Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

No tak, czytałam już sporo na ten temat ;) ale chodzi mi o to, ze niby okres a raczej krwawienie z odstawienia tabletek, sa wtedy jakies większe szanse na zajście w ciążę?

Gość Erthe
słuchajcie....własnie spotkało mnie coś,co zjeżyło mi włosy na głowie.. jestem po pierwszym opakowaniu Logestu, własnie zaczał mi sie okres z odstawienia, ok. ale wstałam, i zamiast takiej normalnej krwi, tj oprócz niej, wypłynęły ze mnie takie dwa duże skrzepy...więcej niz skrzepy,to miało konsysnencję zastygniętej żelatyny...czułam sie jakby wypłynął po prostu kawałek ciała...co to mogło być? bo chyba nie coś w stylu poronienia? jestem totalnie spanikowana...

Gość Erthe
nikt nic nie wie...? :(

Ewusek...No właśnie w ulotce jest, że 24h, a ja się pytałam lekarza i mi powiedziała, że 12h, więc ja już nie wiem...Nie było mi to potrzebne, pytałam wtedy tylko z ciekawości, bo wiedziałem, że przy innych jest 12h, a tylko w tych jest 24h...Z tym, że Cilest ma dużą dawkę hormonów...Nie wiem powiem Ci szczerze, bo w ulotce jest 24, a lekarz mówił 12...Ja teraz biorę już inne tabletki... Okres ma wystąpić w czasie 7 dni przerwy, który to będzie dzień nie jest istotne i to, że zawsze był w 3 czy 4 dzień nie znaczy, że będziesz później dostawać w 6 czy 7, a potem znowu 3 albo i 5...Masz 7 dni i koniec, nie wynajduj sobie problemów bez sensu...I to, że raz jest krótszy, słabszy, raz obfity i dłuższy też zależy, niekoniecznie od klimatu, tylko po prostu nie zawsze się ma jak w zegarku... opaseczka...Zawsze jest możliwość ciąży, bo tabletki dają 99% skuteczności a nie 100%!! Jeśli zażywasz przestrzegając wszystkich zasad, to jak piszę ryzyko wynosi jedynie 1%... \"Były to ostatnie dni mojego okresu.\"--->To nie ma znaczenia... \"a okres dostałam 3 dni przed tygodniem odstawiania...\"--->To na razie masz nieregularnie, bo niby powinnaś dostać dopiero w przerwie, ale na razie to nic złego, bo przy 3 pierwszych opakowaniach to naturalne...Ty jesteś przy 2-gim, więc spoko... W czasie brania tabletek nie ma czasu, kiedy są większe szanse na zajście w ciążę jeśli chodzi o okres...Większe szanse są wtedy tylko kiedy nie przestrzegasz zasad... Mała Mysz trochę przerażona...Nie czaję??To Ty nie zażywasz tabletek anty??Niczym się nie zabezpieczasz!!!???I jeszcze się pytasz czy nie ma ryzyka??Ile Ty masz lat dziewczyno?Wiesz w ogóle co Ty robisz??Zero odpowiedzialności...A potem dzieci płaczą, że mają dzieci... kasia 0603...Tabletki się zaczyna brać w pierwszy dzień okresu, żeby działały po 4h od zażycia pierwszej...Poza tym musisz zrobić badania, na których podstawie lekarz wypisuje Ci receptę...Jeśli zażywasz w inny dzień okresu, to musisz się dodatkowo zabezpieczać 7 dni... Tabletki dają 99%, czyli masz 1% ryzyka, ale tylko wtedy, kiedy przestrzegasz wszystkich zasad w braniu - ulotka! Erthe...To po prostu skrzepy krwi...Zdarza się...

Gość malo wiedzaca
mam pyt.....wyjezdzam na urlop i akurat w tym czasie mam dostac okres,podobno jak sie nie zrobi przerwy w braniu tabletek to go ie bedzie skoro w piatek mi przypada ostatnia tabletka z seri to czyli wystarczy w sobote rozpoczac nowa???

Gość malo...wiedzaca
mam pyt.....wyjezdzam na urlop i akurat w tym czasie mam dostac okres,podobno jak sie nie zrobi przerwy w braniu tabletek to go ie bedzie skoro w piatek mi przypada ostatnia tabletka z seri to czyli wystarczy w sobote rozpoczac nowa???

Gość malo...wiedzaca
a i czy nie ma z tego powodu jakichs komplikacji i czy to dotyczy wszystkich tabletek????

Gość ayradevill
ulotka jak pisze aaa i jeszcze raz ulotka tam jest napisane ze mozna tak zrobic ze skonczysz opakowanie i nie robisz przerwy jedyna niefdogodnoscia jest to ze mozesz w trakcie 2 opakowania normalnie odstac okres ja tak mialam

Gość Perelkaa
Mała Mysz trochę przerażona... Chyba sobie jaja robisz dziewczyno ;P 3 razy bez zabezpieczenia i pytasz o komplikacje ;P ja sie przy tabletkach martwie, a Ty high life, zycie jest piekne ;P plakac bedziesz za 9 miesiecy :P nie potrafilabym byc taka beztroska i obojetna :P

Gość malo...wiedzaca
dzieki...lepsze to niz miec urlop spieprzony....ale zawsze tak jest ze mozna dostac w trakcie brania drugiego opakowania??

Gość Erthe
ale nigdy nie miałam takich dużych i "twardych" skrzepów.. chyba ze sie porobiło od logestu ;d

Gość ayradevill
wszystko zalezey od organizmu mojej kolezance nic nie bylo mi tak

Gość Erthe
uf, to mnie trochę uspokoiłyscie ;)

mało wiedząca...No tak, ale możesz go dostać w czasie brania tego drugiego opakowania... Tak, tak należy zrobić...Przyjąć dalej w sobotę następne opakowanie... Tak, wszystkich tabletek...Poczytaj trochę o tym, bo nie możesz aż tak mało wiedzieć... Nie zawsze tak jest, może się tak zdarzyć, to zależy też od organizmu... Perelkaa...Ta dziewczyna jest po prostu głupia i pusta...I pewnie ma z 15 lat...Albo i mniej... Erthe...No ja Ci nic nie pomogę, idź do lekarza jak się martwisz, co ja Ci tu poradzę?... P.S. \"ayradevill\" pisała chyba do \"malo...wiedzaca\" a nie do Ciebie...

Gość solidnykopniak
a tu ciagle jedno i to samo.. :)) te same pytania, te same problemy, te same odpowiedzi... ech dziewczyny, dziewczyny :) pozdrawiam! :)

Gość Sonecko
mam pytanko :) czy któraś z Was zażywa może tabletki antykoncepcyjne Yasminelle i podczas stosunku nie używa dodatkowych zabezpieczeń? lekarz przepisał mi je na problemy hormonalne i biorę je regularnie od marca i wszystko gra. Pomimo, że biorę tabletki za każdym razem z moim chłopakiem podczas stosunku używamy dodatkowo prezerwatywy. Na początku bałam się czy nie będzie wpadki, ale już się uspokoiłam. No i zaczęłam myśleć o zrezygnowaniu z prezerwatywy, bo chciałabym zobaczyć jak to jest,no i słyszałam, że jest to o wiele przyjemniejsze. I w końcu tabletki są po to by cieszyć się pełnym seksem. Ale boję się czy jest to dobry pomysł, mój chłopak powiedział, że trochę się obawia, ale też chciałby spróbować. Mam 19 lat i bardzo zależy mi na uniknięciu ciąży. Czy ktoś by mógł mi coś doradzić czy na razie używać prezerwatywy, czy zastosować stosunek przerywany czy iść na całość?

Gość Sonecko
mam pytanko :) czy któraś z Was zażywa może tabletki antykoncepcyjne Yasminelle i podczas stosunku nie używa dodatkowych zabezpieczeń? lekarz przepisał mi je na problemy hormonalne i biorę je regularnie od marca i wszystko gra. Pomimo, że biorę tabletki za każdym razem z moim chłopakiem podczas stosunku używamy dodatkowo prezerwatywy. Na początku bałam się czy nie będzie wpadki, ale już się uspokoiłam. No i zaczęłam myśleć o zrezygnowaniu z prezerwatywy, bo chciałabym zobaczyć jak to jest,no i słyszałam, że jest to o wiele przyjemniejsze. I w końcu tabletki są po to by cieszyć się pełnym seksem. Ale boję się czy jest to dobry pomysł, mój chłopak powiedział, że trochę się obawia, ale też chciałby spróbować. Mam 19 lat i bardzo zależy mi na uniknięciu ciąży. Czy ktoś by mógł mi coś doradzić czy na razie używać prezerwatywy, czy zastosować stosunek przerywany czy iść na całość?

Gość ayradevill
wiesz biorac pod uwage ile masz lat moze zaczekaj z tym jeszcze. Tabletki daja 99% zabezpieczenia przy prawidlowym brani zawsze istnieje 1% ryzyka i to mozesz byc ty. Boisz sie a wiec nie bedziesz sie cieszyc ze stosunku przerywanego czy tez jak bedziecie chcieli isc na calosc na bank bedziesz myslala czy dobrze robicie. Stosunek przerywany istnieje cos takiego jak przedwczesny wytrysk i wiele dzieci z tego przyszlo na swiat. W sumie mozemy ci tylko radzic ale to twoja sprawa co zrobisz

Gość isisss
a czy ktoś mógłby mi powiedzieć jakie zmiany widziałyście u siebie w czasie przyjmowania tabletek ? oczywiście nie chodzi mi o takie objawy jak podane w ulotkach różne skutki uboczne, które mogą wystąpić lub nie, tylko o coś takiego jak ogólne samopoczucie i porównanie tego do całego cyklu "sprzed tabletek" ?? tzn. kobieta najlepiej czuje się i wygląda w czasie owulacji, natomiast tuż przed miesiączką włosy , cera i samopoczucie się pogarsza, wzrasta masa ciała itp. czy można jakoś uogólnić i określić jak na cykl wpływają hormony ??

Gość ayradevill
nie mozna bo kazdy organizm jest inny jede z nas przed okresem szaleja maja burze hormonow ja tak nie mam jem w casie okresu jestem spokojna i hormony nie maja tu nic do rzeczy bo czy je bralam czy nie to jest tak samo nie mozesz uogolniac bo ile kobiet tyle bedziesz miala odpowiedzi

Gość Perelkaa
Ja biore Yasminelle, 3 opakowanie po zmianie tabletek i szczerze mowiac jest mi z nimi dobrze. A z tym seksem to jest tak, ze jak chlopak ma pod reka, to robimy z prezerwatywa, a jesli jej nie ma, to sie nie przejmujemy i robimy bez :P tez mam te 20 lat, dlatego wole miec jednak 100% pewnosci wiedzac, ze najpierw chce skonczyc studia, a pozniej pomysle o czyms konkretnym :P

Gość isisss
ayradevill--- tak rozumiem, ale nawet pomijając to , że każda kobieta inaczej reaguje zarówno na zmiany hormonalne w cyklu "bez tabletek" jak i same tabletki , to chodzi mi o to czy biorąc tabletki czujesz się przez cały cykl tak samo czy też są odczuwalne jakieś zmiany świadczące o tym , że załóżmy to początek czy koniec tego cyklu ? czy jest tak , że przez wszystkie 21 dni brania tabletek w zasadzie nic się nie zmienia ??

Gość malo...wiedzaca
dziewczyny ja pytalam o to wszystko bo od paru miesiecy mieszkam za granica i tam chodze do lekarza...i gdybym tylko byla w stanie poczytac ulotke to bym to zrobila niestety nie znm na tyle jezyka a nie wpadlam na to zeby przed wyjazdem zapytac lekarza ale chyba zaryzykuje i polece drugim opakowaniem bez przerwy

isisss ja tam nie miałam żadnych zmian w nastroju, wiem o co chodzi, jak nie biorę tabletek, to właśnie tylko przed dostaniem okresu i w trakcie pierwszych dni, mam ochote wszystkich pozabijac w koło :P:P:P i wszystko mnie drażni... a jak brałam tabsy (Cilest) to nie miałam nic takiego, cały cykl przyjmowania tabletek czułam się tak samo...... jedyny skutek uboczny to 10 kg więcej 😭 i co najgorsze ciężko jest je zrzucić, no ale 5 kg już za mną, po odstawieniu ważyłam 77 kg :O (normalna waga moja to 65-67kg) , walcze nadal :classic_cool: a tabletek nie biore już 7 mieszków. malo...wiedzaca jeśli łączy sie dwa opakowania to może ale nie musi wystąpić ten okres podczas drugiego opakowania. Ja jak brałam Cilest to np miałam polecone tam tak, żeby przesunąć okres nie robiło sie przerwy tylko brało się tyle tabletek o ile chciało się przesunąć okres, tzn ja jak chciałam o tydzień przesunąć to nie robiłam przerwy, np kończyłam opakowanie w poniedziałek, we wtorek rozpoczynałam kolejne i brałam je tylko do niedzieli, czyli 7 dni po jednej tabletce z nowego opakowania i przerwa. Już wcześniej wklejałam link do tego własnie jak przesunąc okres przy akurat Cileście, wystarczy w goglach wpisac nazwę tabletek i zawsze sie znajdzie jakieś info.

Gość ayradevill
zanim bralam tabletki i jak biore mam ten sam objaw - tydzien przed okresem lodowki bym nie zamykala i zaczynaja bolec mnie piersi i robia sie jak balony to wiem ze dostane okres. biorac tabletki mam te objawy juz przy ostatnich 5 tabletkach do konca. brzuchjak mnie bolal przyokresie tak boli teraz np mam malo obfite krwawienie a boli jakby kranik odkrecono :P. to tyle no i ja generalnie zawsze jak dostaje okres jestem spokojna i nie szaleje to sie nie zmienilo

Gość isisss
o właśnie o to mi chodziło ... bo właśnie mam zacząć pierwsze opakowanie i stąd moje pytania, ponieważ zawsze w ostatnich dniach przed okresem czuję jakbym trochę przytyła i dopiero w trakcie miesiączki waga i samopoczucie wraca do normy , a czy w związku z tym , że tabletki zatrzymają krwawienie to ten wzrost wagi i zatrzymanie wody ustąpi jak przy normalnej miesiączce ??

Gość ayradevill
u mnie nic sie w tej kwesti tez nie zmienilo dalej przed okresem mam jakby wiekszy brzuszek jednakze uwazaj bo niektore hormony moga spowodowac ze przytyjesz ja nie przytylam ale niektore kobiety tyja jest to spowodowane zlym dobraniem tabletek

witam ja tez mam schize bo chodzi o takie cos bralam tabletki jedno opakowanei za drugim i gdy milam brac 3 tabletke z 2 opakowania przespalam sie z chłopakiem ale nie zdazylam wziasc tabletki i on tez mial prezerwatywe ale na koncu sie z sunela jest molziwosc zajascia w ciaze bo boli mnie brzuch teraz odstwilam wczesniej tabletki zeby zobaczyc czy wystapi u mnei okres, mosze poprostu schizuje aaaaaaaaaaa od tego wydarzenia minol tydzien

Gość Loona85
Hej Laski! Mam pewne ważne pytanie...Czy kolejność przyjmowania tabletek Novynette ma jakieś znaczenie? Bo wczoraj przez pomyłkę zamiast pierwszej tabletki wzięłam 21. Sorki jeśli te pytanie jest zadawane któryś raz z kolei, ale naprawdę nie mam czasu tego wszystkiego czytać. Na dziś mam zaplanowaną romantyczną kolację z moim Miśkiem i trochę się teraz boję. Proszę o szybką odpowiedź! Pozdrówka! PA! PA!

solidnykopniak...No dokładnie :P Sonecko...\"czy któraś z Was zażywa może tabletki antykoncepcyjne Yasminelle i podczas stosunku nie używa dodatkowych zabezpieczeń?\"--->Pewnie nie jedna... \"Ale boję się czy jest to dobry pomysł, mój chłopak powiedział, że trochę się obawia, ale też chciałby spróbować.\"--->Musicie zaufać tabletkom, jeśli nie to nie będziecie się cieszyć w pełni, bo będziecie się martwić ciągle czy jest okej...Najpierw zaufać i potem bez niczego... \"Mam 19 lat i bardzo zależy mi na uniknięciu ciąży.\"--->Wiek ma tu duże znaczenie - oczywista sprawa, ale większość z nas mając więcej nie chce teraz dziecka...Trzeba jednak zawsze pamiętać o tym małym 1 %...Ja na przykład mam 23 lata i chłopaka prawie 3 lata...Mam taie podejście do sprawy, że nawet jeśli coś to będę w pełni odpowiedzialna i na pewno urodzę i będę szczęśliwa, chociaż po to biorę tabletki, żeby tego uniknąć teraz, tego, czyli ciąży...Liczy się podejście i miłość między Wami...To już Wasza decyzja...Gdybym ja nie miała takiego podejścia i kochającego chłopaka pewnie zabezpieczałabym się jakoś inaczej, np. dodatkowo gumką czy coś, chociaż jak wiemy jest to bezsens... Stosunek przerywany to bezsens...Bo jeśli twój partner na w śluzie przed wytryskiem spermę to i tak Cię może zapłodnić przed wytryskiem... Nie doradzę Ci co do gumek i pójścia na całość, bo uważam, ze to indywidualna decyzja, zależąca od wypisanych przeze mnie czynników... isisss...Ja nie widzę żadnych zmian, ani przy Cilest ani teraz przy Regulon...Poza tym co pisałam wcześniej(o plamieniach) musiałabyś zerknąć... Ogólne samopoczucie ok, tylko przed okresem czasem mam nerwy - to jak zawsze :P Co do bólu podczas okresu, to raz mniej boli, raz bardziej...Z obfitością też różnie... To jak na cykl wpływają hormony zależy tylko i wyłącznie od organizmu...Nikt Ci tu nie napisze nic co na bank może Ciebie dotyczyć...Każda jest inna inaczej reaguje jej organizm... Ja tego nie czuję...Cały czas czuję się tak samo, ale nie sugeruj się mną... \"czy jest tak , że przez wszystkie 21 dni brania tabletek w zasadzie nic się nie zmienia ??\"--->U mnie w sumie tak... \"bo właśnie mam zacząć pierwsze opakowanie i stąd moje pytania\"--->No ale właśnie my Ci piszemy, ze to porównywanie do nas nic Ci nie da, bo Ty możesz mieć inaczej...Kilka dziewczyn się wypowiedziało i każda z nas ma inaczej...Może wrócić do normy ale nie musi...Zrobisz badania to powinno być okej, ale niekoniecznie, patrz co napisała anulka...Ona miała badania a przytyła 10 kilo... Perelkaa...No to z tym co piszesz powinnaś niby cały czas się zabezpieczać gumką...Bo to \"co jakiś czas kochasz się bez\" może doprowadzić do ciąży...Widocznie na tyle ufasz tabletkom, że Cię to nie martwi...I dobrze:) kamolekp...\"i gdy miałam brać 3 tabletkę z 2 opakowania przespałam się z chłopakiem\"--->To znaczy, ze co??Nie wzięłaś jej w ogóle w ten dzień?? \"ale nie zdążyłam wziąć tabletki\"--->?? Zawsze jest możliwość zajścia w ciążę, bo masz 1 % ryzyka!! A to, ze Cię boli brzuch to nie katastrofa...Poza tym objawy ciąży nie pojawiają się po tygodniu, dziewczyno... \'teraz odstawiam wcześniej tabletki żeby zobaczyć czy wystąpi u mnie okres\"--->Ja pierdykam, skąd ten pomysł...Namieszasz sobie jak chuj, nie potrzebnie...Nic Ci to nie da, bo w czasie ciąży też możesz mieć okres...Bezsensu, nie masz pojęcia kurde, poczytaj ulotkę i jakieś info, bo robisz bzdury i traktujesz hormony jak cukierki!! No schizujesz jak nie wiem... Loona85...Nie ma znaczenia...Jeśli tabletki są jednofazowe to nie ma znaczenia...Nie masz się czym martwić:)Miłego wieczorku i nocy:D:D Oczywiście pierwszą tabletkę wzięłaś w pierwszy dzień okresu??

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować