Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadżerka

nadżerka + KRIOTERAPIA

Polecane posty

Gość pysiamod
jesli jestes pewna , ze to nie ciaza (zrobilas test conajmniej 2 razy) to wydaje mi sie, ze to jakies zaburzenia hormonalne - mi pomaga w uregulowaniu ta luteina (nie chce brac tabletek antykoncepcyjnych) a luteina to poprostu progesteron wiec to tak jakby wspomagal mi 2 faze cyklu - bo tak mam bardzo dlugie odstepy miedzy miesiaczkami przy nadzerce i stanie zapalnym moze wyjsc nawet grupa III, ale gdzies kiedys w necie czytalam, ze jak pisza II/III to sami nie sa pewni i dobrze jest badanie powtorzyc najlepiej pare dni po okresie (do 6)

Gość Softka
NA RANY CHRYSTUSA że tak już napiszę!!! Dziewczyny drogie nadżerkę wymraża się do tygodnia po okresie, jeśli zrobi się przed okresem to wówczas podczas okresu błona z macicy wrośnie w gojącą się nadżerkę a wtedy to dopiero będą powikłania! Nawet na necie przeczytacie że krioterapię wykonuje się po okresie i nie później niż tydzień. Boże nawet nie chcę wiedzieć ile kobiet skrzywdzili tacy ginekolodzy! Naprawdę jeszcze nie spotkałam się z takim lekarzem. Pamiętajcie że krioterapia jest refundowana, nie dajcie się naciągać lekarzowi który mówi że to jest zabieg pełnopłatny. Nawet w prywatnym gabinecie u mnie zabieg jest bezpłatny, płaci się 60 zł za wizytę a resztę pokrywa fundusz. Jak wczesniej pisałam ja zabieg miałam robiony bezpłatnie. Mi lekarz pozwolił nie robić przerwy w tabletkach więc mięsiączkę będę miała po 2 miesiącach ale czytałam też że okresik może się spóźniać.

Gość Softka
I jeszcze jedno, ja miałam robione cytologie i wszystkie były z I grupy a też cały czas miałam różne infekcje. Nadżerka nieleczona zamienia się w tkankę rakową więc nie ma na co czekać.

W piątek idę do innego gin zobaczymy co powie. Okresu nie mam juz 3 tyg. Moze to byc z powodu nadżerki albo ze brałam antybiotyki ostatnio na zoładek bo bakterie miałam Helicobacter pylorii. Moze dlatego? sama juz nie wiem:(

A czy tjak wyszła mi taka grupa to nie powinna najpierw kolposkopi zrobic ? tylko odrazu wymrazanie? czy to konieczne? czytałam ze wymrazanie za pare lat tez ma swoje słabe strony:(

Gość pysiamod
nawet grupa III nie oznacza od razu najgorszego - czesto pisze w necie, ze to przy zapaleniach i nadzerce, wiec tu bym sie nie stresowala na zapas...dziwne, ze majac nadzerke mialas I grupe - jesli gin bral wymaz z samej nadzerki to raczej I nie wyjdzie - co innego jak wezmie z innego miejsca....refundowana tak, ale warunek, ze gin musi miec podpisana umowe z nfz a wielu prywaciarzy tego nie robi:( u mnie nie ma dobrego gina ktory mialby podpisana umowe z nfz...wiec pozozstaje mi placic 400 zl :((((((

Gość .....przerazona.....
kochane dziewczyny mam kilka pytan do Was,jestem po zabiegu wymrazania,miałam go robionego 2 tyg przed okresem,dodam ze mieszkam w UK i zabieg miałam robiony jak byłam na urlopie w PL,no oczywisce musiałam wracac,nie mam jak isc na kontrole,a tutaj w Anglii lekarze zostawiaja wiele do zyczenia,nastepnym razem w Pl bede w grudniu,(tj. 6 miesiecy po zabiegu,lekarz powiedział ze nic mi sie nie stanie jak przyjde na kontrole dopiero wtedy) no i tu jest problem,boje sie zeby mi sie nic nie stało,przeczytałam o tych komplikacjach i teraz strasznie sie boje,wogóle brałam jakies globulki zaraz po przez tydzien :/,lekarz nic nie powiedział na temat noszenia tamponów,kapieli czy współzycia,napomknal tylko zebym poczekała 10 dni z sexem i bedzie oki,no i minął juz miesiac,wczoraj uprawiałam sex ,w trakcie troszke mnie pobolewało,potem poleciało ze mnie troche krwi,co mam zrobic,nie wiem czy wszystko sie dobrze goi,nie ma jak tego sprawdzic,nie bardzo chce isc tu do lekarza,bo nie wiem czy oni wogóle wiedza co to jest nadzerka,dosłownie!Co mam robic kochane,pomóżcie mi :'(

Gość Wiki32
Dwa dni temu miałam wymrażana nadżerkę.Zabieg trwał około 20min.(raz 3min.,drugi raz 4min.)W trakcie zabiegu odczuwałam ból jak w pierwszy dzień miesiączki.moja nadżerka miała wielkość dwuzłotówki i krwawiłam zawsze po stosunku.Obecnie mam obfite wodniste upławy,jestem osłabiona i przygnębiona.Dostałam tez od gin.globulki,jedne wspomagają gojenie się szyjki(cicatridina),drugie maja działanie przeciwzapalne(gynalgin).Mam brać naprzemiennie od piątku.Jak wspomniałam że czytała że nie stosuje się globulek po zabiegu,wyjaśnił że zleca je każdej kobiecie profilaktycznie,żeby zapobiec groźnym powikłaniom,stosuje od dawna ze skutkiem pozytywnym.Czuje się lekko zakręcona.Sex po miesiączce,wizyta kontrolna jego zdaniem nie jest konieczna,poza tym żadnych ograniczę.I co wy na to kobietki!Wiem ze minęły dopiero dwa dni ale jestem już zmęczona wymienianiem podpasek i przerażona strumieniami wody wypływającymi ze mnie i tak przez dwa tygodnie a potem jeszcze plamienia,krwawienia.Ratunku!Odstawiłam na miesiąc antykoncepcje, może polecicie mi coś fajnego i skutecznego.Proszę !

Gość pysiamod
raczej polecic tu się nie da niczego :( bardzo często (niestety) po wymrazaniu zle zrobionym (lub niedokładnym) moga pojawiac sie komplikacje ... krwawienia, upławy - chyba jedyn rada to isc na kontrole i sprawdzic u innego ginekologa - lub do poprawki (jesli bedzie potrzeba )do tego samego...ze wspołzyciem to najkrocej jak sie spotkalam to mowili 3 tyg, wiec 10 dni to bardzo mało :/ mogła się jeszcze nie zagoic i znow została podrazniona stad to krwawienie... same nie jestesmy w stanie nic zrobic pozostaje nam zdac sie na lekarza ( ja jestem jeszcze przed :// czekam na miesiaczke )

Gość Softka
Przy niewielkiej nadżerce miałam I grupę cytologii, grupa III najczęściej oznacza stadium przedrakowe a nieleczona nadżerka właśnie zamienia się w tkankę rakową więc nie powiedziałabym że nie trzeba się przejmować takim wynikiem. Odnośnie lekarzy za granicą to napewno znają się na nadżerkach, w końcu wszystkie kobiety na świecie to mają. Ale jeśli po takim czasie przy stosunku krwawisz to rzeczywiście może ci się jeszcze nie zagoiła. Weź sobie lactovaginal, on przywraca prawidłową florę w pochwie no i przede wszystkich idź do lekarza. Poszukaj na necie w końcu tylu polskich lekarzy wyjechało do Anglii, może jakiś jest w twojej okolicy. Ja naszczęście trafiłam na dobrego lekarza ale też musiałam ciągnąć go za język żeby mi wszystko powiedział. Zgłoś się do lekarza bo po co masz cierpieć.

Gość zdrowa
dlugo trwało zanim miałam wyleczona nadżerke. Nie wiem dlaczego akurat to ja musialam ja miec. Zanim ja wyleczyłam mineło jakieś 1,5 roku. w końcu trafiłam na fantastycznego gin. miałam krio, dziwnie się czulam podczas tego zabiego, prawie nie bolało i mialam zwolnienie z w-fu na m-c.od tej pory jestem zdrowa jak ryba. polecam:)))

Gość nife25
Witajcie dziewczyny ja tu jestem pierwszy raz...ale od myślenia głowa mnie boli...słuchajcie ja tez mam nadżerke leczę juz ją 3 lata nikt mi nie jest w stanie pomóc 3 razy mialam krio wspomne ze rodziłam mam 5 letniego synka...ostatnio bylam (myslalam ze u zaufanego) lekarza który powiedział mi że nadżerka sie wyleczyła juz po trzecim zabiegu krio ale jaokazalam sie mądrzejsza bo juz robić cytologie poszlam do innego a ten mi wypala ze ta nadzerka ciagle jest i ze jest spora i ze koniecznie wypalanie albo elektrokonizacja więc myśle ze wkoncu pojde na ta elektrokonizacje.problem jest tez taki ze mi sie to w ogóle nie goi jak myslicie czy jamoge mieć jakiegos gronkowca czy co??normalnie idzie sie zalamac....cytologia byla jeszcze w marcu II.Ciekawe jest to ze przy tak (ponoć)duzej nadzerce nie mam dolegliwosci z nia zwiazanych.juz nie wiem co robic jestem starsznie podłamana nie wiem czy moge ufac lekarzom jeszcze chce sie tego swinstwa pozbyc bo mam dosyc lazenia po lekarzach to wykancza...kazdy mowi co innego...wspomne ze przy drugirj grupie cyt. jeszcze dwa lata temu bardzo namietnie pewien lekarzarz namawial mnie na elekrokonizacje ....czy to juz jest chore czy nie..odpiszcie i wspierajcie:)pozdrawiam

Gość nife25
to znowu ja pomyliło mi się stwierdzilam ze w koncu pojde na wypalanke a nie na elektrokonizacje:)sorry(to od ciaglego myslenia co dalej )

Gość nife25
hmmm.....bywa ktos tu jeszcze:)bylam w tym tygodniu u trzeciego ginekologa stwierdziła że nadżerki faktycznie nie ma ale mam ostry stan zapaly tyle że ja z tymi stanami walczę już dobre 2 lata masakra!!już mam tego dosyć boję się ....poza tym powiedziala ze mam tak króką szyjke macicy że nie ma co już eksperymentować na niej...co tu robic...czekam na cytologie pewnie bedzie nieprawodłowa bo robiona dzień po okresie ja mam juz tego wszystkiego dosyc tka szczerze powiedziawszy...chcałabym jeszcze rodzić. co jest z tymi zapaleniami??wie ktoś??

Gość ja nie wiem co to ma znaczyc
miałam robiona krioterapie w Pl ,potem wyje chalam do anglii tu pani doktor mnie zbadała (jakies 2 miesiace po) pobrala 4 próbki -nie wiem z czego :) i w liscie z wynikami dodiałam sie ze nic mi nie jest,jestem zdrowa,nadzerki nie ma i jeste strasznie małe prawdopodobieństwo ze bede miala raka :) no ale ja zauwazylam juz przed tym vadniem ze mam upławy a nie miałam wczesniej! juz nie rozumiem,mam upławy a badania wyszły ok?

Gość olaaaaaa
podczas cytologii gin zobaczyla ze mam nadzerke:( po odebraniu wynikow cytologii mialam zapisac sie na kolposkopie, stopien wyszedl II ale wyszlo rowniez ze mam stan zapalny (przy odbiorze wynikow polożna zauwazyla ze mam stan zapalny i powiedziala ze dr podleczy). Dzisiaj byłam na kolposkopi, gin powiedzial ze trzeba zrobic krioterapie:( bylam tak zestresowana ta wizyta ze zapomnialam o pokazaniu wynikow cytologii i powiedzeniu o tym stanie zapalnym a dr nawet nie poprosil o wyniki cytologi. A mysle ze przed krioterapia trzeba wyleczyc stan zapalny. Dziewczyny czy u was dr prosil o pokazanie wynikow cytologi? Moze ktoras tez miala stan zapalny? byl on leczony przed zabiegiem?

Gość nife25
olaaaaaaa:)przed zrobieniem krioterapi trzeba pokazać lekarzowi cytologie!!a może one wiedział ze masz II.z tego co ja wiem przy dwojce robi sie krioterapie tyle że stan zapalny jak jest ostry to trzeba podleczyć...przy nadzerce zawsze jest II lub niżej czego nikomu nie zycze:)ja tez czekam na cytologie teraz i nie ma minuty zebym o tym nie myslala bo mamjuz dosyc tego ciaglego leczenia i tych okropnych stanów zapalnych...pozdrawiam

Gość BŁAGZAM POMOCY
wczoraj mocno wywaliłam sie na rowerze , poza tym że się potłukłam to jego kierownica wpbiła mi się w miejce gdzie znajduje się lewy jajnik pozostawiająć bolesną pwierzchowną rane ,, ale mam wrażenie że zrobiłam sobie coś złego w środku bo dzisiaj rano niespodziewanie dostałam okres ....POmóżcie wstydze sie iśc do lekarza ...........!!!!!

Gość nife25
mozze lepiej idz....to napewno ich nie zdziwi i nie ma sie czego wstydzic....albo idz poprostu do lekarza rodzinnego,ogólnego...

Gość honey_ona
Ja na początku września byłam u gin i okazało się że mam wielką nadżerkę która nie zbyt ładnie pachnie i jeszcze do tego stan zapalny. Nie wiem czy to że nadżerka ma nieprzyjemny zapach to przeze mnie. Dbam oczywiście o higienę do gin chodzę często bo niedawno urodziłam dziecko...więc dlaczego tak się dzieje?

Gość nife25
nadżerka nie moze pachnieć "brzydko" to stan zapalny powoduje że twoje upławy maja taki a nie inny zapach...a jak masz duuużą nadżerkę to po wyleczeniu stanu zapalnego(który pewnie i tak będzie wracał ciągle i ciągle)proponuje wyleczenie nadżerki najlepiej laserem to nowa metoda i chyba jadna z droższych bo krioterapia może i leczy ale chyba jedne z mniejszych nadżerek:)pozdrawiam

Gość nenu8
Jestem teraz trochę przerażona po przeczytaniu paru listów. Mieszkam w Anglii od paru lat i stwierdzialm, ze mam dosc jeżdzenia do Polski do lekarzy i w końu udało mi się tu wydębić wizytę u gin, jako że wiedziałam, że mam wielką ponoć nadżerkę. Przedczoraj miałam robione wymrażanie, ale żadnych leków nie dostałam, a co więcej, nawet nie muszę przychodzić do kontroli. Leje się ze mnie niemiłosiernie, a dzisiaj czuję sie straaaaasznie źle. Bolą mnie krzyże, brzuch i głowa. Jestem słaba i nie mogę się zajmować moim 3-letnim dzieckiem. Czy można kupić jakieś leki bez recepty, które dostaje się w Polsce po zamrażaniu? Chyba jednak będę do Polski jeździć, tu jest okropne podejście do leczenia kobiecych spraw.

Gość nife25
DO nenu8:) Mnie osobiście po wymrażaniu bolało podbrzusze ale nic poza tym...nie wiem co Ci dolega może ktoś niezbyt fachowo to wykonał po zamrażaniu nie dają żadnych leków przynajmniej mi nikt nic nie dawał. Wiem że lekarz powiedział że jakby cos bolało to no-spę ewentualnie coś przeciwbólowego ale nic poza tym. Mam nadieję że wiesz że po wymrażaniu nie wolno dźwigać kapać sie w gorącej wodzie (najlepiej unikać wanny) i nie wolno się przemęczać.Pisze bo napomniałaś że masz dziecko co wiąże się z dźwiganiem...pozdrawiam...

Gość stokrotka5
fhjbchg

Gość stokrotka5
Cześ dziewczyny mam taki sam problem ...Nadżerka .zaczeło się gdy byłam w ciąży ,po porodzie nieleczyłam .poszłam do lekarza z 2ciążą gin mnie opiepszył ,mówiac że stany zapalne wszelkiego rodzaju tak i nadżerka to zagrozenie. mił racje pół ciąży przeleżałam w szpitalach .ciaża troche podgoiła nadzerke w tym czasie samym a trwało to 3 tygodnie moja córeczka w płdzie nierosła .dostawałam antybiotyki ,było to w 8 miesiacu potem było ok. po 2 tygodniach urodziałam ważyła 2.300 ale zdrowa to sie liczyło .byłam u gin powiedział że mam, przepisał tabletki dopochwowe na stany zapalne i miałam iść na następną wizyte po ale po7 tabletce dostałam ok.i było po kuracji wybieram sie obiecuje sobie ze tymrazem niezawale .mam pytanie co jest trio ?

Gość stokrotka5
hej. chciałabym juz być po .wybieram się na wypalanke .na ta chwile lecze zapalenie dróg moczowych.od 2miesiecy kilka krotnie choruje na to ,myślicie że to nadżerki sprawka? tak bynajmniej podejrzewam .czy wypalanka boji ?strasznie sie boje tego zabiego ale musze wkońcu załatwić tom sprawe bo bardziej sie boje że tak długo nieleczona zachorowac na nowotwora szyjki macicy ,przeraża mnie ta myśl

Witam wszystkie dziewczyny! Czy mogłybyście polecić mi dobrego ginekologa w Warszawie?Najlepij na NFZ ale może być też prywatnie! Czekam na odpowiedź!!! Pozdrawiam!!!

Gość boa44
hejka ja miałam wczoraj wymrażanie nie bolało za specjalnie wiec jak ktoś ma nadżerkę i może ja wymrozić to niech nie zwleka, nie ma sie czego bać, po zabiegu wzięłam sobie ibuprom profilaktycznie i było oki :)

Gość s_m_u_t_a_s_e_k_88
siema!! kilka dni temu miałam mrożoną nadżerkę, a teraz strasznie mi sie powiększył brZuch czy to możliwe, że od tego??? bo już sobie wmawiam, że jestem w ciąży::(

Gość qqłeczka
ile płaciłyście za krio?