Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadżerka

nadżerka + KRIOTERAPIA

Polecane posty

Gość madziula89
Mam taki problem wczoraj miałam wymrażana nadżerke i lekarz powiedział, że nie mogę współżyć do 3-4 tygodni. Mój chłopak twierdzi, że skoro mam iść na wizyte kontrolną za 2 miesiące to nie możemy współżyć tyle czasu proszę poradzcie mi coś jestem załamana. Ja też uważam, że 3-4 tyg i spokojnie moge wspolzyc czemu akurat 2 miesiące według mnie to wszystko w miesiąc sie zagoi.

Gość madziula89
Mam taki problem wczoraj miałam wymrażana nadżerke i lekarz powiedział, że nie mogę współżyć do 3-4 tygodni. Mój chłopak twierdzi, że skoro mam iść na wizyte kontrolną za 2 miesiące to nie możemy współżyć tyle czasu proszę poradzcie mi coś jestem załamana. Ja też uważam, że 3-4 tyg i spokojnie moge wspolzyc czemu akurat 2 miesiące według mnie to wszystko w miesiąc sie zagoi.

Gość fibifi
Ja także miałam wymrażana nadżerkę wczoraj. Nie bolało nic a nic, nawet nie czułam tych skurczy, o których byłam uprzedzona przed zabiegiem, nie było mi gorąco, słabo - nic a nic, choć strasznie sie bałam. Mi lekarz powiedział, że goić się będzie przez 2 tyg i tyle trzeba czekać z seksem. Koleżanka była kilka miesięcy temu u tego samego lekarza i rzeczywiście zgoiło się po 2 tygodniach. A po miesiącu zaszła w ciąże :)

Gość fibifi
Ja także miałam wymrażana nadżerkę wczoraj. Nie bolało nic a nic, nawet nie czułam tych skurczy, o których byłam uprzedzona przed zabiegiem, nie było mi gorąco, słabo - nic a nic, choć strasznie sie bałam. Mi lekarz powiedział, że goić się będzie przez 2 tyg i tyle trzeba czekać z seksem. Koleżanka była kilka miesięcy temu u tego samego lekarza i rzeczywiście zgoiło się po 2 tygodniach. A po miesiącu zaszła w ciąże :)

Gość NIE BÓJCIE SIE DENTYSTÓW
JA tez mialam nadzerke tylko ze leczona mialam wypalanka czyli pradem mnie nic nie bolało czuje sie tylko lekki bol brzucha jak podczas okresu nic nie boli kompletnie wiec wydaje mi sie ze to bedzie cos podobnego

Gość NIE BÓJCIE SIE DENTYSTÓW
JA tez mialam nadzerke tylko ze leczona mialam wypalanka czyli pradem mnie nic nie bolało czuje sie tylko lekki bol brzucha jak podczas okresu nic nie boli kompletnie wiec wydaje mi sie ze to bedzie cos podobnego

Gość agazielonooka
witam...jestem tu po raz pierwszy...i jak to dobrze,że znalazłam to "miejsce"....we wtorek mam zabieg krio...i bałam się,ale po przeczytaniu Waszych opinii już jest ok.we wtorek napiszę jak było...pozdrawiam Was wszystkie...

Gość agulek1982
Witam! Mam pytanie czy ktos sie orientuje czy po zabiegu krioterapi mozna przyjmowac tabletki: farmone do biustu??

Gość agulek1982
Witam! Mam pytanie czy ktos sie orientuje czy po zabiegu krioterapi mozna przyjmowac tabletki: farmone do biustu??

Gość agulek1982

Gość agulek1982

Gość agulek1982

Gość agulek1982
Witam! Czy orientuje sie ktos czy po zabiegu krioterapi mozna uzywac tabletki farmony do biustu??

hej! a mi lekarka powiedziala ze mam nadzerke, wiecie co? nie przepisala mi zadnych tab, ani nie powiedziala o zabiegach usuniecia, tylko zebym przychodzila do kontroli co pol roku i ze bedziemy obserwowac, a mi czasami po stosunku leci krew, nieduzo bo nieduzo ale leci :/ ide w pon do innego gina :( na dodatek nigdy nie mialam robionego usg, a do ginow chodze od 5 lat i dopiero miesiac temu jak mialam podejrzenie zap wyrostka zrobiono mi usg i okazalo sie ze mam torbiel na jajniku :(ja nie wiem co z tymi lekarzami :( jakies konowaly a nie lekarze :( mam pytanie co do krioterapii- czy cos sie placi w przychodni ktora ma podpisana umowe z nfz? ktos wczesniej napisal ze we wrocku placil 200 zl bo byl z wielkopolski, ja jestem z dolnego slaska ()ale nie z wrocka) to tez bede musiala placic? :/ wolalabym wiedziec czy odkladac kasiore na wszelki wypadek...

Z tego co mi moj prywatny ginekolog powiedział to taki zabieg kosztuje do 500 zł (czasem jest tak, ze trzeba go powtórzyć). Ja miałam 3 dni temu wymrażanie, dwa razy (raz a dobrze), jednak nic nie musiałam płacić:D (dobrze mieć znajomości). Trwało to jakieś 15 min, trochę bolało, ale są gorsze w życiu bóle;) Spokojnie. Teraz leci ze mnie normalnie woda woda i jeszcze raz woda.

Ps. Jestem z Wrocka, z tego co słyszałam to na kase chorych na wizyte czeka sie miesiać albo dłuzej, a i tak czy siak jesli masz nadżerke do wymrozenia, wypalanki to musisz zapłacić (bez sensu) ;/ nasza medycyna;/. Ja na wizyte w przychodni czekałam długo i ginekolog nie powiedziała nic o nadzerce. Dopiero poszłam do prywatnego gina (znajomego) odrazu mnie uswiadomił ze ona jest juz tak duża ze wykracza poza jakies normy i odrazu cytologia (na szczeście wyszła ok) i do wymrażania po okresie. Jednak dobry ginekolog- onkolog robi swoje;)

Gość halinka22
Witam!! Dziewczyny poszukuję dobrego ginekologa w Rzeszowie, który ma sprzęt do wymrażania nadżerki!! Proszę o odpowiedź

Gość anulka 2009
Są i inne metody napisz do jerzyniew@o2.pl. na pewno pomoże.

Gość nife26
do Halinka22 W Rzeszowie dobry był jest dr.Botiuk aczkolwiek niektorzy sie na nim przejechali,bo chyba ostatnio bardziej na kaske leci niz na cokolwiek innego duzo bierze za wizyte 200pln wymrażanie w cenie wizyty dużo pozytywnych rzeczy słyszałam o dr.kwiatkowskiej gdyż jako jedna z nielicznych robi kolposkopie co bardzo ułatwia ustalenie czy jakakolwiek nadżerka jest ...(niedużo bierze...radzę poszukac na necie jest coś takiego jak lista lekarzy i opienie o nich.Dam jedna rade idąc do lekarz nie mówcie że podejrzewacie ze cos sie dzieje tlko mowcie ze przyszlyscie na kontrole uwierzcie lekarze mówią wam to co chcecie usłyszeć a nie jak jest na serio.niech sprawdzi i sam powie co jest nie tak badz ok....pozdrawiam...

Gość gienowefa
ja mialam w zeszlym roku krioterapie. kompletnie nic nie boli jest tylko uczucie ziebniecia w srodku . za jednym razem mrozi Ci w trzech partiach po iles tam minut. Potem z Ciebie wycieka woda no i jakis tydzien cieknie maz i to wszystko

Gość gienowefa
ja nie musialam placic za krio. Z NFZ za darmo jest

Gość lornash
Ja miałam w warszawie robiony zabbieg - a właściwie 3. Zabieg zupełnie bezbolesny - tak jak dziewczyny pisza, potem z człowieka przez kilka dni leci woda - nawet sie nie chce wspolżyć. Ale nic strasznego. Lekarz u którego byłam robi krio tak, że najpierw masz kolposkopie i cytologie (w cenie), potem zabieg, po 2 tyg kontrole za darmo i jeżeli trzeba coś domrażać jest to już w cenie, którą zapłaciłam przy pierwszym zabiegu. U mnie było jedno zamrażanie i 2 domrażania. Na samym końcu, jak już wszystko było wyleczone miałam jeszcze raz kolposkopie i cytologie (też w cenie). Na początku dostałm listę rzeczy których mi nie wolno i tam był zakaz współżycia właśnie przez 2 tygodnie po każdym zabiegu. Oprócz tego zakaz chodzenia na basen, używania tamponów i takie tam..jestem zadowolona, zwlaszcza, że pozbyłam się problemu (mam nadzieję, ze już na amen). wczesniej chodziłam do innego lekarza i za kazdy zabieg brał 300 zł, ani razu nie zrobił mi kolposkopii, ani cytologii ani nawet nie powiedział, że powinnam sobie zrobić. No i nie wyleczył nadżerki. Takich, którzy nie zlecaja kolposkopii nalezy unikac, bo tak naprawde człowiek nie wie, czy nie juest okłamywany przez lekarza dla kasy.

Gość paulina-jj
cześć Dziewczyny:) także miałam wymrażanie nadżerki, dużo strachu było bo bałam się ze będzie bolało tak jak wymrażanie kurzjki, ale nic nie bolało:) później też się dobrze czułam. ale mam trochę inne wątpliwości... chodzę na taniec brzucha, mówiłam o tym lekarce i pytałam się kiedy mogę do niego wrócić. Powiedziała, że po dwóch tygodniach... a do seksu po 8 tyg:/ a mi się wydaje że taniec brzucha może być tak samo "niebezpieczny" co seks. Mam około 3 godzin tygodniowo w tym porządne rozciąganie, dużo brzuszków, fale brzuchem i ciągłe ruszanie biodrami bo na tym się to opiera. co o tym sądzicie?

Gość 1magda
Krio to metoda bezkrwawa, nie robią się strupy więc nie ma obaw, że cos pęknie (strup) jak w przypadku wypalania dlatego tez można wykonywać wszystkie czynności, które nie są dozwolone po wypalaniu właśnie z uwagi, by z wysiłku nie pękł strup. Taniec brzucha można śmiało kontynuować chyba, że podczas niego coś wkładasz do pochwy skoro porównujesz go do sexu ;)

Gość Halinka22
Do nife26 Dzięki za wiadomość, a masz jakieś namiary na doktor Kwiatkowską? A słyszałaś coś może o lekarzach z Medicomu w Rzeszowie (plac Wolności) Pozdrawiam!

Gość Halinka22
Do nife26 Dzięki za wiadomość, a masz jakieś namiary na doktor Kwiatkowską? A słyszałaś coś może o lekarzach z Medicomu w Rzeszowie (plac Wolności) Pozdrawiam!

Gość Halinka22

Gość lpol
ja jak narazie czekam na wyniki cytologi a z tego co iem to mam 60 % nadzerki...czyli sporo ;( pewnie krio mnie czeka ale tak naprawde najbardziej boje sie wyników cytologii.a jak bedzie nowotwór..? grupa III to juz nie za fajnie bo jest to stan przedrakowy...;/ wy tego dziwczyny nie mialyscie? bo moim zdaniem to najstraszniejsze ze wszystkiego... tym bardziej ze biore hormony .duze zagrozenie..

Gość fookuoku
ja jak narazie czekam na wyniki cytologi a z tego co iem to mam 60 % nadzerki...czyli sporo ;( pewnie krio mnie czeka ale tak naprawde najbardziej boje sie wyników cytologii.a jak bedzie nowotwór..? grupa III to juz nie za fajnie bo jest to stan przedrakowy...;/ wy tego dziwczyny nie mialyscie? bo moim zdaniem to najstraszniejsze ze wszystkiego... tym bardziej ze biore hormony .duze zagrozenie..

Gość aneta79
miałam usówaną 3 lata temu za pomocą krioterapi prawie nie bolało od tamtej pory nie wiem co to upławy i stany zapalne polecam