Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lajla

Cambridge-czy ktos stosował?

Polecane posty

Gość Ania*7
Hej! Ja zaczełam dietę w środę,na razie daję radę.No i motywacją jest ze dziś rano waga wskazała 2 kg mniej.Najbardziej martwię się właśnie weekendem bo w pracy jakos łatwiej mi nie mysleć o głodzie,a jak jestem głodna to mam jakiś jasniejszy umysł. Pzdr

hej Ewelinko, cześć wszystkim, na diecie jestem od poniedziałku czyli 5 dzień. Waga początkowa-65 kg. Dzisiaj ważę 61kg. Niby jest ok, ale juz czuje ze po zakończeniu diety konieczne będzie rozpoczęcie intensywnych regularnych ćwiczeń, bo po pierwsze wygłodzony organizm łaknie węglowodanów, a po drugie, mimo że waga jest już całkiem w normie, to ciało stało się ... \"gumiaste i rzadkie\".

Gość savage
Czytam i czytam wasze wypowiedzi i musze powiedzieć,że wiele z was mówi o tej diecie jako katordze i wiecznym głodzie. Nikt nie mówił, że odchudzanie jest przyjemnością, ale musicie Drogie Panie zmienić tok myślenia, psychika jest bardzo ważna. Sama z doświadczenia wiem, iż myślenie typu.. co zjem po zakończeniu tej katorgi doprowadzi do szybkiego efektu jojo. Nie oszukujmy się, osoby z nadwagą zawsze będą miały skłonności do tycia, dlatego tak ważna jest zmiana dotychczasowych nawyków żywieniowych. Nie można znowu zacząc jeść jak dotychczas! I jeżeli chce się utrzymać utracone kg trzeba bardzo dużo silnej woli, a tej wielu z was brakuje. Zaplanowałam, iż zrzucę 26 kg - jestem na półmetku, a walkę podjęłam 26 lutego 2007r. Jednak się nie poddaję, po raz pierwszy w życiu wierzę, że mi się uda, chodź miałam chwile załamania, gdyż waga spada bardzo powoli pomimo małej liczby kalori dostarczanej organizmowi. Instruktorka fitness pociesza mnie, że mały spadek kg może być przyczyną ćwiczeń ( podobno tłuszcz zamienia się w mięśnie, które sa znacznie cięższe).A ćwiczę 5 razy w tyg. Więc uwieżcie w siebie, dacie radę. Trzymam kciuki za wszystkie dietowiczki. Pomyślcie jak miło usłyszeć, ze super wyglądasz, a w slepie kupujesz coraz to mniejsze ciuszki.

Jak wczesniej pisalam o DC pozytywne rzeczy, tak caly czas to podtrzymuje. Stosowałam ścisłą 10 dni - schudnałm 5 kg, poprawila mi sie cera, a cellulit ktory mialam na udach zniknal kompletnie. Teraz jem duzo warzyw, produktów niskokalorycznych i chudne 1kg/tyg. Jestem bardzo szczesliwa, bo w sumie juz 9 kg schudlam ;) Jeszcze 4kg i moja wymarzona waga 56kg bedzie osiagnieta (mam 160cm wzrostu) Pozdrawiam wszytskie osoby ktore sa wytrwale i osiagaja sukces z DC.

Dziś ostatni dzień mojej diety - tydzień ścisłej. Schudłam 5 kg,ważę teraz 60 kg(170 cm). Do końca sierpnia chciałabym zejść do 56. Mam plan, więc napewno się uda. Pozdrawim wszystkich i życzę wytrwałości w spełnianiu marzeń, zwłaszcza tych cięższych :)

Gość asha
witam! dziś zakupiłam dietę(przez internet) więc zacznę jak tylko dotrze do mnie paczka. Od kilku dni śledzę to forum,dało mi dużo motywacji,mam nadzieje,ze tak będzie dalej i że dam radę!! pozdrawiam,

Gość staska 71
Ale pustki prawie nikt nie pisze:( Nie ma nikogo z mojej ekipy z która zaczynałam DC szkoda że nie mogę sobie z nimi poklikac może jak skończa sie wakacje to cos drgnie a pisanie naprawde mi pomaga pozdrawiam wszystkich pa

Gość gromika24
WITAM DZIEWCZYNY! STOSOWAŁAM DC PRZEZ JAKIŚ CZAS I W ZASADZIE SKUTKI BYŁY, SCHUDŁAM PRAWIE 10 KG, ALE PODDAŁAM SIE BO NIE WYTRZYMAŁAM, TERAZ TYLKO PATRZE NA PUDEŁKO Z DIETĄ I ZASTANAWIAM SIĘ CO ROBIĆ DALEJ. TAK SOBIE POMYŚLAŁAM, ŻE CZAS WRÓCIĆ DO DC, BO PRZEZ MIESIĄC PRZYBYŁO MI 1,5 KG. Z JEDNEJ STRONY TROCHĘ ŻAŁUJĘ, ŻE WYDAŁAM TYLE PIENIĘDZY NA DC, BO MOJA DIETA, KTÓRA DLA SIEBIE WYMYŚLIŁAM, DAŁA DOŚĆ PODOBNE EFEKTY, A NA DODATEK ZNAJOMA KUPIŁA PREPARAT, KTÓRY DZIAŁA DUŻO LEPIEJ, JEST SMACZNY, KOSZTUJE 38ZŁ NA MIESIĄC, A POZA TYM NASILIŁA MI SIE MOJA ALERGIA. JEDNAK Z DRUGIEJ STRONY CIESZE SIE , ZE WYDAŁAM KASKĘ NA DC, BO DZIEKI TEJ DIECIE POPRAWIŁA MI SIĘ PRZEMIANA MATERII, A PO TAKICH OGÓLNYCH BADANIACH LEKARSKICH OKAZAŁO SIĘ RÓWNIEŻ, ŻE POPRAWIŁ MI SIĘ STAN ZDROWIA- NIE MAM NIEDOBORU NIEKTÓRYCH WITAMIN, MOJE ZAGROŻENIE ANEMIĄ ZNIKNĘŁO, POPRAWIŁA MI SIE TAKŻE CERA I SAMOPOCZUCIE. WCZORAJ MOJA TEŚCIOWA (KTÓRA JEST SZCZYPŁA MIMO 50 LAT I JEDZENIA TEGO CO CHCE), KTÓRA ZAWSZE KRYTYKOWAŁA MÓJ WYGLĄD, POWIEDZIAŁA, ŻE TERAZ WYGLĄDAM DOBRZE I TAK MOGĘ ZOSTAC I ODPUŚCIC SOBIE DIETĘ, A NA WCZORAJSZEJ IMPREZIE MĄŻ ZWRÓCIŁ MI UWAGĘ, IŻ PANOWIE NA MNIE PATRZA (Z TEGO JUZ NIE BYŁ ZADOWOLONY) :-). PRZYZNAM, ŻE POZBYCIE SIE 10 KG TO DUŻO. OD JUTRA WRACAM DO DC. WIEM, ŻE BĘDZIE CIĘZKO, ALE WARTO. OSOBY, KTÓRE PISZA O DC JAK O HORRORZE ZAPOMINAJA CHYBA, ŻE SUKCES ODNOSI SIE WTEDY, GDY SIE NA NIEGO CIĘŻKO PRACUJE, A TO CO PRZYCHODZI BARDZO ŁATWO JEST NIEWIELE WARTE. POZDRAWIAM!!!!

Witam! Jestem juz na diecie C siedem dni. Jak narazie moja waga stoi w miejscu, co mnie troche martwi. Podzcas tych siedmiu dni mam cały czas wydęty brzuch ( wrażenie jest takie, jakbym była wiecznie najedzona i to pożadnie). Nie czuje wogóle się lżejsza no ien brzuch, nie wiem czy to od wody czy od czegoś innego. ZAczyna mnie to denerwować. Proszę napiszcie mi, czy któras z was miała równiez takie objawy. I kiedy w końcu przestane mieć brzuch jak nadęty balon.

Gość efe54
zamówiłam mamie dietę Cambridge ,kuracje na mieśiąc. Zapłaciłam ponad 600 zł. Od dziś zaczęła dietę i niewiem co robić... Mówi,że ma oczo pląsy,boli ją głowa,ma migrene itp. Myślę,że to normalne w diecie bo wkoncu jadła codziennie takie porcje jedzenia + słodycze,ciasta ,że to normalny szok,że teraz mniej je. Tata przyjechał i kupił duzo ryb,słodyczy no i mama dostała szoku. że moze od jutra zacznie,bo dostala miesiaczke i sie jej leje itp. Ma jakieś wyrzuty jakby do mnie.A to,że jej nie smakuje,a to a to tamto... Może ktoś miał taki przypadek ?

Gość synonim
Przeczytalem troche i zastanawiam sie czy dieta DC jest tylko dla kobiet? Jesli nie to sam bym to sprobowal. Jesli ktos moze to jakies namiary na to, cena, itp. Z gory dzieki.

Gość gromika24
Podobno mężczyźni tez stosuja tę dietę, zresztą ona jest i dla mężczyzn, wystarczy wejść na jakąs stronkę dc i przejrzeć treść i ceny a potem zdecydować. POZDRAWIAM DIETOWICZÓW!!!!

Gość agulinek
Mężczyzni tez stosują i wedlug konsultantów chudną więcej i szybciej od kobiet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Nidmfa
Witam:) Mam małe pytanko.Ile kalorii moze miec kremówka z budyniem? bo nigdzie nie moge znajsc a zjadlam dzis jedna ;( ? Z gory dzieki za odp:)

Gość Strawberry16
Przesledzilam troche ten temat i jestem pod wrazeniem niektorych wynikow;) Jestescie kobietki niesamowite. Bylabym bardzo wdzieczna jesli byscie mi pomogly. Mam pytanie czy podczas DC mozna zuc gume. Jestn to dla mnie bardzo wazne poniewaz nie chce podczas moich codzinnych kontaktow z ludzmi chuchac im "oddechem dietowym". Prosze o pomoc wkoncu jestescie doswiadczone;-)

Gość Nadia_20
hej, ja stosowalam tez cambridge i uwazam ze to jest najlepsza najbezpieczniejsza dieta i najzdrowsza. mi tez znikneły rozstepy, cellulit, mialam świetne poczucie, chocz czesto doskwierał głod, ale to normalne, pozniej skurczyl mi sie zolodek a brzuch mialam placki, wciagnięty, mialam dobra przemianę materii i czulam się super szczupla i zdrowa, choc i troszkę osłabiona, moze dlatego ze mialam troche wysilku fizycznego i spalałam wiele kalorii, efektu jojo jako takiego niezauwazylam, moze odrobinkę, poniewaz juz duzo czasu minelo od stosowania mojej diety, teraz tez chcialabym ja zaczac od nowa, by dazyc nadal do upragnionej wagi, choc i tak mam ładną figurke, to moje biodra i nogi są moja slaboscia;( bo tak to jestem dosc szczupla. Hmm..co do smaku zupek- moze nie bylyby jeszcze takie najgorsze, tylko to uczucie jakby sie połykało rozwodnioną mąkę;]] ale jak ktos nie lubi to koktajlii i zupek polecam batony bo sa wyśmienite i mogłabym je jeść tonami;D i żułam gumę mietowa Orbit codziennie bo bylam od tego uzalezniona;]] ciesze sie ze trafilam na ta dietę, bo herbalife na ktora wczesniej sie zdecydowalam za namowa znajomej to byla tylko chec jej zarobienia na mnie:( teraz znow bede ja stosowa i jezdzic na rowerku stacjonarnym i jestem pewna ze bedzie super i znow sie pozbede rozsadnej liczby kg. pozdrawiam dziewczyny ktore tego uzywaly jak i te ktore maja zamiar i zachęcam, bo naprawde warto.. i czekam na jakis odzew;]]

Gość savage
Witam wszystkich. Zamówiłam dietkę i od jutra zaczynam. Moje pierwsze podejście rozpoczełam 26 lutego 2007r. Łacznie schudłam 13 kg. ( po raz pierwszy w życiu więcej niż 3 kg hura!!!!). Póżniej próbowałam ponownie rozpocząć dietę ścisłą, ale mi nie wyszło...szkoda. Ale teraz się uda, jestem wręcz przekonana. Poprzez całe wakacje przybyło mi 1,5 kg, ale i tak 11,5 kg mniej! Dietę polecam, chodź bywają dni załamania, jednak zmniejszająca się waga dopinguje. Muszę jeszcze zrzucić 10 kg. Trzymajcie kciuki. Może ktoś od jutra zaczyna? Piszcie na forum to pomaga. Przez wakacje bardzo mało osób się wpisywało.Mam nadzieję, że to się zmieni. Pozdrawiam.

Gość savage
I nastał ten dzień. Jestem juz po pierwszym posiłku- koktail waniliowy, na obiad będzie baton czekoladowy, a kolację zupka jarzynowa. Trzymajcie kciuki. Będę pisała o swoich osiagnięciach. Ciekawa jestem co słychać u madziark30, bo jak do tej pory schudła chyba najwięcej na tym forum i zawsze dodawała otuchy.

Gość savage
Zachęcam wszystkich do pisania. Pierwszy dzień za mna, wytrzymałam... i 1 kg mniej. Pozdrawiam

witam, Jestem już 4 dzień na diecie i jakoś się trzymam. Chętnie przyłącze się do rozmowy na temat DC.

Gość monia29
Cześć dziewczyny. Dzisiaj mój pierwszy dzień na DC. Narazie jestem tylko po kawie. Boje się strasznie czy wytrzymam. Przeczytałam prawie wszystkie wypowiedzi na tym forum i nie powiem ale to właśnie sukcesy innych zdopingowały mnie do zakupu tej diety. Mam na 3 tygodnie i bardzo chcę schudnąć. Ogólnie do zrzucenia mam przeszło 20 kg. ale jak by ubyło mi 10 to juz będę happy.Moim problemem jest to że rok temu rzuciłam palenie i od tego czasu bardzo zaczęło mi smakować jedzenie i nie trzeba było długo czekać na rezultaty. w ciągu roku przybyło mi przeszło 20 kg. i teraz mam zamiar się ich pozbyć. trzymam kciuki za Was i za siebie.

Gość monia29
Właśnie piję swój pierwszy posiłek (haha) koktajl cappucino. Z połowy porcji. Nawet by uszedł gdybynie te grudki. To jest paskudztwo. O Boże!!! Jak ja wytzrymam 3 tygodnie to jeszcze mi zostało 62,5 posiłków no a potem jeszcze mieszana i tak w kółko. Byle do przodu. Muszę schudnąć!

Gość joannna
witam! cieszę się, ze forum odżyło. ja jestem dziś czwarty dzień na diecie, mam do schudnięcia około 35 kg:-o zawzięlam się, do posiłków się przyzwyczaiłam, chociaż pierwszy dzień był potworny, nie mogłam przełknąć tego świństwa, ale jest ok, musze dać radę!

Gość savage
monia29 dasz radę, tylko dlaczego porcjujesz koktail? Byłoby lepiej gdybyś zupkę podzieliła na dwie porcje jeżeli juz chcesz. Co do grudek to kupiłam sobie szejker i małe sitko do odcedzania i ...brak grudek. 20 kg to jest co zrzucać. Rownież miałam tyle do zrzucenia. Rozpoczynajac DC nie wierzyłam, że mi się uda i że można schudnąć. Jednak po pierwszym etapie ubytek masy to 13 kg. Byłam w szoku, że się udało. Wzrosła mi samoocena, poczułam się o wiele bardziej atrakcyjna. Dlatego też po 4 miesiacach od pierwszego podejścia zdecydowałam się jeszcze raz, obecnie jestem na DC 3 dzień jest ok i 2 kg mniej. Chciałabym zrzucić jeszcze 10 kg (zobaczymy). Najbardziej motywuje opinia innych osób, miło jest usłyszeć, że fajnie wyglądasz, zmieniłaś się itp.

Gość monia29
savage Porcjuję koktajl bo czytałam wcześniej gdzieś na tym forum że tak dziewczyny robiły. Ale masz racje lepiej zrobić to z zupką. Ja dzisiaj pierwszy dzień i trochę się boję ale narazie jest ok. Jestem dopiero po jednym posiłku - koktajlu. I wypiłam chyba za 4 litry wody. i w ogóle nie chce mi się jeść. Oby nadal tak było. Pozdrawiam wszystkie odchudzające

Gość joannna
savage ja zaczęłam dietę w ostatnich dniach miesiączki i nie wiem czy to jest powodem, ze przez pierwsze 2 dni nic nie chudłam, ale ruszyło się i na razie jest 1,5 kg w dół. ważę teraz 106 kg przy wzroście 171 cm, bardzo chciałabym scudnąć jeszcze 10, ale nie wiem czy to możliwe?

Gość joannna
monia ja czytałam z przerażeniem o tych 3 pierwszych dniach, że jest ciężko, a powiem że nie było tak xle, także nie nastawiaj się. mój pierwszy posiłek to był żurek i myślałam, ze zwymiotuję, uwielbiam tą zupkę, więc zamówiłam 3 saszetki, a teraz żałuję, bo zupa jest straszna, grudy i ohydny smak.

Gość monia29
joanna Dzięki za słowa otuchy. ja nie nastrajam sie zle wręcz przeciwnie. Umacniałam sie w decyzji o rozpoczęciu tej diety już od paru tygodni. Dużo pomogło mi to forum. i mam nadzieję że nadal tak będzie. trzymam kciuki i życzę wytrwałości. pa pa

Gość joannna
no jeszcze 17 dni przede mną, więc życzenia jak najbardziej są mi potrzebne. niestety przyznam szczerze, że mobilizują mnie najbardziej wydane pieniądze. może to jest główny powód, dla którego tyle osób chudnie....będę tu wpadac by zdawać relacje z postępów. monia przepraszam, ale niedokładnie czytałam posty z tego forum, czy jesteś pierwszy raz na cambridge?

Gość savage
Słuchajcie cena DC nie jest mała, ale w moim przypadku i tak zaoszczędzam, gdyż fortunę wydawalam na słodycze, colę i itp. używki. W paracy zamawialiśmy codziennie jakieś zestawy obiadowe, pizzę... Wg mnie DC jest warta tej ceny. Wypróbowalam to na sobie. Niedawno postanowiłam zacząć się ponownie odchudzić, zakupiłam Lkarnitynę i koktajl dietetyczny, czekoladowy myśląc, ż bedzie podobny do koktajlu z DC. Skusiła mnie cena i jego skład, 1kg puszka kosztowała tylko 64 zł. ( zestaw 10 witamin itp). I bardzo się zawiodłam, smak ohydny, wodnisty i po 3 dniach brak jakiejkolwiek reakcji organizmu. To prawda,że na ścisłej nie jest łatwo, ale zobaczycie każdy spadek wagi spowoduje, że humory się wam poprawią.A co do chudnięcia to kazdy organizm reaguje inaczej. Niektórzy gubią kg od pierwszego dnia u innych spadek następuje np. po 14 dniach i tak bywało. Pamiętajcie tylko, aby nie podjadać. A pisanie pomaga. Trzymam kciuki za wszystkie nowe osoby. Pozdrawiam.