Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurka domowa

Jakiej pralki i lodówki nie polecacie?

Polecane posty

Gość candy nie
mam lodówkę candy,nie zepsuła się jeszcze przez te ileś tam lat ale głośno chodzi, pralka też candy - jakoś wydaje mi się że źle pierze,a wiruje fatalnie duże rzeczy typu koc,kurtka,mimo ponownego wirowania już po całym cyklu prania z takich dużych rzecz leje sie woda.

Gość INDESIT
Nie polecam firmy INDESIT, bo wszystko jest dobrze do chwili awarii, ale kiedy zgłaszasz uszkodzenie wtedy kończy się uprzejmość serwisu. Kompletne lekceważenie klienta, a do tego nie uprzejmi. Nikt mi tyle nierwów nie natruł jak serwis INDESIT. Mam małe dziecko i pranie od miesiąca w pralce, ale to ich nie interesuje.Po miesiącu od zgłoszenia awarii pralki zechcieli łaskawie przyjechać po nią i jeszcze od tego zażyczyli sobie , abym czekała za nimi cały dzień ( bo jak stwierdzili nie wiedza o której dojadą -musiałam wziąć na ten dzień urlop) i jeszcze musiałam sama z technikiem ją wynosić, no i oczywiście pokrywam część kosztów naprawy, mimo, iż pralka jest pół roczna. Coś okropnego!!!. Być może gdyby nie popsuła mi sie pralka po półrocznym praniu też nie narzekałabym , bo nie wiedziałabym z kim mam do czynienia. NIGDY WIECEJ NIE KUPIĘ NIC Z TEJ FIRMY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość nie polecam INDESIT
Masz racje co do firmy INDESIT. Klienci tej firmy są klientami tylko w dniu zakupu !!!!

Gość retro
Jeśli chcesz miec w domu koszmarnie głośno nocą to może yć gorenje. Wydaje strszne dźwieki zwłaszcza nocą.... TRudno to do czegoś porównać - jakby się ktoś dusił.... koszmar - pół nocy nie śpisz.....

Gość JOLA 123
Zdecydowania nie polecam ARISTONA, 2 miesiace temu kupilam MBT 2012 IZS i obecnie 2 tydzien jestem bez lodowki - caly moduł elektroniczny przepalony (w 4 miejscach). Dodam, ze sprzet nie jest niestety najtanszy. Co gorsza lodowka 2 m, wielki zamrazalnik (caly poszedl do smietnika). Ze sprzet sie psuje, to sie zdarza, ale cala klase firmy poznac mozna po serwisie. W tym przypadku to TRAGEDIA!!!!!!! W krotkich slowach daja do zrozumienia, jak sie frajerze dales zlapac to teraz radz sobie sam. Pani na infolinii pelna olewka - prosze czekac, az czesc bedzie. Ani informacji kiedy - lapidarnie, moze dzis, moze za 10 dni. W koncu to nie ich problem, oni juz kase zainkasowali.

Gość Krzysztof_1
Każda tylko nie AMICA ! Serwis dno kompletne.

Gość Lolitka26
A ja mam kuchenkę Amici i jest świetna. Rewelacyjnie trzyma ciepło w piekarniku, szybko się nagrzewa i nie ma z nią kłopotów. Pralka Indesit jest wypasiona w kosmos. Ma super dużo proggramów, sama dozuje wodę, świetnie pierze, nawet ręczne czy jedwab za mnie pierze :) Pokazuje ile minut do końca, wirowanie takie, że rzeczy na niektórych programach są prawie suche.... tylko suszarki nie ma... :)

Gość pracownik indesitu
Z firmy Indesit-Ariston Sp.z o. o nic nie polecam a nawet odradzam.Jak widzę jaki syf schodzi u nas to aż oczy bolą-pracuję na kuchenkach(mam kolegę na lodówkach).Lodówki też badziew!!!Omijajcie tą markę z daleka.

Gość tAkeSh
Siema!!!! Ja na pewno nie polecam pralek które się otwiera i pakuje ciuchy od góry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! po prostu koszmar, jeśli chodzi o wirowanie!!!!!!!!!! na początku jest spoko, wszystko cacy ale po pewnym czasie jej użytkowania zaczyna ciepać pralką jak chachorpita!!!!!!!!!!! nie polecam tego typu urządzeń!!!!!!!! jak dla mnie lipa !!!!!!!!!! pOzdRo!!!!

Gość niki sto pietnascie
pralke mam elektrolux- odpukac . ale polecam z czystym sumieniem . tylko nie wiem czy moj model jeszce jest w sprzedzay;-) kupilam ja w 1 995 roku- sprzedawca mi poelcil . eloktrolux EW 506s. piore b . czesto . tylko raz siadl kondensator czy jakos tak- nie bylo problemu za wymiana . poza tym - nawet uszczelek (odpukac nie wymienialam ) . kupilam ja bedac na lekkiej bani- weszlqam do sklepu i pytam jaka pralka jest dobra . o to facet mowi ze ta.. no to ja mowie - to poprosze. ale miala mine ;-) wtedy byla nawet i droga . ale - odpukac - oplacilo sie ;-)

Gość ted
Nie polecam lodówek AMICA - miałem lodówkę, która bardzo głośno chodziła i wydawała dźwięki jak odrzutowiec. Bylo u mnie 3 serwisantów, którzy nic nie zrobili, czwarty ten właściwy (od Amica'i) od razu zawyrokował - wymiana ze względu na wadę fabryczną. Tak więc po roku dostałem nowa lodówkę jednak moje zadawolenie minęlo bardzo szybko nowa lodówka jest równie głośna i potrafi czasami "chodzić" z włączonym agregatem przez godzinę. Już nie mam ochoty na walkę z serwisem, wymieniam na inną lodówkę- tym razem z dala od wszelkich polskich produkcji!!!!A wszelkich potencjalnych nabywcom radze się zastanowić przed podjęciem decyzji - lodówkę kupuje się przeciez na kilka lat....

nie polecam lodówki samsung tej ---padaka albo ja mam takie szczescie ,,, miałam loówke minsk:) 30 lat po rodzicach w tamtym roku kupilismy samsunga za 2 tys i był 3 razy naprawiany a serwis w łodzi do dupy......,, jestem przed zakupem prali i az sie boje , chrzestny jest serwisantem polaru ponad 30 lat powiedział zeby kupowac sprzety z jak najmniejsza liczba elektronicznych paneli...moze mu zaufam, ma chłop uwazanie w swoim fachu..:)

Gość Mirek29
Nie polecam pralki Mastercook,po niecałych 4 latach użytkowania przestała grzac,okazało się że prąd z panelu sterowania nie dochodzi do grzałki.(Tylko co się gwarancja skończyła) .Po rozebraniu widoczne są ślady korozji na obudowie a większośc części jest made in Italy.Na serwis czekam już ponad 2 tygodnie a panel sterowania kosztuje 265zł. Z lodówek nie polecam Whirlpoola,rączka w drzwiczkach od zamrażalnika wyłamała się 2 razy.Nowe drzwiczki to koszt 140zl.

Uwielbiam moja pralke,to ARISTON MARGHERITA 2000,mam ją juz 7 lat,duuuuuzo piorę,jak to przy dzieciach i chodzi jak burza!!!ma super program do prania ręcznego ,ktory na prawde nie niszczy delikatnych sweterków i bluzeczek,korzystam czesto ,bo nie lubie prac \"w rekach\".Polecam!

Gość BAUKNECHT
Witam. Miałem pralkę BAUKNECHT, (WA 3773, a więc wysoki model, kosztowała 3100 zł.)dopóki nie zaczęła się psuć - rewelacja. Niestety do wymiany programator - 500 zł. oczywiśćie samemu się nie wymieni, ponieważ niewiadomo czy jeszcze coś się nie zepsuło i tu kolejny wydatek. Służyła mi od 1999 r. więc 8 lat, a to już by była druga naprawa, więc żegnam się z firmą BAUKNECHT. Serwis w Polsce praktycznie nie istnieje. Nawet jak przyjadą to otwierają oczy ze zdziwienia. Poza tym za pierwsztym razem tak mi serwisant naciągnął pasek klinowy że zatarł się silnik, co na gwarancji mnie kosztowało 100 - dojazd i wymiana silnika, reszta niby na gwarancji. Programatora oczywiście nie można zregenerować. Porażka.

Gość 98989811
Po dwóch latach użytkowania popsula mi sie pralka Bauknecht.Pralka cudo, model WAL10988, cena ponad 4000zł. Teraz nie moge jej naprawić, bo brak serwisu w Polsce, firma wyszła z naszego rynku ze wzgledu na mala sprzedaż. Nie polecam. Mial być super produkt, ale się zepsuł .

Gość wkurzony_Indesit
Nie polecam pralki INDESIT z dwóch względów. Po roku czasu (na szczeście jeszcze na gwarancji) zepsuła sie jakaś elektronika. Dawniej miałem pralkę polar która służyła bez problemów przez długie lata. Po drugie SERWIS maja KOSZMARNY. Zjawili się prawie po dówch tyg od zgłoszenia, zdiagnozowali i powiedzieli ze na część czekac trzeba 2-3 tyg. Część juz ponoć jest, serwisant mial przyjechac wymienic po czym nie przyjechal wcale na umowiony termin. Dwie godziny przed przyjazdem raczyli mnie poinformowac ze nie przyjada. Nowego terminu nadal nie ustalili. Juz miesiąc pralka nie działa a z serwisem nie ma kontaktu - nie odbierają telefonów i maja klienta gdzieś. NIE POLECAM NIKOMU INDESITU i ich DZIADOWSKIEGO SERWISU !!!!!

Gość izenka
pralke mam samsunga i jest ok 2lata dla mnie preacuje i jak narazie bez szwanku , super wyswietlacz i programy.polecam. co do lodowki niedawno zakupilam siemensa KG39FP90 no coz cena taka a nie inna ale warto bylo. chodzi bez szwanku ,bardzo cicha, ciekawe funkcje. najlepsze w tej lodowce jest komora swiezosci vitafresh ktora pozwala na dluzsze przechowywanie produktow, miesa, ryb warzyw i owoco. jak dla mnie na szostke polecam reszte sprzetu w kuchni ktory poklecam i mam to plyty indukcyjne siemensa-bomba super sterowanie piekarnik samsunga z funkcja twin colling co pozwala na pieczenoie 2 potraw w piekarniku przy roznej temp i czasie itd to jest poprostu extra bajer polecam wszystkim plyta gazowa de dietrich -gaz na szkle rowniez polecam dziala bez zarzutu elegancki wyglad. okapy firmy ciarko dobra wydajnosc wspanialy wyglad. :) to juz chyba wszystlo:):)

Gość BlueStar
pralki INDESITA to buble, wlasnie dzisiaj spalil mi sie trzeci programator, az mi korki w domu wywalilo, gwarancji juz nie mam, wiec wychodzi na to ze musze kupic nowa pralke, bo tej juz nie mam zamiaru naprawiac, ale jaką ? to jest pytanie ? a co do lodowki to mam Elektroluxa i ogolnie jest ok, chociaz czasami zdaza sie jej chodzic troche za glosno, ale da sie to zniesc, zobaczymy za pare lat, jak z nia bedzie bo narazie jest stosunkow mloda bo ma pol roku, ale pralka do kitu !!!!!! ludzie nie kupujcie INDESITA pozdrawiam

Gość z pralek polecam
gerenje - ale jak najprostszą, bez elektroniki. 8 lat bez naprawy, wprawdzie chodzi głośno jak czołg ale jest nie do zdarcia.

Gość Żeberko
Ja zastanawiam się nad kupnem pralki między LG a Elektroluxem ( w nim samemu wybiera się czas prania Czy to dobra funkcja A może za dużo elektroniki ) Mam Wirpula nie polecam - rdza go żre totalnie , plynu do płukania przestał pobierac ,włącznik coś szwankował ,wody za mało pobierał , nie chciał wirować , a ostatnio poszedł beben przestał się obracać MAKABRA PROSZE o poradę bo juz muszę kupić

Gość Anhivil
Ja posiadam lodówkę Liebherr-a i jestem z niej bardzo zadowolona. Firma w Polsce mało znana ale w Europie to pierwsza klasa. Mam ją od ponad 3 lat i oprócz wkładania i wyjmowania jedzenia nic jeszcze przy niej nie musiałam robić :) Wiem,że produkowane są w Niemczech i jako firma Liebherr zajmuję się tylko chłodnictwem. Założenie jest takie,że to co jest do wszystkiego to jest do niczego. A Liebherr całą swoją wiedzę włożył w chłodnictwo i pewnie dlatego ich lodówki są jedne z najlepszych na rynku.

Witam, jestem przed zakupieniem pralki tylko kompletnie nie wiem jaką kupić jest teraz tyle sprzetu na rynku że można dostać zawrotu głowy! Jedni doradzają AMICę inni WHIRPOOL? z tego co czytałam to są raczej zawodne i bardzo awaryjne! Najmniej awaryjne są AEG I Electrolux co wy na to proszę o jakieś opinie!

Gość Jagienka1
Miałam pralkę ARDO, była wspaniała do czasu pierwszej awarii. Naprawiam ją od dwóch lat a ta zaraza dalej nie działa - nikt z boskich serwisantów nie umie powiedzieć, co się jej stało. W międzyczasie, by żyć kupiłam Whirpoola - świetny. Lodówka -Bosch - nie narzekam, zmywarka Bauknecht.

Gość juro
Przestrzegam przed LG. Kupiłem WD 10180T za ok. 1500 - kilka miesięcy po upływie gwarancji mały wyciek przy łożyskach spowodował zwarcie na stykach silnika. Efekt: pralka stoi - spalony moduł elektroniki. Koszt naprawy: 650 zł (wymiana łożysk + modułu). Ale nie będę naprawiał: następny wyciek i następne -650 jak w banku. Tylko co zrobić z prawie nową, śliczną praleczką?

Gość Myslewiecjestem
Ja mam pralke INDESIT-juz 4 lata -jak narazie pracuje bez zarzutu.Lodowka firmy CANDY-rowniez super!

Gość Myslewiecjestem
Rowniez przestrzegam przed urzadzeniami firm LG I WIRPHOOL!!!Straszne!!

Gość GodGod
A ja mam pralkę LG 1017 (taką z bezpośrednim napędem na bębnie - bez żadnych pasków). Jest super. Proste, polskie menu (chyba zapatrzyli się na Boscha), do obrzydzenia prosta obsługa, no i taka gałka programatora jak pokrętło od sejfu (srebrne - urzekło mnie). Mam ponad 2 lata i nic. Codziennie 2 prania (małe dzieci). Chodzi w miarę cicho, nic nie stuka, nie puka, nie wibruje za bardzo(dlatego kupiłem z napędem bezpośrednim) nie ma żadnych wycieków. Jedyna rzecz, która mnie irytuje, to fakt, że nie mogę zrobić samego tylko wirowania (program wirowanie jest razem z płukaniem). Nie widziałem tego modelu od dawna, więc nie wiem, jak tam inne modele, ale z mojego jestem zadowolony.