Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Gość fontelka
Twoje zdanie aaaaaa ja nie mam 9 lat zeby sie wyzywac i rowniez zyczylabym sobie abys nie krytykowala wypowiedzi innych i nie nazyaala mnie dziewczynka;/ ciesze sie ze jestes poinformowana i wiesz wszytsko najlepiej ale nie musisz sie z tym tak obnosic;/

czy tabletki dopochwowe (gynalgin) dzialaja jakos na skutecznosc tabletek anty? podejzrewam, ze nie, ale wole spytac...

Gość ayradevill
jezeli mialas cytologie robiona i wyszla ci 2/3 grupa i dlatego bierzesz te tabletki to tego typu leki sa bezpieczne- wiem bo pytalam lekarza

Gość klavduska...
aha czyli musialam odczekac tydzien czsu jesli wzielam e drugi dzien?a po tygodniu juz moge na lajcie bez nerwow?????

Gość ayradevill
tak ale bierz regularnie ;) pozniej zrobisz sobie 7 dniowa przerwe i zaczynasz nowe opakowanie

bumbleebee nie mają one wpływu na tabl anty klavduska... tak, dokładnie właśnie tak, musiałaś odczekać te 7 dni...nawet nie tyle co odczekać tylko po prostu dodatkowo sie zabezpieczać przez te dni.

Gość Emmm.
Mam pytanie. Zaczelam brać yasminelle. pierwsza tabletke wzielam w 5 dniu okresu, czyli w czwartek. w niedziele skonczylam opakowanie. I teraz w ciagu 7 dniu przerwy powinno wystapiac krwawienie. jest czwartek a nie wystapilo. czy to ok;/ ?

Gość przerazona.
zakladalam juz kilka topikow, nie chce sie powtarzac, ale bardzo sie boje i potrzebuje zeby ktos kto sie na tym zna mi odp. wiec pisze do Was dziewczyny:( Bralam 4dni antybiotyk ( duomox), jednoczesnie przyjmuje yasmin. Ostatni duomox zjadlam 1dnia 7-dniowej przerwy. Zrobilam ja. Nie kochalam sie w trakcie brania antybiotyku i wczasie tej 7dniowej przerwy. Po jej skonczeniu wzielam dwie tabletki yasmin, i po tych dwoch dniach sie kochalam. Czy moge byc w ciazy? tzn czy antybiotyk tak oslabil dzialanie ze te dwie tabletki nie zabezpieczyly mnie? Bo wiem teraz juz po fakcie ze trzeba bylo nie robic tej 7dniowej przerwy. Kochalam sie niby tlyko jeden raz, ale bardzo sie boje;(

fontelka...Będę krytykować wypowiedzi innych skoro są nieodpowiednie...Nie wiem wszystkiego najlepiej, nie przesadzaj...I nie obnoszę się z tym, tylko piszę o prostu, że mam wiedzę, bo czytam ulotkę...Czy to jest takie straszne!?Po prostu wiem co wiem. To nic trudnego wziąć ulotkę i wkleić tu na forum jej treść... bumbleebee...Zobacz w ulotce w interakcjach z innymi lekami, porównaj skład...Lekarz Ci nic nie mówił?Jego powinnaś była zapytać a nie nas... klavduska......No jeju, nie możesz przeczytać ulotki!?Czy to takie trudne?...Masz napisane, że jeśli weźmiesz w jakiś inny dzień niż 1-szy, to musisz się zabezpieczyć dodatkowo 7 dni...Bez nerwów to znaczy, że ze świadomością 1% ryzyka... Emmm....Na okres masz 7 dni, poza tym jesteś przy 1 opakowaniu, przez 3 pierwsze możesz nie mieć okresu, poza tym zaczęłaś w 5 dniu okresu, może się mieszać...ULOTKA!! przerazona....Zawsze możesz być w ciąży, bo ryzyko wpadki wynosi 1%...Poza tym w czas się martwisz - \"mądry Polak po szkodzie\"...Jeśli antybiotyk osłabia działanie(patrz interakcje) to w czasie jego przyjmowania trzeba się zabezpieczać plus później, po jego skończeniu całe 7 dni...Po tym 7 dniach można się już kochać spokojniej...

Gość przerazona.
ale niwkt nie rozumie co pisze:( w czasie brania ( 3dni go bralam) nie uprawialam sexu, potem te 7dni gtez nie, ale te siedem dni po to byla akurat przerwa 7dniowa. i dopiero kochalam sie po 8 dniach czyli wzielam dwie tabletki antykoncepcykne od momentu skonczenia kuracji, czy to nie za malo??

przerazona....Od skończenia przerwy 7 dniowej wzięłaś 2 tabletki to znaczy, że minęło 9 dni, a nie 8 chyba prawda... Poza tym, Ty nie czaisz co piszę!? 7 dni masz się zabezpieczać, więc 8 dnia jesteś już zabezpieczona, co mam Ci jeszcze napisać!To jest chyba jasno i przejrzyście napisane i nie ma się czego doszukiwać... Po 7 dniach to znaczy po 7 dniach i nie oznacza to niczego innego niż po 7 dniach!!

aaaaa nie doczytałaś jej wypowiedzi ona jak brała ten antybiotyk to się nie kochała w ogóle i 7 dni po zakończeniu jego brania też..... Martwi się że akurat te 7 dni po zakończeniu to wypadło akurat na przerwę między opakowaniami.

OK, już się "dogadałyście" :P a i ten gynalgin ni ma wpływu na tabsy, wiem bo go brałam.

Gość przerazona.
nie chce byc upierdliwa ale dalej mnie nie rozumiecie, minel 7dni ale ja wtedy mualam ta przerwe od tabsow i nie jadlam ich przez te siedem dni!! wiec zjadlam tylko 2tabletki i wtedy sie kochala....czy to nie za malo?

Tzn że zjadłaś tylko 2 tabletki i przerwa 7 dni??? a przed tymi dwoma tabletkami to brałas czy nie??? tabletki oczywiście czy brałas??

aaa już chyba czaję, o co chodzi, nie wiem przeciez miałas przerwe i przed przerwa też chyba brałas tabletki anty, wiec chyba wystarczy, przeciez antybiotyki tylko osłabiaja działanie tabletek a nie calkiem obnizają skutecznośc,także one działały cały cza ale nie w 99 % . Także , jesli te 7 dni po zakonczeniu antybiotyku sie zabezpieczałas to powinnas być spokojna.

przerazona....W czasie przerwy jesteś tak samo zabezpieczona jak przy braniu...

Gość nowAAA---
hej. powiedzcie mi czy bez wzdledu na sene tabletki sa tak samo skuteczne, Biote takie za 25zl i zastanawiam sie czy nie zaczac brac tanszych np 7zl. co o tym myslicie?

hej dziewczyny.. jestem przy 6 opakowaniu novynette i nigdy nie mialam zadnych plamien.. dzis mam wziasc ostatnia tabletke z opakowania a ja dzis mam jakies brazowe plamienia.. tabletki biore regularnie.. nigdy nie mialam takich plamien i troszke ise wystraszylam .. czy to normalnie??

hej dziewczyny.. jestem przy 6 opakowaniu novynette i nigdy nie mialam zadnych plamien.. dzis mam wziasc ostatnia tabletke z opakowania a ja dzis mam jakies brazowe plamienia.. tabletki biore regularnie.. nigdy nie mialam takich plamien i troszke ise wystraszylam .. czy to normalnie??

Gość ARABELLAAA
jeżeli chodzi o pierwszą tabletke,to wiem zr trzeba ją rzyjąć pierwszego dnia okresu,ale ja w pierwszy dzien mam plaminie ,tyle co nic .Więc co? mam wziąć w dniu plamienia czy dopiero pozniej jak się rozkręci i poleci krew?

nowAAA---...Tak...Jakby było inaczej to nikt by nie kupował tych tanich...To jakie masz brać tabletki mówi Ci lekarz na podstawie badan, a nie Ty sobie wybierasz według uznania...Miałaś badania?? ah...Nie, to nie jest normalne. Musisz iść do lekarza koniecznie...Pisałam o tym wcześniej, możesz sobie znaleźć i przeczytać...ja miałam podobną sytuację... ARABELLAAA...\"Więc co?\"--->Więc to, że masz wziąć w ten właśnie dzień...Ja tak zrobiłam i zrobiłam dobrze, bo pytałam lekarza...Ale ostatnio coś tu dziewczyna pisała, że kazał jej wziąć w ten drugi zień...Nie wiem, ja bym wzięła w dzień plamień, bo też tak zrobiłam...

aaaa i co ci bylo?? nie moge isc do lekarza nie mam kiedy jutro z rana jade na wakacje i dzis powinnam miec 1 dzien przerwy ale chcialam zaczac nowe opakowanie ey minac okres ale teraz nie iwme co zrobic ;/

ah...Nic, zmieniła mi tabletki, powiedziała, że to nietolerancja organizmu...Jak przeczytałaś co napisałam wcześniej to możesz się tym sugerować, ale wiesz, to jest na Twoją odpowiedzialność, ja to konsultowałam z lekarzem. Raz się zdarzyło plamienie(jeszcze miałam 4 tabletki w opakowaniu)poszłam do ginki, powiedziała, że jak się powtórzy to mam przyjść, więc poszłam bo się zdarzyło 2-gi raz...Ale ja nie wiem czy Ty możesz sama zadecydować i brać dalej normalnie i jak się to powtórzy to iść...Nie wiem serio...U mnie to plamienie mogło oznaczać coś innego... U mnie to była nietolerancja, a u Ciebie może oznaczać coś zupełnie innego i nie wiem czy nie lepiej wykluczyć jakąś chorobę czy coś...

Gość Ewusek
Witam Was wszystkie :] Mam pytanko: Wczoraj zapomnialam wziasc tabletki (biore zawsze o 20) i wzielam ja dzis przed chwilka, w mojej ulotce (Cilest) pisze, ze jesli opoznienie jest krotsze niz 24 godziny i kolejna tabletke przyjmnie sie o stalej porze to skutecznosc antykoncepcyjna jest zachowana. Moje opoznienie trwalo 23 goddziny myslicie, ze skutecznosc jest ta sama? Czy moze powinnam zabezpieczac sie czyms dodatkowo? Moje drugie pytanie: Bylam miesiac w Angli i wrocilam 5 dni temu ostatni moj okres spoznil sie 2 dni (mimo to wystapil w ciagu 7 dniowej przerwy) problem w tym ze ja mam zawsze regularnie co do dnia, na dodatek okres trwal tylko 3 dni a zawsze trwa 5 :/. Mysle, że to zmiana klimatu a co wy na to?

Myślę, że to normalne. Okres pojawił się w 7 dniowej przerwie, więc napewno wszystko jest ok;) nie ma sie o co martwić.

Cześć ;) Mam do Was pytanie ;) Biorę tabletki, ale chcę żeby mój facet stosował też prezerwatywę. W piątek współżylismy. Były to ostatnie dni mojego okresu. Jemu zsunęła się prezerwatywa i skonczył bez niej. Jest jakaś szansa na ciążę? Dodam że tabletki biorę 2 miesiące, a okres dostałam 3 dni przed tygodniem odstawiania... Niby czytałam, że tabletki hamują to wszystko, ale i tak wolę zapytać... Z góry dzięki ;)

Gość Mała Mysz trochę przerażona
Witam wszystkich. Mam pytanko,mianowicie czy jeśli zrobiliśmy to 3 razy(od soboty,do dziś rana)zawsze do końca(jesteśmy Wariatami) to czy są dodatkowe komplikacje? Dodam,że to pierwszy raz, żadnych zabezpieczeń...Wiem doskonale,że muszę wziąść tą tabletkę do 72 godzin..ale czy taka ilość może być dużym problemem? Proszę o podpowiedż,saerdecznie pozdrawiam.

Gość kasia 0603
witam wszystkch mam pytanie a mianowicie kocham sie z moim chlopakiem juz dosc dlugo ale jeszcze nigdy nie bralam tabletek antykoncepcyjnych zawsze tylko prezerwatywa ale chcialabym teraz sprobowac tabletek w piatek jedziemy nad morze i mam zamiar isc w czwartek do ginekologa zeby mi przepisal jakies tabletki tylko nie wiem czy te kilkanascie godzin od wziecia w czwartek tabletki wystarczy na drugi dzien zebysmy kochali sie bez gumki i czy nic sie nie stanie prosze was o szybka odpowiedz pozdrawiam a i czy te tabletki sa naprawde bezpieczne czy on bedzie mogl konczyc we mnie i czy nic sie nie stanie bedze to moj pierwszy raz gdy wezme te tabletki

Gość ayradevill
opaseczka nie masz czym sie przejmowac ja tez biore drugi miesiac a odkad zaczelam brac kocham sie z moim chlopakiem bez innego zabezpieczenia i zawsze we mnie konczy jak do tej pory w ciazy nie jestem. tabletki biore regularnie mala mysz co za pytanie do lekarza po postinor duo i to szybko ta dawka wystarczy ale musisz zazyc te tabletki jak najszybciej im dluzej bedziesz zwlekala tym wieksze prawdopodobienstwo ze zajdziesz w ciaze kasia0603 po pierwsze lekarz sam ci dobierze tabletki musisz miec zrobione badania pelna morfologie i probe watrobowa (zwlaszcza kiedy w twojej rodzinie byly przypadki nowotworow u kobiet) po drugie nie zaczynasz brac tabletek ot tak sobie jakby to byly witaminki ze o kupilam i zaczynamy lykac, pierwsza tabletke antykoncepcyjna zazynasz brac w pierwszym dniu okresu

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować