Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę odpowiedzcie

HENNA WAX TREATMENT odżywka

Polecane posty

Gość Chocoladeee
Kupiłam odżywkę WAX Treatment po przeczytaniu wielu opinii na temat różnych kosmetyków do zniszczoych włosów. Szczerze mówiąc bardzo się zawiodłam. Moje włosy po zastosowaniu tej maseczki były nie do rozczesania, po wyschnięciu były "szorstkie",pozbawione blasku i w dodatku ten okropny zapach ... Nie chciałam wyrzucać maseczki do śmietnika więc do końca opakowania stosowałam ją nakładając na włosy oddatkowo trochę zwykłej odżywki do włosów (abym mogła je bez większego problemu rozczesać) i dodawałam trochę olejku rycynowego (aby nie były szorstkie po wyschnięciu) i jakoś przebrnęłam. Poza tym zwróćcie uwagę na składniki tej maski. Na pierwszym miejscu (czyli to, czego jest najwięcej) są alkohole, które defakto wysuszają włosy i skórę głowy oraz sylikony, które też są bardzo szkodliwe dla włosów. Zapłaciłam za tą odżywkę 35 zł i uważam, że to pieniądze wyrzucone w błoto. Osobiście nie polecam.

Gość Chocoladeee
Kupiłam odżywkę WAX Treatment po przeczytaniu wielu opinii na temat różnych kosmetyków do zniszczoych włosów. Szczerze mówiąc bardzo się zawiodłam. Moje włosy po zastosowaniu tej maseczki były nie do rozczesania, po wyschnięciu były "szorstkie",pozbawione blasku i w dodatku ten okropny zapach ... Nie chciałam wyrzucać maseczki do śmietnika więc do końca opakowania stosowałam ją nakładając na włosy oddatkowo trochę zwykłej odżywki do włosów (abym mogła je bez większego problemu rozczesać) i dodawałam trochę olejku rycynowego (aby nie były szorstkie po wyschnięciu) i jakoś przebrnęłam. Poza tym zwróćcie uwagę na składniki tej maski. Na pierwszym miejscu (czyli to, czego jest najwięcej) są alkohole, które defakto wysuszają włosy i skórę głowy oraz sylikony, które też są bardzo szkodliwe dla włosów. Zapłaciłam za tą odżywkę 35 zł i uważam, że to pieniądze wyrzucone w błoto. Osobiście nie polecam.

Gość kalaaaa
hej dziweczzyny uzywam odzywki wax juz bardzo dlugo i jestem strasznie zadowolona z efektu. fakt jak kolezanka napisala wyzej o swedzeniu to swedzenie wystepuje do jakiegos 5 razu uzywania ale to oznaka ze moze rosną . w kazdym badz razie przez miesiac urosly mi bardziej niz zwykle rosna . wiec tak po 5 miesiacach jest idealnie wlos odbudowany . pozdrawiam i POLECAM !!! :)

użyłam dziś pierwszy raz, włosy właśnie się suszą :) zauważyłam, że podczas spłukiwania wypadło mi mniej włosów, niż zwykle :)

Używam ożywki Wax już od kilku miesięcy i zauważyłam rezultaty. Na początku też myślałam, że włosy powinny być inne już po pierwszym użyciu. Ale z doświadczenia wiem że jak coś działa "od razu" to też na krótko... Potrzeba trochę cierpliwości aby Wax zaczął działać. Myślę, że warto poczekać a rezultaty na pewno będą. Oczywiscie na każdego Wax działa inaczej. Mnie poleciła go Pani w aptece i Wax był strzałem w 10 :)

dostałam poradę od klientki w pracy że na porost włosów bardzo korzystnie wpływa wcieranie cebuli we włosy chociaż odżywkę wax też kiedyś używałam i efekt był, po kilku tygodniach miałam meszek na czole przy linii włosów i chyba czas zacząć znowu zrobić sobie kurację bo częste stosowanie tych samych kosmetyków przyzwyczaja włosy i skórę dlatego szampony i odżywki powinniśmy zmieniać ;)

Gość justal6696
moje włosy były bardzo zniszczone, wypadały strasznie...i Pani w aptece namówiła mnie na maskę do włosów Wax (ten angielski -oryginalny), nie bardzo wierzyłam, że sama maska może pomóc... Ale jest niesamowita. Maskę używam już 2 miesiące, a dziś dokupiłam Henna Wax szampon i kolagre(ich suplementy diety ). skoro maska jest taka świetna to szampon i suplementy też muszą być:) dziewczyny maskę POLECAM :) co do reszty wypróbuje i napisze:)

hej. zamierzam kupić tą odżywkę, bo mam zniszczone prostowaniem i farbowaniem włosy. Jednak mam pytanie, czy podczas stosowania około raz w tygodniu mogę dalej regularnie farbować włosy na blond?? Włosy bedą przyjmować farbę normalnie jak do tej pory? Farbuję włosy raz na jakieś 2 miesiące u fryzjera. Mam nadzieję, że mi pomożecie ;)

Gość justal6696
przy stosowaniu tej maseczki jak najbardziej możesz farbować włosy. ja również farbuje włosy i kolor wychodzi jak zawsze ( może nawet lepiej bo nie są tak zniszczone i super błyszczą). Ps polecam do codziennego stosowania wax odżywkę do włosów bez spłukiwania. Jestem nią ZACHWYCONA:)

Justal mam pytanie po jakim czasie widać efekty. Ja kupiłam sobie maseczkę do włosów jasnych i czy dobrze by było używać też szamponu z tej serii? Zakup tej maseczki gorąco poleciła poleciła mi pani w aptece, ponoć bardzo dobra i że klientki po nią wracają (:

Gość justal6696
Witaj Zaleszczanka Na pytanie kiedy widać efekty; to powiem Ci ,że pierwsze efekty widać odrazu po zastosowaniu. ale na oczekiwane efekty trzeba poczekać. Na opakowaniu zalecane jest użycie 12 krotnie, ale ja byłam już bardzo zadowolona po 4 razach stosowania:) używam ją dalej, tylko teraz 1 raz w tygodniu. co do szamponu to efekt bedzie napewno lepszy, bo on ma za zadanie oczyszczać ( szampony drogeryjne zawierają składnik który okleja włosa w celu lepszrgo ich rozczesywania)a jest to potrzebne bo składniki aktywne maski wnikają w głąb włosa i odbudowują od środka:)

Dzięki Justal6696 Zastosowałam już ją dwa razy, jestem zadowolona, koleżankom też polecam. Podobno po stosowaniu produktów z serii WAX PILOMAX włosy przestają wypadać? przydała by się taka kuracja mojemu mężowi :)

Gość __zyczliwa
Odżywkę Henna Wax Treatment używałam już wiele lat temu i pamiętam, że hamowała nawet wypadanie włosów. Super produkt i zawsze polecę. Niestety, czasem mnie na nią nie stać.

Gość kasieeeex
a

Gość kasieeeex
Wiele razy słyszałam o maseczce WAX , nigdy jakoś jej nie kupiłam.. tydzien temu bylam u dermatologa z problemami skórnymi i przy okazji podpytałam się co do włosów , to on własnie polecił mi ta maskę . Postanowiłam ją kupić , mimo ze dopiero 3 raz użyłam maseczki jestem zadowolona :) Włosy od razu stały się tak jakby mocniejsze , a końcówki się zregenerowały o.O Będę nadal stosowac , mam nadzieję , że efekty będą jeszcze lepsze P.S przy czole mam pełno małych włosków , jak czesze sie pełno mi ich odstaje ;) To śmieszne ale bardzo się cieszę . Pozdrawiam

Ta odżywka nie dość, że zawiera SILIKONY to jeszcze PARABENY, które podrażniają skórę głowy. Stąd u niektórych osób uczulenie, swędzenie itp.

Gość fuszu
ja kupiłam WAX dzisiaj, tylko dlatego, że polecono mi to w sklepie zielarskim, ale na ROZJAŚNIENIE włosów, a nie na ich regenerację. czy naprawdę ta odżywka widocznie rozjaśnia włosy?

Co to są parabeny? Parabeny to konserwanty mające na celu: zabezpieczenie preparatów kosmetycznych między innymi przed mikroorganizmami, np. bakteriami. Są one niezbędne we wszystkich kosmetykach mających długi termin przydatności np. szamponach, maskach do włosów i odżywkach. Stosowanie konserwantów niesie za sobą ryzyko alergii. W związku z tym wielu producentów kosmetyków zamieszcza na opakowaniu informacje , że dany produkt nie zawiera parabenów, ale to nie oznacza, że nie zawiera ich wcale. Są one po prostu zastępowane innymi konserwantami.

Gość kupuje ja w uk za 1 funata
serio w pl placilam 3 dychy a tu tylko 1 funa

Gość liineczek
jestem po operacji usunięcia płata wątroby i przez 4 miesiące od operacji straciłam prawie połowę włosów ,ale koleżanka mi poleciła waxa i o dziwo po trzech użyciach włosy przestały tak mocno wypadać.Zawsze po kąpieli we wannie leżało pełno a teraz tylko parę włosków. Włosy stały się błyszczące tylko nieco suchsze niż , przed zastosowaniem ale ogólnie jest super bo bałam się ,że będę łysa.

Gość grizli
Henny Wax do włosów jasnych użyłam dopiero dwa razy, ale widać już efekty. Włosy są miękkie i błyszczące, do tego nie przeciążone. Zawsze miałam suche sianowate włosy, po tej odżywce są ładniejsze. Myślę że wypadanie włosów sygnalizuje jakiś problem w organizmie - brak witamin, chorą tarczycę, anemię itp. i dziwię się forumowiczkom, które samą odżywką do włosów chcą zahamować ich wypadanie.

Gość grizli
Źle się wyraziłam - chciałam napisać że nadmierne wypadanie włosów sygnalizuje jakiś problem w organiźmie. Bo oczywiste jest,że dziennie człowiekowi wypada kilkadziesiąt włosów i jest to naturalne :)

Gość ewelinaaa_
A jak nakladacie ją na noc, to na suche czy na mokre włosy (oczywiscie rano włosy umyje)? i podobno gdy jest cieplo, ta odrzywka daje wieksze efekty - podsuszac wlosy (albo recznik w ktore sa zawiniete wlosy) suszarka, czy moze to im zaszkodzic? chce stosowac te odzywke na noc (nie mam czasu bawic sie z nia w ciagu dnia, zwlaszcza ze wlosy myje zawsze rano). Proooosze o pomoc :)

Gość dadananapapa
a ja jestem po drugim użyciu Henny Wax- włosy wyraźnie się poprawiły, są bardziej lśniące i mięciutkie, a przy tym bardzo dobrze się układają. Ja nakładam maskę na włosy, na to ręcznik- ok. 5 min nagrzewam suszarką, a potem siadam przy kaloryferze :) Poprzednio stosowałam maskę fryzjerską - kupioną w specjalistycznym sklepie - po której włosy faktycznie bardziej błyszczały, ale niestety szybko stawały się przyklapnięte i nieświeże. Po zastosowaniu Waxa włosy nie są jak lustro :) ale przynajmniej są leciutkie i mają zdrowy blask. Co do wypadania włosów - zauważyłam ich nieco więcej niż zwykle na grzebieniu po pierwszym zastosowaniu, ale dziś prawie w ogóle ich nie było :) Spokojnie mogę polecić ten produkt ;)

Gość czesiaa
Hej dziewczyny a czy moge uzyc wax zaraz po farbowaniu ???

Gość asiasrasiaXXS
jak najbardziej. Nie dawaj raczej bezpośrednio przed, bo farba może nie złapać równomiernie

Gość czesiaa
super a koloru nie zmieni ??? mam nadzieje ze wlosy mi cale nie wypadna ..:(

Gość buokippp
kop sobie wax do wlosow farbowanych

Gość asiasrasiaXXS
nie zmieni koloru na sto % za słaba na to:) I nic nie powypada- ale mogą się trochę pozbijać w kołtuny(jesśli masz długie), także nałóż na włosy, rozczesując je palcami i unikaj wcierania jej tak, zeby powstawały kołtuny, po wax ciężko je rozczesać. Najlepiej też po waxie nałóż normalną odżywkę rozczesującą- tak od połowy dł włosów.