: supermiekkie, lepiej sie rozczesuja, nawet ukladaja no i wloski przestaly wypadac a o to mi chodzilo najbardziej, uzylam 3 razy w odstepach ok 5 dni ale nie widze zadnych nowyck klaczkow a na to bardzo licze, ze bede miala gesta czuprynke:) pozdro

Gość Asioken
Oryginalna odżywka WAX jest firmy Pilomax i to po niej widac efekty...i naprawde przyspiesza porost włosów, a po pierwszym użyciu włosy są odżywione, dobrze się rozczesują itd.. Jestem zdziwiona, że ktoś miał po tym sianowate włosy...a sama odzywka nie zastapi niestety regularnego podcinania u fryzjera:/ Używam tych masek od lat i sobie chwale...dodatkowo wersja dla blondynek naprawde delikatnie rozjaśnia włosy (naturalny blnd oczywiscie). GORąCO POLECAM!

Gość wax z pilomax
ma silikony i kupę świństw :(:( ale faktycznie działa :D Lepszy składowo jest l biotica tylko ze brak silikonow sprawia, że jest gorsza w nakładaniu i efekt siana jest... Kto jeszcze ma porównanie obu tych waxów???

Gość YOSZKA
Witam! Mam straaaasznie suche włosy. Końcówki są jeszcze bardziej przesuszone. Czy po stosowaniu waxa będą bardziej lekkie i mniej zsuszone. Bardzo proszę o odpowiedż> Z góry serdecznie dziękuję>

Mi na prawde po spłukaniu wax-a włosy zrobiły się strasznie sztywne i bez odżywki w życiu bym ich nie rozczesała, może dlatego że mam rozjaśniane włosy, suche i do tego kręcone, łamią się, rozdwajają, jednym słowem koszmarnie :( Moja fryzjerka się dziwiła że włosy mi nie rosną, bo ciągle mam taka samą długość włosów a chodze do niej co 4,5 m-cy, wiec coś powinny podrosnąć w tym czasie, a mi sie poprostu koncówki urywają i mam coraz krótsze te włosy :( Mam nadzieje że ten wax mi jakoś pomoże.

Gość musentura
ja mam 480 g treatment wax oryginalny angielski(tak jest napisane na opakowaniu) kupilam w aptece. a opakowanie biale z brazowymi napisami. ma ktos takie?to ten wlasciwy? nie wiedzialam o pilomaxie i biotice

ja mam ten drugi wax... musentura a jakie masz włoski po tym Twoim waxie i ile już go używasz, widzisz jakieś rezultaty?

Gość musentura
uzyje go dopiero drugi raz-jutro. po pierwszym razie byly miekkie ,ale "sianko" nadal. rozczesywaly sie super i mniej ich wypadlo. na razie moje odczucia sa niezbyt,ale wierze ze beda(co mi pozostalo:)?!),bo dziewczyny pisza ze rezultaty sa po kilkukrotnym stosowaniu. szkoda,ze kupilas tamta:( ja od razu wzielam w aptece ta oryginalna

kupiłam tą drugą bo babka w sklepie powiedziała mi że to jest ta sama tylko zmienili opakowanie, tej drugiej używałam bardzo dawno temu i dlatego tą kupiłam bez wahania, (dałam się nabrać:/ ) no ale może ta też jakoś działa, dzisiaj też ją użyłam drugi raz włosy ciut lepsze były po spłukaniu, zobaczymy może moje włosy muszą sie do niej przyzwyczaić ;) najbardziej mi zależy żeby mi się nie kruszyły końce, bo są strasznie wysuszone :( a może ktoś zna coś na mój problem i by mi doradził co mam począć z tymi moimi włosami za chwile nie bede musiała chodzić do fryzjera bo końcówki same mi sie skracają :(

Gość mon16
wax nałożyłam chyba już z 7 razy włosy jak wypadają tak wypadają ;/mam używać jej dalej przyniesie rezultaty?

Gość musentura
dzis użyłam wax po raz drugi. efekt jest lepszy niz przedtem. moze dlatego,ze po nalozeniu recznika grzalam jeszcze suszarka przez 15minut?!i bardziej wniknal do włosa...mysle ze juz powoli dziala. zuzyje opakowanie i zobacze...ale mam wlosy przesuszone po sloncu!!!!!!! tragedia!!!!!!!!!

Gość TINA12
Od wielu lat borykam się z problemami "włosowymi", wynikającymi z chęci bycia platynową blondynką. Wypróbowałam kilkadziesiąt odżywek i kuracji zapisanych przez lekarzy. Tak naprawdę nie ma cudownego leku, który od ręki załatwia sprawę, ale zawsze mam Wax, biorę Vitapil, i wcieram Seboradin-wyciąg z czarnej rzepy. Wax koniecznie oryginalny (100ml lub 250ml) też udało mi się nabyć niby takie same a włosy szorstkie i skołtunione, stosuję raz w tygodniu jako kompres 20min. Warto- włosy rosną, odrastają i nabierają wigoru. Z wypadaniem to nie jest tak łatwo nie od razu można to zatrzymać, dlatego nie stresować się, że po pierwszym użyciu wypadło jeszcze więcej- na pewno wypadły te które zostały wypchnięte przez nowe włoski- po 3 użyciach( u mnie to okres 3 tyg) na pewno pojawią się malńkie odrościki czego wam serdecznie życzę. P.S jestem teraz w fazie łysienia i po wczorajszym kompresie też mi poleciało kilka garści włosów aż smutek, ale wiem, że to przejściowe i będzie lepiej i zapuszczam dalej.

Gość Nemu
No więc dziś kupiłam ten produkt, gdyż bardzo mi wypadają włosy, cóż nie dziwię się mam niedoczynność tarczycy a to jest jeden z obajwów tej choroby. Wypadają mi gdzieś od 3 miesięcy i to bardzo dużo, a mam dopiero 15 lat! Dbałam o włosy i nie miałam problemów oprócz przetłuszczania się ich, kiedy zauważyłam ile idzie mi przy czesaniu zrobiłam badania no i okazało się, że bez przyczyny to nie nastąpiło. Eh stały się suche, słabe, zniszczone, wypadające, poprostu tragedia dla 15-latki :/. Musiałam moje długie włosy obciąć do ramion ale i tak nie przestały wypadać. Próbowałam z naftą i żółtkiem, zażywam tabletki ze skrzypem (skrzypowita), myję włosy szamponem z rzepą, ale efektów "zero". Dziś użyłam Waxa i muszę powiedzieć, że miałam włosy miękkie, łatwo rozczesujące się i lśniące ale "wypadają tak jak przedtem". Nie załamuję się gdyż fryzjerka powiedziała, że pewna kobieta była prawie łysa a po miesiącu używania go miała włosy niedopoznania :). Tak więc będę czekać na ten szybszy porost i koniec wypadania! I w duchu mam nadzieję, że staną się gęste i grube. Aha a mi powiedziała fryzjerka jeszcze abym to miała na sobie 1 godzinę nawet i smarowała to na głowę co 2 dni. Efekt murowany.

Gość mijamija
a czy to działa w przypadku gdy włosy na koncach są bardzo suche i sie łamią ??? prosze o odpowiedz :(

Gość Nemu
Uważam, że jak najbardziej :) w końcu ta maseczka głęboko je odżywia i jest zalecana do włosów zniszczonych, wypadających, farbowanych itp. Jeśli masz końcówki rozdwojone lub bardzo kruche radziłabym najpierw je troszkę podciąć :).

Gość mijamija
podciełam je, ale to nic nie daje bo ja codziennie je prostuje, swoje mam kręcone... ale nie dam rady ich nie prostować bo do prostych włosów sie przyzwyczaiłam i lepiej w nich wyglądam :( wiem ze lepiej by było zrezygnowac z prostowania ale ja nie dam rady :( wiec chyba kupie ta odzywke ale nie wiem ktora i ktora jest ta wlasciwa.

Gość Nemu
Ja też jeszcze 3 miesiące temu prostowałam co dwa dni, bo swoje mam falowane a bardzo lubię proste i też w nich lepiej wyglądam, ale u mnie znowu wypadanie nie jest związane z prostowaniem a chorobą. Już jestem po 2 nałożeniu Waxu i włosy nabierają wigoru szkoda, że wypadają jeszcze tak samo. Ja mam maseczkę do włosów ciemnych czyli Henna Wax Treatment (480ml) jest jeszcze do włosów blond.

a ja dzis uzyłam 3 razi chyba sa troszke mieksze :) ale konce nadal straszne... bede próbowac dalej... mijamija spróbuj uzywac, ja tez mam strasznie przesuszone konce, mam nadzieje ze mi ten wax pomoze :)

Gość koraliczek koralowy
polecam wszystkim kosmetyki do pielegnacji Radical - są rewelacyjne. Dziewczyny jezeli wypadaja wam włosy nie używajcie szczotki - polecam grzebień z rzadko rozstawionymi szerokimi zębami. Rdical regeneruje włosy oraz sprawia iż rosną bardzo szybko. Polecam.

Gość musentura
Moja mama uzywa do wlosow mgielki Radical i tez ja sobie chwali. A wiesz moze jakie kosmetyki oferuje Radical? odzywki? Wiem,ze sa tabletki Radical podobne do Skrzypo Vity. Stosowalam je.

Gość koraliczek koralowy
ja uzywam szampon do wlosów zniszczonych, serum i mgiełke oraz czasami taką odżywke do wcierania w skore głowy. tabletki sa swietne jednak sa bardzo drogie