Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Gość gosia16
aaaaaaa miesiączkuję już od prawie 5 lat jak dobrze liczę... Bardzo bym chciała brać tabletki antykoncepcyjne ale właśnie dużo osób pisze że jestem za młoda zniszczę sobie organizm... A już od roku z moim chłopakiem stosujemy stosunek przerywany i ktoś powiedział że jak odstawie tabletki to ryzyko zajścia wzrośnie;/

jak bedziesz miec zablokowana owulacje to po odstawieniu mozesz byc bardziej płodna bo jajniki od razu zaczną nadrabiac stracony czas... ps. moja znajoma 1.5 roku stosowała przerywany z powodzeniem... cóż pare dni temu skonczyła 18 lat a termin porodu ma na październik, jak juz zdecydowałaś sie na seks w tak młodym wieku to powinnas pomyśleć chociaz o gumkach bo dla mnie 16 lat to w ogole za mało na seks a co dopiero niezabezpieczony... nie popisałas sie ;/ by the way dla mnie stosunek przerywany oprócz swojej wielkiej zawodności jest po prostu głupi... nie pozwala do konca cieszyc sie seksem i trzeba przerywac wtedy kiedy jest najfajniej

Gość ewelinakce
czesc figga:) chyba masz racje my kochamy sie z gumka cely czas i do tego zabezpieczenie w formie tabletek wiec musi byc dobrze wydaje mi sie ze dzis juz dostane tego wyczekiwanego okresu wiec jestem juz spokojna My chcemy miec dzidziusia ale dopiero po slubie czyli po czerwcu 2009:) pozdrawiam wszystkie czekajace na okres i dziekuje za wsparcir buziaki:)

Gość solidnykopniak
Figaa ja mialam 16 lat jak zaczelam brac tabletki. I nie prawda jest to ze jest za mloda... bpo niektore dziwczynki zeby mialy spokoj z okresem biora tabletki od 14 roku zycia. Tylko po to zeby wyregulowac sobie okres, bo meczace jest dostawac np. okres dwutygodniowy po tygodniu... Poza tym teraz mamytakie tabletki ze nie zaszkodza jej organizmowi w jakims wiekszym stopniu. I napewno nie namiejszaja! jezeli beda dobrze dobrane przez ginekologa. Pozdrawiam

Gosia16 znaczy ze mialas 15 lat jak rozpczelas wspolzycie? Ja uwazam ze to stanowczo za wczesnie na jakakolwiek ingerencje tabletek, ja radze jeszze przeczekac jakis czas na gumkach, ale fakt twoja sprawa jak zrobisz, my chcemy tylko dobrze dosradzic.

ewelina kce, ja jestem przy pierwszym opakowaniu po przerwie i zazwyczaj dostawalam 3 dnia potem mi sie przesunelo na 4 , hehe ci dzis tez mam 4 dzien ciekawe czy dzis dodstane:) znaczy dostac napewno dostane ciekawe tylko kiedy:D

to juz nawet o to nie chodzi... jak dziewczyna pisze że moze zapomniec kupic tabsów (?!) i bedzie sie dodatkowo \"zabezpieczać\" stosunkiem przerwyanym to moim zdaniem w ogole nie dorosła to współżycia moze i sie kochają, maja prawo, ale z taka wiedzą na temat antykoncepcji dziewczyna na mature przyjdzie z wózkiem... ja zaczełam w wieku 17 lat ale na początku obeznalam sie w metodach anty i wiedziałam juz ze przerywany to żadne zabezpieczenie... juz samo to że w ogole sie decyduje na tak zawodną metodę w wieku 16 lat i jeszcze zakłada możliwość zapominania o pigułkach świadczy o tym, ze ma pstro w głowie

moniak racja, hehe ja jak zaczynalam wspolzycie to jak by sie dalo to bym dwie gumki naraz zalozyla:D a o przerywanym to bym nawet teraz nie pomysala nie biorac tabsow. tzreba troche oleju w gloie miec za wczasu zeby pozniej nie plakac. choc teraz nie bylo by wielkiej tragedi:D

ale znow z tabsami to niemozna tak ze miesiac biore pozniej nie mam kasy na nie i robie przerwe pozniej znow 3 miesiace biore i robie 2 miesiace przerwy bo znow kasy nie ma na tabletki. a co do zapominania ja zawcze na poczatku opakowania zapisuje w kalendarzu w telefonie przypomnienie codziennie o 21 ze czas zwiac tabletke.

Witam serdecznie🌻 gosia16...No to jak już 5 lat, to moim zdaniem nie są takie straszne tabsy anty dla Ciebie...Lepiej się zabezpieczać niż mieć dzidizę w tak młodym wieku... Moja ginka mi powiedziała, że jak odstawię tabletki to będę się starać o dziecko...Więc to nie jest takie proste jak ludzie mówią...Wiem, wiem, jest niby tak, że jest ryzyko ciąży mnogiej, ale częściej się mówi o staraniu się o dzidzię po tabsach niż o ciąży mnogiej... Jeśli już kochasz chłopaka i będziecie się kochać to powinnaś bardziej zadbać o zabezpieczenie, więc albo gumki albo tabletki, a nie stosunek przerywany... moniak...O z tym ostatnim masz rację:P ewelinakce...Jeśli gumka i tabsy to nie ma takiej możliwości... solidnykopniak...🖐️ Figaa...Ja mam identycznie w kom budzik na 21:P

ja tez mam na 21 :P ale czasem jak biore wcześniej bo wychodze na impreze albo później (np. jak ostatnio chorowałam to brałam ok 23 żeby od razu iśc spać i nie wymiotować) to zapisuje w kalendarzu o ktorej wziełam żeby potem jak mi zadzwoni to sprawdzic ze juz brałam

aha jeszcze do gosi16- pamietaj ze jest duzo przeciwwskazan do brania pigułek np. skłonność do żylaków, problemy z krążeniem w rodzinie czy rak piersi

gosia16...Mnie isę wydaje, że jak pójdziesz do lekarza on Ci dokładnie wszystko wytłumaczy, przedstawi za i przeciw i pomoże zdecydować czy brać czy nie...🌻

Gość gosia16
Powiem szczerze że wystraszyłyście mnie trochę... Teraz mam mieszane myśli co do tabletek! Prezerwatywy stosowałam z chłopakiem na początku współżycia i już ich nie chcę! Może i jestem młoda na współżycie, ale wiem że to jest z miłości a nie chwilowa przygoda! A dziewic w moim wieku to ze świecą szukać! Ale ja bynajmniej wiem że to nie taki szybki numerek tylko robie to z miłości :) on także chociaż powiedział że może poczekać ile ja będę chciała! On chce mojego dobra i nigdy by mnie nie skrzywdził! A jeśli chodzi o te tabletki to teraz sama nie wiem co zrobić!

nie wiem w jakim towarzystwie Ty sie obracasz ale wśród moich znajomych 18-19 lat jest wiele dziewic... nie powiedziałabym że szesnastoletniej ze świecą szukać... a co Cie wystraszylo?

Gość gosia16
Nie obracam się w żadnym złym towarzystwie... właśnie skończyłam gimnazjum i wiem jak to jest z dziewczynami w tym wieku... Wystraszyłam się tego, że niszczy się organizm potem mogą występować różne choroby i inne różne rzeczy... że jestem za młoda itd....

Gosia to idz do swojego zaufanego ginekologa on napewno ci doradzi czy mozesz juz zaczac zazywac tabletki czy lepiej jeszcze poczekac.

gosia16...Ja Ci radzę, zrób tak jak Ci napisałam wyżej. Lekarz wie najlepiej moim zdaniem, a nie dziewczyny z forum...Jakby branie tabsów było takie złe to nie byłoby ich na rynku, więc nie przesadzajmy... moniak...Wejdź na kafeterię Tylko my, to Ci oczy wyjdą na wierzch...Taka kurwa tam była, że nie mam pytań i 14-latka... Moje koleżanki zaczynały współżycie jak już miały chłopaka długi czas, a czy miały 16 czy 20 lat, to nie wiem...Moim zdaniem to indywidualna sprawa każdej z nas...

ja też chodziłam do gim i do liceum i jakos nie rozdziewiczaja sie jedna przez drugą, widać ja sie obracam w przesadnie dobrym towarzystwie

poza tym jak dziewczyna tak pisze to mi sie wydaje że chce sie usprawiedliwic ze teraz \"wszyscy juz to robią\"... mam dziwne poglądy

moniak...Z resztą Ty też się tam wypowiadałaś...Ja też mam bardzo dobre dziewczyny-koleżanki i późno zaczęły się kochać z tego co wiem, ale wiem też, że w dzisiejszych czasach dziewczyny w wieku 13 lat są już matkami, bo właśnie brakło odpowiedzialności przy seksie... Moje zdanie jest takie, że jeśli się kocha kolesia i chłopak ją to nie wiedzę nic złego w tym...Przecież jak ma się 16 lat i stałego partnera to co w tym widzisz takiego złego, żeby się kochać... Ja nie wiem co ja bym robiła, jakbym była na jej miejscu, może czekałabym jak dorosnę...W sumie czekałam na odpowiednią osobę i że akurat znalazłam ją w wieku 21 lat to już chyba tylko dla mnie lepiej:)

Trudno mi się postawić w gosi sytuacji, bo jestem już deka za stara:P...O kurde, między nami jest 6 lat różnicy...Ale ja nie potępiam Ciebie gosia, chociaż nie wiem jakby to było ze mną te 6 lat temu:) Ja już niestety muszę uciekać do pracy, a więc miłego dzionka dziołchy🖐️🌻

Z resztą jak ja miałam 16 lat, to jeszcze pewnie nie wiedziałam dokładnie jak to się robi:PI nie takie rzeczy miałam w głowie:)

Gość Gosia16
Czasy się zmieniły teraz seks to nie temat tabu teraz o tym sie mówi i to nic dziwnego jak słyszy się ze 15 latka nie jest już dziewicą! Moniak a ja nie staram sie usprawiedliwić innymi dziewczynami! do Ciebie nie dochodzi po prostu to ze takie są teraz realia i rzeczywistość! i popieram to zdanie że jeśli dziewczyna i chłopak się na prawdę kochają i są stałymi partnerami to nie widzę nic przeciwko... Każdy decyduje sam za siebie w tej sprawie! Dlatego Moniak nie wypominaj mi że jesteś w kręgu samych dziewic bo mało mnie to w tym momencie interesuje!

Ja nie mam nic do tego jak 16 latka jest zakochana i współżyje, ale to trzeba robic z głową, a po Twoich wypowiedziach o stosnku przerywanym i zapominaniu o tabsach uważam, że podchodzisz do tematu bardzo nieodpowiedzialnie i jestes tym seksem za bardzo zafascynowana a to, że w dzisiejszych czasach dziewictwo tracą w młodym wieku i seks nie jest tematem tabu to nie znaczy, że trzeba za tym ślepo podąrzać... moze i jestes psychicznie gotowa na seks ale lekkomyślność z jaką postępowałaś do tej pory mnie rozbraja niemniej jednak ciesze sie że w koncu pomyślałas o odpowiednim zabezpieczeniu, mam nadzieje, że lekarz wypisze Ci tabsy, a Ty dokładnie przeczytasz ulotke i bedziesz je sumiennie stosować

Gość solidnykopniak
jak zwykle dziewczyny... RECE OPADAJA!! ;|

Gość Gosia16
Moniak może i masz rację że to lekko myślne że zrezygnowałam z prezerwatyw i zaczęłam stosunek przerywany... Taki sposób zabezpieczenia się stosujemy z chłopakiem już od roku ale niekiedy czuję się jednak nie pewnie i to zrozumiałe! Dlatego właśnie pomyślałam o tabletkach.. A nie mów że o nich zapominam bo jeszcze w życiu ich nie brałam ja tylko dawałam takie przykłady! Musiałabyś poczytać wszystko co pisałam żebyś zrozumiała o co chodziło! Wybiorę się do ginekologa i dowiem się co i jak.. Zobaczymy co z tego wyniknie!

Gość Ara
czesc dziewczyny dawno tu nie zgladalam ale jakos nie bylo czasu i neta nie mielismy przez tydzien:/ ale juz jest wszytsko ok mam takie pytanie czy jak przestane brac tabsy czy sa po tym jakies skutki uboczne??bo chyba nie warto sie truc..co nie?

Gość karrrrolla
mam pytanie: biore pierwsze opakowanie harmonetu jeszcze krwawienie nie ustapilo. czy moge juz wspolzyc?? prosze o odp .

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować