Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Gość foni
KASIXXX...mam tak samo jak Ty:( strasznie schizuje...wlasnie apropo bolu brzucha albo np wydaje mi sie ze piersi mi rosna albo ze mnie pali zgaga;/ wiec to chyba taki lek jest;( pozdrawiam

Gość KASIXXX
JA mam taką SCHIZE,żE NAWET NACISKAM SOBIE NA SUTKI I sprawdzam czy mi mleko nie leci,ale byle do 7 sierpnia,w ten dzień powinnam dostać.

Gość Diaria
foni & KASIXXX Na schizy nie ma rady. Ja też się trochę denerwuję;) Ryzyko zajścią w ciążę jest znikome-1%, ale przeraża fakt, że szansa dorobienia się dzidziusia istnieje nawet przy prawidłowym braniu tabletek:/ Trzeba mieć ogromnego pecha, ale się zdarza. Jeśli chodzi o objawy ciąży to, gdy kobieta się tak bardzo obawia wpadki, to nawet objawy się mogą pojawić niewiadomo skąd.

KASIXXX...Nie, ja tak nie mam...Też brałam Cilest 2 lata, teraz biorę Regulon i nie miałam jeszcze takich schizów... Można mieć okres będąc w ciąży...A objawów nie będziesz miała od razu...Tym bardziej kuźwa mleka w cyckach...Do psychologa może idź, bo to są jakieś paranoje a nie schizy! foni...Piersi od tabletek nie rosną...Mogą się powiększyć przez zatrzymanie wody w organizmie...Wraz z przestaniem brania tabletek biust opadnie do wcześniejszych rozmiarów... Przy którym jesteś opakowaniu? Diaria...To jest więcej niż schizy... P.S. To jest masakra, nerwicy się nabawicie jeszcze...To nie jest chyba metoda dla Was, serio!Stres też może opóźnić działanie...

aaaaaa chyba miałaś na myśli że stres może opóźnić okres a nie działanie :) I właśnie to jest paranoja jakaś a nie schizy, ja nie wiem czemu większość kobiet jak już coś im sie dzieje z organizmem od razu wmawiają sobie ciążę :O JA od pół roku nie zabezpieczam się w ogóle, bo przerywańca nie nazwała bym nigdy metodą anty, ale nie schizuję tak, co prawda dziecko dla mnie to nie będzie tragedia, chociaż wolała bym je mieć później niż wcześniej , no ale jak już naprawdę mam podstawy się niepokoić, typu spóźniająca się miesiączka, np ostatnio spóźniła mi sie 3 tyg, to wtedy zrobiłam test,ale nie panikowałam....Jak się człowiek mniej stresuje to zdrowszy jest :P:P:P:P a stres jest przyczyną np,bólów wszelakiego rodzaju, rozregulowania miesiączki, itp itd.... więc nie schizować i nie wkręcać sobie jakiś krzywych faz..

Gość Kamila.............
Mam do was pytanie, prosze pomozcie mi...biore od niedawna tabletki mam okres co 29dni...kochalam sie z chlopakiem codziennie po 20 dni czyli po tkz dniach plodnych i skonczylam dzien przed okresem a teraz dzien spoznia mi sie okres...o co chodzi? dlaczego? i kiedy najlepiej sie kochac zeby miec 2 pewnosci gdyz jestem mloda i nie chce ryzykowac!!

Gość foni
do aaaaaaa nie napisalam ze piersi mi rosna od tabletek tylko ze jak schizuje to mi sie tak wydaje wiem ze nie rosna po tabletkach tylko sie powiekszaja...jestem przy 4 opakowaniu:) KASIXXX damy rade:)

Kamila jak bierzesz tabletki to nie masz dni płodnych!!!!!!!!!!!!!!!!! :O masakra, poczytaj trochę o nich. Jesteś zabezpieczona od pierwszej wzietej pigulki,jesli wzięlas ją w pierwszy dzien okresu, potem jeśli nie masz wymiotów biegunek i nie bierzesz antybiotyków zabezpieczają one Cę cały czas nawet w czasie 7 dniowej przerwy!!!!! czyli jesteś zabezpieczona przez całe 21 dni brania pigułek i 7 dni nie brania....... a na okres ma się zazwyczaj własnie te 7 dni,to że zawsze byl co 29 dni nie znaczy że zawsze tak będzie. Błagam weź coś poczytaj bo Ty nawet nie wiesz podstawowych rzeczy.

Gość Kamila............
anulka czytalam wszystko, ale zawsze mialeam okres w czasie tych 7 dni w trakcie 4 a teraz juz jest 5 dizen i nic, nawet nie ma sluzu zabrazaowalego, ale robilam to pierwszy raz, moze dlatego? czekam na okres

Gość Ulinka0
Jakie Waszym zdaniem najlepsze tabletki na cerę? Tzn takie po których Wam się poprawiło??

jak czytałaś to powinnaś wiedzieć że nie ma dni płodnych i że masz całe 7 dni na \"okres\", ja zawsze dostawałam w 4 dzień przerwy a raz dostałam w 5, a kiedyś nawet dostałam w 6 dzień przerwy, także to nie jest reguła że jak zawsze dostawałaś w 4 dzień to zawsze tak będzie. Ulinka0 na każda z nas działają te same tabletki inaczej, takze nikt Ci nie napisze tu na to pytanie, mnie po Cileście troszke sie cera poprawiła ale Tobie po Cileście moze nic sie nie poprawić..... wiem np że Diane są przepisywane na cere często, ale czy będą odpowiednie dla Ciebie to nie wiem, bo ważne jest to że jak chce sie brac tabl anty to nalezy zrobić badania i na podstawie tych badań dopiero można stwierdzić które będa dobre dla naszego organizmu. Aha i niestety jak na tabsach Ci się cera poprawi to potem jak je odstawisz to mam nadzieje że wiesz,że często cera ulega pogorszeniu, niestety ja tak miałam:O

anulka156...No dokładnie, chodziło o okres:P mała pomyłka:P Kamila................Przy tabletkach nie masz dni płodnych!!!!!!! Dzień Ci się okres spóźnia a Ty panikujesz?Jeju, ale Wy macie problemy...Na okres masz całe 7 dni przerwy, więc normalnie możesz dostać okres 7 dnia przerwy, nawet jeśli zawsze miałaś 3 czy 4 dnia...Kochać się można w każdy dzień, nie ma dni wyznaczonych...Tabletki działają zawsze jak przestrzegasz zasad w 99%...Jak nie chcesz ryzykować to się nie kochaj w ogóle, proste!! Zawsze istnieje ryzyko i musisz się liczyć z ewentualnością...P.S.Poczytaj o tabletkach coś, bo mało wiesz, a to bardzo źle...I ulotka przede wszystkim... Które to opakowanie?Teraz zaczęłaś więc nie pieprz, że wszystko czytasz, bo nie wierze, chyba , że tak czytasz!!W ulotce jest napisane, że przy 3 pierwszych opakowaniach okres może w ogóle nie przyjść...No chyba, że jesteś już przy 4 czy dalszym opakowaniu?Ale wtedy i tak masz na okres 7 dni...To, że robiłaś to pierwszy raz nie ma żadnego znaczenia... foni...Ok... Ulinka0...Tabletki się bierze jako anty a nie na cerę, chyba, że masz specjalnie na cerę wypisane to wtedy spoko, ale to nie do nas to pytanie tylko do lekarza ginekologa czy nawet lepiej do dermatologa...Poza tym, to, że którejś się tam coś \"poprawiło\" nie znaczy, że Tobie po tych samych też się poprawi!NIE SUGERUJ się innymi, bo każda z nas jest inna i inaczej nas organizmy reagują...

Gość MisteriousGirl
jak to będąc w ciąży możn mieć okres???

Gość KASIXXX
no właśnie ,mam to samo pytanie jw.Wiem,że niektore kobiety mają okres nawet do 4 miesiąca ciąży,ale jeśli się bierze tabletki to również?

Gość gajja87
moja kolezanka miała okres do 3 miesiaca ciąży i nawet nie zdawała sobie sprawy z tego że już junior jej towarzyszy ;) dopiero potem jak nie dostała okresu to poszła do lekarza i okazało sie że to 4 miesiąc

Gość aulka156
Można mieć "okres" będąc w ciąży, tyle że to nie jest ten prawdziwy okres, to bardziej są plamienia niektóre dziewczyny tego nie rozróżniają czasem......Moja teściowa miała tak przez całą ciąże.... Nie wiem jak jest przy tabletkach.

MisteriousGirl...No tak...Można mieć okres będąc w ciąży, po prostu...Dla mnie to też bardzo dziwne, ale anulka pisała przykład o okresie w ciąży u jej bliskiej osoby... KASIXXX..Podobno również przy tabletkach... gajja87...Przy tabletkach, tak??

Gość Gówniara 24
Dziewczyny, mam pytanie. Dwa dni temu wzielam niepotrzebnie 2 tabletki jednego dnia. pierwsze pytanie, czy nadal jestem zabezpieczona w pelni czy powinnam sie dodatkowo zabezpieczac, i Drubie pytanie, co zrobic 21 dnia? Wziasc tabletke z nowego opakowania? Tylko jest problem, bo zmieniam teraz tabletki- tzn. dostalam niby takie same- odpowiednik Harmonetu, maja taki sam sklad, tylko teraz nie jestem w Polsce i tu lekarka przepisala mi podobne. Co zrobic? Prosze o odpowiedz!!!

Hej dziewczyny! Od czwartku biore tabletki LOGEST - to moje pierwsze pigułki. W czwartek wieczorem zobaczyłam u siebie plamienia więc pomysłałam, że dostałam okresu (termin zgadzałby się) po niecałych dwoch godzinach wzięłam pierwsza tabletkę i krwawienie było dośc słabe jak na pierwszy dzień. dopiero na drugi wygladało to jak \"prawdziwa miesiaczka\". biorę tabletki o 19. Pytanie moje jest takie: czy nawet jeśli drugi dzień okazał sie tym pierwszym to czy jednak będę musiała poczekac 7 dni ze współżyciem? Wydaje mi się, że nie jest to konieczne ale jednak wolę zasięgnąc rad doświadczonych :) żeby później nie było niespodzianek pozdrawiam:)

Gość MisteriousGirl
naczytałam się jeszcze o tym oresie podczas ciąży... Boże jakie to jest nielogiczne, a jednak prawdziwe :/ i jak tu nie życ w stresie? najgorszy jest ten brak świadomości że ma się już w sobie drugie życie

Gość KASIXXX
wniosek z tego jeden,nawet kiedy bierzesz tabletki ,rób co miesiąc test.Ale mam teraz cykora,może tez jestem...byle do czwartku,napisze czy dostałam:)

Cześć dziewczyny! Mam pytanko - bo po raz pierwszy będę brać tabl anty, a dokładnie KONTRACEPT. Czy możecie mi ma ich tem. coś powiedzieć? I czy to prawda że ogólnie tabl anty działają dopiero po 3 m-cach?

Gówniara 24...Jesteś zabezpieczona normalnie...Weź normalnie teraz wszystkie tabletki i zrób normalnie 7 dniową przerwę...Nie bierz z nowego opakowania, to niepotrzebne...Rób wszystko tak samo...Tyle, że weźmiesz 21 tabletek w 20 dni zamiast w 21 dni...I tym samym przesuniesz sobie cykl o jeden dzień ale to nic wielkiego... KASIA xyz...Nie musisz czekać 7 dni...Pierwszy dzień plamień to pierwszy dzień okresu, więc dobrze wzięłaś...Poczytaj sobie dokładnie ulotkę, żeby się bardziej \"doświadczyć\"... MisteriousGirl...Dokładnie!! KASIXXX...Niekoniecznie test...Chodź po prostu na kontrole do lekarza...Na badania, itp... Ewcia00028...Ja Ci nic na ich temat nie powiem, bo nic nie iwem...Poza tym nie sugeruj się innymi!!Każda z nas jest inna i inaczej reaguje, więc jeśli nawet ktoś oś ci o nich opowie, to nie będzie się to tyczyło też Ciebie... Nie, to nie jest prawda, że działają po 3 m-cach...Kupiłaś już tabletki?Jeśli tak to przeczytaj ulotkę!Tam masz napisane, że jeśli pierwszą tabletkę zażyjesz w 1-szy dzień okresu to działa ona po 4h od jej zażycia, chyba, że wystąpiła biegunka, wymioty, czy np. bierzesz jakieś leki obniżające skuteczność - to masz wszystko w ulotce...Tabletki zaczynają działać później tylko wtedy, jeśli na przykład zażywasz 1-szą w 2, 3, 4, 5 dzień okresu...Wtedy trzeba się zabezpieczać dodatkowo i to tez masz w ulotce jak coś:)

Po prostu zdziwiło mnie to, że krwawienie było takie słabe i sam fakt, że dostałam okresu późnym popołudniem. Nie byłam pewna. Ale cieszę się, że dobrze postapilam :)

Gość KASIXX
co miesiąc na kontrole ,to bezsensu ,lepiej test raz w miesiącu

Gość Monia_89
Ja w najblizszym czasie wybieram sie do ginekologa pierwszy raz, miedzy innymi po tabletki. Mam pytanie, jakie badania wykonuje lekarz przed wypisaniem tabletek? I jeszcze jedno w jakich cenach sa tabletki? Bardzo proszę o odpowiedź ;*

Witam wszystkie panie jestem tu spowodu mojej i mojej dziewczyny niewiedzy chcemy zaczac życie seksualne jesteśmy zdania że najwyszy czas i mam takie pytanie jakie pigułki ma brać moja dziewczyna i po ilu one działają czy odrazu po zażyciu można uprawiać seks i nie bedzie tego zadnych konsekwencji pomóżcie proszę doradcie mi bedę bardzo wdzieczny za pomoc pozdrawiam

Gość JakajaX
Mam pytanie do aaaaaaaaa-biore od 4 miesięcy cilest .Zawsze w 4 dniu po odstawieniu pogulki dostawalam okres. Dzisiaj mam biorę ostatnią pigułke i rano zauważyłam plamienie,niewielka ilosc brązowej wydzieliny,co to może oznaczać? Poprzednio tak nie miałam.Przed cilestem brałam jasmin i mialam plamienie caly miesiąc,lekarz kazał mi odstawić ,bo stwierdził ze widocznie jak dla mnie za mala ilosc hormonów i jest ryzyko zajscia w ciąze,więc przepisal cilest.

Monia_89 gin u siebie zbada Cie normalnie na fotelu,popyta o pierwsza w życiu miesiączkę, ostatnia, jak one przebiegają, o to czy ktoś chorował na serce w rodzinie i inne choroby,bardziej poważne że tak powiem, potem powinien wypisać skierowanie na badanie, morfologia,próby wątrobowe itp (wszystko to bada sie z krwi) jak nie wypisze to się sama upomnij. Bo na podstawie tych badan powinno się dobierać tabsy. A ceny są różne od ok7 zl aż do 40 zl. To zależy bo te tańsze sa refundowane, a te droższe nie, ale wszystkie zabezpieczają tak samo od razu mówię, bo niekiedy dziewczyny pisały ze droższe to znaczy lepsze - wcale nie. Wszystkie działają tak samo , tylko my mamy różne organizmy i potrzebujemy różnych \"dawek\" hormonów Lord_Cas na pytanie jakie pigułki ma brać Twoja dziewczyna odpowie tylko lekarz zrobiąc uprzednio badania, czytaj wyżej co napisałam. Tabletki działają od pierwszej tabletki,po 4 godzinach od zażycia jej, ALE TYLKO gdy pierwszą tabletkę weźmie się w 1 dzień okresu. Gdy weźmie w 2 dzień okresu,3 lub 5 musi się zabezpieczać dodatkowo 7 dni.A i zanim zacznie brać je niech poczyta o nich dużo, o tym jak postępuje się gdy zapomni tabletkę, o tym że wymioty, biegunki i antybiotyki(niektóre) osłabiają działanie tabsów, o skutkach ubocznych. Niech się nafaszeruje wiedza na ten temat i to porządnie. Bo to jej się tez przyda bardzo.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować