Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kurka domowa

Jakiej pralki i lod贸wki nie polecacie?

Polecane posty

Go艣膰 ANDRULA
WITAM! CHC臉 KUPI膯 PRALK臉 W EURO RTV AGD. CHCIA艁ABYM MARK臉 BOSCH ODPOWIADAJ膭 MI 3 MODELE. MO呕E KT脫RA艢 Z WAS MA TE MODELE I MO呕E POLECI膯/ODRADZI膯. KIEDY艢 TE呕 PAN JANEK DORADZA艁 MO呕E I TYM RAZEM M脫G艁BY SI臉 WYPOWIEDZIE膯 NA TEN TEMAT? MODELE TO Bosch Maxx7 WAE2437EPL Bosch WAE204 EPL Football Edition Bosch WAE24164PL Maxx 7 ZA ODPOWIEDZI B臉D臉 WDZI臉CZNA

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 partysa
ja mam pralk臋 od Panasonica, model 168vg3 i jestem bardzo zadowolona. pralka jest pakowna, dobrze dopiera, zu偶ywa ma艂o wody i pr膮du - ten sprz臋t mog臋 poleci膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pssonia
Najlepsza to jest Big In od LG, konkretnie model F1443KDS, kt贸ry ma 14 program贸w i Pranie Parowe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja mam whirlpoola odrzutowca
LG to dziadostwo!!!!!!!!!!!!!!! tak jak Samsung!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak najdalej od tego!!!!!!!!!!! szybko psuje si臋 elektronika a je艣li chodzi o pranie parowe to owego czasu whirlpool i elektrolux mia艂y w ofercie pranie parowe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elbea
Mam rusk膮 lod贸wk臋 Mi艅sk 16, kt贸ra ma ju偶 xx lat, a mo偶e i wi臋cej. Ostatnio zastanawia艂am si臋, czy kupi膰 now膮 lod贸wk臋: Mi艅sk chodzi do艣膰 g艂o艣no (cho膰 ja si臋 do tego jako艣 przyzwyczai艂am; inni j膮 tylko s艂ysz膮 lol), a poza tym jak wiadomo zu偶ywa do艣膰 sporo energii. Innym mankamentem jest to, 偶e zamra偶alnik jest ma艂y plus jest on u g贸ry, czyli do dolnych p贸艂ek lod贸wki, trzeba si臋 non stop schyla膰. A poza tym lod贸wka dzia艂a ok. Na rynku jest teraz taki wyb贸r lod贸wek, 偶e mo偶na dosta膰 zawrotu g艂owy... Rodzice zafundowali sobie w艂a艣nie tak膮 now膮 lod贸wk臋 kilka lat temu. C贸偶, by艂a ju偶 ze trzy razy w naprawie! My艣la艂am, 偶e mieli pecha i trafili na jaki艣 felerny egzemplarz/firm臋, ale czytaj膮c to i podobne fora widz臋, 偶e te dzisiejsze lod贸wki takie w艂a艣nie s膮: na kilka lat i do wyrzucenia! Biznes musi si臋 kr臋ci膰 dla producent贸w, wi臋c robi膮 buble. No bo jak to rozumie膰? Trzymam wi臋c m贸j Mi艅sk, bo co艣 widz臋, 偶e jest taka jak ruski czo艂g - niezniszczalna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elbea
Dodam, 偶e lod贸wka rodzic贸w to Amica. S膮 bardzo zawiedzeni...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 u u u ula paluma
amica to szrot. ja, moja mama i ciotka - wszystkim szwankowa艂a. teraz mam ariston, poki co nie narzekam.

Udost臋pnij ten post

polecam boscha zar贸wno na pralk臋, jak i lod贸wk臋. w domu s艂u偶膮 od lat, bez 偶adnych usterek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 enrd藕ik
mo偶e by膰 amica, mia艂am kilka lat, chociaz nawet bardziej panasonic - w obu wypadkach warto zwraca膰 uwaga na energooszcz臋dno艣膰 i przechowywanie 偶ywno艣ci, czy s膮 jakie艣 programy - sporo ma panasonic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja mam whirlpoola odrzutowca
ja mam lod贸wke gorenje pod zabudow膮 i chodzi ju偶 8 lat, 偶adnych awarii nie by艂o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pan bo.
AEG do zabudowy rozlecia艂o sie po 10 latach lod贸wka pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 najlepsze sa
POLSKIE WYROBY. kupujac smieci z niemiec napelniacie szwabom kieszenie a u nas w kraju bezrobocie. ja od tysiaca lat zawsze kupuje polskie produkty, bo sa tansze i sluza dlugo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 b.m.
Tak w艂a艣nie chcia艂am by膰 patriotk膮 i kupi艂am POLSK膭 LOD脫WK臉 Z AMIKI i okaza艂o si臋, 偶e zrobi艂am straszn膮 g艂upot臋. Lod贸wka j臋czy, st臋ka, muczy - mo偶na si臋 wyko艅czy膰 nerwowo. Firma Amica uwa偶a, 偶e jest to normalna praca lod贸wki. Jest to lod贸wka dla g艂uchych i dla ludzi o mocnych nerwach. Mia艂o by膰 dobre bo Polskie a okaza艂o si臋, 偶e to szajs. Nic wi臋cej nie kupi臋 z tej firmy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aga 7888990
Ja akurat nie mam nic do zarzucenia Amice,swego czasu mieli艣my od nich lod贸wke i pralk臋- wszystko dzia艂a艂o bez zarzutu. Obecnie jednak uwa偶am,ze s膮 lepsze firmy i wybra艂abym Samsunga lub Beko. www.Spinor24.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mechaniczna Pomara艅cza_
Po jakim艣 czasie postanowi艂em zerkn膮膰 na przebieg dyskusji. Z dzisiejszego punktu widzenia dochodz臋 do wniosku 偶e nie warto doradza膰 NICZEGO. Wszystko tak szybko si臋 zmienia 偶e nie ma mo偶liwo艣ci trzyma膰 r臋ki na pulsie i powiedzie膰 z czystym sumieniem KUP TO , B臉DZIESZ ZADOWOLONA. Producenci bardzo dbaj膮 o to 偶eby sprz臋t si臋 psu艂. Jeden z moich klient贸w opowiada艂 偶e jego brat projektuje do pewnego producenta odkurzaczy i co jaki艣 czas dostaj膮 pro艣by na tworzenie coraz s艂abszych projekt贸w , 偶eby sprz臋tu szybciej siada艂. Paranoja. Dawne czasy ju偶 nie min膮. Wi臋c pierzcie ile si臋 da b膮d藕cie 艣wiadomi 偶e wyb贸r czegokolwiek nie uchroni przed awari膮. Pozdrawiam! Janek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gw贸藕膰
Pralk臋 Whirpool 6 - zmys艂 mia艂am 8 lat, zmywarka Zanussi - tez 10 lat, lod贸wka Mastercook 15 i super dzia艂a. A teraz kupi艂am zmywark臋 i lod贸wk臋 INDESIT i jedno i drugie dziadostwo popsu艂o si臋 po 3 latach. Cena by艂a wysoka - lod贸wka jako艣 ze 3000 kosztowala - typ no frost. Na naprawy posz艂o prawie 1000 i ciagle boj臋 si臋 偶e znowu co艣 padnie - 偶a艂uja 偶e zdecydowa艂am si臋 na no frost. A zmywarka - wysiad艂 programator i koszt naprawy to 450 z艂 wi臋c odpuszczam i korzystam bez programatora - czekam az ca艂kiem padnie. INDESIT -------najgorszy SZAJS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie kupujcie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Gorenje i BEKO ODradzam, wytrzyma艂y obie tyle samo czasu tak jakby by艂y zaprogramowane na taka a taka ilo艣c prania i pad艂y wobu programatowy, dodatkowo wpralce beko 2 razy robi艂em pompke. NIE POLECAM to sa tzw pralki ROCZNE!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jaar
Pracuj臋 w firmie kt贸ra produkuj臋 sterowniki dla Amica i napraw臋 wiem co m贸wi臋 polecam z czystym sumieniem. A to 偶e pralki Samsung to tak naprawd臋 s膮 robione przez Amice pewnie nikt nie wiedzia艂 hehe poza tym na naszych sterownikach. Tak jak i okapy boscha. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie polecam pralek firmy BEKO, mojej znajomej zepsu艂a si臋 po 4 latach, moja natomiast r贸wno po 6 latach u偶ytkowania najpierw zagotowa艂a wod臋 przy czym zniszczy艂a ca艂e delikatne pranie mimo ustawienia na 40 stopni, nast臋pnie przesta艂a grza膰 og贸lnie wod臋 a偶 w ko艅cu zwariowa艂a i robi艂a wirowanie, ods膮czanie i prawie wszystkie czynno艣ci jednocze艣nie. Co si臋 dzieje z tymi sprz臋tami????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja ju偶 mam 3 rok lod贸wk臋 i pralk臋 od LG i pracuj膮 jak dot膮d bez zarzutu, tak偶e polecam bo nie do艣膰, 偶e cicho silniki pracuj膮 to nawet ma艂o pr膮du pobieraj膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Domowa Praczka
Witam! Popsu艂a mi si臋 9 letnia Amica Dynamic ...,艂o偶yska polecia艂y. Szpera艂am wsz臋dzie w internecie ale porady s膮 r贸偶ne. Ja musz臋 du偶o pra膰 i chcia艂am co艣 odpowiedniego. Dla m臋偶a to wszystko jedno jaka b臋dzie on mi w tym nie pom贸g艂. Posz艂am do sklepu i wzi臋艂am Indesit IWD 71251, a na pocz膮tku chcia艂am LG F 1091LD z silnikiem Drive ( tylko g艂臋boko艣膰 b臋bna mi nie pasowa艂a). Moja stara Amica ma drzwiczki 30cm i trudno b臋dzie si臋 przyzwyczai膰 do mniejszego. Trudno kupi艂am i kropka . Tylko dokupi艂am polis臋 gwarancyjn膮 na 5 lat z mo偶liwo艣ci膮 przed艂u偶enia. A teraz sobie siedz臋 i "wyszpera艂am" to pytanie na forum. Pozdrawiam !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 40latek
Posiadam whirpool AWG 681 - niby taka usterkowa - au mnie 14lat pracowa艂a a偶 do dzisiaj bez najmniejszej awarii. To chyba dobry wynik. 艢rednio puszczana 4-5razy w tygodniu. Bardzo twarda woda. Wsp贸艂czynnik 19,5. 呕adnych Calgon贸w i innych bzdur. Nigdy nic nie czyszczone, 偶adne filtry, nigdy nie serwisowana!!! A偶 do dzisiaj. Specyficzny szpitalny smr贸d. Nie odwirowa艂a, nie wypu艣ci艂a wody. Naprawia膰 czy kupi膰 eco buble ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kupi膰,ale nie eco buble,najlepsze pralki s膮 bez takich r贸偶nych bajer贸w,pono膰 najmniej awaryjne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 millenna10
Ja te偶 wol臋 proste pralki z podstawowymi programami i lod贸wki, kt贸re dobrze ch艂odz膮 i mro偶膮. Cho膰 przyznam szczerze, 偶e te parowe pralki od LG s膮 bardzo ciekawe, a lod贸wka z podw贸jnymi drzwiami robi wra偶enie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
DO MECHANICZNA POMARA艃CZA. Mam pralk臋 Indesit WITP 102 EU. Od jakiego艣 czasu bardzo zaci膮ga r臋czniki i robi dziurki w ubraniach. Czy to da is臋 naprawi膰????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 feniksa
@40latek - skoro Whirlpool dzia艂a艂 tyle lat bez zarzutu, to ja bym wzi臋艂a tej firmy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do Pana Janka i Pana Meena
Witam Prosz臋 o pomoc mam pralk臋 Hotpoint-Ariston model AQSD29U/EU, pralka pokazuje b艂膮d F5, pod艂膮czenie wody i filtr jest ok. Pralka blokuje drzwi, po nastawieniu programu w艂膮cza wypompowywanie wody i zacina si臋 tzn. wypompowuje wod臋 t膮 kt贸r膮 ma a potem pracuje na sucho czas biegnie a pralka nie zaczyna pra膰, tak jest na wszystkich programach. Pralka by艂a ju偶 naprawiana z tym problemem poprzez przeprogramowanie jej i znowu jest z ni膮 ten sam problem. Czy maj膮 Panowie pomys艂 na inna napraw臋 og贸lnie z pralki jestem bardzo zadowolona, zauwa偶y艂am, 偶e awarie zacz臋艂y si臋 po praniu w p艂ynie do prania do pralek(wla艂am za du偶膮 ilo艣膰 i zrobi艂o si臋 du偶o piany), teraz te偶 wyskoczy艂 problem przy praniu w p艂ynie ale poziom piany, wody i prania w stanie spoczynku nawet nie dochodzi艂 po艂owy pojemno艣ci b臋bna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ELECTROLUX---- nigdy wi臋cej ! po gwarancji popsu艂y si臋 艂o偶yska b臋bna ,no dobra -wymienimy -NIC Z TEGO ELEMENT PIOR膭CY NIE ROZBIERANY !!! czyli dwu i p贸艂 roczna pralka trafi艂a do utylizacji !! nie kupujcie Electrolux贸w Je艣li chodzi o same pranie dobrze ,ale i jest ma艂y detal kt贸ry sp臋dza艂 mi sen z powiek PRALKA PO艁YKA艁A DROBNE UBRANIA !!dostawa艂y si臋 pod b臋ben i tak by艂o od pocz膮tku (skarpetki pierzemy r臋cznie) ELECTROLUX ------NIE !!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ch艂odziarko - zamra偶arka typ ZRT318W - mam j膮 2,5 roku, czyli tu偶 po 24-miesi臋cznej gwarancji. Rdzewiej膮 drzwi na powierzchni 3 cm x 1 cm. Zrobi艂y si臋 ju偶 b膮ble, odchodzi farba. Nie polecam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bejcik66
Po 9-u latach popsula mi sie pralka Indesit.Popsul sie modul.Naprawa 400 zl.Stwierdzilam ze nie warto jej naprawiac i kupilam nowa marki Bosch skladana w Polsce.INDESIT przez te 9 lat nigdy nie byl naprawiany .Poprzednio mialam Polara przez wiele lat[wiecej jak 9] ale czesto byl naprawiany z tym ze nie byly to duze koszty.Tak naprawde zalezy na jaki egzemplarz sie trafi.

Udost臋pnij ten post