Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadżerka

nadżerka + KRIOTERAPIA

Polecane posty

Gość hagweg
ja też muszę mieć zamrażaną nadżerkę, bardzo się boję i nie wiem czy powinnam to zrobić prywatnie czy na kase chorych,są różne opinie na ten temat, podobno jesli zabieg jest niedokładnie wykonany to wtedy są częste nawroty tej choroby

Gość hagweg
ja tez muszę mieć zamrażaną nadżerkę ale nie wiem czy mogę to zrobic na kasę chorych czy prywatnie, bardzo się boję, słyszałam że jeśli zabieg jest niedokładnie wykonany to ta choroba często powraca,ile kosztuje taki zabieg w prywatnym gabinecie w okolicach katowic?

Gość hagweg
ja tez muszę mieć zamrażaną nadżerkę ale nie wiem czy powinnam to zrobić prywatnie czy na kasę chorych, ile taki zabieg kosztuje w prywatnym gabinecie w okolicach katowic? czy taki zabieg bardzo boli?

Gość hagweg
też muszę mieć zamrażaną nadżerkę,ale nie wiem czy powinnam to zrobić na kasę chorych czy prywatnie, ile kosztuje ten zabieg w prywatnym gabinecie w okolicach katowic?

Gość anet00
Ja byłam prywatnie zabieg kosztował mnie 400zł, cena mnie powaliła, ale w tym mam 3 wizyty i oczywiście mrożenie

Gość anet00
Ja jestem z okolic zakopanego. Mnie to wykosztowało 400 zł, cena mnie powaliła, ale w tym mam 3 wizyty kontrolne i oczywiście mrożenie. Nie ma się czego bać nie jest źle, da się przeżyć

Gość ziuttta
Ja miałam KRIO prawie miesiąc temu Jestem po dwóch porodach Zabieg przebiegł ok Potem przez 3 tygodnie lała sie woda a tydzien temu dostałam krwotoku Po kilkunastu minutach było juz ok nastepnego dnia było plamienie ale od 3 dni powinnam miec miesiaczke i nie mam Ciekawe dlaczego i czy to wpływ zabiegu

zabieg wymrazania jest refundowany przez NFZ, tylko trzeba miec lekarza, ktory ma podpisana umowe z funduszem. mialam wymrazanie wrobione 9 dni temu i od tamtej pory leci ze mnie woda, co jest normalne, ale zaczelam tez plamic krwia, co juz mnie martwi. okresu dostac nie moglam, bo biore tabletki antykoncepcyjne. czy ktoraj z Was miala takie objawy? czy jest sie czym martwic?

Gość gosiex5555
hej dziewczyny mam pytanie, lekarka kazala mi kupic solcogyn i gynalgin bowiek okazalo sie ze po krioterapii zostal mi jakis maly niezagojony fragment po nadzerce. i teraz moje ptanie jest nastepujace, czy ja te tabletki gynalgin powinnam brac przed uzyciem Solcogyn'u czy dopiero po zastosowaniu Solcogynu? bo w sumie nie powiedziala mi zabardzo czy po posmarowaniu SOlcogynem mam je aplikowac, czy wlasnie przed. POMOZCIE prosze

Gość iwka1234
cześć wszystkim. doradzcie mi jaką wybrać metodę usunięcia nadżerki?mój lekarz radzi wypalankę a ja jeszcze nie rodziłam słyszałam że nie zalecane jak się nie rodziło. mam 23 lata. lekarz w ogóle do d.. bo ze mną nie rozmawia tylko szybko szybko...

Gość Piranha8
gosiex5555 o to niestety musisz spytac lekarza bo tylko on wie jak wygląda Twoja "sytuacja" a Tobie Iwka1234 polecam zmienic tego rzeźnika na prawdziwego lekarza. wypalanka to średniowiecze i w żadnym wypadku nie pozwól na taki zabieg. jeśli nie da się farmakologicznie to tylko Krio. pozdrawiam.

Gość Nowakla
Witam mam pytanie miałam krio 5tygodni temu powinnam już dostać miesiączkę ale jej nie ma i się denerwuję czy ktoś mi powie jak długie może być opóżnienie powiem,że biorę tabletki antykoncepcyjne pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedż.

Gość iwka1234
dzięki za radę też się zastanawiałam że wypalanka to dziwne.ale rozmawiałam też z położną która z nim pracuje i powiedziała że krio to niedobry pomysł bo widziała szyjkę po i wyglądała nie za ciekawie i lepiej laser. Już zapisałam się do innego lekarza za 2 tygodnie wizyta. mam nadzieję że będzie ok.

Gość MONIKA-SOSNOWIEC
hej dziwczyny...jest poniedzialek...w piatek mialam zamrazanie-nic nie bolalo ok.15 min na fotelu(wiadomo wziernik byl najbardziej uciazliwy, no i ta woda-leje sie nie przerwanie:() nie bojcie sie!! JA CHCIALAM TO ODKLADAC ALE PO CO? PO CO NAM DZIEWCZYNY SWIADOMOSC ZE COS W NAS JEST NIE TEGES? bardzo dobry specjalista Sosnowiec dr.Ficenes 250zl zamrazanie....w razie koniecznosci domrozenia powiedzial ze zaplace tylko jak za wizyte...mam nadzieje ze i to nie bedzie konieczne! ZAKAZ DZWIGANIA WSPOLZYCIA I GORACYCH KAPIELI PRZEZ 2 TYG ALE NAJLEPIEJ DO 1 MIESIACZKI...NO I PO NIEJ NA KONTROLE:) mam nadzieje ze bedzie ok. TRZYMCIE sie !!!!! w razie pytan moje gg(czesto na niewidocznym:P 10903629

Gość MONIKA-SOSNOWIEC
POWIEDZCIE CO MOZE SIE STAC JAK NP.BEDE SPRZATAC I COS PRZENIOSE CIEZKIEGO:( moj gin kazal nie dzwigac przez 2 tyg jestem 3 dzien po zabegu wymrazania:/

Gość mysia434
Cześć! Przez jak długo po zamrażaniu leci ta woda i czy jest jej dużo? Bo od poniedziałku zaczynam matury i nie wiem czy nie poczekac jeszcze z zabiegiem...

Gość MONIKA-SOSNOWIEC
ja bym mysia poczekala bo jednak jak twoj organizm zaraguje duza iloscia wody to sie nie skupisz na maturze tylko na tym....

Gość Piranha8
zdecydowanie Mysia popieram Monikę! po krio organizm dośc mocno się odwadnia co oczywiście wpływa na mniejszą wydajnośc pracy umysłowej, a poza tym to lanie się jest z reguły spore więc będzie Cię rozpraszało. ja bym odłozyła zabieg aż do końca matur. pozdrawiam:)

Gość mysia434
Dzieki dziewczyny! Jednak nie miałam w czwartek tego zabiegu, bo nie bylo już miejsc u lekarza,ale teraz widze że całe szczęście, bo myśle o maturze a nie o lejącej się wodzie :)

Gość igi99
dziewczyny miałam zamrażanie tydzień temu! Ogólnie nic przyjemnego ale nie jest aż tak strasznie! Naprawde nie odwlekajcie tego bo nie ma sensu. Ja miałam już naprawdę duża nadżerkę bo tez długo zwlekałam i nie wiedomo czy nie będzie czasem konieczności powtarzania zabiegu - okaże się za 6 tygodni jak poijde na badanie kontrolne. Zabieg trwał ok 20 minut, robiłam prywatnie, koszt 400 zł. Pozdrawiam i powodzenia!

Gość Miśka666
hej dziewczyny! widze ze wszystkie mamy podobne problemy i odczucia po tym zamrazaniu..ja mialam w srode tak jak mowicie bolal dol brzucha i uderzenie goraca..nie bylo przyjemnie ale do wytrzymania..teraz leci woda zastanawiam sie jak dlugo? po 1 okresie mam zastosowac globulki cicatridina miala to ktoras z was?? a do kontroli po 3 okresie..pozdrawiam

Gość mysia434
Dzisiaj miałam zamrażanie. Nie bolało,ale przyjemne też nie było. Lekarz nic nie mówił mi na temat współżycia,ani tego czego nie wolno mi robić. Nie wiem dlaczego!?

Gość Monika-Sosnowiec
hej nie wiem czemu Ci lekarz nie poradzil co mozesz a czego nie wolno Ci robic;/ ale sie nie przejmuj my Ci powiemy:) no więc po prostu sie oszczedzaj najczesciej zakazuja wspolzycia do nast miesiaczki no i w tym samym czasie nie mozna dzwigac woda sie leje (u mnie okolo poltoratygodnia) niektorym kobietkom radza zeby nie wspolzyly dluzej...im wiecej "odpoczynku";) tym lepiej dla naszego zdrowia do dziewczyny ktora miala ost zabieg i ma duza....ja tez mialam duza:( mialam zabieg poltora miesiaca temu......bylam na wizycie i dal mi globulki cos na A...takie drogie 40zl 6 tabletek i takie male na Ginal...:( heh teraz nie pamietam...wzielam te pierwsze i nie wiem co z tymi drugimi bo w sumie niedlugo okres...no i po okresie kazal znowu przyjsc i powiedzial ze moze byc koniecznosc powtórzenia:( PYTANIE DO DZIEWCZYN KTORE MIALY POWTARZANE ZAMRAZANIE: CZY WODA SIE LEJE ZNOWU W TAKICH ILOŚCIACH:(????????

Gość mysia434
Ja właśnie miałam dużą nadżerkę i lekarz kazał zgosić mi się za 2 tygodnie chyba na dalsze zamrażanie ( tylko to akurat Boże Ciało, więc lekarz nie przyjmuje). Z tego co czytałam to wam leci woda, a ja mam tylko lekkie brązowe upławy- prawie jak przy końcówce okresu. Nie wiem dlaczego ;(

Gość Monika-sosnowiec
^^ ale mi tylko woda leciała przez ok poltora tygodnia po zabiegu a potem juz spoko:) nie umiem Ci odp na pytanie czemu masz takie uplawy.........a globulki masz jakies...bralas w tym czasie???? moze to od nich bo ja mialam tez podobnie ale to w trakcie brania wlasnie globulek "abhal...."nie pamietam:(( buzka TRZYMCIE SIE I DBAJMY O SIEBIE KOBIETKI

Gość mysia434
Nie miałam rzadnych globulek.

Gość maa...
hej dziewczyny, ja również miałam nadżerkę. chodziłam do jednej Gin i ta kazała mi się niczym nie przejmować...i trwało to tak przez ponad rok - męczące upławy, czasami małe krwawienia po stosunku, ogólnie nieprzyjemnie. troszkę mnie to denerwowało, więc poszłam do innej Gin i ta bardzo mnie przestraszyła - powiedziała, że nie można tego tak zostawić i że to krok od raka szyjki macicy... przerażona poszłam do trzeciej Gin - i ta troszkę mnie uspokoiła - powiedziała, że nie mam się stresować ale należy ją jak najszybciej usunąć. no i dziś jestem po krioterapii - koszt we wrocławiu w klinice lim 300 zł. zabieg trwał ok 20-25 min, ból jak podczas miesiączki w podbrzuszu. po całym zabiegu zrobiło mi się troszkę słabo dlatego nie polecam iść samej na ten zabieg. teraz jestem ok 5 godzin po i tak jak piszą inne - dość mocne upławy wodne...ale do zniesienia. nie ma się czego bać...to naprawdę nie jest nic strasznego :) pzdr

Gość JJ888
Mi lekarz też nie powiedział jak długo nie powinnam współżyć. Zabieg miałam kilka dni temu. Myślicie że stosunek po 3 tygodniach będzie miał negatywny wpływ na gojenie? Czy któreś z Was dziewczyny miały jakieś problemy po zbyt wczesnym seksie po zabiegu? pozdrawiam

Gość Monia S-c
hej MAA widzisz .......dobrze ze na czas zaragowalas:)) ciesze sie i zdrowka zycze:* DZIEWCZYNY NIE ZOSTAWIAJCIE TEGO CZEGOS W SOBIE!!! NAJWAZNIEJSZE TO ZADBAC O SIEBIE!!!! NIE BOJCIE SIE ZABIEGU BO WIDZICIE ZE MOZE JEST TO UCIAZLIWE ALE SZYBKO MIJA I CO NAJWAZNIEJSZE ZDROWIEJEMY co do wspolzycia to im dluzej tym lepiej!! ale moj gin mi mowil ze napewno nie wolno przez 2 tyg potem to juz wlasna decyzja:) ja teraz jestem po zabiegu juz 2 miesiace i juz po 2 wizycie kontrolnej...mialam duza:( ale moj gin jest zadowolony z efektu zabiegu(zamrazania) stwierdzil ze sie bardzo "ładna zrobila"! :D hehe ale wlasnie skonczylam juz drugir globulki i mi 3 przepisal na sierpien....bo we wrzesniu ide na domrozenie...zeby wyleczyc ja na 0!!!!!!!!!! :) MOJ GIN ZAWSZE MOWI ZE WAZNE ZE SIE CHODZI I SIE DBA!!! takze nie zostawiajcie tego!!! a globulki mi teraz dal bo jak mowil musi jeszcze sprobowac dzialac na nia tez farmakologicznie.....wszystko to pomaga...i stwierdzil ze po tych 3 opakowaniach globulek(coc na ABCH....., Ginalgin, I jakis na Citro...) bede "gotowa" na domrazanie (ktore wyliczyl na 100 zl czyli tak jak wizyta u niego z USG-czyli place za wizyte nie za zabieg....wczesniej placilam 250 ale mowil ze jak sie stanie tak jak sie zreszta stalo to tylko wezmie za wizyte NO I WAZNE LASKI NIE WSZYSTKIE MUSZA MIEC POWTARZANIE!!!!! TO ZALEZY OD TEGO HOLERSTWA JAKIE DUZE BYLO:( NO I MOJ GIN MOWIL ZE ROZUMIE ZE WAKACJE I ZE PO ZABIEGU JEST NIEPRZYJEMNIE I PORADZIL ZEBY ZACZEKAC DO JESIENI BO I TAK MUSI TROCHE SAMO SIE PODGOIC PO TAMTYM ZABIEGU>>>>TERAZ JUZ POWINNO BYC NAJBARDZIEJ EFEKTYWNIE:))) GLOWA DO GORYYYY:*

Hej dziewczyny a ja mam pytanie odnosnie ciazy moze ktorasd zadala to pytanie swojej gin. Chodzi o to ze zaczelismy starania o dziecko, wczoraj bylam u gin i stwierdziala ze moaj mala nadzerka nie znikla i ze trzeba zrobic wypalanie. Cche jeszcze isc do innego lekarza bo nie wiem czy nie lepiej poczekac az zajde w ciaze i dopiero po tym to zrobic. Wogóle mam czarne mysli jak jednej rzeczy czlowiek sie pozbedzie to duga mu sie przytrafia. Paranoja. Pomózcie dziewczyny