Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Magost

Dieta kopenhadzka?? Kto zaczyna ze mna??

Polecane posty

Go艣膰 Magost

Witajcie! Mam 24 lata i jakies 20 kg do zrzucenia. Moze ktos zna jakies sprawdzone sposoby, diety, moze ktos stosowa艂 tabletki kt贸re choc troche pomaga艂y?? Co s膮dzicie o diecie kopenhadzkiej?? Moze ktos zacznie ze mna?? Pozdrawoiam Madzika

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
hejeczka magost:) moge si臋 przy艂膮czy膰? Mam 20 lat, 178cm wzrostu i wa偶e 74kg. Do zrzucenia mam jakie艣 9kg. Wi臋c- skoro ju偶 tutaj trafi艂am to moge mog臋 mog臋 z tob膮 zacz膮膰? B臋dzie 艂atwiej. Czyta艂am te wszystkie topiki- dziewczyny ekstra sobie radz膮 wsp贸lnie. A ja taka sama tutaj jestem. Ucieszy艂am si臋 kiedy przeczyta艂am 偶e kto艣 chce zacz膮c. Nie znam 偶adnej dietki:( c贸偶 kiedy艣 schud艂am jakie艣 15kg...ale g艂odzi艂am si臋 i tyle. Zacze艂am normalnie je艣膰 i waga podskoczy艂a w g贸r臋. Magost to co? Zaczynamy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 myszka 18
jak chcecie to moge z wami sie wymieniac wrazeniami i was dopingowac ja juz mam 3 dzien dzisiaj tej dietki:) i1,5 kg mniej kiedys na tej diecie schudlam 5 kg mam nadzieje ze teraz uda mi sie wiecej a co po tej dietce planujecie? bo ja kapusciana

Udost臋pnij ten post

majeczko mysle ze mozemy zacz膮c, najlepiej od poniedzia艂u ;) A Ty mysza 18 duzo kilogramow chcesz zgubic?? I jesli juz znasz ta diete to napisz czy ona starsznie rygorystyczna jest??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 myszka 18
no raczej tak i najlepiej nic nie podjadac ani nie zmieniac ciezko na niej wytrzymac ale warto

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MadziaMadzik
:)No i kolejny topic o Kopenhaskiej:)Ja przerwa艂am jak pewnie wiecie z innych topic贸w,ale nie 偶a艂uj臋....Ta dietka uczy mniej jesc i o okre艣lonych godzinach:)Ja dzi艣 jestem po jajecznicy tylko i nic mi si臋 nie chce je艣膰... Dieta jets bardzo rygorystyczna i pierwsze 3 dni s膮 trudne.Wklej臋 Wam "zamienniki" jakie znalaz艂am na innym forum: Co i jak mozna zastapic: Szpinak=brokul =szparagi Salata=kapusta=fasolka Albo kawa z mlekiem albo z cukrem ( w mleku tez jest cukier- laktoza) Pomidory=papryka Zamiast kawy=kofex,guarana (nie herbata-rano musimy dostarczyc organizmowi kofeiny- az do obiadu spala nasze dzien wczesniej zjedzonekalorie!!) Zamiast jajek=omlet (jednak dla kobiet bez zoltek- nadmiar estrogenu w nich zawarty nie pomaga pozbyc sie sadelka z kobiecych partii- tylka i nog) Kompot=duzy owoco na glod? Na glod- blonnik, otreby na wodzie (przy okazji pobudzaja naturalnie perystaltyke jelit) Przede wszystkim przynajmniej 2 litry wody Mozna pic herbate miedzy posilkami Kawa jako napoj miedzy posilkami ale nie pozniej niz 2 godz przed Rady: Unikamy soli- zatrzymuje wode w organizmie- wybieramy ewentualnie sol potasowa, np Salvite, smakuje tak samo. Woda moze byc z cytryna. (Ostre) przyprawy podkrecaja przemiane materii wiec sa ok Miesko moze byc np pieczone w rekawie foliowym/folii Miesko moze byc rowniez smazone na oliwie z oliwek Szynka to wiecej niz cienki plaster- mozna nawet do 10dkg Plussze, magnezy, multiwitaminy nie zaburzaja diety- witaminy sa wskazane Grzanka- to chleb razowy opieczony na teflonowej patelni bez tluszczu Gdy poranna kawa to koszmar dla zoladka najlepsza kawa Astra- dobra, b. dobrze zmielona, lagodna dla zoladka Jogurty- tylko naturalne, smakowe wzmagaja apetyt Na sadelko= ograniczyc tluszce do minimum, jogurt 0% tluszczu, piec w folii, a nawet wykrawac tluszczyk z mieska Mo偶e si臋 przydadz膮:)Bo jednak menu jest dosy膰 monotonne:) Ja nie mog艂am jes膰 mi臋sa gotowanego bo wymiotowa艂am....wi臋c je sobie grillowa艂am.U偶ywa艂am tez przypraw i nie jad艂am sa艂aty ale fasolk臋 szparagow膮 zielon膮. 3majcie si臋 kochane:)B臋d臋 do was zagl膮da艂a:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MadziaMadzik
Ale to od Was zalezy czy wytrwacie bez zamiennik贸w:)Ja wiem,偶e nie wytrzyma艂abym nawet kilku dni z gotownaym mi臋chem i sa艂at膮 wi臋c wola艂am zmieni膰...:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 myszka 18
o boze jem brokuly sa ochydne bleeeeeeeee

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 myszka 18
w innej wersij tej diety jest smazony seler w ten dzien wiedz zadowole sie nim:)

Udost臋pnij ten post

a te zamienniki sa dozwolone w tej diecie?? i powiedzcie czy ta kawa to obowi膮zkowa jest i koniecznie z cukrem??

Udost臋pnij ten post

Seler to chyba jest w 偶elaznej diecie a nie w Kopenhaskiej:) Co do kawy to jest obowi膮zkowa i koniecznie z cukrem....Zreszt膮...bez kawy ci臋偶ko t膮 diet臋 wtrzyma膰:)

Udost臋pnij ten post

nie ziemniaki tylko zamienniki. A o kawe pytam, bo ja wog贸le kawy nie pij臋 :)

Udost臋pnij ten post

Oj Magost.....przepraszam:) Liter贸wka:) Poczytaj t膮 stronk臋,kt贸r膮 Ci da艂am....dietetyk/kulturysta,kt贸ry si臋 zjamuj膮 t膮 dit臋 m贸wi,偶e mo偶na....:)Ja zamienia艂am i schud艂am 5kg cho膰 nie dotrwa艂am do ko艅ca:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Alis
Jestem na diecie pierwszy dzie艅. Jest ci臋偶ko, bo zawsze co艣 podjada艂am jak siedzia艂am w domu a dzisiaj nic! Wchodz臋 do kuchni i szukam ale nie jem. Nie wiem czy mo偶na a偶 tak zamienia膰 te sk艂adniki. Nie mia艂am dzisiaj befsztyku to zjad艂am schab pieczony w folii z zio艂ami. Zawsze pij臋 kaw臋 z mlekiem ale bez cukru. Teraz chc臋 si臋 pom臋czy膰 i bez mleka pi膰. Zobaczymy mo偶e si臋 uda. Czyta艂am o tej diecie na http://www.zyjzdrowo.pl/pages/prasa/prasa.php?link=view_single&genid=387bc8fff8b20ae8bcf92ca95304aedc

Udost臋pnij ten post

Serwusik dziewuszki:) Magost masz racj臋- od poniedzia艂ku ok:) A jak膮艣 rozpisk臋 na dany dzien macie? 艁atwiej by艂oby mi sie wtedy pilnowa膰. Tzn. fajnie gdyby kto艣 obj膮艂 tutaj prowadzenie i powiedzia艂: - \"S艂uchajcie zaczynamy od poniedzia艂ku. W poniedzia艂ek dietka wygl膮da膰 b臋dzie nast臋puj膮co....\" To co dziewczyny? Pomo偶ecie mi w ten spos贸b? Prosze!!!!Zjarze tutaj p贸藕niej. Pozdro kochaniutkie:)

Udost臋pnij ten post

DZIE艃 1+8 艢niadanie: 1 kubek czarnej kawy Lunch : 2 jajka na twardo, gotowany szpinak, 1 pomidor Obiad : 1 du偶y befsztyk, sa艂ata z olejem i cytryn膮 (filet lub schab) DZIE艃 2+9 艢niadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostk膮 cukru Lunch: 1 du偶y befsztyk, sa艂ata z olejem i cytryn膮, 1 艣wie偶y owoc Obiad: 1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego DZIE艃 3+10 艢niadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostk膮 cukru, 1 grzanka Lunch: gotowany szpinak, 1 pomidor, 1 艣wie偶y owoc Obiad: 2 jajka na twardo, 1 plaster szynki, sa艂ata z olejem i cytryn膮 DZIE艃 4+11 艢niadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostk膮 cukru Lunch: 1 jajko na twardo, 1 tarta marchewka, ma艂e opakowanie twaro偶ku (serek wiejski) Obiad: 1 ma艂a puszka mieszanego kompotu z owoc贸w, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego ( ugotowa膰 kompot ) DZIE艃 5+12 艢niadanie: 1 du偶a tarta marchewka z cytryn膮 Lunch: 1 chuda ryba z cytryn膮 – sok z cytryny doda膰 do pieczenia Obiad: 1 du偶y befsztyk, broku艂y lub sa艂ata DZIE艃 6+13 艢niadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostk膮 cukru, 1 grzanka Lunch: 1 ca艂y kurczak (gotowany), sa艂ata z olejem i cytryn膮 Obiad: 2 jajka na twardo, 1 du偶a marchew DZIE艃 7 艢niadanie: 1 kubek herbaty bez cukru Lunch: 1 kawa艂ek zgrilowanego chudego mi臋sa, 1 艣wie偶y owoc Obiad: nic Chuda ryba – dorsz lub pstr膮g Gruby plaster – 10 dkg w臋dlina musi by膰 chuda Kawa mo偶e by膰 rozpuszczalna lub z ekspresu, zaleca si臋 pi膰 2 litry wody dziennie. UWAGA: Lunch i obiad mo偶na zamienia膰 miejscami je偶eli b臋dzie to mia艂o miejsce tego samego dnia. Dieta zmierza do zmiany przemiany materii co sprawia 偶e po dniach mo偶na je艣膰 normalnie bez efektu tycia, przez pierwsze dwa lata. Nie jest to wi臋c 偶adna dieta odchudzaj膮ca lecz dieta zwi臋kszaj膮ca przemian臋 materii dlatego spokojnie dzia艂a nawet po zako艅czeniu kuracji. Je偶eli kuracj臋 przeprowadza si臋 niewolniczo zgubisz nadmiar t艂uszczu 7-20 kg. Kuracj臋 przeprowadza si臋 przez 13 dni ani 1 dzie艅 mniej ani wi臋cej. Je偶eli podczas kuracji wypijesz lampk臋 wina, piwo, zjesz s艂odycz, albo 偶ujesz gum臋 jesz dodatkowe jedzenie to od razu przerywasz kuracj臋 i w zwi膮zku z tym ginie efekt. Je偶eli kuracj臋 przerwiesz przed up艂ywem 6 dni mo偶na j膮 powt贸rzy膰 od nowa po 3 miesi膮cach. prosze bardzo....i 3ma膰 si臋 dzielnie rozpiski....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pyziolek
To ja sie przylaczam;) choc nie wiem, jak wytrzymam rano bez sniadanka... ale dam rade. potem ide na pielgrzymke od razu prawie po zakonczeniu, znaczy 6.07 wiec na pielgrzymce bede jesc 800kcal i mam nadzieje, ze schudne jeszcze troszke, bo chodzenie 30-40km dziennie...:D Musi sie udac... czy jak po diecie moj jadlospis bedzie wygladal np tak: sniadanie: jogurt+twarog chudy 2sniadanie:jablko Obiad: paczka warzyw, kawalek miesa/ryby Kolacja: jablko czyli jakies 700kcal, to bede chudla dalej, w ogole jak jesc po diecie, by schudnac jeszcze z 10kg?

Udost臋pnij ten post

A co je偶eli kto艣 nie je mi臋sa? Jestem wegetariank膮 od 2lat- to mog臋 troszeczk臋 zmodyfikowa膰 dietk臋? W zasadzie to opr贸cz s艂odyczy i bia艂ego pieczywa to wszystko w moim jad艂ospisie jest ok. No i 艂aduj臋 w siebie 偶are艂ko wieczorkiem:( Te偶 tak macie? MadziaMadzik- merci bien za rozpisk臋:D. Czyli kopenhadzka dieta eliminuje kolacj臋 tak? To by si臋 zgadza艂o i t艂umaczy艂o szybki i konkretny spadek wagi w tej diecie. To co mam zrobi膰- ani mi si臋 艣ni je艣膰 mi臋sko i szyneczki???? Dziewczyny- troch臋 si臋 boje, chcia艂abym wytrzyma膰...pokaza膰 sama sobie, 偶e potrafi臋 co艣 zmieni膰!!!Udowodni膰 sobie 偶e jestem w stanie zapanowa膰 nad reakcjami. Tak bardzo nie chc臋, aby to by艂o takie czcze gadania, wiecie taki s艂omiany ogie艅- kt贸ry szybciutko zga艣nie. Och...tyle we mnie rozterek. Ale warto chyba si臋 pom臋czy膰, zrobi膰 co艣 dla siebie prawda kochane???? Zobaczycie- rozkwitiemy, zrzucimy sade艂ko i ka偶dy facet b臋dzie po偶era艂 nas wzrokiem:) Bo偶e nie s膮dzi艂am, 偶e tak dietka ma takie rygorystyczne zasady MadziaMadzik- bez 偶adnych gum do 偶ucia o bo偶e. I tylko 3 posi艂ki w c膮gu dnia??? o bo偶e. Ale dziewczyny poradzimy sobie prawda- powiedzcie 偶e sobie poradzimy please:)

Udost臋pnij ten post

kurcze, a mo偶e by tak poprostu je艣膰 mniej??? mo偶e tak dietka nie jest dla wszystkich?????? Boj臋 si臋, 偶e nie b臋d臋 potrafi艂a si臋 skoncentrowa膰, 偶e b臋dzie mi ca艂y czas s艂abo, albo niedobrze. Hej jeste艣cie tam???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Inka18
O kurcze dziewczyny bardzo mnie ta dietka kusi!! ale nie wiem ile schudne i czy wog贸le wytrzymam. chocia偶 z drugiej strony to tylko 13 dni zawsz warto spr贸bowa膰 tylko 偶eby p贸藕niej nie by艂o uczucia 偶e wszystko posz艂o na marne bo wr贸ce do swojej wagi.... mo偶e jednak lepiej ograniczy膰 troche 偶are艂ko.... sama nie wiem

Udost臋pnij ten post

Dieta jest rygorystyczna ale do przebrniecia:)Mo偶ecie spr贸bowa膰 ale jesli b臋dziecie si臋 藕le czu艂y to przestaniecie...warto zobaczy膰:)

Udost臋pnij ten post

Warto zastosowa膰 diet臋 pod warunkiem, 偶e po zako艅czeniu nie rzucisz si臋 na jedzenie, tylko wykorzystasz fakt obkurczenia zo艂膮dka do bardziej racjonalnego odzywiania. Pozdrawiam! Ewa

Udost臋pnij ten post

Jak dla mnie dieta jest bardzo rygorystyczna, bo przewa偶nie jem wiecej... niestety sporo wi臋cej. Mam nadzieje ze wytrzymam, i bede sie stara艂a. Czy ktos wie o jakich godzinach najlepiej jesc te posi艂ki?? Ja mam problem bo nie pije wcale kawy. MadziaMadzik napisa艂as w zamiennikach, ze zamiast kawy=kofex,guarana? Mozecie mnie o艣wiecic co to jest?? bo nie mam pojecia?? Tak w og贸le to co zaczynamy jutro?? Kto zaczyna??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pyziolek
Ja zaczynam:) jutro ok 12 przyjde:P napisac jak mi idzie, chociaz nie wiem, czy mi do cholerty neta nie odetna,... glupia neostrada, robi komplikacje... najwyzej pojde do kafejki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pyziolek
to moze napiszemy, kto ile wazy i ile chce wazyc i ile mierzy. i co zamierza robic po dietce. Ja zaczne wiek-15lat wzrost-180cm waga:(-80kg cel-58kg:P(no, ale najpierw do 65kg juz bedzie ok:)) juz pisalam, ze ide na pielgrzymke i bede na niej jesc jakies 800kcal, chyba, ze bede slabla, mdlala, to wtedy 1000, bo 30-40km dziennie drogi. pozniej po powrocie, jeden dzien glodowki na oczyszczenie- 4.07 i dalej tak 700-800kcal, z ograniczeniem we, glowodanow. i tak sobie pojade do konca lipca, w sierpniu zrobie sobie maly detoks przed dalszymi wyjazdami, tak z 3-5 dni, jakis samych owocow, warzyw... i potem bede jesc dalej 800, po 2 tyg przejde na 1000 i na 1000 pociagne tak dlugo az nie schudne do konca mojego celu. Pozniej jakos wejde by jesc 1500, z czasem moze 1600, zeby po prostu nie tyc. Osoby, ktore podejmuja sie tej diety musza wiedziec ze po niej czeka ich takze dosc dluga droga, by wrocic do normalnego jedzenia czasem ono tez nie do konca jest normalne, raczej trzeba sie nastawic, ze do konca wakacji sie slodyczami nie najesz, czasem jakis lodzik czy cos...... ale ja dzis pierdoly piszee, jestem po imprezie i spiaca troche jestem wiec blubram jak stary dziad... sorrY!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Inka18
by艂oby mi艂o od jutra ale musze si臋 troche do niej nastawi膰 psychicznie i fizycznie wi臋c ja zaczynam za 3 dni czyli w czwartek- zdecydowa艂am si臋 i koniec. mam do zgubienia 5 kg a narazie tzn przez trzy dni troche si臋 ogranicze 偶eby przyzwyczai膰 organizm do tej katorgi... waga 69 wzrost 180

Udost臋pnij ten post

Jestem prawie po drugim dniu. Jest ci臋偶ko ale si臋 zawzie艂am. Boli mnie tylko g艂owa. Jutro powinno by膰 lepiej. jak ju偶 pisa艂am jestem trzeci raz na tej diecie. zawsze wraca艂am do swoich kilogram贸w ale tylko przez siebie. Za du偶o jad艂am. Jak tylko ko艅czy艂a si臋 dieta to by艂o ok. 呕o艂膮dek si臋 skurczy艂 i nie chcia艂o mi si臋 tyle je艣膰. No a p贸藕niej to same wiecie z dnia na dzie艅 wi臋cej to jakia艣 impreza imieninowa itp. No mo偶e teraz mi si臋 uda. Id臋 na wesele 23 lipca i chc臋 mie膰 sukienk臋 w rozmiarze 40 o 38 nie my艣l臋. Mam 174 cm i wag臋 72. Damy rad臋, trzymajcie sie dziewczyny.

Udost臋pnij ten post