Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

gosienka2809...Jak mogę w chamski sposób cytować?Cytowanie to cytowanie czyli powtarzanie czyiś słów...A jeśli to jest dla Ciebie śmieszne, to okej to Twoje zdanie, dla mnie jest śmieszne to o co tu dziewczyny pytają... \"jakbyś bala sie ze cokolwiek odpuścisz\"--->Przecież to nie moja sprawa ja swoje wiem i mi styka, chce odpowiedzieć po kolei na każde pytanie i uważam, że to lepiej niż gorzej...I nie wiem czemu Ci to przeszkadza, nie czytaj powtarzam jak nie pasuje Ci to!!Ja robię to w taki sposób, tak mi wygodniej i tak będę robić dalej i na bank nie będę patrzeć na to, że Tobie się to nie podoba... \"Może i Cię denerwuje,ze dziewczyny nie czytają ulotki\"--->To nie jest moja sprawa bezpośrednio, więc to nie mnie denerwuje, mam swoje problemy i powody do nerwów jak każdy chyba...To nie jest żadna mania, nie przesadzaj... \"Wiadomo ze ulotkę trzeba czytać\"--->No właśnie nie dla każdego jest to normalne...Forum jest po to, żeby pytać jak się nie wie czegoś, czego nie ma się w swojej własnej ulotce...Bo po co kogoś pytać skoro się bierze inne leki i możliwe jest, ze przy swoich trzeba działać inaczej?Właśnie jeszcze problemem jest to, że na innych forach dziewczyny sugerują się innymi i potem mają problemy, bo sugerują się innymi a nie powinni... \"A Ty wyjeżdżasz na praktycznie każda osobę, jakbyś tylko Ty miała prawo sie tutaj odezwać.\"--->Ty mnie oceniasz i całkiem sprzecznie, ja nie uważam, że mam tu jakieś prawa, większe niż którakolwiek z Was...Jest kilka osób, które \"lubią\" moje wypowiedzi, itp...Komu coś nie pasuje nie musi czytać... \"ale widać na tym to Ci najmniej zależy.\"--->Czemu tak sądzisz?Sory, nie znasz mnie i nie wiesz co ja czuje, więc nie wiem czemu tak piszesz...Skoro nie gadałyśmy na ten temat... Nie znasz mnie i na podstawie kilku wypowiedzi mówisz o poziomie mojej pokory, sorki ale nie masz podstaw...Niech mnie krytykują - ja przyjmuję krytykę... \"wyimaginowany autorytet tutaj...\"--->Że niby kto mi taki przyznał??Bo ja się nie uważam za autorytet tutaj...Ty mi wypisujesz jakieś cechy, próbujesz mi coś wmówić na podstawie postów, trochę śmieszna jesteś...Jesteś oceniaczem, heh...To bardzo zła cecha jak dla mnie... zielone słońce...W sytuacjach stresowych należy wziąć ulotkę do ręki i sobie ją pomóc jak najwcześniej, a nie czekać jakiś czas na odpowiedź zalewając się potem... Poradzenie się innej kobiety łączy się z jej doświadczeniem, a o to w anty chodzi, żeby się innymi nie sugerować...I moim zdaniem suche słowa ulotki są odpowiednia formą przekazu, bo są prawdziwe dla każdej...A doświadczenie jednej kobiety może być dla tej drugiej bardzo mylne i potem odwrotne w skutkach... P.S.Do Was dwóch...Kiedyś byłam \"milsza\", bo dziewczyny nie zadawały pytań \"z kosmosu\"...Teraz co rusz jest pytanie, które wymaga odpowiedzi z własnej ulotki...Ja nie chce nikomu zaszkodzić, wręcz przeciwnie, chce pomóc jeśli tylko potrafię, dlatego też jestem tu kilka razy dziennie, żeby dziewczyny miały jak najszybszą odpowiedź...Bo Anulka tez rzadziej jest ostatnio, solidnykopniak, moniak, itp... Jeśli chodzi o moja \"pewność\" w tym co pisze to jest oparta tylko i wyłącznie na tym, ze ja po prostu właśnie wklejam odpowiedzi z ulotki i wiem, że one są prawdziwe właśnie dlatego...nie chce nikogo wprowadzić w błąd wypowiedzią...Jeśli piszę coś z własnego doświadczania to też zaznaczam, że to ja tak miałam, żeby się nie sugerowały, bo mogą mieć inaczej... Też proponuję zakończyć rozmowę...Bo to, ze ktoś mi przypisuje cechy, które koniec z końcem nie pasują do mojej osoby ogólnie, mogę czytać, nie ujmuje mi to, bo ja wiem jaka jestem i wiem jak postrzegają mnie ludzie w moim środowisku, to jest tylko forum i na nim nie powinno się opierać zdania na temat całokształtu człowieka...

anasstazja...Delikatne krwawienie to zapewne pierwszy dzień okresu...Ja radze wziąć dzisiaj...Mnie przez zażywaniem okres zawsze zaczynał się plamieniem i w taki też dzień zaczęłam pierwszy cykl z tabsami...

Gość Perelkaa
Nie chodzilo mi o to, ze nie dzialaja w przerwie, bo wiem, ze dzialaja. Tylko myslalam, ze biorac pierwsza tabletke z opakowania musi minac jakis czas od jej wchloniecia i nie wiem jak to wyjasnic :P generalnie tak jakbym zaczynala zawsze od pierwszego opakowania, ale skoro dzialaja non stop, to w porzadku :)

Siema... Perelkaa...Aaa, o to chodziło:) Ale to jest tak właśnie, że one działają non stop, jeśli bierzesz zawsze tak jak powinnaś - według zasad. W moim rozumowaniu to działa to tak, że te tabletki tak jakby nakładają się na siebie...Jedna działa 24 h + te 4 h, w czasie których wchłania się następna...Jeśli zaburzysz to działanie, skuteczność się obniża...Faktem jest również to, że wchłaniają się 4 h i jak na przykład Ty w czasie tych 4 h zwymiotujesz, to ta tabletka nie jest przyjęta...Dlatego też trzeba wziąć drugą, zastępującą:) Mam nadzieje, że mnie zrozumiałaś i ja Ciebie:P

Gość Perelkaa
Taa, wlasnie o to mi chodzilo :D po ciezkich probach w koncu potrafilam sformuowac wlasne mysli :P takze dziekuje ;D

bo ja biore ok.4 lat z roczna przerwa, zastanawiam sie czy nie bede miala problemow z zajsciem w ciaze

bo ja biore ok.4 lat z roczna przerwa, zastanawiam sie czy nie bede miala problemow z zajsciem w ciaze

Aha. No to ja Ci zbytnio nie pomogę w tej kwestii. Podobno nie ma większego problemu, płodność wraca po określonym czasie.....z doświadczenia znajomych wiem że nie miały większego problemu z zajściem w ciąże po odstawieniu. Ale oprócz jednego wyjątku :O ona twierdzi że przez tabletki nie może zajść teraz w ciąże, ale jaka jest prawda no to tego to już pewnie sie nie dowiemy. Mogła być niepłodna i nie zrobiła badań wcześniej, a teraz mówi że to wina tabletek. Także to sa takie p[przykłady tylko wzięte z opowieści i doświadczeń innych.

Gość poczytajcie sobie
wypowiedzi solidnegokopniaka od str3 czy byl wtedy tez taki mądry...znalazłam pare przykładów które mogła bym teraz tu powklejać i zobaczyłybyście że tez na jej pytanie odpowiadając można było ją wyśmiac że nie wie i po co pyta skoro ma w ulotce:O a co do aaaa to tez tam jest że odpowiadała inaczej niż teraz . Wystarczy poczytać wypowiedzi sprzed paru lat.....

Perelkaa...Hehe, tośmy się dogadały:P:P karola1111...Ponad 2 lata...Bez żadnej przerwy...Czytałam artykuł kiedyś i jak prace pisałam to było też w książce jakiejś, że nie ma żadnych dowodów na to, że po zażywaniu tabletek anty są problemy z zajściem w ciążę w przyszłości... anulka156...Nie bronie \"na ślepo\" tego co przeczytałam, ale nie wiesz może czy ta jedna osoba, której przykład podałaś miała robione badania?Może nie powinna była brać tabletek w ogóle? poczytajcie sobie...\"czy byl wtedy tez taki mądry\"--->Solidnykopniak to dziewczyna... A ja inaczej odpowiadałam, czyli jak?

Gość poczytajcie sobie
wiem że to dziewczyna. tak tylko mi sie napisalo z rozmachu to że odpowiadałaś normalnie na te same pytania co teraz, tyle że teraz wrzeszczysz i czasami obrażasz innych. Np teraz jak któraś się spyta czy tabsy powiększają biust to z pyskiem wyskakujesz że o czym one myślą a przedtem nawet doradzałaś żeby szły do lekarza i on im przepisze odpowiednie itp itd :O:O:O wszystko jest na tamtych stronach

poczytajcie sobie...Nie mam pyska...Mnie krytykujesz, a sama piszesz, że mam pysk...Uważasz, że to nie jest chamskie?O mnie oceniasz, ze jestem chamska...Zastanów się dziewczynko...

Gość poczytajcie sobie
nie jestem dziewczynką :) mam 26 lat... i tabletki tez już zażywałam. jakby poleciały jakieś argumenty na ten temat... i gdzie napisałam że jesteś chamska???? napisałam tylko że obrażasz ludzi. Chyba z kojarzeniem faktów też masz nie halo. I ja pisze na spokoju wszystko. I sama powiedziałaś gdzieś tam że umiesz przyjąć krytykę, więc to jest moja krytyka wobec Ciebie i niestety, taka prawda. Sama może do tego sie nie przyznasz,ale to widać, jak odpowiadałaś kiedyś tam a jak dziś. I nie ja jedna to już tu piszę, więc jeśli jest więcej takich osób to coś w tym musi być. Nie sądzisz? Już wiele osób to napisało, to forum jest po to aby pytać o przeróżne rzeczy, więc jak Cię coś denerwuję to nie odp, nie czytaj itp. Nie wierze w to że Ty zawsze o wszystkim wiesz i nigdy sie nie stresujesz...... Ja nie chce się z nikim kłócić, bo to nie ma sensu. I nie bronie też tych które biorą tabletki anty i niewiedzą kompletnie nic na ich temat, może nie spytały lekarza, a może spytały a lekarz je zbył, wiem jacy są dzisiejsi lekarze, dlatego nie staję po żadnej ze stron. Tylko drażni mnie to jak ktoś odpowiada na pytania w taki sposób jak Ty. Tym tonem oświadczasz wszem i wobec że "my" jesteśmy nikim a Ty wiesz wszystko zawsze....Nie piszesz tego osobiście ale tak czasem idzie to odczuć. Nie umiesz normalnie odpisywać na pytania, tak jak robiła to zawsze większość na tym forum. Teraz owszem jakoś pusto się zrobiło. Aha i nie kwestionuje Twojej wiedzy o anty, bo wiesz faktycznie dużo. tylko ten ton jakim odpowiadasz:O

aaaaaa tak miała robione badania itp. wszystko było jak należy przy tabletkach. Już tak co najmniej 5 lat jak nie więcej się starają i nic.....

Gość laavia
A ja mam takie pytanie do Was. Zaczynam wlasnie brac tabletki i chcialam sie dowiedziec czy podczas tej tygodniowej przerwy tez jestem chroniona przed ciaza? Czy raczej powinnismy sie z chlopakiem powstrzymac wtedy od zblizen? I jeszcze jedno: czy tabletki rzeczywiscie dzialaja juz od pierwszej pigulki? Dodam ze mam 18lat i jeszcze nigdy nie bralam tabletek, dlatego jestem zupelnie nie doswiadczona i kazda wasza pomoc bedzie przydatna . Caluje

Elo... poczytajcie sobie...\"i tabletki tez już zażywałam\"--->To nie raz nic nie znaczy, bo dziewczyny niektóre biorą 3 lata na przykład i zadają takie pytania, że szok...Poczytaj całe forum, to się zdziwisz... No dobra, nie napisałaś, że jestem chamska, ale napisałaś, ze ja obrażam ludzi a Ty mnie sama obraziłaś pisząc, ze mam pysk, bo wiesz, ja zwierzęciem nie jestem...Chyba, ze nie znasz biologi i nie wiesz, że to zwierzęta mają pysk a ludzie twarz... Wiec gadasz o mnie a sama jesteś taka sama... \"Chyba z kojarzeniem faktów też masz nie halo.\"--->Moim zdaniem obrażanie ludzi i bycie chamskim łączy się trochę ze sobą, no ale to moje zdanie... Na mój temat pisz co chcesz, zawsze przeczytam i nigdy nie będzie tak, że krytyki nie przyjmę, ale nie zawsze muszę się z nią zgadzać...Na przykład jak mnie ktoś nie słusznie ocenia, a zdarzyło się...No ale to ja wiem jaka jestem i ludzie obok mnie, więc to co ktoś z forum o mnie myśli trochę mi lata, bo my się nie znamy i Wy nie wiecie tak na serio o mnie nic, jeśli chcesz to oceniaj mnie na podstawie moich postów, ale sama pomyśl, że to nie przedstawia całego człowieka... \"Sama może do tego sie nie przyznasz,ale to widać, jak odpowiadałaś kiedyś tam a jak dziś.\"--->Czemu mam się nie przyznać?Przyznaję, ze kiedyś było inaczej, a wiesz czemu?Dlatego, że kiedyś banalne pytania zdarzały się rzadko i dziewczyny czytały kilka stron wstecz i miały odpowiedz, a teraz dziewczyny mają odpowiedz wyżej na tej samej stronie i nie przeczytają a zadają to samo pytanie... \"więc jeśli jest więcej takich osób to coś w tym musi być. Nie sądzisz?\"--->A czy ja piszę, że nie sądzę??Ja wiem, ze jestem chamska i wiem, że Wam się to nie podoba, ale ja piszę tak jak uważam, jednym dobitnie zaznaczam to co chce, dla innych jestem miła...Komu się coś nie podoba czytać nie musi, bądź sugerować się moimi wypowiedziami...Te dziewczyny, które chcą mają moje gg i piszą do mnie jak maja problem(są młodsze i mniej doświadczone - do tej pory)... Ale przecież ja nie zakazuje nikomu zadawać pytań, niech piszą...Ja zawsze odpisuję, bo chce... \"Nie wierze w to że Ty zawsze o wszystkim wiesz i nigdy sie nie stresujesz\"--->A kto powiedział, ze ja zawsze wszystko wiem?Ja nigdy tego nie powiedziałam, powiedziałam to, ze jak czegoś nie wiem to czytam ulotkę!I ja jakoś zawsze znajdę odpowiedz w ulotce.Dlatego dziwi mnie to, ze dziewczyny tego w ulotce nie mają...Biorę już drugi rodzaj tabletek i w obu ulotkach mam podobnie, ale i tu i tu jest wszystko to czego potrzebuję...Jeśli nie miałabym czegoś w ulotce to mam lekarza...Ja bałabym się tu zadawać pytań, bo nie znam Was,. Już tu kiedyś ktoś coś takiego powiedział:\"Nigdy nie wiesz kto siedzi po drugiej stornie\"...Ktoś może sobie zrobić jaja i źle odpowiedzieć, dlatego nie radzę ślepo wierzyć w te wypowiedzi tutaj...Ja po to wklejam treść ulotki, żeby była pewność wypowiedzi, żebym nikogo w błąd nie wprowadziła...I oczywiście nie myślę, ze wszyscy tu źle piszą bo nie z ulotki, ale nich nikt się tymi doświadczeniami nie sugeruje, bo może mieć zupełnie inaczej wiec po co wprowadzać siebie w błąd niepotrzebnie. Rozumiesz o co mi chodzi? A co do stresu, to zdziwię Cię, ale tylko dwa razy miałam stresa, a tabletki biorę ponad 2 lata:) \"Ja nie chce się z nikim kłócić, bo to nie ma sensu. \"--->Ależ ja też nie chce:) \"oświadczasz wszem i wobec że \"my\" jesteśmy nikim a Ty wiesz wszystko zawsze\"--->Z tym się nie zgodzę...Ja po prostu wklejam treść z ulotki, dlatego moja pewność, ze odpowiedz jest prawidłowa wynika tylko z tego faktu... \"tylko ten ton jakim odpowiadasz\"--->Ton można by tu napisać w cudzysłowie, bo Wy mnie nie słyszycie:)...Jeśli chodzi o znaki typu \"!\", \"!?\" to nie zwracajcie na nie uwagi, bo ja piszę tak zawsze, nawet jak nie zaznaczam nimi wypowiedzi. Już kiedyś tu dziewczynie odpowiadałam na to pytanie, czemu ja tak dużo znaków piszę...Tak już mam... anulka156...Aha:(...Ta ja już nie wiem, przykro strasznie:(...A nie wiesz w końcu co z tą niepłodnością?Nie pamiętam czy pisałaś, że robili badania na niepłodność czy nie? laavia...Hehe...Robie to dla dziewczyn i będę miła, jak kiedyś... Najpierw poczytaj o anty...Weź sobie broszurki z apteki, itp... \"czy podczas tej tygodniowej przerwy tez jestem chroniona przed ciążą?\"--->Tabletki działają non stop, jeśli przestrzegasz wszystkich zasad...W czasie przerwy też!!Nie byłoby sensu ich brać, gdyby miało być inaczej!Przeczytaj ulotkę, a zobaczysz, ze mam rację:) Nie musisz się z niczym powstrzymywać, a zasady też masz w ulotce, więc radzę do niej zajrzeć... \"czy tabletki rzeczywiście działają już od pierwszej pigułki?\"--->To też masz w ulotce!...Jeśli pierwszą tabletkę wzięłaś w pierwszy dzień okresu to działają po 4 h od przyjęcia 1-szej tabletki, jeśli nie wymiotowałaś, nie miałaś biegunki, nie zażywasz leków, które osłabiają działanie, itp(ulotka)... Doświadczenie przyjdzie z czasem:)...A jeśli chodzi o wiedzę, lepiej nie znajdziesz w SWOJEJ ulotce lub u dobrego lekarza:)

Gość laavia
Dzieki za odpowiedz, a tabletki kupie dopiero dzis lub jutro wiec nie mialam jeszcze mozliwosci przeczytac ulotke

laavia...Ale nie masz jeszcze okresu?...Będziesz czekać na pierwszy dzień?...Jeśli weźmiesz w pierwszy dzień to będziesz zabezpieczona po 4 h, ale jeśli to będzie 2, 3, 4 czy 5 dzień okresu musisz się zabezpieczać dodatkowo...

Gość abudabi123548
o 11.30 polknelam tabletke a o 12.30 mialam biegunke. czy jestem zabezpieczona?

Gość laavia
Okres powinnam dostac jutro i wtedy zaczynam lykac tabletki. mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrez :)

abudabi musisz wziąść następną pigułkę po biegunce... biegunki obniżają skuteczność tabletek anty. Ulotka;)

Gość ciekawa123
siemka, mam pytanko, pierwszy raz zarzywam tabletki anty, po jakim czasie regularnego brania tabletek moge byc spokojna ze nie bede miala dzidzi i moj facet moze \"skonczyc we mnie\"?

Gość Mariolka21
Witam wszystkich, Mam poważny problem, może któraś z Was sięz tym spotkała. Jestem z facetem prawie trzy lata. Na początku naszej znajomości tak do roku kochaliśmy się bez tabletek, później postanowiliśmy, żezacznę je brać. Od kąd zaczęłam brac tabletki straciłam całkowicie ochotę na sex. Mój facet przestał na mnie działać nie mam w ogóle ochty się kochać i tu nie chodzi o niego, bo z nikim nie mam na to ochoty. Po roku zrezygnwałam z tabletek myślałam, że to się zmieni, ale jestety nic nie dało . Teraz zaczynam się zastanawiać czy może hormony z tabletek nic mi nie poprzestawiały, ponieważ`to bardzo dziwne. Może wiecie do jakiego specjalisty się` udać, bo przyznam, że to dosyć krępujace. Ja już tak nie mogę łużej, bo mój facet się złości, że nie chce się z nim kochać i w cale mu się nie dziwie. Kochamy się raz na 1,5 miesiąca to koszmar. POMOCY..............

Elo... abudabi123548...Nie masz pełnego zabezpieczenia 99 %...Musisz po biegunce zażyć drugą tabletkę...Przeczytaj ulotkę, tam masz napisane dokładnie co masz zrobić... laavia...Aha:) ciekawa123...Nigdy nie możesz być spokojna w pełni, zawsze jest ryzyko 1 %, zawsze więc jakaś ewentualność istnieje, której musicie być świadomi...I nie tylko regularność wchodzi w grę...Jeśli przestrzegasz wszystkich zasad w braniu, to tabletka działa po 4 h od zażycia 1-szej, oczywiście jeśli przyjęłaś ją w 1-szy dzień okresu...ULOTKA!! Mariolka21...Spadek libido zdarza się przy tabletkach...Trzeba je zmienić, zazwyczaj powraca...

Gość coma_87
mam pytanie, w srode wzielam ostatnia tabletke z mojego pierwszego w zyciu opakowania tabletek anty i do tej pory zadnego sladu krwawienia :( rozumiem ze nawet gdyby sie nadal nie pojawilo to w czwartek mam zaczac nowe opakowanie? czy to sie czesto zdarza? :(

tak masz rozpocząć nowe opakowanie w czwartek jeśli nawet nie dostaniesz krwawienia lub jeśli się nie skończy, spokojnie na okres masz całe 7 dni.....także czekaj, ja raz dostałam w 6 dzien przerwy. Ale może być i tak że po pierwszym opakowaniu nie dostaniesz w ogóle krwawienia z odstawienia.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować