Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Inga

Problem z myciem glowy u dziecka

Polecane posty

Mam wielki problem z myciem wloskow mojej 2 letniej coreczce. Ma dlugie, krecone wloski i panicznie boi sie mycia. Mycia, jak mycia, splukiwania. Wszyscy w domu slysza, ze myje glowe, bo tak sie przerazliwie krzyczy, a teraz juz ucieka z wanny jak wie, ze trzeba bedzie jej splukac szampon z wlosow. Moze ktos mial podobny problem i jakos udalo sie dziecko przekonac do mycia.

Gość kasiaC
Witaj!Miałam to samo,kupiłam taki specjalny okrągły daszek w Nimczech,taki jakby samo rondo kapelusza:-)Albo zrób sama,podaj ę tylko pomysł.Oj,miałam hece z myciem włosów.Współczuję!;-) i pozdrawiam.

Gość Ster
Mozna też spłukać ostrożnie przechylająć głowę do tyłu. Tak zazwyczaj myja i płuczą u fryzjera. Moze tez przy tym pomóc druga osoba, lub umiejetnie podeprzec głowę. Dzieciak nie lubi zalewania twarzy co mozna zrozumieć.

ja swojej 2,5-letniej córce myję głowę tylko w czasie kąpieli w wannie - nie w czasie prysznica kładę ją sobie na jednej ręce i spłukuję wodą do tyłu, nie po twarzy bo jest chryja do tego jeszcze śpiewam jej piosenki które lubi albo stoję durne miny żeby ją rozśmieszyć - działa

Byłam taka jak Twoje córka, strasznie nie lubiłam tego płukania jak byłam mała,,,ale moja babcia znalazła sposób, ładła ręcznik tak zeby mi nic do oczu nie leciało (znaczy szampon), czyli nakrywała nim czoło itp.Pomogło:)

Gość laurko
chciałabym, żebyś była matką mojego dziecka:D

Wielkie dzieki, widzialam wlasnie dzisiaj takie rondo do kapieli z Cannpola i kupiłam, zobaczymy, czy podziała, bo rzeczywiście mycie i dla niej i dla mnie nie jest rteraz za przyjemne. Wielkie dzięki za podpowiedzi, napwno wszystkie wypróbuję. Pozdrawiam.

Gość ninotshkaa
ja gdy bylam mala mialam ten sam problem :) i zostal rozwiazany przez kupno okularkow plywackich. jeszcze mialy szklo czerowne to juz wogole byl moj ukochany gadzet :) mozesz sprobowac :) wziac corcie za raczke, do sklepu i niech sama wybierze okularki :)

Muszę przyznać, że może z tymi okularkami to jest calkiem niezly pomysł, muszę zakupić, może wreszcie cosik się zmieni, z tym myciem. Pozdrawiam. Mam pewne obawy, bo wyjeźdzamy teraz na wakacje, a nie za bardzo bym chciała, żeby u kogoś urządzała takie histerie przy myciu głowy.

Gość Laurko
Robie dokładnie tak samo jak ty i nie mam problemów.

Mam ten sam problem. Mycie głowy jest koszmarem. Proponuję specjalną silikonową nakładkę na włosy. Jest w kształcie tuby i uniemożliwia zamoczenia twarzy. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.