Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna76

Hej, Hej!!!! Mamuśki,marcówki 2006!!!!!

Polecane posty

Czejść Kobietki Pyśka dzięki za namiary na okulistkę dzwoniłam i powiedzieli, że robią to na żywczyka i że to dziecko podobno nie boli , od kolegi znowu dowiedzieliśmy się że wkładają koło oka jakieś igły i boli to jak cholera , jak z tym jest Twój Mały miał dwa razy przepychane te kanały łzowe to coś o tym wiesz napisz jak będziesz mogła bo nie wiem co robić . Renacia mamy stoliczek Fishera mój mały jest bardzo z niego zadowolony chodzi wokół niego przyciska wszystko tańczy i mam chwilę dla siebie. Co do bucików kupiliśmy Małemu do chodzenia na dworze, gdzieś dwa tygodnie temu buty firmy Bartek lubi w nich chodzić, z tego wynika ,że chyba są wygodne całe ze skórki z usztywnianą kostką na rzepki podobno lepsze są wiązane ale Mały ma wysokie przegubie i tylko te były dobre , po domu chodzi w łapciach ale krótszych nie za kostkę , chodził w skarpetach ale ktoś mądry powiedział ,że jak po płytkach chodzi dziecko na boso to podobno powstaje płaskostopie. Dziewczyn 19-02-2007 Mały tak znokałtował Jacka -męża krew się lała strumieniem Mały chwycił Jacka za nos (włożył palce do środka i przekręcił zadziałało jak szczypczyki) nie mogliśmy tego zatamować dobre 5 minut -. Czy wasze maleństwa też lubią się brutalnie bawić z tatusiami , bo mały zawsze Jackowi zrobi jakąś krzywdę a to go tak ugryzie że palca nie czuje albo podrapie. ogólnie mają bardzo męski zabawy . Spadam do \"zobaczenia\" Pa Pa i pozdrawiam uściski dla Maleństw

hello kobietki U nas znowu bialo i to jaka warstwa tego sniegu spadla przez jedna noc, normalnie zima jest za oknem. Wiki nadal nie chce sama chodzic, tylko za raczke albo przy meblach. Czasami sama idzie ale jak skuma ze niczego sie nie trzyma to automatycznie siada. Wiec nadal czekam az ruszy. Izka - prawda jest ze wkladaja igle w sam kacik oka. Samo przetykanie nie boli (opina osob doroslych ktore mialy to robione- tylko swiadomosc wkladanej do oka igly przeraza) a dziecko krzyczy i placze poniewaz jest mocno, nieruchomo trzymane przez asystentke. W takiej sytuacji kazde dziecko bedzie wylo. Zostaniecie wyproszeni z gabinetu na czas zabiegu. Przetykanie trwa okolo 5 min. Cieplutko pozdrawiamy

Przyłączam sie do Pyśki, kolezanka ktora miala przepłykiwany kanalik twierdzi ze absolutnie nic nie boli ale do przyjemnosci nie nalezy.

Łoo matko jakieś czystki na Kafe od rana wystraszyłam się, że nam też topik wykasowali, ale na szczęście jesteście:) U nas w porząku byłam wczoraj z Alką u neurolog i naszego neurochirurga, oboje twierdzą, że raczej wszystko samo się wchłonie i śladu za kilka mieisęcy nie bbędzie. Za jakieś 4-5 m-cy mamy powtórzyć rezonans i mam nadzieję, że już nic nie wykaże.... Buziaki

Dzięki Dziewczyny trochę się uspokoiłam . Pyśka , dobrze ,że tam gdzie mi podałaś adres robią to od ręki . Jeszcze raz duża buźka. Słonko to wspaniała wiadomość , trzymam kciuki za Alusię. Kris też nie chce się puścić ręki , chociaż jest mu kompletnie nie potrzebna, ale to chyba dla Niego taka brzytwa bezpieczeństwa . Jak się puści sam i zreflektuje to siada na pupę . W ciągu dnia Niania nad nim pracuję . wzięła sobie za cel aby do jego roku zaczął chodzić sam . Mały lubi chodzić sam ale przy takim pojeździe hipopotamie Fishera . Rozpędza się i zatrzymuje dopiero przy ścianie lub jakiejś przeszkodzie a wtedy jest z jego strony oznak niezadowolenia pomruk , dlaczego nie może dalej jechać trzeba mu zawrócić pojazd i zabawa trwa dalej może tak chodzić z godzinę . Pojazd polecam. Wiecie co moje wypociny są takie suche bez chmurek buziaków serduszek ,jak wy to robicie nauczcie mnie ja jestem laik internetowy , a i folderu ze zdjęciami też nie umie założyć , brak mi czasu na naukę i komp. w domu to wszytko pisze zawsze w pracy z partyzanta. za szybki kurs była bym wdzięczna Pa Pa Pozdro.

witam mamuśki 🌻 🌻 🌻 u nas biało i mroźno, Słonko, w Sz-nie też tak jest? Wspaniale, że u Ali wszystko ok.:D Pyśka, to chyba taki etap, bo moja pociecha też chętnie chodzi prowadzana za rękę lub przy meblach , ścianach itp .Jak tylko straci oparcie to dwa kroki i bęc na pupe;) Renacia, my jakoś nie możemy radykalnie zacząć usypiania bez cyca. Tzn. mąż ma trudny okres w pracy, wraca późno i jest zmęczony. Stosuje półśrodki- Majka zasypia o 23.00 na jego rękach. Potem przez całą noc ja się męczę, bo budzi się co godzina i daję jej pić, chwilę pobujam na rękach i śpi dalej. Nad ranem to już co pół godziny, aż w końcu się rozryczy bo nie chce pić tylko cyca i ja pauzuję. Wiem , że to nie ma sensu i ja tak dłużej nie pociągnę. Czekam, aż mąż będzie w formie i mi pomoże.:P Mamy już sukces odnośnie nocniczka. Już z niego nie ucieka, tylko siedzi i się bawi. Problem w tym, że nie rozumie w jakim celu siedzi na tronie. Po 15 min zdejmuję ją i nocnik suchy. Założe pampersa, a ona odrazu wali kupsko. Może z czasem załapie? http://images20.fotosik.pl/86/fcfec8e41badce49mm.jpg http://images20.fotosik.pl/86/ae0b25b1c2bd6dd2mm.jpg Izabela wklejam parę fotek: odwiedziła mnie kuzynka z synkiem 8 miesięcznym i Majka się do niego przykleiła, nawet go ukochała. Jednak zabawki były zabierane z ręki.;P http://images21.fotosik.pl/16/bfe1b1c795313de1mm.jpg http://images20.fotosik.pl/86/93d11cc001cd756dmm.jpg http://images21.fotosik.pl/16/46cc33035304b5d5mm.jpg http://images20.fotosik.pl/86/f8666f37bbb83d01mm.jpg http://images21.fotosik.pl/16/eb75307d90d448dbmm.jpg buziaki dla dzieciaczków👄 👄 👄

Izka, ja korzystam z fotosika wejdź na http://www.fotosik.pl/ tam się zarejestruj możesz utworzyć swój \"Album\", albo wrzucać zdjęcia luzem w \"Moje zdjęcia\" możesz zastrzec prywatność żeby nie były widoczne publicznie przy każdym zdjęciu i albumie będziesz miała adres, który możesz skopiować i wkleić nam na forum ;) 🌻 = [ k w i a t ] wszystko pisane bez spacji ❤️ = [ s e r c e ] j.w. 👄 = [ u s t a ] j.w. :) = : ) j.w. ;) = ; ) :D = : D :( =: ( :P = : P tyle umiem dziewczyny pokarzcie więcej, to i ja skorzystam !!!!!

jednak obrazków na tym forum nie można wklejać bezpośrednio jak np. na forum Archetonu tak sobie próbowałam nie zwracajcie uwagi nudzę się bo gwiazda śpi jeszcze parę postów i zakończę stronę- głupawka mnie bierze, może to z niewyspania

chulera, sie dzieje na kafe... mam nadzieje ze nasz topik nie spotka zagłada jak inne :(((

Monika dzięki :) Muszę uciekać zaraz do domu , poćwiczę ze zdjęciami jak Jacek udostępni mi kop. w weekend i jeszcze raz dzięki Mój najdroższy kreci mi się za plecami muszę kończyć mam nadzieje , że wyjdą teraz te kwiatki 🌻 PA PA PA :)

wyszło super i jest kolorowo jeszcze raz dzięki i miłego weeekend-u ;) ❤️

nie mam czasu pisać, sorry, ale odświeżam żeby nas nie skasowali!

HEj! My już raczej po grypie żołądkowel:)))ale mati bierze jeszcze lacidofil zapobiegawczo przez 10 dni. wraca mu humor. jak zwykle nie chce mnie sluchac i bierze sie za wszystkie kable na podlodze(i tak teraz ich jest niewiele). Dzisiaj jak go uczylam zeby mi dal buzi to dal mi w buzi i chyba ndal nie jarzybo robi tak samo. Mysle, ze chodzenie przy meblach i chwilowe puszczanie z upadaniem to swietny etap do tuptania za ok 2 tyg.:) u mnie tak bylo, teraz mati biega wszedzie za nami albo my za nim;) Je jak mi sie wydaje wiecej niz kiedys. Zmienia pory snu:(, moze po tej coca-coli co na biegunke mu dawalam;) Mati zdrowieje a ja nie wiem co ze mna. W dniu jak MAti zlapal grype (chyba moj ojciec ze szpitala przyniosł:/ ja mialam napad chyba padaczki. Juz kiedys tez mialam cos takiego ale jakies 5 lat temu. Od tego czasu miewam jakies 3 sek drgawki po slabo przespanych noca:/ A w dniu grypy MAti wstal o 4:( Ten napad trwal ok 10 min. Tak przygryzlam jezyk, ze do dzisiaj go czuje. Bylam juz na eeg, wyniki w pon. jak bedzie cos nie tak to jade na tommografie(5lat temu nie doszla do skutku, bo w zakichanej PL trzeba w ch...czasu czekac az takie badanie zrobia o ile w ogole zrobia). jak zwykle dodaje cosik na: http://fotoforum.gazeta.pl/u/izabela833.html

:) 🌻 - na wiecej niwee ma czasu Słonko - wspaniała wiadomosc!!!!!!!!!!!!!!!!1HURA!1 Iza - a Ty nas nie strasz! i na badania!!!raz dwa!!!

hello, Ja krotko: Slonko - super rewelacyjne informacje :) Duza buzka dla calej Waszej rodzinki. A teraz rewelacja z naszego ogrodka: Wiki sie puscila i chodzi... oczywiscie musi widziec w poblizu kogos ale juz jest super. Sama przejdzie i to niemaly odcinek drogi. Jestem z niej taka dumna :) Oczywiscie upadki jeszcze sa ale najtrudniejsze juz za nia - wkoncu sie przelamala i idzi sama :) Przespanych nocy

Amadziu, spoznione, ale bardzo szczere zyczenia urodzinowe dla Oliwki:-) Dwiescie lat:-) Slonko, super wiesci, tak trzymac;-) Maks chory, przezylismy koszmar w zeszlym tygodniu, bo jednoczesnie z temperatura prawie 40 stopni pojawila sie jakas wysypka na szyi. Jezu. Robili mu w szpitalu badania na sepse, na szczescie TYLKO angina i antybiotyki. Tak wlasnie sie skonczyl, nasz tydzien w Bieszczadach:-(

Od nas też spóźnione ale najszczersze życzenia urodzinowe dla Ciebie Oliwko. Rośnij zdrowo, realizuj swoje marzenia i niech każdy dzień przyniesie Ci same radości. Słonko nawet nie wiesz jak się cieszę na tak dobre wiadomości o zdrowiu Ali. Nie ma dnia, żebym o Was nie pomyślała. Niunia, Ola i pozostałe mamy których maluszki chorowały, jeny dobrze, że już się czują Wasze dzieci lepiej. Niunia...sepsa, wyobrażam sobie co przeżyłaś... Ay za tydzień obchodzimy pierwsze urodzinki. 4 marca. Już dopadają mnie sentymentalne wspomnienia, jak to rok temu czekałam az sie coś zacznie bo mi brzuszysko przeszkadzało, a teraz moja mała dzidzia prawie sama chodzi, i w ogóle jest coraz bardziej uniezależniona od mnie. Ciesze sie, ze rośnie zdrowo, ale troszkę teskno mi czasamiza moja dzidzią malutką :) Pozdrawiam Wszystkich i życze zdrowia

Haniu to to obowiązkowe co ma złą sławę, ja się dlatego zastanawiam, przy Ali problemach neurologicznych w zasadzie mam wybór i nie muszę tym szczepić i dlatego nie wiem co robić....

cześć wszystkim na początku wszystkim dzieciaczkom które skończyły rok wszystkiego naj!!!!!!!!!!!!!! nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, kiedys pisałam na tym topiku, później nawał pracy i nawet nie wiem kiedy ten czas zleciał... chciałam wam napisać że zobaczyłam dzisiaj na teście II krechy, jestem w takim szoku że nie mogę dojść do siebie... mój synek ma dopiero 11 miesięcy, czy któraś jest w podobnej sytuacji?

Moni jasne że pamiętamy, jak tam Kamilek??? No to GRATULACJE wielkie ❤️ ❤️ ❤️. Zazdroszczę po cichutku, ja już tylko czekam na rozpoczęcie staranek ale to dopiero latem. Myślę, że najlepsza jak najmniejsza róznica wieku między dziećmi. Odezwij się do nas czasami i poprzypominaj jak to jest być babą w ciąży :)

Moni, serdeczne gratulacje :))))))) Słonko, pytałam u nas w osrodku -MMR kosztuje 60 zl wiec pieniadze nie takie straszne. A zawsze to 3 choróbska zaszczepione

Karol_ino nie rozumiem czemu 60 zł?, to szczepienie obowiązkowe i jest bezpłatne, kłopot tylko w tym, że nie jestem pewna czy chcę ryzykować i jej je dać..większość moich znajomych nie zdecydowała się na to szczepienie i nie wiem co robić, dlatego pytam tutaj czy dziewczyny się odważą czy uważają że te sprawy o autyźmie, cofnięciu w rozwoju, itd są wyssane z palca.....

hello kobietki, Kurde moni WIELKIE gratulacje!!!! No ja w przeciwienstwie do slonka glosno Ci zazdroszcze :) tez juz bym chciala ale mi sie marzy urodzic na poczatku roku tak jak teraz :) rosnij zdrowo :) slonko - ja tez wiele slyszalam kiepskich slow na temat tej szczepionki, ale sprawdzilam u zrodla w sanepidzie i tam nie maja potwierdzonych naukowo badan ze ta szczepionka szkodzi. A skoro jest obowiazkowa to larwie zafunduje kolejny gik ;) U nas powoli do przodu. Maz wyjechal na 3 dni wiec zalamka bo zostalysmy same. Larwa coraz chetniej puszcza sie i zaczyna chodzic sama. Z dnia na dzien idzie jej coraz lepiej :) a 10 marca wyprawiamy jej roczek no to bedzie imprezka mykam se, pozdrawiam i papasiu

obowiązkowa jest chyba tylko odra, a MMR to odra,swinka, rózyczka -tak mi sie cos obiło o uszy