Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kasiaC

Ciąża po laparoskopii !!!

Polecane posty

Dziękuje Venaa 86 Niedługo wyjeżdzamy na urlopik, może troszke przestane myśleć tylko o ciąży odstresuje się i nabiore sił na dalszą walke.Nadzieja też mi daje siły bo jej nie trace i bardzo wierze , że w końcu się uda:))

Gość kaska294
no ja dziewczyny już sama nie wiem co myślec koleżanki @ nie widac temp.nie spadła tak jak wczoraj 36,8 a dziś 30dc zobaczymy co sie jutro wydarzy ;)

Gość DANUTI
mam do was pytanie. dziś jest25dc, a wczoraj robiłam test, oczywiśnbie 1 krecha. Myślicie że wczorajszy test był zrobiony za wcześnie. Cykle mam 28- dniowe.

Zależy jakiej czułości masz test. Ja robiłam testem z allegro w 25 d.c. i mi nie wyszedł (przy cyklu 27-dniowym), a wiedziałam już, że jestem w ciąży, bo czułam i najpierw zrobiłam betę. Nawet w dniu spodziewanej @ bobo-test pokazał mi ledwo widoczną drugą kreskę, a na przykład 2 dni po terminie @ miałam już 2 równe tłuste czerwone krechy. To wszystko zależy od stężenie HCG. Spróbuj zrobić testem ACON on jest najczulszy! ma czułość 10 a inne (pre-test, bobo-test) tylko 25.

Kaśka - i co masz ten @ czy nie? AgnieszkaG, agnieszka28, Viera, Werka, Manikomio, Gandzia, Endopech - co u Was kochane???

Gość kaska294
no oczywiscie @ kolezanka sie pokazała no to dupa :((

Gość Agnieszka G
U mnie po staremu nowy cykl nowe przedostatnie nadzieję dziś 8 dzień we wtorek znowu monitoring oprócz tego zastosowałam się do zaleceń i biorę oprócz Clo które skończyłam i dexametasonu wiesiołek 2 razy dziennie 2 tabletki . Ale na cud już nie liczę :-( muszę tylko skończyć to co zaczęłam :-( Kasiu bardzo mi przykro że jednak ta @ się pojawiła czytając Twoje posty przypomniałam sobie sytuację którą miałam w październiku tamtego roku moja gin też mi powiedziała że wszystko wygląda pięknie też czekałam mierzyłam temperaturę zrobiłam bete która wyszła mniej niż 1 32 d.c dostałam @ wiem doskonale co czujesz a lekarze swoją drogą powinni być bardziej powściągliwi jak nic nie widzą . No nic nowy cykl i znów starania trzymam kciuki niech te wakacje będą owocne .

Cześć dziewczyny Jestem świeżo co po laparo miałam zrośnięte jajowody z miednicą, podobno usuneli to. Dziś miałam 2 inseminację (13 dc), boję się tak chciałabym żeby się udało, 2 tyg czekania na testowanie. Boję sie że ja na Clo nie reaguję dobrze, na prawym jajniku mam cystę chyba po clo to mój trzeci cykl z tym lekiem. jestem kłębkiem nerwów

Ehhh dokładnie.. ja też to przechodziłam i niecierpię takich lekarzy!!! @ przyszła idelanie po 14 dniach fazy lutealnej, czyli jednak skok miałaś później niż myślałaś i wszystko się niestety zgadza :/ No i najgorsze są te rozbudzone nadzieję, pamiętam dokładnie sytuację Agi. Ginka powiedziała jej, że macica już czeka na swojego lokatora, pamiętam jak czekałyśmy wszystkie razem z nią i niestety werdykt taki sam - okres się spóźnił :( Aga ja jeszcze wierzę, że może ten ostatni strzał okaże się celny! Zaciskam kciuki i czekam na wiadomości!!! Kaśka z pocieszających rzeczy to Twój wykres na prawdę wygląda porządnie!!! Ładna faza folikularna i idealna lutealna. trzymam więc kciuki za ten cykl!!! Masz dobre wyniki więc wszystko idzie ku dobremu!!!

Gość werka98
Agnieszka G mamy podobnie, bo ja mam 6dc. Czyli 2 dni do tyłu. Ale powiem szczerze,że w tym cyklu nie wierzę już w to,że się uda bo to by było zbyt piękne. To nie może się udać,że pierw bratowa zaciążyła a zaraz po niej ja. Pomalutku sobie odpuszczam dzieciaczka,za dużo myśli moich koło tego krąży i jest to powoli męczące. Wam,życzę powodzenia w staraniach.

U mnie po staremu jak zawsze,nic ciekawego sie nie dzieje,schudłam 2 kg hehe ;p oczywiscie oczekujemy na @ która jak zawsze sie spóznia.Wiec niema rewelacji :/ nic nie pisze ale czytam co wy piszecie :) venaa86 a jak Ty sie wogóle czujesz?? Maleństwo pewnie rosnie co??

Gość kaska294
czesc wiecie co mi dało nadzieje ze sie udało to ze przez te 4 lata zaden lekarz mi nie powiedział ze cos sie kluje za 2 tyg bedzie widac na usg mam przyniesc płyte to nagramy , zrobic badania krwi, moczu, glukozy to mi dodało skrzydeł i wierz tu lekarzowii nie wiem czy znowu brac CLo czy sobie odpuscic moj synek idzie do szkoły chciałam byc z nim w domu go przypilnowac w tej 1 klasie a teraz sama nie wiem jak to bedzie bo nie moge zostawic go samego w domu , a jak sie zwolnie z pracy to tez porazka mam wielki metlik w głowie co robic ....

Witamy w naszym gronie Amelio!!! Głowa do góry, CLO to nie jest jedyny lek, którego trzeba używać do stymulacji. Owszem, jest najbardziej popularny i najtańszy, ale są jeszcze inne możliwości np. Femara, Gonadotropiny w zastrzykach czy Lametta. Ja nie reagowałam na CLO a na Lametcie się udało! Także bądź dobrej myśli!!! teraz już i tak zrobiłaś co mogłaś i na razie musisz cierpliwie czekać na wynik!!! :) Werko - jak ci zaraz lutnę!!!... bez takich mi tutaj smutasów. Owszem trzeba dać sobie czas, odpocząć psychicznie, może przestać się koncentrować na staraniach ale nie wolno tracić nadzieji!!! pamiętasz jak było ciężko na początku??? zdawało się, że nic z tego nie będzie. A tu proszę masz drożne jajowody, piękne pęcherzyki i tylko czekać na fasolkę. Teraz wszystko w rękach losu. Odpoczywaj na wakacjach, baraszkuj z mężem jak najczęściej i nie myśl o starankach. Zaczniesz martwić się i łapać doła po wakacjach OK???? a teraz proszę mi tu szaleć nowożeńcy!!! Agnieszka28 - no gratuluję zrzucenia wagi!!! pięknie:) to też potrafi poprawić humorek, zwłaszcza na wakacjach :) Pewnie Apetyt męża wzrasta na ciebie teraz z każdym dniem!!! i o to chodzi!!! a jeśli chodzi o moją fasolkę, to dziękuję kochana, że pytasz! Przed nami najważniejsze badania w ciąży - prenatalne. Boję się strasznie, ale póki co maleństwo ładnie rośnie. Ma już 3 cm, widać główkę, brzuszek, rączki i nóżki :) mi jutro zacznie się 12 tydzień :) A objawów jak nie miałam tak nie mam. Waga też na razie stoi, ale mam taką ochote na słodkie, że zaraz pewnie wystartuje z podwóją siłą :D Kaśka - No, ale mnie rozwaliłaś tą lekarką.... jak ona mogła cie tak nakręcać!!! To nie profesjonalne!!! jakie badania, jaka płyta.... boże... no ręce opadają. No jak potem kobieta ma nie popaść w jakąś depresję??!! skoro lekarz mówi takie rzeczy, to wiadomo, że chce mu się ufać bezgranicznie... to nie powinno tak być :( Kasia nie odpuszczaj, tak jak ci pisałam wykres masz na prawdę ładny! weź CLO jeśli lekarz kazał i spróbuj jeszcze raz!! A powiedz mi jaka jest twoja diagnoza?? dlaczego według lekarzy nie zachodzisz w ciążę?? twój mąż był badany??

Witam Wczoraj miałam drugą IUI , wieczorem zauważyłam śluz lekko brązowy. Nie mam pojęcia czy tak powinno być. Przy 1 IUI nie miałam żadnego takiego śluzu. I cały czas czuje jajnik lewy. Nic sobie nie wkrecam nawet nie myślę za wiele o tym wszystkim. Najgorsze jest to czekanie.

Amelia - musisz cierpliwie czekać, plamienie implantacyjne (jeśli występuje) następuje 6-7 dni po owulacji, to oznacza, że zarodek zagnieżdża się właśnie w macicy. To wczorajsze plamienie było zapewne spowodowane samym zabiegiem. Często uszkadzana jest mikroskopijnie jakaś błonka. Ja ci życzę żeby się udało!!! czekanie jest najgorsze :) masz rację, człowiek nie może się doczekać momentu testowania ;) trzymam kciuki za 2 krechy!

Venaa , dzięki za pocieszenie. Cały czas coś robię żeby nie mysleć. Właśnie skończyłam robić ogórki małosolne - heh moze się przydadzą...kto wie na zachciołki. Buziaki dla wszystkich zaciążonych i dla staraczek

Amelia zastrzelę cię za te ogórki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! od 3 dni mam takiego smaka na kiszońce, a nikt ich w tym roku nie zrobił i wegetuję!!!!!!!!!!!!!!!!!! teraz już wogóle mi narobiłaś ochoty!!!! muszę znaleźć jakąś miłą sąsiadkę.... :) he he ty już bedziesz miała jak znalazł!!

Też mi się nie bardzo chciało robić ale teściowa zasypała mnie ogórkami , zrobiłam zobaczymy jak długo postoją....Venaa otwieraj balkon to Ci rzucę ze słoik.... dla mnie żaden problem

Gość zuzaM025
venaa86 dzięki kochana za radę-poczytałam co Manikomio przeszła przez inseminację i troszku mi to przybliżyło,teraz tylko czekać...i ruszam do boju diana22-jestem też miesiąc po laparo i też postanowilismy powalczyć naturalnie przez miesiąc a we wrześniu na inseminację,kurcze tak samo wycięli mi jajowód,no zabacz ale mi lekarz nie powiedział ze jest tylko 15% szans zajść naturalnie,ja jednak mam nadzieję...trzymaj się

venaa86 Witam.Bądz dobrej mysli bo napewno wszystko bedzie dobrze :) jestem tego pewna :)Pewnie fajne takie uczucie widziec mała fasoleczke jak rosnie i jak sie rozwija,mysle ze ja tez zobacze kiedys moja fasoleczke i bede mogła sie wam tutaj pochwalic hehe. Jasne ze humorek mi dopisuje ze zrzuciłam troche hehe :) Nawet nie gadaj o jego apetycie hehe bo czasami mam juz az dosyc :)Teraz stoisz z waga to dobrze,ale potem Cie moze rozbic tak jak moja szwagierke,a teraz jest jeszcze szczuplejsza niz zaszła w ciaze :) wiec bedzie dobrze i 3mam kciuki za badania prenatalne ale wiem ze wyjda bardzo dobrze :)

Gość werka98
Każda kobieta w ciąży obawia się tych badań, ale oczywiście musisz pozytywnie myśleć. Będzie dobrze, teraz my trzymamy kciuki, daj oczywiście znać jak było. Ja jutro po raz pierwszy zobaczę się z bratową od mojego wesela i pierwszy raz odkąd dowiedziałam się,że jest w ciąży. Mam nadzieję,że nie będzie aż tak źle. ;)

Gość kaska294
moja diagnoza to niepłodnosc wtorna czyli nikt nic nie wie o co chodzi moj maz badania super ja miałam hsg,monitoring owulacji,laparoskopie-sprawdzanie czy nie ma zrostow po cc i nie było i teraz znowu monitoring i ciagle echo tak wogole to jak zaczela mi sie @ to zawsze zaczynało sie od plamienia a teraz odrazu był @i tylko 1 dzien wczoraj był 2 dzien@ a tu tyle co nic spokojnie wkładka by wystarczyła rano wstałam i też nic zobacze co dalej sie bedzie sie działo podczas całego dnia temp. wczoraj i przedwczoraj nie mierzyłam ale dzis tak i temp. 36,86na 3 dzien @to troche duzo jak na mnie zawsze miałam do 36,60 podczas @czekam na dalszy ciag wydarzen jeszcze w 5 dniu za testuje zeby miec pewnosc na 100% ze nic nie ma i moge wziasc spokojnie CLO ale za WAS trzymam kciukasy i wkoncu wyszły te fasoleczki nasze :)

Gość kaska294
no u mnie ciagle brak @ co jest grane nigdy tak nie miałam jutro zatestuje a co tu taka dzisiaj cisza....

Gość Antonietta
3 dni po inseminacji odczuwam takie kłucia jajnika czasami

Gość werka98
A ja już jestem po @ i mam brzuch jak balon Coś okropnego. Nie wiem co jest grane. Czuje ze jajniki pracują bo coś tam pobolewają. A poza tym bez zmian.

Gość kaska294
no u mnie test 1 krecha jak zawsze :( a @ hmmm pare plamek i to takich bardziej brazowych i co teraz brac od jutra clo czy co sama nie wiem

ja jeśli dostanę @ to już nie biorę clo, spróbuję 1 miesiąc naturalnie a jeśli to nic nie da to zacznę brać coś innego niż clo, on na mnie chyba nie działa.

Werka - brzuch boli, bo rosną pęcherzyki, kiedy idziesz na monitoring? Kaśka - Pytałaś lekarza co z CLO w związku z tymi plamieniami? ja też miałam po CLO takie skąpe okresy, bo CLO z czasem wysusza śluzówkę macicy i po prostu nie ma co się złuszczać, dlatego okres może być coraz bardziej skąpy. Nie myśleliście o Klinice Leczenia Niepłodności? Niepłodność wtórna, to tak na prawdę żadna diagnoza... coś musi byc na rzeczy :/ Amelia - Trzymam kciuki! na dwoje babka wróżyła :) oby ci się udało!

Gość kaska294
mam pytanie tez macie po CLO bardzo małe @ to moj pierwszy cykl z taka @ a co do lekarki to dzwoniłam ale sie nie dodzwoniłam ale dla spokoju zrobilam dzisiaj test i 1 krecha czyli zaczynam brać od dzis CLO i czekam na efekty i ten cykl przeznaczam na nie myslenie o ciazy i testach i szybciej niz w 30 dniu nie robie testu no chyba ze szybciej @ wystapi teraz skoro wszystko byly pecherzyki byla owulacja byl seksik i ciagle nic to daje spokoj tylko sprawdze owulacje na usg a potem czekam a z klinka niepłodnosci moze byc problem bo w bydgoszczy nie ma a zdrugiej strony w czym ona mi pomoze skoro wszysko jest ok a ciazy nie ma tu chodzi tylko o psychike im sie bardziej chce to nie wychodzi bo ciagle sie liczy daje sobie na luz trzymajcie sie dziewczyny odezwe sie tylko jak bede wiedziec jak pecherzyki a potem jak bedzie albo nie bedzie @ pozdrawiam i trzymam kciuki powodzenia :) :)

Kaśka-ja jestem 3 cykl na clo. Moje miesiączki kiedyś były w cały świat, po clo mam @co 28 dni i są krótsze, ale na mnie chyba nie działa ten lek. Ja zaczynałam brać clo od 3 dnia cyklu 2*1 tabl.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować