Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sharah

muzulmanin

Polecane posty

Gość sie narobilo....

Gość Only weeeeeee
Tez naogladalam sie reportazy i naczytalm ksiazek o islamie i stosunku mezczyzny do kobiety i nie spodobalo mi sie to wiec zaczynajac byc ze swoim obecnym mezem bylam baaardzo ostrozna, a nawet bardziej niz bardzo;) WSZYSTKIE kwiestie jakie mi tylko przyszly na mysl odnosnie naszej potencjalnej wspolnej przyszlosci; religii naszych przyszlych dzieci,opieki nad dziecmi w razie rozwodu, pracy, spotkan ze znjomymi itp. staralalismy sie 'obgadac' zanim zaangazowalismy sie na smierc i zycie;) Mieszkamy w UK i tak juz zostanie, chodzi czesto wybywamy z kraju na super wakacje:) Dodam, ze wiary nie zmienilam chodz o islamie wiem bardzo duzo. Bylismy ze soba 6 lat zanim sie pobralismy i balam sie strasznie, ze nasze ustalenia szlag trafii ale nic na to nie wskazywalo wiec czemu mialabym nie zaryzykowac? Zaryzykowalam, jestemy 5 lat po slubie... mamy slicznego synka Kube ktory jest ochrzczony tak jak ustalilismy, ja pracuje, spotykam sie z przyjaciolmi itp, Nie zawsze wychodzi zle! Kompromis jest bardzo wazny i MUSI byc z obu stron, nie tylko ze strony partnerki. Jestem ogromnie szczesliwa, mam wspanialego meza, klocimy sie od wielkiego dzwonu, duzo rzadziej niz przed slubem kiedy sie docieralismy;)i jest super. Nieskromnie mowiac nie znam drugiej takiej pary jak my:-) Dziewczyny, oczywiscie trzeba byc ostroznym ale ja ciesze sie, ze nie uleglam presji otoczenia i nie zakonczylam tego zwiazku:) Pozdrawiam serdecznie wszystkie zakochane i zycze rozwagi, rozsadku i... WLASNEGO ZDANIA:-)

hmmm... to już wiemy mniej więcej jak to jest między rodowitym muzułmaninem a powiedzmy Polką ...a jak jest miedzy Polką a Polakiem, który przeszedł na islam? macie jakieś doświadczenia?

Gość Only weeeeeee
Do Wielbicielki, Ja uwazam, ze taki zwiazek ma wieksze szanse przetrwac niz taki 'standardowy' poniewaz to z czym sie zmagamy w takim zwiazku sa glownie roznice kulturowe ktorych raczej nie ma jesli chodzi o Polaka. Uwierz mi, wiem sporo o islamie chociaz jak juz wspomnialam pozostaje przy swojej wierze i islam sam w sobie nie jest zly. Zla moze byc jego interpretacja a moze nadinterpretacja. Watpie, zeby Polak ktory wychowywal sie w tradycyjnym Polskim spoleczenstwie, z chwila przejsc na islam zaczal zachowywac sie jak Arab z pokolenia na pokolenie. Oczywiscie wszystko zalezy od czlowieka, ale ja nie przekreslalabym nikogo tylko dlatego, ze inaczej sie modli. Ten 'haczyk' to glownie kultura, ewentualnie religia dzieci. A czy jestes w zwiazku z takim partnerem lub go planujesz? Pozdrawiam

Gość Only weeeeeee
Do Amanta, troche przegladalam swojego czasu tego rodzaju topiki i Ty zawsze musiales sie wypowiedziec. Oczywiscie, nigdy nie przeczytalam zebys mial cos inteligentnego do powiedzenia wiec nie rozumiem po co sie wypowiadasz i robisz z siebie ograniczonego rasiste.

Gość Only weeeeeee
Dziekuje Princessita. Tez bardzo polubialam Hurgade chociaz bylam tam tylko raz:-)

Gość i jak cie tam nie ma
to ma inne dziewoje rosjanki, polki... a ty myslisz ze tylko ciebie kocha, bosssszzzze jakie dziewczyny sa naiwne!!!! i czym was oni zauroczyli?? tymi slowkami, spojrzeniem? przeciez oni maja latwa dziewczyne do seksu!! bo z muzulmanka moze dopiero sie kochac po slubie, a zatem trzeba miec najpierw prace, pieniadze na bizuterie dla przyszlej malzonki no i mieszkanie, a jak tego nie ma to zostaja kozy (w tym wypadku gdy mieszka na jakims zadupiu), a jak w kurorcie to polki i rosjanki otworzcie sobie oczy dziewczyny!!!! a do tego jego rodzina bedzie was traktowac jak cos gorszego, bo nigdy nie bedziecie lepsze od nich.

Gość ciekawe ciekawe
ze dziewczyny jezdzace na wczasy do arabow i zyjace z nimi to tylko Rosjanki i Polki, jakos nie widac Angielek, Francuzek itd pewnie dlatego ze dziewczyny z zachodniej Europy sa bardziej swiatowe i madre, maja bardziej rozlegla wiedze o zyciu a Polki..... wystarczy usmiech i kawa na zachete.....

rozumiem ze jestes siostra zakonna i seksis sie nie bedziesz, jeno patrzec w oczka;)

Gość ciekawe ciekawe
zacofane to sa niestety Polki, Rosjanki i do tego straszliwieeee NAIWNE!!!!!

Gość Only weeeeeee
To chyba Pricessita wie lepiej czy moze mu ufac czy nie. Kazdy zwiazek na odleglosc wymaga zaufania. Ja tez duzo sie nasluchalam, ze panowie z kurortow nie sa zawsze wierni... ale chyba nie kazdy jest taki sam! Princessito, jak sie poznaliscie? Dlugo jestescie razem? :-)

Only weeeeeee :) Nancy znam ale tej piosenki akurat jeszcze nie :) ale bardzo ladna jest Ogolnie lubie jej piosenki

Gość jakk sie mozna poznac
a jak sie mozna poznac w arabowie??? oni sie napalaja, usmiechaja i czekaja czy zdobycz sie zlapie w sidla, i taki jest stereotyp, konczy sie jeden turnus, jedna wyjedzie i nastepna naiwna przyjedzie i sie zlapie, a ze sezon tam trwa ..... to i glupich panien nie brakuje;););)

zgadzam sie ze nie kazdy tam jest fajny bo wielu jest takich ktorzy chca sie po prostu dobrze zabawic i tyle ale nie zakladaj ze kazdy jeden taki jest tak samo mozna powiedziec ze polacy to pijacy

Gość Only weeeeeee
A dlugo sie znacie? I najwazniejsze: Czy jestes szczesliwa?:-)

taka roznica ze nie wszyscy Polacy to pijacy a wszyscy arabowie sie napalaja na biale kobiety, nawet na te bardzo brzydkie;)

Gość Only weeeeeee
Do i jak cie tam nie ma: A Ty skad to wiesz? Z TV czy gdzies uslyszalas/es?

do Only weeeee - hmmm islam,no niezbyt dobrze mi się kojarzy,choć nigdy jakoś w to nie wnikałam specjalnie ...a pytałam dlatego,ponieważ jest mną zainteresowany pewien Polak ,który dwa lata wcześniej przeszedł na islam, ale jako że póki co mam swojego T nie przywiązuję do tamtego faceta większej uwagi,co najwyżej zainteresował mnie tylko od strony religijnej,bo ja nie umiem wyobrazić sobie aż takiego przewartościowania w swoim życiu...dla mnie to trochę świętokradztwo i zdradzenie jednej z największych wartości ...dlatego już wcześniej gumowym młotkiem wybiłam sobie tamtego faceta z głowy

Gość Only weeeeeee
Wiesz mam podobne zdanie na ten temat i nie potrafie zrozumiec do konca dlaczego niektorzy zmieniaja wiare, a juz na pewno dla kogos (chodz watpie, zeby tak bylo w jego przypadku) No ale masz juz swjego T wiec nie ma o czym mowic:-) Zycze szczescia:-)

Only weeeeeee nie znamy sie zbyt dlugo jeszcze ale sie rozumiemy i mamy podobne podejscie do roznych spraw i chcialabym zeby to trwalo

skad to znam jak araby sie slinia na widok bialych?? z zycia, z zycia.... przez dlugi okres bylem rezydentem w Egipcie i Tunezji.......i duzo rzeczy widzialem i slyszalem....ze czasami bylo mi wstyd ze pochodze z Polski, oczywiscie bylo mi wstyd za niektore polskie kobiety...zero godnosci!!! ...A potem nasze polskie kobiety prosza o pomoc w ambasadach, bo sa traktowane przez swoich habibi jak psy:( poniewaz pojawia sie na horyzoncie inne glupiutka panna;(