Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sharah

muzulmanin

Polecane posty

Gość ddddppppppppp
mieszkam w Belgii od ladnych paru lat i tutaj bycie w zwiazku z muzulmaninem to wielki wstyd dla kobiety, zadna Belgijka ich nie chce, kiedys tak, ale czasy sie zmienily i wszyscy wiedza jacy oni sa,jedynie malolaty daja sie czasami jeszcze nabrac na ich piekne slowka,taka to jest wlasnie prawda o nich,wstyd ,wstyd ,wstyd,jak jest sie z brudasem to znaczy ze nie stac cie na normalnego bialego chlopaka

Gość Only weeeeeee
Do ddddpppp, wiesz co, zal czytac takie durne komentarze 'zadna Beligijka ich nie chce' pfffff ale autorytet. Ja chcialam i jestem szczesliwa wiec? Poza tym moj maz jest area managerem w najwiekszej angielskiej siedzi agencji turystycznych Thomas Cook wiec jaki to wstyd? Wstyd byc z kims innym niz Polak? Oczywiscie ja do Polskich panow nic nie mam, nie uwazam ich za pijakow, tylko za inteligentnych, wyksztalconych ludzi bo z takimi mam kontakt tu w Anglii. Czesto spotykamy sie w miedzynarodowym skladzie i jakos nikt nikogo sie nie wstydzi. Wiec to moze Ty obracasz sie wsrod ludzi o malych aspiracjach zyciowych ktore koncza sie na znalezieniu blondyny i otworzeniu kebab shopu o 11.

zaraz przeczytam wszystko od poczatku :) ja jestem w zwiazku z Turkiem wiec muzulmaninem jesli masz pytania dawaj :) pozdrawiam

hmm widze ze nastapil podzial na zwolennikow i nie.. hmm jesli ktos ma ochote pogadac na jakims poziomie zapraszam na "on Turek ja Polka" pozdrawiam :)

Gość do only weee
ja tez mieszkam w Belgii od 10 lat i przyznam calkowita racje dddppp to prawda ze tylko kobiety wywodzace sie z patologii zadaja sie z muzulmanami, zadna porzadna Belgijka nie zadaje sie z arabami, bo to wielka ujma dla bialej kobiety!!!!! Nikt nie ma powazania dla takiej dziewczyny, jest okreslona jednym wulgarnym slowem: ku.....a

Gość Only weeeeeee
Patologii, hehehe dobre! Uwierz mi, ze mi baaaaardzo daleko do patologii ale nie bede polemizowac z ekspertem:-):-) Poza tym ja nie mowie o wszystkich zwiazkach Polek z muzulmaninami bo szczerze? Nie za duzo o nich wiem, no ale nie obracam sie srodowisku patologicznym ani Polskim, ani jakiejkolwiek innym wiec wybacz nie mam argumentow na to stwierdzenie. Nie jestem rozeznana w temacie;-) I zastanow sie czy to nie 'patologia' uzywa tych niewybrednych slow na temat innych ludzi, ja nie nazywam tak NIKOGO. Do Mooniski, wiesz ja nie jestem ani za ani przeciw. Wiem, ze taki zwiazek wymaga sporo pracy (jesli ma oczywiscie byc udany) i nie kazdy 'wychodzi'. Wiadomo, ze tych nie udanych jest wiecej jesli mieszaja sie dwie kultury. Przeciw tez nie jestem poniewaz moj 11 letni zwiazek jest bardzo udany wiec, ze tak powiem da sie. Moj maz przyjechal do GB jak mial 2 latka wiec nawet nie mowi dobrze w swoim ojczystym jezyku, z rodzicami tez rozmawia po angielsku. A Ty ile jestes ze swoim Turkiem, jak sie poznaliscie? Pozdrawiam

niektore wypowiedzi to mnie po prostu powalaja :o nastolatka nie jestem juz dawno, mam skonczone studia i patologicznej rodziny tez nie posiadam a wstyd to jest byc takim ograniczonym i wszystko generalizowac a Egipcjanin czy Tunezyjczyk to taki sam czlowiek jak kazdy inny i jak jakas kobieta chce z nim byc to jest tylko i wylacznie jej sprawa

Gość az mi az mi
az mi ciebie zal....

Gość kruszynka75
ja swojego poznalam w shermie jestesmy razem 3 miesiace

Gość jo...........
on tam ty tu...i juz jest 3 miesiace jak wyjechalas ....ale RAZEM jestescie:D;D

Gość krolowa bona
ja powiem krotko nie nawidze arabow to dla mnie szmaty , brudasy i wszystko co najgorsze na swiecie moze sie trafic polce bo w przyszlosci taki zwiazek poleci na dno . dodam tylko ze iran dawna persja to zaden kraj arabski ten kraj za czasow szha byl krajem wolnym nie bylo rezimu jaki jest teraz jak ktos studiowal na temat iranu i ich ludzi to napewno wie co sie dzieje w chwili obecnej , mam wielu znajomych iranczykow ale oni uciekli z iranu poniewaz popieraja shaha ich dawnego krola i nie sa zadnymi muzumanami ( moi znajomi oczywiscie) wrecz przeciwnie nie nawidza arabow i nigdy zaden z nich ci nie powie ze sa arabami , jesli ktos sie ze mna zgadza to niech wali prosto z mostu , na temat iranu znam prawie cala historie jesli ktos sie che czegos dowiedziec to niech pyta ,.....aha zaden iranczyk nie ma prawa odebrac ci dziecka do 7 -ego roku zycia w ich kraju bo do 7-ego roku dziecko przysluguje matce i do niej nalezy itd....... te kobiety ktore sa z muzumanami w przyszlosci beda zalowac co zrobily

Gość what???
Hmm ja jestem z muzulmaninem 10 lat po slubie i jakos nie zaluje,chyba nie powinno sie tak ludzi szufladkowac.

poke wie co pisze- mi sie nie chce rozpisywać, ale uważam tak samo. Moja rada- wyjedz z facetem na wakacje przez sprawdzone biuro podrózy- gdzieś w kraje arabskie. Pewnie zdziwisz się tak jak ja się zdziwiłam jak wyjechałam z przyjacielem. Poznałam drugie"ja". Powodzenia

Gość wiem co mowie
znam malzenstwa mieszane od 12 roku zycia mieszkam w szwecji i tutaj duzo takich mezaliansow narodowych ;) Zauwazylam jedna prawidlowosc. Muzalmanie ktorzy wczesniej studiowali w Polsce i tam poznali swoje zony i razem z nimi wyjechali do szwecji to spoko ludzie zazwyczaj. Mialam przez 9 lat sasiadow ona polka on irakijczyk wyjechal z iraku na studia do polski i juz nigdy do iraku nie pojechal obecnie ma z 50 lat Maja jedno dziecko corke. On je bekon i pieczenie wieprzowe, ba sam je przyrzadza, lubi sie napic dobrego wina lub nawet polskiej wodki, jest bardziej polski niz niejeden polak ;) Polski zna doskonale, corka ani zona nigdy w chustce nie chodzila baaaa sprowadzala kolegow do domu juz jako 15 latka i siedziala z nimi sama pokoju co jest nie do pomyslenia w jego kulturze. chetnie jedzi z zona do polski do tesciow i nawet zadeklarowal po obaleni saddama ze corki do iraku nigdy nie wezmie bo nie bedzie miala tam zycia a on zmuszony przez rodzine i zwyczaje bedzie musial jej ta wolnosc ukrocic tam, a nie chce tego bo kazdy czlowiek sie rodzi wolny i i powinien zyc wedlug wlasnego widzimisie. u nich w domu panuje ateizm tzn taki religijny kompromis. Doszli do tego wnisoku wspolnie ze jak corka bedzie jako dorosla chciala przynalezec do jakiejs religii to sobie sama to wybierze a nie bedzie miala to zgory nazucone. Chociaz obchodza swieta bozego narodzonia tzn on gotuje swoje ulubione dania irackie a ona swoje pierozki z kapusta i zgrzybami i sie zajadaja tymi smakolykami przez 3 dni koled sie nie spiewa platkiem sie nie lamia na pasterki nie chodza. On sam przywozi zywa choinke i sam ja ubiera w bombki bo mowi ze uwielbia zapach iglakow :) ale swoje irackie akcenty tez tam dodaje. Dla mnie to naprawde piekny kompromis. Znam tez inna droge medalu i jest koszmar zona z burka na glowie juz 4 dziecko w drodze. itp itd A facet niewyksztalcony tlumok prowadzacy budke z kebabem i ruchajacy na boku co popadnie. Wiec drogie panie jak muzulmanin to tylko bardzo dobrze wyksztalcony, i z rodzxina akademicka, tylko wtedy mozemy liczyc na pelne zrozumienie i kulture osobista (i tak nie zawsze ale szanse sie zwiekszaja) acha i jeszcze jedno nie moze mu zalezec za bardzo na wlasnym kraju bo to wlasnie z tamtad przychodzi presja rodziny zeby ustawic zone po muzulmansku to tyle.