Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sharah

muzulmanin

Polecane posty

Gość sharah
szantall nie zrozumialam tego o tym teheranie

Gość poke
no wlasnie moim zdaniem, nie stoi nic na przeszkodzie ich zwiazkowi dopoki nie chca wyjezdzac, ale sama widzisz shantall ze wlasnei on chce wyjechac co moim zdanie daje wlasnei taki przyklad ze dziewczyna zrobi sobei tylko problem i na dodatek bedzie miala klopoty prawdopodobnie

Czego nie rozumiesz??? Pan o którym pisałam ma rodzinę w Teheranie i tam własnie chciał zabrac swoją rodzinę! 2 córki i zonę, pojechał jednak z młodszą corka która miała praktyki w ambasadzie i załatwiła sobie że w razie jakby w terminie nie wóciła mają sami jej szukać!

Gość sharah
kiedys pytalam go jak on widzi moje zycie tam bedziesz w domu ja bede pracowal a jak sie nauczysz jezyka mozesz tez pracowac jak zechcesz

Gość poke
sharah w kazdym razie radze zebys nigdzie nie wyjezdzala

Poke tez własnie mówię że wszystko jest ok do czasu kiedy facet nie chce wyjechać zabierając ze sobą zonę bądź dziewczynę tłumaczenie jego jest bez sensu ! nie wszystkie dzieci oddają swoich rodziców do domów starców, a On wie że jeśli wyjedzie to będzie zył jak pączek w maśle a ona będzie musiała skakać koło niego i ewentualnej rodziny!

Gość poke
to tam kobiety moga w ogole pracowac?

Gość sharah
dajecie mi duzo do myclenia porozmawiam dzis z nim na powaznie ale oco pytac ???

Gość sharah
moga czasy sie zmieniaja tak jak u nas przedtem bylo tez inaczej

Mogą ale tylko dla męzów !!!! Nie mogą się uczyć bo stają się za mądre i to tylko kłopot!!! Rodzina tego pana w Teheranie prowadzi wytwórnię plasteliny sa bardzo bogaci bo jest tylko jedna taka wytwórnia, facet jest bardzo często w rozjazdach, między teheranem a Francją i tylko dlatego jego żona ma święty spokój i prawie w ogóle kłopotów, ale ni epracuje, wychowuje dzieci i taka jej jej rola!!! Inna część rodziny to już inna bajka wcale nie tak miła jak ta \"plastelinowa\"

Gość jeszcze jedna sprawa
Przeciez wiadomo, ze Wasze dzieci beda mialy lepiej w Niemczech czy polsce niz w kraju muzułmanskim. Wice ta jego mysl o wyjezdzie swiadczy o jego samolubnosci. Nie pakuj sie w to

Gość poke
no w zasadzie musisz poznac jego zdanie, z tym ze moze cie troche oklamac to tez musisz brac pod uwage, ale ja bym i tak nei wyjechala, bo zdanie moze sie tez zmienic jak tam pojedziecie, teraz cacy a potem juz nie

Gość sharah
ok jak z nim pogadac

Dokładnie !!! bądź z nim ale nie jedź do jego kraju!!! Tam z kochającego meża może zmienić się w potfora a Ty nie dasz sobie rady !!!! wiem co mówię!!!!

ale o czym ty chcesz z nim rozmawiać? na jaki temat??? Myślisz że powie Ci że jak wyjedziesz będziesz służąca??? przestań porozmawiaj z nim na temat tego że może jechac ale Ty nie pojedziesz to bezpieczniejsze dla Ciebie !!!!

Gość poke
no wlasnie powiedz mu ze ty nie chcesz jechac bo si eboisz i juz, musi cie zrozumiec jezeli ci ekocha

Gość sharah
on mi powiedzial ze oni nie sa zwierzetami nie musze sie bac ze mnie zjedza ze to calkiem normalni ludzie

Gość a co ma powiedziec
ze Ci nie pzowoli nigdzie wychodzi i bedziesz jego sluzaca do konca zycia?

Gość poke
normalni a jednak nie slyszy sie o innych krajach zeby byly jakies problemy z wyjazdem, a te wszystkie kobiety jest mnostwo przykladow w tv prasie ksiazki, co on na to? ze tamte kobiety co? jakies dziwne przypadki?

Gość sharah
ja juz sama nie wiem co z tym zrobic narazie jest dobrz bi jestesmy w europie ale co dalej

Gość poke
a moze znasz kogos kto tam jest jakas kobiete i jest jej tam dobrze? i mowie o normalnych kobietach, bo jak narazie same minusy, ale chyba nie slyszalam o kims kto by tam wyjechal byl szczesliwy i zachwowal wlasna osobowosc i przekonania

wiecie co nie chciałam tego pisac ale napiszę teraz ! Nie są zwierzetami a to że \"uprawiają seks z kozami \" np to objaw zueplnie ludzki???? Nie sądzę!!! Może się to wydawać głupie i bez sensu ale ja widziałam takie zdjęcia !! Nie konkretnie z teheranu ale własnie z wyjazdu mojej koleżanki, okropne!!!!! Jej się wyjazd ogólnie bardzo podobał, ale powiedziała że jeśli nie będzie musiała to już nie pojedzie !

Gość sharah
rozmawialam z nim o tym on mowi ze zadna ta historia nie dotyczy jego kraju

Jeśli moja koleżanka zgodzi się abym tutaj pokazała te zdjęcia to opublikuje je! łatwo odgadnąć że to kra muzułmański, pokażę takze zdjęcia meczetów i w ogóle aby nie było wątpliwości ale najpierw porozmawiam z koleżanką! zobaczysz sama czy jego kraj jest taki wspaniały jak go przedstawia!!!!

Gość poke
no kurcze seks z kozami, niezle.. no ale nie mowmy ze od razu ze jej partner jest zoofilem, fakt jest faktem ze innego wykscia nei masz, mozesz z nim byc ale nie wyjezdzaj bo to si ena pewno zle skonczy, sama masz swoj rozum i sama zdecydujesz, nie daj si etylko ugiac jezeli nei chcesz wyjechac, nie wiem czy mozna jakos sprawdzic jak tam rzeczywiscie jest moze pjedz tam sama, zeby nei mail ci ekto tam zatrzymac i na peno nei jako zona, nie wiem no

Ja nie powiedziałam że jej partner to robi tylko odnnoszę się o tego jak zachwala swój kraj

Gość poke
dla kobiet to na pewno nie jest wymarzone miejsce na spedzanie reszty zycia, czy chcialabys pracowac zawsze dla meza? jezeli w ogole ci pozwoli, zero swobody zadnych kolezanek, takich bardziej europejskich, masakra

Gość sharah
ja sobie nie zabardzo to wyobrazam ale jest mi ciezko od niego odejsc

Gość poke
nie musisz odchodzic, nie godz sie po prostu na ten wyjazd, nie poswiecaj sie w tej sprawie, bo wiele moze cie to kosztowac przetlumacz mu to ze ty nie chcesz wyjezdzac i on albo to zrozumie albo nie, a jesli dla niego to ze nie chcesz wyjechac oznacza rozstanie to mowi sie samo przez sie ze szuka tu bialej kobiety a jej przeznaczeniem jest wychowywanie dzieci i sluzba u niego w domu.

W Iranie przed sądem potrzeba zeznań dwóch kobiet, by miały wartość zeznań jednego mężczyzny. W autobusach kobiety muszą siedzieć z tyłu. Nie wolno im wyjść na ulicę w towarzystwie mężczyzny, który nie jest ich ojcem, bratem, mężem, synem. Muszą mieć przy sobie dokument, który wykaże pokrewieństwo. Nie mogą wynająć pokoju hotelowego, kupić biletu lotniczego. Niezamężne kobiety złapane w niewłaściwym towarzystwie lub oskarżone o niestosowny ubiór są poddawane upokarzającej kontroli dziewictwa, karane batami, wtrącane do więzień. Studentki wchodzące na zajęcia są rewidowane. Za posiadanie szminki mogą zostać odesłane do domu. Od dziewiątego roku życia mogą chodzić tylko do lekarza i dentysty kobiety, a tych jest bardzo mało.