Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Moya

Plamy po jedzonku dziecięcym - jak usuwać

Polecane posty

Drogie mamy. Moje dziecko niedawno zaczęło jeść te wszystkie słoiczki i bardzo je lubi, tylko że to jedzonko jest wszędzie!!!!! J ak to dopierać? Są jakieś odplamiacze, które to usuwają? Poradźcie bo ja niedługo będę małego karmić chyba w siatkach foliowych...

Gość miska de
vanish w sprayu albo saptil z tubki, ale ten juz niemiecki

JA UZYWAM VANISH\'A (W PROSZKU - OXI ACTION - CZY JAKOŚ TAK), JEŻELI TRZEBA TO PRZED PRANIEM ZAMACZAM W MISCE Z ODPLAMIACZEM UBRANKA, CZĘSTO NA CAŁĄ NOC, POTEM DODAJE JESZCZE DO PRANIA I DODATKOWO PASTĄ (VANISH +WODA) SMARUJE PLAME (ALE TYLKO PRZY NAPRAWDE STRASZNYCH PLAMACH), ZREGUŁY WYSTARCZY. MOZESZ JESZCZE USZYKOWAĆ SOBIE JAKIEŚ CIUSZKI W KTÓRYCH MALUCH TYLKOM JE.

Gość Maciej
Proponuje dawac dziecku zawartosc sloiczka a nie same sloiczki bo szklo moze byc niezdrowe dla malego dziecka!! Rozwaz moja porade.

Gość kaskar
czesc:) ja z bialym rzeczy odplamiam woda utleniona a jak nie pomoze to odbielaczem to napewno pomoze...pozdrawiam.papa

Gość kaskar
same bzdury napisalam:) mialo byc wybielacz..pozdrawiam

Dzięki za Wasze rady. Mam nadzieję że pomogą. A co do Macieja, ech............. może to miało być dowcipne ale... jakoś ten poziom dowcipów do mnie nie przemawia.

Ja używam Vanisha (ale tylko na plamę), na 15 min. - pół godziny. Potem normalne pranie plus Vanish, tyle że płukanie puszczam 2 razy, bo to cholerstwo trzeba dobrze usunać. Nie wydaje mi się dobrym pomysłem nadużywanie chemii przy tak maleńkich dzieciach - chyba lepiej przeznaczyc parę ubranek na te \"do jedzenia\". Dodam jeszcze że Robert je tylko mleko mamy, ale stosuję tę metodę dla starszych chłopców - tzn. Vanish na plamę, potem pranie, i 2 x płukanie - brak oznak uczulenia! Chyba najlepiej będzie, gdy te plamy które już "masz" - potraktujesz mocna chemią i potem doskonale wypłuczesz, a na przyszłość wybierzesz parę \"domowych\" ubranek, a plamki na tych lepszych ciuszkach będziesz wywabiała od razu piorąc w ręku mydłem. Naprawdę większość z nich schodzi w 90%, dopiero pozostałosci trzeba zaprać chemicznie. No i przestroga na przyszłość - dzieciaczek będzie się plamił i brudził z każdym dniem coraz bardziej :-D pzdr.!

Wiesz co jest najlepszym sposobem? Mydełko odplamiające. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Bez problemu schodzą plamy z marchewek, soków czy nawet ciężko spieralnej aronii. Mam w tym doświadczenie.