Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
RC_+

Ale zobaczcie, Elcia mówi, że...

Polecane posty

Przed chwilą, kris888 napisał:

Nie fixa na cyferki, tylko próbuję zbudować poduszkę finansową - przynajmniej na 1 rok wydatków. Takie zabezpieczenie.

Zaraz będę miał na 5lat bez budowania latami coś grubo tam słabo ci idzie 

A tak szczerze to mało ci potrzebna jak łapiesz się różnych prac nawet etatu

4 minuty temu, Opłaty zrobione tak napisał:

Otwórz nim zdalnie inpostu i zapłacić blikiem w urzędzie skarbowym 

Jak bedziesz miał naładowany telefon.

Jak pojedziesz do lasu niestety nowe smartfony możesz sobie schować i co najwyżej GPS włączyć nie potrzebują zasięgu. 

Ale Nokia 6610 w lesie zadzwonisz, ona jeszcze była robiona jak w Polsce było mało tych masztòw  GSM.  Jak w lesie potrzebował pomocy to tym telefonem się dodzwonisz.

Edytowano przez Fifofa

1 minutę temu, kris888 napisał:

Można zapłacić w US gotówką albo przelewem też.

U mnie niby się nie dało na żywo jak byłem ale wyczytali że można = wiedzą lepiej 

Telefon ma ułatwić życie nie go utrudniać dzisiaj u mnie sprawia że wykonuje mniej przygotowań zanim chce gdzieś wyjść po prostu go w sumie biorę zamiast portdela i wychodzę 

1 minutę temu, Fifofa napisał:

Jak bedziesz miał malowany telefon.

Jak pojedziesz do lasu niestety nowe smartfony możesz sobie schować i co najwyżej GPS włączyć nie potrzebują zasięgu. 

Ale Nokia 6610 w lesie zadzwonisz ona jeszcze była robiona jak w Polsce było mało tych masztòw  GSM.  Jak w lesie potrzebował pomocy to tym telefonem się dodzwonisz.

Faktycznie nie szlajam się po lasach tylko w dużym mieście a tu bez smartphone jak bez ręki 

3 minuty temu, Opłaty zrobione tak napisał:

U mnie niby się nie dało na żywo jak byłem ale wyczytali że można = wiedzą lepiej 

Telefon ma ułatwić życie nie go utrudniać dzisiaj u mnie sprawia że wykonuje mniej przygotowań zanim chce gdzieś wyjść po prostu go w sumie biorę zamiast portdela i wychodzę 

Jak to się nie dało? Przecież każdy Urząd Skarbowy ma swój numer konta. Plus od 2020 weszły tzw. mikrorachunki podatkowe.

Edytowano przez kris888

4 minuty temu, Opłaty zrobione tak napisał:

Faktycznie nie szlajam się po lasach tylko w dużym mieście a tu bez smartphone jak bez ręki 

Nigdzie nie wychodzicie z domu. 

Już jej nie mam, komuś dałem i był bardzo zadowolony, nieraz mi zal.dalem. 

Miałem tą edycję złotą z Mercedesa ona kosztuje? terz koło 1000zl?

Także ten telefon jest więcej wart niż òwno smartfony ktòre po 3 latach nadają się do śmieci i bez wartości.

Edytowano przez Fifofa

6 minut temu, kris888 napisał:

Nie fixa na cyferki, tylko próbuję zbudować poduszkę finansową - przynajmniej na 1 rok wydatków. Takie zabezpieczenie.

I bardzo dobrze, pewnie masz już więcej niż ten mitoman leżak 

1 minutę temu, kris888 napisał:

Jak to się nie dało? Przecież każdy Urząd Skarbowy ma swój numer konta. Plus od 2019 weszły tzw. mikrorachunki podatkowe.

Kody qr były tylko bez terminali i nigdzie nie było numeru konta ale może by ci podyktowali i byś mógł leciec na pocztę 

Ja oplacalem dwa wnioski razem 50zl 

2 minuty temu, Opłaty zrobione tak napisał:

jak ty się gubisz w swoim powiatowym na Podlasiu w którym mieszkasz 40 lat to naprawdę musiałeś mało z meliny wychodzić 

6 minut temu, Bożenka LuBicz napisał:

O, to foto będzie lepsze chyba: tak to widzę.

no to lepsze, tamten za dobrze wyglądał jak na leżaka 

Przed chwilą, Opłaty zrobione tak napisał:

Kody qr były tylko bez terminali i nigdzie nie było numeru konta ale może by ci podyktowali i byś mógł leciec na pocztę 

Ja oplacalem dwa wnioski razem 50zl 

A kasy też nie było? xD Coś mi się wierzyć nie chce. Czy aby na pewno do Urzędu zawitałeś? 😄

No są kody QR, w urzędzie też widziałem, ale i kasy też są. Nikt nie jest dyskryminowany w formie płatności.

Ktoś ma czas sprawdzić jaka jest różnica w cenie między złomem macbookiem na intelu, a używanym macbookiem z chipem M1? (oba Air)

2 minuty temu, Cinnamon napisał:

jak ty się gubisz w swoim powiatowym na Podlasiu w którym mieszkasz 40 lat to naprawdę musiałeś mało z meliny wychodzić 

Jestem z mazowieckiego

Przed chwilą, RC_+ napisał:

Ktoś ma czas sprawdzić jaka jest różnica w cenie między złomem macbookiem na intelu, a używanym macbookiem z chipem M1? (oba Air)

Jeśli masz m1 nie pójdzie Windows ale pojdom aplikacje ios z ipada i iPhone 

Ja chce mieć dostęp do obu systemu jakby mnie macos zirytowal to przelacze na Windows i tam sobie napisze pismo do urzędu 

• Haha 1

5 minut temu, Opłaty zrobione tak napisał:

W granicach miasta więc jak dla mnie wszędzie 

Twòj iPhone czy szjsung był tyle warty co ten telefon edycja złota po tylu latach.

ostatnio pismo do urzędu pisałem na telefonie xD przerost formy nad treścio

Wiem że mam inne komputery ale laptopa to czasem taki mobilny sprzęt komputerowy gdy potrzebuje szybko nagrać elfa do ps2 fat dosłownie na kolanach aby szybko a nie odpalac stacjonarny 4 monitory 

3 minuty temu, Opłaty zrobione tak napisał:

Jeśli masz m1 nie pójdzie Windows ale pojdom aplikacje ios z ipada i iPhone 

Ja chce mieć dostęp do obu systemu jakby mnie macos zirytowal to przelacze na Windows i tam sobie napisze pismo do urzędu 

Facet ma 10 komputerów pod Windowsa ale chce mieć maca złoma z intelem, by mieć dostęp do windowsa na macbooku... 😆  Kocham to forum!

Prawda jest taka, że cena M1 jest nie na twoją kieszeń i robisz sobie mental cope, że złom intelowski ci się przyda.

Nie, nie przyda się. M1 to entry-level.

Edytowano przez RC_+

Leżak pierze brudne pieniądze w pralce żeby były czyste 

• Haha 1

Przed chwilą, Opłaty zrobione tak napisał:

Wiem że mam inne komputery ale laptopa to czasem taki mobilny sprzęt komputerowy gdy potrzebuje szybko nagrać elfa do ps2 fat dosłownie na kolanach aby szybko a nie odpalac stacjonarny 4 monitory 

Na temu czy aliexpress jest komp wielkości 4 pudełek zapałek.nowy za 500 zł. Daje radę.

Pobiera w szczycie jak się spoci 6 Wat zobaczcie 

Przed chwilą, mr_Kumpir napisał:

ostatnio pismo do urzędu pisałem na telefonie xD przerost formy nad treścio

Raczej progres minimalizm zamienie sony vaio gen 2

Laptop 15,5" sony model VPCEH2D1E Procesor Intel® Core™ i3-2330M 2,2Ghz NVIDIA® GeForce® 410M 8GB PC3-10600 1333Mhz 240GB SSD Oryginalny Windows® 7 HP 64 Bit

Na intel gen9

Macbook pro 13 z aluminium i dualboot win7-11 / mac os 

Czyli będzie ładniej wyglądać cieszy lepsze parametry techniczne i nadal sony mieć w sobie 

A muszę bo 20lat siedziałem na pcet windows i mam 32gb plików które chce mieć dostęp w każdym momencie tak jakby przeszłości zamykajacej pewny rozdział 

Większość czasu i tak przelezy zbierając kurz ale w końcu jest taki moment że potrzebuję coś z karty pamięci ps2 kopii zapasowej z 2005 roku i wtedy otwieram kopiuje zamykam 

Facet musi się przełączyć na Windowsa by zrobić pismo do urzędu, ale nie odkrył jeszcze, że windowsowy pakiet office jest natywnie wspierany pod chipset Apple M1 😆 😆 😆 

Leżak a co sądzisz o Motoroli G85 5G. Owszem droższa niż Motorola G15 ale za to Kalendarz ma offline 😉

17 minut temu, Opłaty zrobione tak napisał:

Mława nie jest wcale takim dużym miastem.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się