Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Gość Karolinciaaaaaa20
Dziewczyny:)))Ja tabletki biore od ponad roku....cały czas te sam...słyszłam że po jakims czasie trzeba je zmieniac bo tracą działanie????????:))) Nio dobra teraz do rzeczy...wczoraj był siódmy dzien przyjmowania tabletek z nowego opakowania:)no i zapomniałam:(((((((((((((((((((((((dzisiaj rano sie zorientowałam..więc wzięłam dwi naraz....tak na jednym z forum antykoncepcyjnym pisało...bo ulotki ze soba nie nosze i nie mogłam sie tam "poradzić":)))) To jak dobrze zrobiłam:)))

Gość mila 26
najlepiej jak masz ochote to koniec w buzi rob bo to jest bezpieczne bo gdy polykasz to masz pewnosc ze nic sie nie stanie a jemu bedzie milo napewnbo tak jak mojemu i finalk w ustach to jest cos najprzyjemniejszego jak dla niego i dla mnie polecam a nie tam ze tabletki a jak chcesz to jzu zrob to ale niech skonczy po wyjeciu pozdrawiam

Karolinciaaaaaa20...\"słyszałam że po jakimś czasie trzeba je zmieniać bo tracą działanie????????\"--->Co?Kto Ci takich bredni naopowiadał??Pierwsze słyszę i dla mnie to największa głupota jaką słyszałam...Jedynie co, to może organizm przestać tolerować tabletki, czy coś, ale działać nie przestaną tak po prostu... \"dzisiaj rano się zorientowałam..więc wzięłam dwie naraz\"--->Czemu dwie na raz?Powinnaś wziąć tą zapomnianą od razu jak się zorientujesz(nie może minąć 12 h), a tą drugą dopiero o stałej porze, no chyba, że Twoja stała pora to rano?I zobacz jeszcze co mas o tym w swojej ulotce? \"tak na jednym z forum antykoncepcyjnym pisało\"--->Dziewczyno!!Ty masz nie czytać forum i w nie ślepo wierzyć, bo nigdy nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie i mogą tam taką ściemę walić, a Ty głupia tak robisz jak ktoś Ci napisał na forum, a nie w ulotce...Od czego masz do cholery tą ulotkę?Masz tam napisane co robić od A do Z...Zamiast czytać forum sięgnij do ulotki... \"bo ulotki ze sobą nie nosze i nie mogłam się tam \"poradzić\"\"--->Ulotki są na necie, wystarczy poszukać... \"To jak dobrze zrobiłam\"--->ULOTKA!!Swoja!! mila 26...\"finalik w ustach to jest coś najprzyjemniejszego jak dla niego i dla mnie polecam\"--->Kwestia gustu... \"a nie tam ze tabletki\"--->Skoro finał w ustach to pewnie ogólnie stosunek normalny, tak zwany przerywany?Jeśli tak, to do tej pewności nie byłabym taka przekonana, ponieważ w śluzie przed wytryskiem mogą być plemniki... \"a jak chcesz to już zrób to ale niech skończy po wyjęciu\"--->W śluzie przed wytryskiem mogą być plemniki...

Gość salwadorka
chciałam się zapytać, czy tabletki antykoncepcyjne działają już od pierwszego dnia, kiedy się je zażyje?

salwadorka...A co masz o tym w ulotce? Z reguły działają po 4 h od zażycia pierwszej tabletki, jeśli oczywiście przestrzeżesz wszystkich zasad...Główną zasadą jest to, że pierwszą tabletkę musisz wziąć w pierwszy dzień okresu...

Gość salwadorka
dziękuję:) sprawdzałam i w ulotce nic na ten temat nie pisało.

Gość salwadorka
tzn nic nie przeczytalam w ulotce na temat tego, po jakim czasie zaczyna dzialać:)

Gość lala89
mój przypadek wygląda tak: odstawiłam tabletki ( przyjmowałąm je dwa miesiące, każde opakowanie ma 21 tabl. po czym robi się 7 dniową przerwe a 8 dnia zażywa się kolejne opakowanie) pierwsze opakowanie przyjęłąm całe, zrobiłąm przerwe, krwawienie wystąpiło normalnie, następnie rozpoczęłam 2 paczkę ale nie dokończyłąm jej, wziąłam 18 tabletek, po dwóch dniach wystąpiło krwawienie z odstawienia. Trwało 7 dni. Kiedy krwawienie się skończyło współrzyłąm z narzeczonym bez zabezpieczenia. Jaka jest szansa na ciąże? Jeszcze za wcześnie na test i na badanie learskie. Macie jakieś propozycje??? moja temperatura od kilku dni to ponad 37.0 , czasem 37.2 37.1 37.3 a dzis to bylo 37.4 zrobiłam test ale za szybko bo tylko 8 dni od przytulanka..

salwadorka...Spoko...W jednej ulotce jest, że po 4h, w innych, że po 4 dniach, więc różnie to jest... lala89...\"Jaka jest szansa na ciąże?\"---?Myślisz, że któraś z nas wie jaka jest szansa na ciążę w tym przypadku?Z resztą w każdym innym też pewnie nie wie...Ryzyko po prostu wzrasta z czasem (od czasu odstawienia), a o ile to zapewne nie wie żadna z nas...Bo przecież żadna z nas nie jest lekarzem...Ja mogę Ci powiedzieć tylko to, że szansa na ciążę jest na pewno duża, bo wyszło tak, jakbyś wydłużyła przerwę o dwa dni, więc pewnie skuteczność spadła o dość sporo...

Gość lala89
ja wiem że żadna z was może nie wiedzieć.. ale chodzi mi o to jak przypuszczacie. chciałabym dzidiusia, a ta niepewność .. to jak czekanie na cud.

Gość wciazniespokojnyyy
witam ! co prawda jest to stronka dla kobiet ale coz.......... nie ma chyba lepszej stronki :) wiec mam ppytanie ........ moja dziewczyna bierze od 5 dni tabbbletki antykoncepcyjne i czy jak ja dojde w niej ....... to na 1000% nic sie nie stanie ?????????? chce miec pewnosc ! :D

lala89...No to ci napisałam jak przypuszczam:) wciazniespokojnyyy...\"co prawda jest to stronka dla kobiet ale cóż\"--->A kto tak powiedział? \"moja dziewczyna bierze od 5 dni tabletki antykoncepcyjne i czy jak ja dojdę w niej ....... to na 1000% nic się nie stanie ?????????? chce mieć pewność ! \"--->Nie ma 100% metody!!Tabletki dają ponad 99 %, ale nigdy nie 100%...Jeśli przestrzegała wszystkich zasad w braniu, a co w tym najważniejsze, pierwszą tabletkę wzięła w pierwszy dzień okresu, to po tych 5 dniach jest zabezpieczona w ponad 99%...

Gość margaretka123
Hej, mam problem. Od 2 lat biorę tabletki Mercilon. Zawsze było ok, ale teraz mam plamienie- wygląda jak końcówka okresu, jest dość mocne. Tabletrk zostało mi jeszcze na tydzień brania, ale nie wiem czy dalej brać czy nie.. Proszę odpiszcie co robic.

Gość margaretka123
Hej, mam problem. Od 2 lat biorę tabletki Mercilon. Zawsze było ok, ale teraz mam plamienie- wygląda jak końcówka okresu, jest dość mocne. Tabletrk zostało mi jeszcze na tydzień brania, ale nie wiem czy dalej brać czy nie.. Proszę odpiszcie co robic.

margaretka123 Jeżeli plamienie nie jest spowodowane zapomnieniem pigułki,bądź zwróceniem jej,ew. braniem leków,które osłabiają działanie antykonceptów,to nadeszła chwila,gdy najprawdopodobniej należy zmienić pigułki, ponieważ organizm pewnie już ich nie toleruje. Bierz ten blister do końca i idź na wizytę do lekarza powiedzieć mu co i jak.

Gość ula20
mozecie mi pomoc.biore tabletki od miesiaca a teraz mam 7dnowa przerwe.starsznie sie boje bo nie krwawie a wiem ze powinnam zaczac do 3 dni po odlozeniu tabletek.czy to normalne???

Gość rybcia 27
spokojnie.przyjdzie.czasami wogole go nie ma...czasami wystepuje 6-7dnia...

Gość rybcia 27
ja mam gorszy problem...plamie juz cale opakowanie.zaczelam brac teraz...juz je kiedys bralam i bylo to samo...wiem ze to normalne,ale meczace..,ehhh

Gość rybcia 27
ja mam gorszy problem...plamie juz cale opakowanie.zaczelam brac teraz...juz je kiedys bralam i bylo to samo...wiem ze to normalne,ale meczace..,ehhh

Gość ula20
dzieki dziewczyny mam nadzieje ze macie racje.a czy moze sie zdazyc tak ze w tym miesiacu ie bede wogole krwawic???po jakim czasie reguluje sie miesiaczka???

Gość rybcia 27
no teoretycznie jak zaczelas brac to po 3 miesiacach max.jak nie to do lekarza.moze byc ze nie dostaniesz wtym miesiacu.to sie musi wszystko uregulowac.ja mam ten sam problem tylko w druga strone jak widzisz...;)

Gość ula20
mozesz mi jeszcze powiedziec czy w czasie tej 7 dniowej przerwy sa dni plodne???czy istnieje duze ryzyko zajscia w ciaze??8 dnia musze wziasc tabletki normalnie nawet gdy nie wystapi krwawienie??bardzo Ci dziekuje za informacje naprawde bardzo mi pomagasz

Gość brownxsugar
właśnie sama bym chciała się dowiedzieć kiedy są dni płodne i niepłodne podczas brania tabletek :))

Gość ula20
mam nadzieje ze ktos nam udzieli odpowiedzi na to pytanko

Gość brownxsugar
czy jakies 15-20 minutowe opóźnienie we wzięciu tabletki jest bardzo niekorzystne??w końcu kilka minut to nie kilka godzin, chociaż podobno nawet 10 godzinne opóźnienie nie zmniejsza skuteczności

Gość samasobie
nie ma dni płodnych w czasie brania tabletek. jeśli bierzesz zgodnie z zasadami z ulotki to zabezpieczona jesteś także w czasie przerwy. spóźnienie bez "skutków ubocznych" opisuje ulotka, ale nie sądzę, żeby w Twoich tabletkach była wymagana punktualność co do minuty. raczej to idzie w godziny

Gość Aischaa
Czy wszystkie tabletki w blistrze mają taką zawartość hormonów? Przez przypadek wzięłam jedną tabletkę z 3, a nie z 2 tygodnia..

Gość sssssswwwwwwww

Gość samasobie
zależy jakie bierzesz. w moich każdy ma inną, biorę yaz. musisz doczytać w ulotce

samasobie A to nie jest tak,że w yaz wszystkie mają taką samą zawartość oprócz tych 4ech placebo?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować