Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malwina28

Krioterapia nadżerki za i przeciw u nieródki

Polecane posty

Gość Malwina28

Dziewczyny mam nadżerkę która krwawi po stosunku ,jeszcze nie rodziłam,bardzo chciałabym juz starać się o fasolkę,ale gin kazała ją najpierw zamrozić,ale ja mam obawy boi jeszcze nigdy nie rodziłam.Czy któraś z was miała zamrażanie nadżerki.Czy może wystarczyło by samo smarowanie,czekam właśnie na cytologie. A czy wiecie ile trzeba odczekać aby zajść w ciąże?

Gość ania 30
myślę że zanim zdecydujesz się na dziecko powinnaś wyleczyć nadżerkę dobry ginekolog napewno ci doradzi jaką metodę wybrać żeby była dla ciebie najodpowiedniejsza,ja również leczyłam nadżerkę ale poprzez wypalanie prądem kiedy zaszłam w ciąże nadżerka krwawiła póżniej poroniłam,dlatego doradzam ci wyleczenie jej ja po 4 m-cach ponownie zaszłam w ciążę-pozdrawiam

Gość już miałam
wymrażanie, kilka dni temu. Lepiej wyleczyć od razu żeby nie przerodziło się w coś gorszego. Porozmawiaj z ginem, ale mnie policiłą wymrażanie.

ja też miałam zamrażaną nadżerkę, ponieważ nie rodziłam raczej wszyscy lekarze odradzali mi wypalanie, natomiast byli za zamrażaniem, początkową też ją smarowała ( zdaje się że solcogynem czy czyms takim) ale efekt był mizerny, teraz już dwa lata jestem po zabiegu , wszystko się ładnie wygoiło nie miałam żadnych problemów i co też ważne to zamrażanie zupełnie nie boli a ja az trzęsłam się ze strachu. Polecam bo chyba lepiej jednak zajść w ciąże bez nadżerki a zamrażanie u nierodzących jest chyba najbezpieczniejsze ( przynajmniej było 2 lata temu ) pozdrawiam

Gość kasiek21
mam pytnie jesli po 26 dniach od wymrażania nadżerki kochałam sie z chlopakiem to moglo sie cos stac?

Gość asiol
zamrażanie nadżerki to na razie najlepszy sposób, raz, dwa nic nie boli, potem sie goi i rzadko jest takis problem, nalezy to zrobić przed planowaną ciążą kasiek21 a co miałoby sie stać? mozesz zajść w ciążę albo i nie, mozesz tez sobie podrażnic i bedzie się troche dłużej goić, ot tyle, laserowo jest dużo gorzej, to podobno starsza metoda, miałam laserowo i miałam wymrażane, wymrażanie znacznie lepsze a zapłaciłam 400zł, pozdrawiam

Gość erhgyrehrybt
Mialam zamrazana nadzerke dwa lata temu i wlasnie na ostatniej wizycie dowiedzialam sie,ze mi sie odnowaila. Fajnie...

ja miałam usuwana nadzerke 3 lata temu i w wyniku kriterapii zwłókniła tkanka na szyjce macicy przez co stała sie nieelastyczna ----> czytaj niepodatna na rozwarcie... no i poród (3 tygodnie temu) zakonczył sie cesarka bo o mały włos szyjka by mi nie pEkła . Lekarka powiedziała ze 90% pireworódek po elektrokonizacji szyjki macicy nie jest w stanie urodzic samodzielnie... skurcze coraz mocniejsze a szyjka twarda jak głaz... na Twoim miejscu bym sie głeboko zastanowiła nad usuwaniem nadzerki przed pierwszym porodem...

ja sie wlasnie niebawem bede umawiac na zamrazanie nadzerki.. jedno dziecko juz mam i chcialabym miec kiedys drugie, pytalam lekarza czy to zamrazanie nie jest przeszkoda, powiedzial ze jak najbardziej nie :D powinno sie usunac nadzerke.. co innego jest z wypalanka bo po niej mozna w ogole nie zajsc w ciaze

Gość asiol
nie zajść w ciąże po wypalance to mało prawdopodobne, ( ja zaszłam bez problemu ) tak mało jak nierozwieranie sie szyjki po mrożeniu, pójdz po prostu do dobrego ginekologa i spytakj o wszystko dokładnie pozdrawiam

Gość asiol
mój ginekolog tez mówi, że mrozenie nie przeszkadza, jestem juz po zagojeniu i bede sie starać o drugie dziecko :)

Gość kinia679
witam.ja własnie czekam na wymrozenie nadzerki,troszke sie boje ale jak widze kazda z was mowi ze to nie boli wiec wierze::)) mam pytanie czy po tym zabiegu mozna wszytsko robic normalnie?(wiem ze jakis czas po zabiegu nie mozna uprawiac sexu)ale czy normalne czynnosci moge wykonywac bez zadnego ale?moge dzwigac itp czy mam wziac zwolnienie?:pozdrwaiam

ja mam ten sam problem - tyle że nie tak zaawansowana jak u ciebie, gin mówiła mi o krioterapii, jest najlepsza jeżeli ktoś stara się o dzidzi bądź ma takie plany, z racji tego iż ja się staram, tj lecze - narazie odradza mi zabieg, nadżerka nie przeszkadza w zajściu w ciąże w 99% przypadków, a jeżeli któraś zajdzie to na 80% nadżerka \"wyjdzie\" wraz z porodem ... jeśli nie to dopiero krio...

Gość MISIACZKÓWNA
z tego co ja wiem ,oczyiście od lekarzy gin.,to dla nierodzących,bardzo dobrym sposobem jest krioterapia.a po urodzeniu dziecka można robic jedno i drugie,z tym ze wypalanke robią za darmo,za krioterapię płaciłam, miałam jedno i drugie,i jestem drugi raz w ciąży!jak nie rodziłas spokojnie krioterapie moe ci lekarz wykonać

Gość maja73
Mam dwójkę dzieci i we wrześniu miałam wymrażanie nadźerki. Lekarz nie widział przeciwwskazań do kolejnego dziecka. Teraz jester po raz trzeci w ciąży.

ok dziewczyny, ale krio przed czy po? skoro właśnie staramy się o dziecko .... to wszystko opóźni, przynajmniej tak mi się wydaje ... powiedzcie proszę ... jesteście bardziej doświadczone :)

hej ja mam nadzerke okolo 1,5 roku lekarz mi mowi ze jest mala, ni powieksza sie ale najlepiej ja zamrozic a ja sie zastanwiam .Moja mam mi mowi ze nadzerke dostala jeszcze przed mojm urodzeniem czyli 24 lata i z nia zyje nie powieksza sie ani nie ma obiawow negatywnych a lekarze jej mowia zeby usuwala.Co mi radzicie? moze tak jak moja mama jej nie usune i nic mi sie niebedzie powiekszac ani nie bedzie skutkow ubocznych.

Gość Yenefer 26 - - -
To jakas wielka brednia że nadżerka sama sie może wyleczyc poprzez poród. Chodze do kompetentnego gin. który mówi ze jeszcze sie w medycynie z takim przypadkiem nie spotkał. Może komus sie tylko wydawało że sie wyleczyło...???

Hej dziewczyny, ja jestem umowiona na tę środę na zamrażanie nadżerki laserem czy czym i strasznie się boję strasznie strasznie, może mi ktoś powiedzieć jak to dokładnie wygląda i co się czuje? ja za zabieg płacę 300zł!! dlaczego tak drogo, przez laser?

Gość MINGATYLA
Ja od mojej ginekolog słyszałam, że po zamrażaniu nadżerki jest łatwiej zajść w ciążę i jak się nie chce dzidziusia to trzeba uważać. Ja mam za miesiąc zamrażanie nadżerki , a później planuję zajść w ciążę.

Gość trishka
witam was wszystkie,natrafilam na ten topik poprzez google poniewaz mam nadzerke,lekarz zalecil mi krioterapie i chcialam sie wiecej dowiedziec na ten temat;)jednakze wasze zdania sa podzielone i jak narazie nie bardzo wiem co bedzie dla mnie dobre,ja bede miala zabieg prywatnie,narazie nie wiem ile bedzie mnie to kosztowalo,pewnie tak z 300zl skoro istnieje rowniez plyn do likwidowania nadzerki i kosztuje 150zl(uwaga,po plynie nadzerka moze sie odnowic!).tak wiec prosze o porade,bo kazda z nas jest inna...ja jestem mloda 20-letnia kobieta,ktora nie przeszla jeszcze porodow i poronien,mam mala nadzerke ale juz 1,5 roku i przez nia ciagle stany zapalne i infekcje(tak powiedzial mi ginekolog),robilam sobie wiele razy rozne(czyt. wszystkie)badania i zawsze wynik wychodzil prawidlowy i wtedy lekarz stwierdzil ze to musi byc od nadzerki...ale sie rozpisalam;)w kazdym razie czekam na odpowiedz i pozdrawiam...

Gość kwiatula
ja wlasnie wrocilam z zabiegu. Zaplacilam 200 zl. Moja nadzerka byla niewielka. Zabieg trwal ok 6 minut. Sam zabieg byl bezbolesny, mialam tylko bolesne skurcze macicy pod koniec zabiegu i po zabiegu przez jakies 10 minut.

Gość Iza...
Najskuteczniejszy sposób i taki, który nie powoduje powikłań to wymrażanie nadżerki. Po tym łatwiej zajść w ciążę. Nie powinno się wypalać nadżerki u kobiet , które nie rodziły. Proponuję wymrażanie nadżerki.

Gość Iza...
Do kwiatula Mam pytanie

Gość Iza...
Od mojego zamrażania minęło 32 dni. Jak myślisz czy już mogę kochać się z moim mężem?

Gość Iza...
?

Gość graza 11111
A ja mam pytanie takie! Chodzi o moją bratową . Miała wypalana nadrzerke i ... jak sie okazało to była już w początku ciązy i ??? Napiszcie jesli ktos wie czy ma to jakies znaczenie i czy może uszkodzi płód? Była gdzies w trzecim tygodniu. Proszę o odpowiedź

Gość kilka lat temu
mialam wymrazanie nadzerki,nic nie bolalo, bardzo szybko doszlam do siebie.Smarowanie i globulki nie pomogly,szybko sie odnawiala.Lepiej wymrozic i miec swiety spokoj. A tez nie rodzilam.