Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Gość Ewela19
Perelka A uważasz że nie mam sie czego obawiać zadnej nie chcianej ciąży????

Gość Perelkaa
Jesli bralas tabletki o stalej porze, to nie masz sie czego obawiac :P ale odnosnie tej biegunki, to na wszelki wypadek do konca opakowania stosuj jakies dodatkowe zabezpieczenie, bo to roznie bywa, skoro mialas ta biegunke, ale zabralas tabletke, wiec powinno byc ok :)

Gość ayradevill
masz takie objawy jak ja przy pierwszym opakowaniu mimo tokochalam sie z chlopakiem bez stosunku przerywanego i wiem ze dzialaja ;) biore regularnie. ty wybierz opakowanie do konca nie przerywaj nigdy brania nawet jakby sie zdazylo w czasie 3 opakowan ze dostaniesz plamienie badz wczesniej okres albo ci sie spozni nie panikuj i zawsze 7 dni przerwy i dopiero kolejne opakowanie nawet jakbys miala jeszcze okres

Gość Ewela19
ayradevill A ty jakie masz tabletki bo ja YASMIN?? I po jakim czasie kochałas sie z chłopakiem??? Ja normalnie nie mam ochoty na nic nawet jeśc mi sie nie chce mogą to być objawy tych tabletekzawsze uwielbiałam lody a teraz nie moge na nie patrzeć wogóle nie mam ochoty na słodycze tylko pić mi sie chce na okrągło czasem to sie zastanawiam czy nie lecieć po test ciążowy do apteki bo mam takiego cykora.Ale mój chłopak sie nie spóścił do srodka tylko dwa razy to robiliśmy raz rano umył sie a potem wieczorem ale plemniki chyba tak długo nie zyją w jego penisie...Jezu tak sie boje Tabletki biore reguralnie o 21.00 od 4 sierpnia biore mam nadzieje ze działaja

Gość Perelkaa
Zaczekaj na plamienie podczas przerwy i slow down :P jesli krwawienie wystapi, to nie masz sie czym martwic, jesli nie wystapi tez nie masz, bo do 3 pierwszych opakowan okres moze troszke swirowac :P moj sie spuszcza do konca i nic mi nie jest :P troszke zaufania do tabletek ;)

Gość ayradevill
ja tez przyjmuje yasmin zaczelam brac wedlug wskazan lekarza i ulotki a wiec w pierwszy dzien okresu jak mi sieokres skonczyl to od razu zaczelam sie kochac z chlopakiem i pozwalac mu na konczenie w sobie nie po to je lykam aby bawic sie w stosunek przerywany albo stosowac inne srodki anty, ale wiesz ja jestem wystarczajaco duza dziewczynka ze jakby mimo wszystko znalazla sie w tym 1% ryzyka i zaszla w ciaze to nie przeszkadzaloby mi to

Gość ayradevill
ja nie mam zadnych skutkow ubocznych poza jednym plamienie 2 lata temu w hiszpani bralam yasmin i nie miaalm plamienia a teraz znowu zaczelam i przy pierwszym opakowaniu mialm plamienie, przy drugim ostatni tydzien przed przerwa zaczelam miec plamienie ale zwlaam to tez na reakcje mojego organizmu bo bylam ciagle poddenerwowana zobaczymy jak bedzie przy 3 i pod jego koniec. tabletki dzialaja jak bierzesz je regularnie poczytaj ulotke jest naprawde przejzyscie napisana i nie boj sie inaczej nie bedziesz miec frajdy z seksu bo wkulko bedziez sie zastanawiac czy ta mala pigulka dziala ;)

Gość Ewela19
No ja mam jakies zaufajnie do tych tabletek tylko własnie boje sie czy wogóle bede mieć ten okres w tej przerwie mam tez plamnienia takie brązowe jestem dobrej myśli bo przeciesz jakby nie działały to chyba by ich nikt nie brał.Troszke sie poddenerwowałam ta biegunka która moze akurat nie była spowodowana tabletka ale zawsze biore reguralnie o 21 nigdy nie zapominam bo mam w telefonie zapisane i w głowie tez.I jajniki mnie troszke pobolewaja.No zobaczymy w sobote kończe 1 opakowanie 7 dni przerwy i zobaczymy ale jestem dobrej myśli przeciesz nie tylko ja je stosuje z tego co widac

Gość Ewela19
Tableka sie wchłania 3 do 4 godzin prawda??? tydzien temu byłam na weselu i tyle było pyszności ale normalnie wziełam tabletke o 21 w sobote i w niedziele tez o 21 a w poniedzialek tak koło południa dostałam biegunke ale to przez jedzenie bo czułam sie taka objedzona także nie brałam dodatkowej tabletki bo to juz było duzo godzin po zazyciu tabletki i po tej biegunce normalnie wziełam o 21 i nic mi nie było to był własnie ten dzien co kochaliśmy sie dwa razy ale przrywany

Gość Moniśśś
Ewela19 Nie panikuj tak, wszystko będzie dobrze :) Stres również może wpłynąć na opóźnienie okresu.

Gość Ewela19
Wiem że może wpłynąć dlatego jade na weekend do zakopanego gdzieś sie wyluzować wiem możecie sie ze mnie śmiać ale ja przez 3 lata z moim chłopakiem stosowaliśmy stosunek przerywany i nigdy nie wpadliśmy bo ja zawsze miałam do niego zaufanie ale jakoś dwa miesiace przed braniem tabletek tak sie naczytałam na forum że raz okres mi sie spóżnił 4 dni własnie z nerwów i stresu bo aż zołądek mnie bolał.Teraz biore tabletki i mam nadzieje ze wszystko bedzie ok

Gość ayradevill
dziewczyno przez 3 lata stosunek przerywany a teraz bierzesz tabletki i sie stresujesz kobieto wez ty wyluzuj nigdy wczesniej sie nie stresoalas a teraz lukasz prohy i masz stresa no litosci nie chodzi o to ze sie smieje bo kazda ma tu swoje problemy watpliwosci ja tez ale no nie wzuc na luz bedzie dobrze wierz mi

Gość Ewela19
Ayradevill No mam nadzije ze bedzie wszystko wporządku wiesz ty masz większe doswiadczenie bo jak bierzesz je juz 3 lata to juz troszke czasu mineło a ja biore dwa i pół tygodnia i sie boje tego pierwszego okresu z odstawienia ja chce tabletki tylko rok brać lub moze 2 latka wiecej nie.Widze ze ty szybko zaufałaś tabletkom jak juz po okresie sie kochałaś to ty po 4 lub 5 tabletce???tak zalezy ile okres ci trwa??? Ja nie bede sie przejmować wkońcu musi to jakoś działać...Fajnie że mam z kim porozmawiać..A mam jeszcze jedno pytanie a bolały cie piersi jak zazywałaś je na początku i miałaś czasem tak ze np nie miałaś ochoty na nic na jedzenie na lody bo ja tak mam od tej pory jak zaczełam je brac to nie mam ochoty na słodkie a ginekologiczka mówiła mi że tabletki zwalczaja łaknienie

Gość Perelkaa
LOL, 3 lata na przerywanym i w ciazy nie jestes ;P niezla jestes :P a skoro teraz bierzesz tabletki, to nie musisz stosowac zadnego przerywanego, bo masz 99% pewnosci, nie to co przy Twojej wczesniejszej metodzie :P

Gość Asiaaaaaaaaaaa
hej dziewczyny mam takie pytanie wczoraj rano uprawialm seks z swoim chlopakiem i pozniej o 17 zapomnialam tabletki wziasc i wzielam ja 2 godziny pozniej czy jest wtedy wieksze ryzyko wiem ze nie daja tabletki 100% pewnosci ale czy bardziej spadlo ryzyko zajscia w ciaze odpiszcie z gory dziekuje:)

Gość Moniśśś
Asiaaaaaaaaaaa Nie zwiększyło się ryzyko zajścia w ciąże :) Ważne żeby spóźnienie nie przekroczyło 12 h.

Gość ayradevill
ja od kad znowu biore tabletki to zoz minely 2 miesiace wczesniej jak bralam to bylam w hiszpani spotykalam sie z chlopakiem ktory musial tez sie zabezpieczac bo nie mialam az takiego zaufania do niego cos niby wakacyjna przygoda mimo ze trwajaca 5 miesiecy. obecny moj zwiazek to inna sprawa zaufanie milosc i w ogole. co do objawow po tabletkach - hmmmm w sumie smaki mi sie zmienily kiedys mialam wieksza ochote zjesc cos slodkiego czy slodycze czy owoce teraz mniejsza piersi to mnie bola przed okresem ale to mialam tak jak i nie bralam tabletek, jem jak wariatka jak jestem tydzien przed okresem - tez nic sie nie zmienilo pilnuje godziny brania i co niczym wiecej sie nie przejmuje

Gość ayradevill
dokladnie jak nie spoznilas sie 12h to luzik moja kumpela tez wiele razy zapominal abrac o danej godzinie i w ciazy nie jest tylko zawsze pamietala :) zeby wziasc przed uplywem 12 h

Gość ayradevill
a i jeszcze jedno do ewela19 ;) jak wybierzesz opakowanie nie musisz od razu dostac okresu w 7 dniowej przerwie mozesz sie bez problemu kochac z chlopakiem jestes wtedy zabezpieczona. mowie o dniach kiedy jeszcze okres ci sie nie zaczal i kiedy juz ci sie skonczyl bo mozesz miec krwawienie 3 dni mozesz miec 5 mozesz 2 a mozesz miec tylko plamienie wiec bez paniki w 7 dniowej przerwie jestes zabezpieczona ;)

Gość Ewela19
Ja tez pilnuje bardzo tabletek codziennie o 21 biore jeszcze nie zapomniałam o niej ani razu.Tak wiem okres moge dostac w 7 dniowej przerwie ale nie odrazu moge np dostac 3 lub4 dnia przerwy i mam nadzieje ze dostane.Wiem ze jestem zabezpieczona te 7 dni.Dzikuje ze mi pomagasz bo ja nonstop o tym myśle...Wkońcu coś musi byc w tych pigółkach ze działaja a ja słyszałam je YASMIN to najlepsza pigułka i najnowsza która jest najlepsza wśród pigółek

Gość ayradevill
wiesz sa rozne no ja w hiszpani nie mialam zielonego pojecia czytalam na forach rozne opisy 2 lata temu w hiszpani bylo tak ze tabletki anty i te 72 godziny mozna kupic bez recepty zdecydowalam sie na yasmin w polsce tez je wybralam bo nic mi po nich nie bylo nie przytylam zle sie nie czulam jedyne co mnie zastanawialo dlaczego mialam plamienie bo w hiszpani to nie wystapilo no ale zobaczymy jak bedzie po 3 opakowaniu. jedno jest pewne jak sie zle czuje kobieta po danych tabletkach musi je zmieni i moja opinia ze w ulotce pisze ze skurki uboczne moga sie utrzymywac do 3 opakowania jest taka ze nie ma opcji abym wytrzymala 3 miesiace np z zawrotami bolem glowy biegunka czy cholerwa wie czym jeszcze :P ja na poczatku tez sie zastanawialam jak taka mala tableteczka moze zabezpieczac ze co lykasz i gotowe po 4h juz jest sie bezpiecznym no trudno w to uwierzyc i nie dziwie sie ze masz obawy ja je przelamalam bo wiem ze mialabym wsparcie jakbym jednak zaszla w ciaze i byla tym 1% no i ze jestem tez w tym wieku ze swiat mi nie runie raptem na glowe

Gość Ewela19
wiesz co ja mam 20lat i został mi ostatni rok szkoły takrze nie chciała bym być juz w ciąży po szkole planuje wyjść za mąż i wtedy dzieci i wszystko pokolei.Ja tez miała bym wsparcie mam bardzo dobrych rodziców.No mam nadzieje ze ta malutka pigułka nie wywinie mi zadnego figla.A ta biegunka niby po tabletkach to jak miała by wyglądać ze na okrągło do ubikacji???

Gość klavduska..
he dziewczyny chciaalm zapytac czy jesli biore tabletki i dzis mam wziasc ostatnio a potem siedem dni przerwy to czy moge sie normalnie kochac???a i drugie pytanie czy moge isc normalnie na solarium w tej przerwie 7 dniowej i bez obawy ze moge miec przebarwienia...czekam na odpowiedz pozdrawiam:*:*:*

Gość Ewela19
A czy IBUPROM jakos działa na tabletke antykoncepcyjna?????/

Gość Moniśśś
klavduska.. Tak,możesz się w tym czasie kochać bez obaw :) jesteś nadal zabezpieczona.A co do solarium, trudno powiedzieć,każdy organizm reaguje inaczej,najlepiej idź i się sama przekonaj:) Ewela19 Ibuprom w żaden sposób nie wpływa na tabletkę antykoncepcyjną.

Gość ayradevill
jezeli idzie o yasmin - mam tate lekarza wiec sie od razu poprzeczytaniu ulotki dowiedzialam co to sa za leki te ktore oslabiaja dzialanie anty a wiec antybiotyki kazde, leki psychotropowe natomiast leki antyalergiczne wszystkie i tabletki przeciwbolowe nie oslabiaja ich dzialania a wiec spokojna glowa co do biegunki to takjak sama nazwa wskazuje biegasz co chwile do kibelka :P bedzie dobrze skoro wyladowalas tam tylko raz

Gość Ewela19
no wiem że ino raz naszczęscie.Ale powiem ci tak że chyba nie za dobrze sie czuje po tych tabletkach albo moje nerwy albo tabletki bo czuje tak w żoładku taka ociężała własnie nie wiem czy to przez nerwy czy przez tabletki a przede wszystkim to mam takiego lenia nic mi sie nie chce miałyście tak jak zazywałyście pierwsze opakowanie bo mi sie nic nie chce i czuje ze zawsze mi tak goraco moze to ma takie działanie do pierwszego opakowania........Bo żołodek może mam tez taki ociężały przez nerwy bo sie boje co i jak bedzie

Gość Ewela19
ayradevill A ty po jakim czasie stosowania tabletek kochałaś sie z chłopakiem do końca????????????jeżeli moge zapytać???I normalnie dostałas okres w tej 7 dniowej przerwie bo ja mam takiego ogromnego stresa że naprawde mój chłopak nie spóścił sie we mnie ale my dwa razy to robili raz rano a potem wieczorem i nie wiem czy jakies tam plemniki moge sie nie przedostać?????Jezu naprawde mam taka schize

Gość Perelkaa
Ewela19, wyluzuj troche :P ja tez mam 20 lat, bede teraz na 2. roku studiow i nie panikuje tak strasznie :P a tez kocham sie do konca i nie mysle wtedy o tym :P faktem jest to, ze tabletki biore prawie 2 lata, ale uzywam ich we wlasciwej 'formie' dopiero od 3 miesiecy :P a na wsparcie liczyc niestety nie moge, bo mama sama pognala mnie po tabletki z mysla o tym, zeby sie martwic nie musiala :P Więc szalej poki mozesz ;P

Gość Ewela19
Perelkaa Wiesz ty bierzesz je dłużej to inaczej na to parzysz a ja pierwszy raz w życiu.Jeszcze nie kochałam sie do końca żeby on sie spóścił stosunek przerywany tak jak napisałam wyżej w 7 dniu przyjmowania tabletek kochaliśmy sie dwa razy rano sie spóścił poza mna i wieczokiem też poza mna i tego sie własnie obawiam bo nie wiem czy te plemniki jeszcze tam były ale te tabletki napewno musza jakos działać.. A ty po jakim czasie kochałas sie do końca????? Bo ja naprawde strasznie sie boje co i jak....A własnie miałam sie pytać moja ginekolog zbadała mnie tylko znaczy sie normalnie włożyła mi palec do pochwy i taka rurke i tylko tak mnie przebadała i wywiad taki przeprowadziała teraz sie zastanawiam czy tak badania powinny wygladać.. A ty jak sie czułaś po przyjmowaniu pierwszy raz tabletek bo ja np tak:: nic mi sie nie chce mam lenia nie mam ochoty na słodkie a przynajmniej nie zawsze czasem zabolą mnie jajniki ale moze to być tez przed okresem wiesz co biegunki ani wymiotów nie miałam miałam tylko po weselu małe menstruacje taka biegunke po bardzo dobrym jedzeniu ale nie tylko ja bo moja rodzinka tez ale to ja wziełam tabletke w niedziele o 21 a w poniedziałek tak o13 miała ta biegunke czy takie własnie niestrawności no i ostatnio jak wziełam tabletke o 21 to o 23 tak strasznie mnie rozbolał zoładek i poszłam raz na ubikacje ale to tez jadłam kolacje dosc póżno i cieżko strawne żeczy i rano o 8 stwierdzilam ze moze wezme te tabletke anty jeszcze jedna i zwiełam i normalnie o 21 i nic mi nie bylo niby wiesz 3 godzinki moze i ta tableka sie wchonela ale ja nie wiem czy tak całkiem dlatego rano wziełam jeszcze jedna nie wiem czy dobrze czy zle zrobiłam ...To widze ze jestesmy tego samego wieku...Fajnie to mówisz ze nie mam sie czym przejmować??

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować