Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Gość Ara
pomozcie nam..

Gosia16...Ja się tylko nie zgadzam z tym co napisałaś, że takie są realia i ja to zrozumiałam tak, jakbyś miała takie zdanie, że trzeba się kochać w wieku 15 lat, bo tak jest i już... solidnykopniak...Czemu ręce opadają!? Ara...🖐️ Moga być skutki uboczne myślę, ale to zależy od organizmu...No jeśli Ci to nie jest potrzebna to nie warto się truć, ale jeśli kochasz się z chłopakiem to jest to dobra metoda anty... karrrrolla...Tak, możesz...

Gość Gosia16
NIGDY NIE POWIEDZIAŁAM ŻE TRZEBA SIĘ KOCHAĆ W TYM WIEKU !! Powiedziałam tylko że w tych czasach jest niestety tak że dziewic w tym wieku już niestety coraz mniej bo takie są fakty! Nie łudźmy się! Kiedyś było inaczej... Są osoby które jeszcze chcą zatrzymać dziewictwo są też takie które chciałby a nie mają z kim... są różne przypadki ale ja nie mam nic przeciwko kochaniu się w tym wieku nie dlatego że sama tak robie ale jeśli dwie osoby mocno się kochają to w porządku!

Gość pod znakiem zapytaniaa
no to teraz mnie ladnie ochrzanicie ;/ no wiec tak bralam dopiero pierwsze opakowanie tabletek w zyciu.. pierwsza wzielam w piatek z pierwszym dniem okresu.. kiedy juz skonczylam brac opakowanie nie wiedzialam kiedy mam wziac tabletke wiem ze to po 7 dniach i 8 biore.. ale wychodzilo na to ze skonczylam brac ostatnia tabletke w czwartek wiec siedem dni naprzod to czwartek a 8 to piatek i wzielam ta tabletke wczoiraj choc zastanawiam sie czy nie powinnam jej wziac dzis.....

Gość taka sobie o
wlasnie czasy sie zmienily i w moim miescie juz 16 pchaja wozki z dziecmi. troch to przykre ze dzieci maja dzieci :P ale co zrobic jak ci*a swedzi hehe :D

Gość taka sobie o
ale i tak w takim wieku najlepiej sie zabezpieczac... bo wstyd miec dzieck w wieku 15 czy 16 tal i to jeszcze z kims kogo pozlalo sie na imprezie...

no tak ja mam 18 lat i zdecydowalam sie na branie proszkow bo jestem z chlopakiem juz 2 lata i stwierdzilismy ze wygodniej bedzie jeslu bede brala proszki.. no ale nikt nie odpowiedzial na moje pytaniiiie ....

ja odpowiem więc nowe opakowanie zaczynasz zawsze tego samego dnia tygodnia, w Twoim przypadku jeśli zaczełaś pierwsze opakowanie w piątek to i każde następne zaczniesz w piątek po 7 dniowej przerwie dobrze sobie policzyłaś, w czwartek ostatnia pigułka wiec 7 dni bez tabsów w ogóle i 8 dzien to piątek czyli bierzesz juz z nowego opakowania :) jakbys wziela dzis czyli w sobote to przedłuzyłabys przerwe o dzien i nie bylabys zabezpieczona- przerwe moze skracać o 2-3 dni jeśli masz potrzeba ale nigdy nie wolno jej wydłużyć

no tak dziekuje tylko mam jeszcze jeden problem zawsze biore tabletki o 20 a wczoraj wlasnie zapomnialam i w nocy wstalam o 00;00 i przypomnialam sobie ... czy moge byc niezabezpieczona prtzez to ze spoznilam sie z wzieciem??

spóźniłaś się 4 h, nie martw się- dopuszczalne spóźnienie to 12 h, ale mówi się, że lepiej nie przekraczać 8 h dla wlasnej pewności. te 4 h na pewno nie naruszyły zabezpieczenia :) ja sama biorę 20-23 nastaw sobie jakies przypomnienie w telefonie to juz wiecej nie zapomnisz :)

dzieki moniak :*:*

Gosia16...No tak jest, z tym się zgadzam:)Pewnie, że było inaczej, sama wiem po sobie. Mam 22 lata i serio jak byłam w Twoim wieku do końca nie wiedziałam co to jest seks, może wiedziałam, ale nie myślałam o tym, a zobacz - Ty już się kochasz ze swoim chłopakiem...Może byłoby ze mną inaczej, gdybym wtedy miała stałego partnera, tego nie wiem, więc nie myślę, że Ty robisz coś złego, absolutnie:) pod znakiem zapytaniaa...Nie no chyba dobrze wzięłaś...Zawsze zaczynasz nowe opakowanie w ten sam dzień co pierwsze w swoim życiu...4 godziny różnicy raz na jakiś czas nie mają większego znaczenia, więc nie masz się czym martwić:)Spóźnić się można do 12 h, ale nie warto z tym przesadzać moim zdaniem... taka sobie o...No tak teraz jest, masz rację...Niestety:o Jak się kogoś poznaje na imprezie i się z nim idzie do łóżka od razu to dla mnie to jest kurewstwo!!!

Gość sleepingpill
tak se czytalam i tak se mysle... gosia niewiem czy na twoim miejscu bym wogole wspolzyla...z milosci? cos co sie czuje w wieku 16lat nie koniecznie mozna nazwac miloscia...sama tak kiedys myslalam ze to wielkie uczucie i wogole i sie pomylilam..zauroczenie od co..ale nie mowie tez ze nie moze to byc prawdziwe uczucie...jak jest to gratuluje... a poza tym skonczylam teraz liceum i bardzo duzo dziewczyn ode mnie bylo dziewicami...i sa normalne...imporezują piją bawią się a sa dziewicami

faceci w tym wieku to dziedziaki jeszcze... wolniej dojżewaja etc. dzis z Tobą za miesiac z inną... wątpie by szesnastolatek był gotowy na stały związek co dopiero miłość... prędzej fascynacja

sleepingpill...Oj moja kochana, ja znam multum przypadków par, które są ze sobą od młodziutkich lat, właśnie zaczynali w wieku od 14, 15, 16 lat i są do tej pory, np. 10 lat w związku, a kilka par już są od kilku lat małżeństwem, więc to jest na prawdę różnie... gosia16...Ja tam nie sądzę, że tak jest jak mówią sleepingpill i moniak, Ty sama wiesz co czujesz i czy ten chłopak to właśnie ten, który powinien dostać to wszystko co mu dajesz... Ile już jesteście razem!?

Gość Gosia16
aaaaaaa masz rację bo my naprawdę się kochamy jesteśmy ze sobą 3 lata i jestem pewna za to co czuje i on też! PS on nie jest w moim wieku tylko starszy!

dużo starszy? no dobra tam.. rób co chcesz, ale miłość to duże słowo... zapewne przez te lata on dał Ci wiele dowodów, że kocha

Gość Gosia16
no prawie 20 lat ma... Tak dał dużo nie raz go skrzywdziłam ale mimo to jest ze mną! a ja staram się wszystko naprawić i jest nam ze sobą dobrze! I jakbym chciała przestać kocha,c się z nim on by to zrozumial i byłby dalej ze mną! Bo nie jest po to ze mna zeby uprawiać seks! Wiele razy mi to mówił i tak jest!

mi sie wydaje troche dziwne że 16-17 letni koles zaczął chodzić z 13sto latką... ale cóż miłość jest ślepa

Gość Gosia16
moniak przepraszam cię bardzo ale wydaje mi się że przeginasz !! mówisz to jakbym juz na początku znajomości poszła z nim do łóżka!! Oddałam mu się prawie po 2 latach znajomości!

Gość Gosia16
A pozatym nie jest to dziwne że zaczął ze mną chodzić... Zresztą nie wyglądałam na 13 moze tak na 15... Nie wyglądałam jak dziecko! byłam juz w 1 klasie gim...

przeciez wiem że nie poszłas z nim wcześniej do łóżka... wcale nie ma tak duzej różnicy wieku miedzy wami, ale 13 lat to dziecko jeszcze i dziwie sie że koles sie Tobą wtedy zainteresował, skoro nigdy nie naciskał na seks to znaczy że faktycznie sie zakochał- nie widze innego wytlumaczenia tego, że licealista spotykał sie z dziewczynką i to miałam na mysli mowiąc \"milosc jest ślepa\". 3 lata związku to sporo, widać faktycznie sie dobraliście, ale on jako że starszy powinien być bardziej odpowiedzialny- tu piję do tych stosunków przerwyanych ;)

idę juz, śpijcie dobrze :* gosia16- uczepiłam sie głównie tego jak sie \"zabezpieczałas\" wczesniej bo mnie bardzo irytują takie dziewczyny, które nie myślą o konsekwencjach, ale że sie w koncu zdecydowałas na tabsy to znaczy ze jednak masz łeb na karku ;) tak trzymac, życze powodzenia w związku i do napisania poźniej ;)

Gość Gosia16
No widzisz moniak tak to bywa... Spotkaliśmy się i jakoś tak dalej sie potoczyło... :) Nie żałuje :) Wiesz on się strasznie dobrze kontroluje! Ale mimo to wiem że jest to nie odpowiedzialne! On bał się tego posunięcia ale ja miałam już dość prezerwatyw!

Gość Gosia16
moniak no widzisz pomyślałam bo to jednak stres! Za niedługo wybieram się do ginekologa :) Dzięki i dobrej nocy :)

Gosia16...No właśnie, 3 lata to już długo... A to co napisałaś, że on się strasznie dobrze kontroluje nic nie znaczy, bo może być kiedyś tak, że nie poczuje wytrysku i będziecie mieć lipkę...A uwierz mi, że tak się zdarza. Wiem to z własnego doświadczenia... moniak...A Ty ile jesteś z kolesiem!?Jeśli mogę wiedzieć!? Wydaje mi się, że na siłę chciałaś jej wmówić, że jej koleś jej nie kocha, że tylko tak mówi, że miłość jest ślepa, itp...I nie kumam Twojego stwierdzenia:\"mi sie wydaje trochę dziwne że 16-17 letni koleś zaczął chodzić z 13sto latką... ale cóż miłość jest ślepa\", to znaczy, że co, że ona kłamie:o To sory, Ty będąc ze swoim chłopakiem 3 lata(jeśli już tyle jesteś) nie czujesz jego miłości!?

oj... \"miłość jest ślepa\" w sensie że moze faktycznie starszy chłopak zainteresował sie tak młodą dziewczyną bo mimo iz dla mnie to dziwne to jednak sie zdaża przeciez i juz. miłość sie czuje, nie chodziło mi o to żeby insynułować że jej nie kocha tylko takie refleksje sobie snułam, ale gosia wyjąsniła że on nie naciskał na seks etc.

no ale teraz juz naprawde ide bo mi sie spać strasznie chce paaa ;* wszystkim

Gość Gosia16
aaaaaa nio wiem dlatego chce te tabletki :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować