Gość enlil Napisano Sierpień 25, 2006 Do -jestem jedna z was.Głowa do góry,nie wszystkim facetom podoba się lansowana jednolitość kanonu urody[zresztą mająca na celu zwiekszenie zysków koncernów kosmetycznych].Różnorodność ,a nie jednorodność jest cechą natury.Jestem przystojnym,wysportowanym,wykształconym mężczyzną a bardzo podobają mi się mocno owłosione dziewczyny.Dla mnie są najbardziej sexy.Nie przypadkiem więc trafillem na to forum ,ale w poszukiwaniu właśnie takiej dziewczyny.Mój mail-enlil@icpnet.pl,a nr. gadu gadu 8845638.Chętnie porozmawiam,a jeszcze chętniej poznam taką dziewczynę.Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dominiquita Napisano Sierpień 26, 2006 Czesc Dziewczyny! Boje sie, ze niedlugo do Was dolacze..zaczelo sie jakies 2 lata temu-pare wloskow na brodzie, wokol sutkow i pas wloskow od pepka nizej..Niedawno bylam u lekarza w szpitalu na Karowej i dal mi skierowanie na 2 dniowe badania. Czy ktoras z Was wie, jak wygladaja? Czy trzeba sie do nich jakos przygotowywac? Moj lekarz pierwszego kontaktu polecil mi odstawic zupelnie mieso, jako ze jest faszerowane hormonami, ktore mogly spowodowac moje klopoty. A dodam, ze miecha jadlam baaaardzo duzo :/ I..czy z tego w ogole mozna sie wyleczyc? Buzka, pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość PRAWNICZKA Napisano Sierpień 26, 2006 do oparzonej i opuchniętej dziewczyny.... Kochana takie sa Twoje prawa: idź jak najszybciej do tej kosmetyczki i ona musi ZA DARMO poradzic Ci a nawet zrobić odpowiedni zabieg łagodzący...nie znam sie na tym, ale taki zabieg, który Ci pomoże!!! a jesli kosmetyczka Ci odmówi to prędko leć do dermatologa, on zbada i wystawi stosowne oświadczenie i kosmetyczka będzie musiała oddać Ci kasę , a jak nie to czekają ją inne konsekwencje!!!!!!!!!!!!! NIe siedź w domu tylko działaj!!!!!!!!!!!!przecież to n iepojęte!!!!miała Ci pomóc a oszpeciła!!! ja tylko piszę jakie masz prawa i korzystaj z nich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Oluś Napisano Sierpień 27, 2006 Kochane, zróbcie sobie badania !! U mnie jednak okazalo sie ze to zabojcze stezenie testodteronu w zylach jest odpowiedzialne za te włochy.No i dostalam hormony, biore 3 miesiace i naprawde widze poprawę. Kiedys jakas dziewczyna pytala co zrobić z włoskami na pupie.Polecam dwie metody:depilacja woskiem u kosmetyczki, porzadna powinna to zrobic w ramach depilacji bikini i nie pobierac dodatkowej oplaty,jednak niewiele takich jest które chcą sie az takimi rejonami zajmowac.Dlatego nalezy poszukac gabinetu z depilacja BRAZYLIJSKA, wtedy jest pewność ze te wloski spomiedzy posladkow zostana usuniete. Alternatywna metoda to zrobić sobie w domu paste cukrową i samodzielnie wydepilowac te włoski. Efekt utrzymuje sie 2-4 tyg zalezy od tego jak silne sa wloski. Odrastajace nie bolą. Buziaki dla wszystkich. p.s nie znacie moze jakiejs masci przeciwbolowej,ktora mozna sobie posmarowac skore aby depilacja depilatorem mniej bolala? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dagmara20 Napisano Sierpień 28, 2006 Cześć dziewczyny o jakich wloskach tutaj mowa?Jedne narzekaj na ciemne i mocne i inne na jasne.. ja jestem brunetka i mam całe piersi w jasnych włoskach i całutki brzuch tez w jasnych, kilka mam ciemnych i grubszych pod pępkiem. Czy jestem chora?Bo ja juz nie wiem... :| pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bella-dona Napisano Sierpień 30, 2006 Oluś >>>>>>>>>my tu jestesmy w wiekszosci po badaniach....ja mam wszystko w normie wiec leki mi nie pomogly pozostaje depilacja mechaniczna,hmmm musze sprobowac tej cukrowej skoro efekt chwalisz po ilu dniach po tej dep.cukrowej pojawiaja sie kielki wlosow tzn.zaczynaja wzrastac? jak czytalam to ciezko tak samemu przyrzadzic te mieszanke.... Dagmara dziewczyny tu pisza o roznych wlosach ciemnych i jasnych ale prawdziwy hirsutyzm ma ciemne i grube wlochy typu meskego- ...wierz mi ....nie mialabys watpliwosci czy jestes chora ale powinnas isc do lekarza ,moze zleci Ci badania i bedziesz wiedziala. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bella-dona Napisano Sierpień 30, 2006 A czy ta cukrowa mieszanke mozna stosowac na twarz na brode ? czy da efekt skoro to ciemne i grube wlochy i czy musza byc dlugie aby usunely sie w ten soposob-jesli tak to odpada bo jak tu je "zapuszczac'!czy nie byloby podraznien? moze ktoras z Was stosowala? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dezdemona 0 Napisano Wrzesień 1, 2006 oluś mogłabyś napisać jakie dostałaś hormony. Tabletki antykoncepcyjne czy cos innego? u mnie to też są hormony ale ja poprawy nie widziałam prawie zadnej a bralam tabletki antykkoncepcyjne (roznorakie) przez 2 lata. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czy krokosz działa Napisano Wrzesień 1, 2006 Witam Was moje wspaniałe kochane jedyne i w ogóle fantastyczne współtowarzyszki w niedoli po sezonie letnim czyt. pracująco-wypoczynkowym. Widzę że mam niemale zaleglosci wiec jak tylko znajde chwile czasu zobowiazuje sie do ich nadrobienia. tymczasem pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bella-dona Napisano Wrzesień 1, 2006 Witamy i zapraszamy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ponette 0 Napisano Wrzesień 3, 2006 Witajcie Dziewczynki!!! Jestem z Wami już od dłuższego czasu ale nigdy się nie wypowiadałam. Jest mi ciężko bo nie mogę zaakceptować tych włochów ale nie mam zamiaru się skarżyć.... Postanowiłam jednak poznać przyczynę mojego problemu i poddać się badaniom. No i właśnie - jakim? Niektóre z Was pisały o badaniu hormonów. Proszę, napiszcie na czym to badanie polega (krok po kroku)i do kogo się zgłosić - jakiego lekarza. Badanie chcę zrobić prywatnie. Będę bardzo wdzięczna za każdą radę. Pozdrawiam :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mleczko23 Napisano Wrzesień 6, 2006 Hej dziewczyny! Również chciałabym wiedzieć jakie dokładnie badania muszę zrobić! Byłam już u ginekologa-endokrynologa ale ona powiedziała mi, że jak chce mieć kompleksowe badania które określą przyczynę nadmiernego owlosienia tzn. hirustycyzm to muszę zgłosić się do szpitala na 2 lub 3 dni bo inaczej oni mi tych badań nie zrobią! Zrobili mi tylko badania na prolaktyne ale tą mam w normie! Możecie napisać jakie dokładnie badania krwi się robi to poświęce się i zrobie prywatnie o ile nie będą kosmicznie kosztowaly! pozdrowionka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość olina Napisano Wrzesień 7, 2006 czesc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość olina Napisano Wrzesień 7, 2006 CZesc Dziewczyny Ja nie rozumiem co to za choroba, przeciez kazda dziewczyna ma wlosy na ciele ikazda goli nogi zeby sie pokazac w spodnicy , czy Wy jestescie duzo bardziej owlosione czy co? Ja sie nie przejmuje ze widac mi wlosy na rekach i nie uwazam ze jestem chora Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bella-dona Napisano Wrzesień 7, 2006 Olina jak widac nie wiesz nic o tym schorzeniu czy myslisz ze przejmujemy sie wlochami na nogach czy na rekach? takie to maja wszystkie babki i wiekszosc goli albo inaczej usuwa i to rzeczywiscie nie problem czy masz wlosy czarne grube jak u faceta ale :na brodzie ,szyi, baczkach ,piersiach ,dekolcie ,biuscie...chyba nie masz inaczej nie bylabys tak zdziwiona -to sie nazywa HIRSUTYZM czyli nadmierne owlosienie typu meskiego ktore nie tylko szpeci czy doluje ale np.moze powodowac bezplodnosc... Do dziewczyn pytajacych o badania-co za lekarz skoro nie udziela informacji o badaniach.....wiec powinien byc to ginekolog-endokrynolog a na poczatek moze byc ginekolog ktory da skierowanie na badania na hormony i inne , ja robilam 3 razy w ciagu cyklu(pobieranie krwi) na poczatku w srodku i pod koniec ,robi sie tez inne jak:dopochwowe usg badania,krew na kortyzol -hormon nadnerczy czy nadnercza sa ok i usg nadnerczy i moga byc jeszcze inne ktore zleci ginekolog-endokrynolog.Pobyt w szpitalu na badania jest bardzo dobrym pomyslem bo zrobia wszystko co sie da na miejscu,malo lekarzy zleca szpital chyba z oszczednosci....mysle ,ze mozna z tego skorzytac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mleczko23 Napisano Wrzesień 7, 2006 Mi ginekolog-endokrynolog powiedziała, że jeśli chcę mieć kompleksowe badania to muszę się położyć w szpitalu a ja nie mam zamiaru leżeć i na dodatek ten szpital jest 80 kilometrów od mojego domu! Powiedziala mi tylko, że te badania robi się na początku cyklu, niewiem dokladnie którego dnia! Dała mi skierowanie do szpitala i mam się zgłosić do nich jak dostanę okres i wtedy mi powiedzą kiedy dokładnie mam przyjść na oddział! Ten szpital jest w Poznaniu na ul. Polnej i z tego co wyczytałam to jest najlepszy szpital położniczo-ginekologiczny w Polsce ale i tak nie mam zamiaru tam się kłaść na kilka dni! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość myszołapka Napisano Wrzesień 7, 2006 Witam wszytskich. Mam pytanko do dziewczyn ktore cierpia na ta nieszczesna przypadlosc. Robilam sobei badania hormonalne bo mam problem z tradzikiem okazalo sie ze mam podwyzszony poziom meskich hormonow ( co jest przyczyna tradziku) czy w przyszlosci rowniez moge miec problem z nadmiernym owłosieniem/ wtej chiwli raczej wsyztsko jest chyba w porzadku znajde pare pojedynczych wloskow ale nic pozatym depiluje tylko nogi i pachy a reszta jest ok ale bardzo sie boje ze prze te hormony rowniez moge miec taki problem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bella-dona Napisano Wrzesień 7, 2006 czesc !Ja nie spotkalam sie z przypadkiem aby majac podwyzszony poziom testosteronu nie bylo nadmiernego owlosienia wiec trudno powiedziec czy bedziesz miala czy nie moze tylko na nogach bo widuje sie babki z klaczorami na nogach a na twarzy nie... a ile masz lat? Czasem po hormonach tez sie pojawiaja np.po diana 35,ktora ma leczyc owlosienie a czasem po odstawieniu wlosy rosna jeszcze wiecej-ja tak mialam ,a diane 35 stosuja tez na tradzik ,lepiej poradz sie lekarza czy przez ten podwyzszony testosteron i hormony nie przyczyni sie to do wzrostu wlosow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kalina24 Napisano Wrzesień 7, 2006 Ja tez zauwazylam wlosy wokol sutek i pare pomiedzy piersiami, na twarzy dzieki Bogu nie mam ale pod pachami to mam dwa razy wiecej niz moj maz, a nie wiecie ile kosztuje laseroterapia bo ja msze cos z tym zrobic , jak do tej pory golilam je zyletka, ale na sutkach mam ich teraz wiecej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość myszołapka Napisano Wrzesień 7, 2006 do Bella-dona. Mam 20 lat i problem z trądzikiem choc nie jest tragicznie bylam zdziwona ze mam podwyzszone meskie hormony. Z owlosieniem u mnie raczej ok dopiero jak zrobilam te badania przygladnelam sie dokladnie sobie i zauwazylam pare pojedynczych wloskow ale to chyba normalne. Zauwazylam ze przez te hormony jestem agresywne tzn bardzo nerwowa i nieprzyjemna dla ludzi. Kiedys bralam diane 35 przez 6 miesiecy i po 2 opakowaniu tradzik zniknal a ja czulam sie rewelacyjnie- zero nerwow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość myszołapka Napisano Wrzesień 7, 2006 tak w ogole to sie zastanawiam czy te hormony sie same keidys wyreguluja czy nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bella-dona Napisano Wrzesień 7, 2006 to jestes mlodziutka wiec ten tradzik jeszcze moze troszke pobyc...ale i bywa latami i wcale nie musisz miec wiecej wlosow,ja mam prawie 40 lat i nic mi sie nie wyregulowalo z hormonami tzn.mam na mysli hormony odpowiedzialne za regularne miesiaczki -cale zycie okres co 40-50 dni ,natomiast hormony w badaniach wszystkie w normie (testosteron tez!) usg tez ok ,a wlochy jak u malpiszona -wszedzie!Przyczyna nieznana.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość myszołapka Napisano Wrzesień 7, 2006 Bardzo ci wspolczuje jak zreszta wszystkim kobieta z tym problemem. Za niedlugo mam wizyte o ginekologa w sparwei tych badan i tak sie zastanawiam czy powinnam brac hormony i to leczyc czy jescze poczakac moze same dojda do normy. U mnie z miesiaczkam wszytsko w porzadku nie sa moze regularne co do dnia ale mniej wiecej wiem kiedy sie spodziewac okresu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość myszołapka Napisano Wrzesień 7, 2006 z tego co przeczytalam na tym forum to owlosienie wcale nie musi byc przyczyna wysokiego pozimu testosteronu wiec moze mnie to nie spotka ehhh do tej pory to martwilam sie tradzikiem ale teraz to widze ze to błachostka przy tym wszystkim ( chociaz i tak mam spore kompleksy z tego powodu) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Anita31 Napisano Wrzesień 7, 2006 Cześć.Mam 31 lat,mam nadmierne owłosienie na twarzy.Trzy dni temu miałam 6 zabieg laserem diodowym i podobnie jak jedna moja przedmówczyni tym razem miałam spory obrzęk miejsc poddanych zabiegowi.Jest to wynikiem zbyt dużej dawki energii lasera.Następnym razem nalezy o tym powiedzieć osobie wykonującej zabieg ,aby zmniejszyła dawkę.Pomimo tylu laserów u mnie efekty są mierne i czasem tracę nadzieję na powodzenie kuracji.Ciekawa jestem jak to jest u innych pań. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Venea 0 Napisano Wrzesień 8, 2006 Ja też mam, mój mąż o tym wie, ale jest to dla mnie straszliwy problem. Najgorsze te na twarzy, zwariować można i trzeba się ciągle pilnować. Ja nogi golę depilatorem, na początku bylo to bardzo bolesne (ale czego się nie robi :) teraz trochę mniej, ale mimo wszystko boli i tak co 5 dni, tez można oszaleć, a do tego mam ciemne i grubsze włoski. Współczuje wam i sobie, też zażywałam Diane ale nie pomogło. Trzeba jakoś walczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bella-dona Napisano Wrzesień 9, 2006 Najgorzej jest z wyjazdami np.na wakacje na wczasy ,ja wstawalam przed wszystkimi zeby twarz doprowadzic do porzadku .O wyjezdzie pod namiot nie ma mowy a jakies krotkie wyjazdy 2-3 dniowe do rodziny jak sobie radzic ,nie ma warunkow zeby gdzies usiasc w samotnosci przed lustrem ....dlatego nie lubie takich wyjazdow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ktos_smutny_bardzo Napisano Wrzesień 12, 2006 W jakim wieku zaczy Wasze wlosy na brzuchu, no nie wiem na plechach byc widoczne??? Tak, że zaczelyscie sie tym przejmowac? W wieku 15 lat to normalne, czy moze nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chlopak54 Napisano Wrzesień 13, 2006 Witam, jestem samcem :) Mam dziewczyne, spotykamy sie juz od dluzszego czasu. Jest mila, sympatczna, madra itd ale... zastanawia mnie czy nie choruje na to co wy :( Ciemniejszy meszek - wasik, widac to pod katem, normlanie na dworze nie widac. Musi miec jakies wloski na brodzie - czuje to jak mnie caluje :( Ma ciemniejsze wloski miedzy piersiami, na samych piersiach nie ma ich. Na plecach malutkie, delikatne czarne owlosienie w sumie nie zwracam na to akurat uwagi. Jest blondynka na dodatek, powinna miec jasne raczej wszedzie? Co wiecej ma strasznie ciezkie pierwsze dni krwawienia, dlugo spi, bola ja plecy itd. Meczy sie. Nogi - widac czarne wloski po goleniu, jak sobie goli nogi to niestety tarka i przytulanie sie jest ciezki, denerwuje mnie to troche coby nie klamac :/ Wyrwala je maszynka i nogi ma gladziutkie, pewnie i tak powroca. Tam musi miec dosyc mocne wloski jak na kobiete, sa czarne. Czy moze ona miec hirsutyzm? Nie chce jej zracnic pytjac o to... ale jesli tak to chyba nasz zwiazek sie rozpadnie, nie chce obarczac tym dzieci - ona chce je miec. Nie powiem jej tego w twarz ale wycofam sie inaczej, nie chce jej ranic bo ma bardzo dobre serduszko co i mnie boli ze nie moge tego zaakceptowac :/ Prosze o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Calineczka24 Napisano Wrzesień 13, 2006 widoczna ją wcale nie kochasz. Dupek z Ciebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach