Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

Gość KrzychuBB
Cześć dziewczyny:) Jeszcze raz chciałbym sie przypomnieć...chętnie zapoznam miła fajna dziewczyne z okolic Bielska Białej...pozdrawiam i życze miłej soboty :)

Gość sssssssankkkkkaaaa
hahah MArtusiaczek21 ja juz jestem na waszym forum i czytam je zawszze:) ale ttu nie ma konkretnej odpowiedzi na to pytanie KALO czy skin doctors:( i nnie wiem ktore kupic, ktore lepsze:( moze zadne? a moze wlasnie ktores bedzi jakims cudem na te nasze problemy. zeby sia choc o o plowe tego swinstwa pozybyc to juz byloby extra:) glownie chodzi mi o twarz. jesli wy cos wiecie to dajcie znac, KALO kosztuje 90 lub spray 150, a skin doctors 115 ale to jest zestaw. i nie wiem co wybrac:( a te wlosy to mnie juz dobijaja:(

Gość sssssssankkkkkaaaa
chyba ze ten krokosz, ale nie jestem pewna. jakie wy macie o nim zdanie?? albo ta mieta kedzierzawa?? wiecie w ogole gdzie to mozna kupic?? bo jak krokosz jest dostepny na necie i w sklepach to tej miety nigdzie znalezc nie moge:( jak wiecie to piszcie. aha, a czy krokosz mozna kkupic w krakowie?? jesli tak to gdzie i za ile?? pozdrawiam:)

Gość Martusiaczek21
ja uzywam tego krokosza tzn używałam bo mi sie odechciało powiem ci że efkety jakies są jesli ebdziesz regualrnie stosowac kilka miesiecy to zapewne beda a nad hair no mroe sie smaa zatsanawiam i jak juz pisałam tutaj zadawałam na allegro pytania o skutecznosc lduziom ktorzy kupowali i potwierdzano mi to ale to zalezy od rodzaju owłosenia napewno i jego nasilenia:)

Gość dziewczyna z mazuuur
Mam do was dziewczyny pytanie, u mnie ginekolog stwierdził tę chorobę już na oko. Nie ukrywam, że podejrzewałam ją :P Mam bardzo mocne owłosienie na nogach i rękach (na dłoniach włoski są "delikatne" i jasne, ale dość długie i dużo - tak samo ma się sprawa z brzuchem, plecami). Mam też wąsik - włoski nie są czarne jak na nogach czy rękach ( w ogóle to jestem brunetką), ale nie są jasne, mają swój widoczny w miarę kolorek. Badanie na obecność testosteronu wykazało 86 (pisało, że norma do 82, ale ginekolog powiedział, że to dla kobiet przechodzących menopauzę, a w moim wieku powinno być do około 20 - mam 21 lat). Miałam też badany (żeby teraz nie skłamać, ale i tak będziecie wiedziały o co chodzi) progesteron - wg gina jego ilość wskazuje na hirsutyzm, który da się wyleczyć jednorazowa terapia (podobno jest też taki rodzaj, który trzeba leczyć farmakologicznie całe życie)...dostałam hormony, które mam brac razem z tabletkami antykoncepcyjnymi (wspomagają leczenie)...czytam jednak ten topic i widzę, że moje objawy nie są aż tak silne. Kobiety w mojej rodzinie również mają podobne "problemy" ale sie nie leczą... Nie wiem już sama czy warto się faszerować tymi tabletkami, szczególnie, że mam chorą wątrobę a mojemu mężczyźni w sumie "lata koło dupy" czy jestem wygolona np na nogach (a włosy czarne i mocne, szczególnie na łydkach) ;) Chciałabym wiedzieć jaki poziom testosteronu wykazały badania przed rozpoczęciem leczenia i czy warto w moim przypadku...chciałabym wiedzieć też czy choroba się u was "Rozwijała" tzn z czasem zauważałyście mocniejsze owłosienie i więcej...Pozdrawiam ;)

Gość KrzychuBB
Mam pytanko dziewczyny Czy takie kobiety jak wy co "niby" maja za dużo męskiego hormonu testosteronu czy to oznacza, że macie wieksze libido, temperament, bo gdzies tu własnie tak przeczytałem i jest to dla mnie zastanawiające, czy np delikatna blondynka bedzie mniej "ognista hihi pozdrawiam was.. ;)

Gość brzydotka
Hej ślicznotki!!! Dawno mnie tu nie było,no i musiałam troszke się naczytać hehe.Wiecie co,tyle się mówi o masie cukrowej,że się na nią napaliłam i wypróbowałam,gotowałam ją kilka razy,może z szećś albo siedem,zanim wyszła mi taka jaka nadaje się do depilacji,wydepilowałam paszki,bikini,brzuch,kurcze prawie cała się wydepilowałam oprócz nóg,dodam że ból oczywiście niesamowity ale mniejszy niż przy wosku,no i po kilku minutach z tego bólu to nie czuje się bólu hehe.Jestem zaskoczona bardzo pozytywnie,bo włosy zaczęły odrastać dopiero gdzieś tak po dwóch tygodniach,no i naprawde cieńsze i słabsze,wcześniej używałam wosku i nie dosyć że włosy odrastały bardzo szybko to jeszcze do tego nie były ciensze i słabsze a po depilacji masą cukrową tak jest.Polecam wypróbować tą metode.

Gość Beatitas
Do "dziewczyna z mazuuur": Hmm pisałaś że podobne problemy mają kobiety w Twojej rodzinie.. Ja zawsze się śmieję z mojej mamy, bo ma twarz ( a raczej na policzkach w kierunku baczków) taki dłuuuuugi meszek :) ale na szczęście biały. KIedyś wpadła na pomysł by sobie potraktować twarz kremem do depilacji ;) i jej więcej urosło. A że jest w okresie okołmenopauzowym, to pojawia się mały wąsik i ciemne włoski na brodzie, ale to wszystko jest dla mnie takie naturalne..i ona tez traktuje to jako coś naturalnego, i się ze mnei śmieje gdy na narzekam że mam m włosy, tu czy tam (a ona na to,że tez miała ale jej się wytarły) .. Może to śmieszne, że o takich rzeczach piszę, ale tak sobie myślę, że podejście do "problemu" ma takie duże znaczenie.. Ale gdy przypadłość jest dość uciążliwa, to jednak warto podejść do leczenia przyczyn, a nie skutków. Nie wiem czy 86 ng/m to bardzo dużo..ale zastanów się czy lepiej mieć testosteron w normie, czy gorsze problemy z wątrobą. Wiecie kobitki, ostatnio bardzo irytuje mnie to, że lekarze tak łatwo przepisują tabletki hormonalne , ale żaden (przynajmniej mnie) nie zleca badań: prób wątrobowych itd..

Gość Beatitas
Hehe :) Ja też polecam!! Ja sobie kupiłam beczułeczkę na allegro.. Na razie się uczę tej metody :) Ale obiecałam że już nie chwycę za maszynkę, bo ta broda, na nogach i wszędzie jest straszna... Ała...strasznie bikini boli, ale jak dla mnie to mniejsze podrażnienie później, niż po maszynce! Wrastających włosków też nie widzę na razie.. Nio tylko jedyny minu to taki, że trzeba się namęczyć i mieć cierpliwości...wczoraj tak męczyłam nogi,ze dziś mam cały obolały kark (o jaaa, a ja myślałam, że to od komputera ;) ) ..Brzydotko :) A nie masz takiego problemu, że nie pasta nie wyrywa wszystkich włosków? Bo właśnie to mnie jeszcze wkurza, ale to może dlatego, ze są krótkie, albo za mocne..ale będę cierpliwa :) Nio i zamówiłam ten olej z krokosza barwierskiego...ale jeszcze nie dostałam. Byłabym w siódmym niebie, gdy chociaż dodatkowo opóźniał odrastanie..ale opinie o działaniu, które czytałam były podzielone..

Gość baja89
Widze ze sie goracy temet zrobil ;) hehehe KrzychuBB dziewczyny z wiekszym testosteronem sa rzeczywiscie ogniste a poza tym maja takie "cos" (dziewczyny beda wiedziec co ;) ) ze chyba im to "ulatwia" pewne sprawy. Noo i radzilabym Ci sie zastanowic nad tym czy rzeczywiscie wiesz gdzie startujesz zebys sie sam niemilo nie zdziwil. A tak wogole jestem pod wrazeniem Twojej odwagi i nie tylko.. ;)

Gość KrzychuBB
Wiem..wiem z czym igram...;) I domyślam się co mają takie dziewczyny...ale to jest rozmowa po 23...hihihi pozdrawiam

Gość KrzychuBB
Aha i jeszcze jedno...ja tam bardzo lubie te kobiece "soczki" jak dziewczyna jest podniecona...ups ale to faktycznie lepiej po 23 ;)

Gość Beatitas
Nieważne czy po 23:00...ale na pewno w innym temacie ..

Gość dziewczyna z mazuur
Chodzi mi po prostu o to, że problemu sie domyślałam, ale nie był on dla mnie na tyle uciążliwy abym czuła potrzebę wizyty u lekarza - zasadniczo muszę golić się tak samo jak inne brunetki ;) No może jedynie wąsik, ale w zasadzie można to bardziej nazwać "meszkiem" :) Problemem jest też owy gin - słyszałam o nim świetne opinie ale też skrajnie negatywne (po wizycie odniosłam raczej pozytywne wrażenie). Z jednej strony martwi mnie ta wątroba - w końcu hormony razy dwa (zasadniczo tabletki anty i tak bym brała ) a z drugiej to byłaby tylko jednorazowa kuracja - przynajmniej według lekarza, około roku. A co do depilacji cukrowej - w przyszłym tygodniu próbuję :D Już od dawna się do tego przymierzam - obawiam się jednak, że nie uda mi się samodzielnie jej przygotować - jestem ofiarą "kuchenną" :D Chyba się więc skuszę na tę z Allegro :)

Gość brzydotka
Do Beatitas: to fakt że u mnie gdzieniegdzie zostaje jakiś włosek,ale jeśli nie chce się wydepilować to daje z nim spokój i zgalam maszynką,ale naprawde zostaje dosłownie jakiś pojedynczy włosek,więc nie robie z tego problemu,najgorsze w tej całej depilacji jest to,że trzeba czekać aż włosy urosną przynajmniej gdzieś tak z 5 milimetrów,bo wtedy najlepiej się depilują,no i jeśli chodzi o pachy to niezbyt przyjemnie jest hodować włosy hehe,ale oczywiście można przecież zamaskować się odpowiednim ubiorem. Wiecie co,ja nie chce nikogo obrażać ani nic w tym rodzaju,ale wydaje mi się że ten Krzychu to ściema hehe

Gość KrzychuBB
Jaka sciema..... nie znasz mnie...a szkoda...:) Jak juz mówiłem lubie dziewczyny które mają bójne owłosienie... i taki juz jestem...oczywiscie ze musza sie depilowac ale poprostu taka czarnulka mi sie podoba.... moze to jakies zboczenie nie wiem... pozdrawiam

brzydotko, Niekoniecznie masz rację. Ja niby sie golę w miarę regularnie, mój mężczyzna widział mnie niejeden raz z "odrostami" :) Nie piał z zachwytu ani jak byłam ogolona ani jak zarośnięta - w sumie jakby ta kwestia była mu obojętna...do czasu aż wspomniałam o depilacji laserowej... -A to znaczy, że w ogóle nie będą Ci rosły? -Tak. -To ja się nie zgadzam! Ja je lubię!

Gość KrzychuBB
No własnie może wasi faceci wstydzą się przyznac, że lubia was takie jakie jesteście, nawet z włoskami.....:) pozdrawiam w słoneczna niedzielę:)

Gość brzydotka
Dziewczyno z mazuuur ja wiem że są faceci którzy akceptują włosy i są tacy którzy je nawet lubią,bo wcześniej czytałam wypowiedzi dziewczyn,no i tylko pozazdrościć wam takich facetów.Co do Krzycha osobiście uważam że to może być ściema,ale być może się myle,to są tylko moje przypuszczenia i odczucia,może dlatego tak myśle bo sama wstydze się panicznie owłosienia i nigdy w życiu nikomu nie powiedziałabym o tym,o rany,ja nawet jak o tym pomyśle to odrazu łapie doła i chciałabym zapaść się pod ziemie,ale wiem też to,że ludzie mają gorsze problemy i nieszczęścia niż jakieś tam włosy,które można jakimiś sposobami usuwać.

Gość KrzychuBB
Czemu ściema...?? Myślice, że tu jestem i się z was nabijam...wyśmiewam... jestem tu bo podobaja mi się takie kobiety od co...ale okey kazdy ma prawo do myślenia i swoich odczuć...:)

brzydotko, Ja miałam dużo szczęścia, że spotkałam swojego. Nauczył mnie takiej samoakceptacji, że teraz haczy to już o narcyzm :D Wiesz...na początku czułam się jak Ty, a teraz? Sytuacja poglądowa: Leżymy i oglądamy TV, miałam "odrosty" na udach, a że włosy dość sztywne mam...nagle zaczął żwawo "głaskać" mnie zewnętrzną stroną dłoni zaciśniętą w pięść. JA: Co Ty znowu robisz? ON: (ze spokojem) Drapię się. JA: Aha. I oglądaliśmy TV dalej, a mnie to nie ruszyło wewnętrznie w ogóle (tzn żadnego wstydu, zakłopotania). Choć (teoretycznie) fizycznie nie zmieniłam się to jakoś wydaje mi się, że od czasu poznania Go wypiękniałam nieziemsko :D

Gość meksi
dziewczyny czym traktujecie włoski na twarzy? zaznaczam,ze nie chodzi tylko o wąski, lecz o całą twarz.

Hmm...ja mam problem w meszkiem nad ustami i traktuje go specjalnymi plastrami z woskiem, a w najbliższym czasie cukrową pastą. Jeśli włoski nie są ciemne to może daruj sobie? zawsze możesz pogorszyć stan twarzy...wrastające włoski, uczulenie. Niezależnie od wybranej metody (choćby była to tradycyjna maszynka do golenia!)zrób "test uczuleniowy", najlepiej z boku twarzy (jeśli masz długie włosy (na głowie) to zasłonią ewentualną wpadkę. Obserwuj nie tylko reakcję skóry zaraz po zabiegu ale odczekaj na odrost włosów - w tym czasie skóra dopiero może się samookaleczyć ;/ Pamietaj, że skóra na twarzy to co innego niż na d*pie :D

Gość KrzychuBB
Hello No i wszystkie dziewczyny sie mnie przestraszyły i zamilkły....;) wiec jeszcze raz zapraszam do romowy dziewczyny z okolic Bielska-Białej. Moje gg to 5631560 :)

Gość to samo
cholera ja nie wiem czy ja tez mam ta chorobe, czy jak. Jezeli chodzi o włoski na twarzy, to nie mam probloemu, nie sa widocznie ani nic w tym stylu. To mnie nigdy nie przerażało. Na rekach mam dosc spore owłosienie, ale trudno, wstydze sie czasem jak mam gesia skorke, bo moj facet nie jest prawie wogole owlosiony, mam z 5 razy wiecej wlosow na rekach niz on. On ma takie jak kiobieta, ja prawie takie jak facet. Ale obracamy to w Zart, juz mnie to nie meczy. Gorzej z nogami i bikini. Koszmar. Jak ogole nogi to sa gladkie przez kilka godzin gora , ale gdy mi sie zrobi zimno, mam gesia skorke, automatycznie włos "wstaje" i koniec gładkosci ;/;/;/ wkurzuc sie mozna. Straszna udreka. Wskakuje z moim facetem do łozka chwila podniecenia, gesia skorka i po zawodach z gladkich nog robi sie "JEŻ" / koszmar. Bikini moze gora jeden wieczor jest gladkie, rano juz troche kloje. I co ja mam do cholery zrobic. Jest to dla mnie krepujace. Staram sie golic nogi codziennie ;/;/ a bikini ... zbyt bolesne by golic codziennie, wloski wrastaja i mozna sie normalnie zakatowac tym goileniem. Straszne! Mam dosc, nie wazne czy zatne sie czy nie, to pozniej na bikini robia mi sie krostki, ktore sa bolesne...nawet nie moge dac tym wlosom troche odpoczac i dac odrosnac, bo wstyd. ewentualnie jak z facetem sie tydzien nie widze, to nie gole, bo to straszna udreka i bolesna robota. :/ co do cholery zrobic?

Gość to samo
najgorsze, ze jak odrastaja i stana mi dęba, bo zimno mi sie zrobi, to jest to troche bolesne. Wlosy sa strasznie sztywne... kremy, plastry..nic nie działa. Bikini probowalam u kosmetyczki plastrami, leciała mi krew, plakalam z bolu, zrobily mi sie potem, bolesne krostki i wolalam juz nie probowac i walcze dalej z marzynka...:(

Gość Martusiaczek21
ja tez mam problemy z bikini ale juz sie nie rpzejmuje chyba... pzoa tym facet moj widział nieraz odrostki itd ale w miejsach gdzie włosy powinny rosnąć ale by sie zdziwił zapewne innymi miejscami owłosionymi albo by udawał ze nie widział moj tez nie ejst włochaty a jest brunetem a ja ciemna szatynka on nie ma na kalcie włosów nawet...:(

Gość KrzychuBB
A ja jestem brunetem..... i włosów tam gdzie facet powienien miec mam bardzo dużo....ale nie bede się tu chwalił bo tu włosy nie są mile widziane..;)

Gość to samo
no..moj facet tez brunet i prawie brak u niego owlosienia. Na rekach ma tak jak kobita powinna miec, czy;li prawie nic, na nogach tez niezbyt wiele.... na klacie juz nie wspomne - ani jednego! A ja za to nadrabiam..na nieszczescie ! Cholera! staram sie nie pozwalac na to by mial nieprzyjemnosci z moimi odrastajacymi wloskami, ale jednak trudne to jest....klade sie z ogolnymi wstaje z klującymi...;/;/;/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się