Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

Ja to gotowałam tą paste chyba z 6 albo 7 razy zanim wyszła mi dobra.Proporcje:pół szkl cukru,troszke więcej nisz pół szkl wody i sok z połowy cytryny,gotować to razem aż zrobi się złotobrązowy kolor,wtedy wystudzić.

Gość baja95
Hejka dziewczyny! Postanowilam sobie zrobic test. Denerwowalo mnie to ze wode utleniona musze nakladac kilkanascie razy i systematycznie wiec zmieszalam ja z proszkiem tzn. z farba i posmarowalam sobie brzuszek. troszke pieklo jak to farba... ale wybielilo ELEGANCKO. JEsli chodzi o palmy po zabiegu to oczywiscie skura tez byla rozjasniona. Sprawe zalatwil prysznic po ktorym nic nie bylo widac. Takze jestem zadowolona. Zastanawiam sie jeszcze nad twarza czy by tez nie zrobic tego na twarzy... MM moze z czasem zaszalaje Buzka pa

Gość Ulaaaaaaaa
Mam pytanie do brunetek - czy włosy na twarzy tzw. wąsiki depilujecie woskiem u kosmetyczki? Jeżeli tak to po jakim czasie odrastają i czy odrastają większe i bardziej widoczne? Bo mam zamiar isc do kosmetyczki i usunąc je woskiem ale nie wiem czy to dobry pomysł... piszcie o swoich doświadczeniach z tym i czy opłaca się mi depilacja woskiem ,,wąsów".

Gość meksi
do Ulaaaaa jak najbardziej polecam usuwanie 'wąsów' woskiem.ja robie to u kosmetyczki, bo nie chce mi sie w to bawić.byłam trzeci raz w piątek.a ostatnio byłam dwa miesiące temu.jestem bardzo zadowlona.włoski wyrastaja cieńsze i jest i ch mniej.są takie milutki, jak meszek.owszem.po miesiacu je rozjaśniam.ale jest o wieeele lepiej niz było przedtyemtakże gorąco polecam.ja usunęłam z brodu teraz.ciekawa jestem jak bedzie jak zaczną odrastać.ale przynajmniej teraz mam troszkę lepszy humor ;)jeszcze zastanawiam sie nad policzkami.i z tym najbardziej nie wiem co zrobić. i jeszcze te plecyyy...;(

Gość Ulaaaaaa
do Meksi Hym a powiesz ile masz lat? Bo widzę że na tym forum są także dziewczyny po 20 a ja mam dopiero 14 lat no i co tu ukrywac nie wiem czy w tym wieku nie za wcześnie na takie depilacje bo aż boją się myślec co będzie potem..ale z drugiej strony juz mam dosc tych okropnych ,,wązów"! grrr.. co radzicie?

Hej kobietki! Coś ostatnio troszke cicho na tym forum? Gdzie wy jesteście dziewczyny hehe?U mnie pogoda do d....Na przemian pada deszcz,ponuro !Pozdrawiam was!

Gość meksi
do Ulaaaa mam 19 lat. też bałam sie usuniecia 'wąsów' az pewnego dnia byłam u kosmetyczki(w innej sprawie) i sama mi powiedziała, ze trzeba je koniecznie usunać.no i zaszalałam. ale naprawdę nie żałuję.podobno z czasem będzie ich mniej.bo woskowanie je osłabia.i z czasem też podobno nie chce jz im sie wyrastać.oj...ale bym sie cieszyła. ;) także leć do jakiejś dobrej kosmetyczki, od razu lepiej się poczujesz ;) pozdrawiam

Gość Beatitas
:) Właśnie miałam pytać o to samo odnośnie wąsika..Rozjaśniłam go płynem Sally Hansem, ale nie satysfakcjonuje mnie to do końca, bo jak słonko przyświeca to połyskują moje długie (delikatne) włoski nad wargą :P ..nieco drażniące.. Więc któregoś dnia przyłożyłam kawałek pasty cukrowej i część się wyrwała, ale gdy odrosły są ciemniejsze (to logiczne bo wcześniejsze są rozjaśnione) ale i mam wrażenie że mocniejsze.. Czy to możliwe? Czy któraś z was depiluje pastą cukrową i może powiedzieć, że nie wzmocni to mojego wąsika?

Gość smutna ania
Ja jeszcze nie próbowałam woskowania, mam strasznie ciemne włoski :/ No ale mam nadzieję, że którejś się uda...Ulaa, ja mam 15, więc się nie martw, jesteśmy z Tobą ;) Piszcie o swoich doświadczeniach z woskiem, bardzo proszę :)

Gość łączenie
lekkie owlosienie na piersiach ======== ======== ======== 10:33 co mam z tym fantem zrobic juz nie wiem co z nmi robic do cholery, mam je miedzy piersiami i na, nie sa buje ale sa ciemne i widoczne.da sie cos z tym zrobic? do tego mam male piersi jakies AA, moze to zaburzenia hormonalne?:| pomocy. 10:36 lilllia mogą to być problemy z hormonami,ale dla pewności powinnaś iść do ginekologa i poprosić o skierowanie na te badania.niestety są one odplatne . 10:36 co mam z tym fantem zrobic porazka 10:37 co mam z tym fantem zrobic a mozna wyleczyc zaburzenia hormonalne ina droga niz hormony?bo nie usmiecha mi sie przyjmowanie hormonow.. 10:40 lilllia dużo dziewczyn ma ten problem .Niestety ,ale chyba leczy sie tylko hormonami .....ale poki nie wiesz napewno co ci dolega to spokojnie....masz może jeszcze inne objawy niepokojące typu trądzik,nieregularne okresy? 10:44 co mam z tym fantem zrobic tradziku nie mam, okresy regularne, co jedynie to krostki od czasu do czasu ale to chyba dosc dormalnei powszechne. ale jak to nie zaburenia hormonalne, to juz w ogole nie ma drogi zeby sie tego pozbyc na stale, choc nie mowie, ze chcialabym miec za duzo testosteronu, tylko moze wtedy bym sie wyleczyla z tego.. 10:49 lilllia ja mam za dużo testosteronu i wiem co to znaczy ...włoski mam nie tylko na piersiach i wierz mi że lepiej jest tylko w czasie leczenia hormonami a pożniej wszystko wraca niestety...mam też inne objawy.Nie martw się ,bo szkoda nerwów tylko dla swojego spokoju zrob badania.Napewno nie będą akie złe jak nie masz innych objawów.

Gość Martusiaczek21
i wąłsnie dlatego nie zamierzam leczyc sie dianą albo innymi lekami wole uzbierac na laser a z reszta sie męczyć jakos..

Gość smutna ania
Życzę powodzenia. Ja osobiście nie wiem, co mam ze sobą zrobić...czy hormony brać, czy to zacząć usuwać, czy zbierać na laser...:(

Gość Z tym samym problemem
Cześć dziewczyny! Mam 19 lat, nadmierne owłosienie zauważyłam u siebie jakis rok temu. Ciągle zwlekam z pójściem do lekarza, bo najzwyczajniej się wstydzę. Z resztą czytając wasze wypowiedzi zastanawiam się czy pójście ma w ogole jakikolwiek sens- czy którąś z Was udało się wyleczyć z tej choroby?

Ciąglwe czytam że brałyście jakies leki hormonalne, po których rpzytyłyście, które wam nie pomogły...czy jest sens je w ogole brac?

do z tym samym problemem pojscie do lekarza ma sens jak najbardziej. ja sobie wyrzucam ze w ieku 18 lat kiedy wloskow bylo kilka na krzyz nie poszlam do lekarza. jesli masz nadmierne owlosienie o podlozu hormonalnym to wizyta u lekarza moze pomoc. jak uregulujesz hormony to nowe wloski juz nie beda rosly. a co do lekow hormonalnych... lekarze najczesciej przepisuja tabetki antykoncepcjne. fakt kazda kobieta reaguje na nie inaczej ale nie jest regula tycie po hormonach. ja na przyklad bralam tabletki i schudlam. to znaczy nie schydlam od tabletek ale od kuracji odchudzajacej jednak hormony w niczym mi przy tym nie przeszkodziły. dobrze dobrane hormonalne leki nie powinny powodowac zadnych skutków ubocznych jesli powoduja to znaczy ze trzeba je zmienic na inne az do skutku. pozdrawiam majowo

Dezdemona- bardzo dziękuję za odpowiedź ;) już się bałam że nikt mi nie odpisze hehe :) Mówisz, że gdy miałaś 18 lat włosków było u Ciebie kilka na krzyż. Ja mam tylko o rok więcej, czyli 19, a włosków jest sporo. Pojawiły się na brodzie, w okół brodawek, na dole pleców i między piersiami :/ jakoś radzę sobie z ich unicestwieniem tymczasowym, ale powoli mam już tego dosyć. Myślalam że gdy pojde do endokrynologa to zostane z tego całkowicie wyleczona. Tymczasem, jak czytam wszystkie posty kobiet cierpiące na tą chorobe, utwierdzam się w przekonaniu, że jeszcze nikogo z tego nie wyleczona- czyli ze hirstuizm jest poprostu niewyleczalny! Błagam dajcie mi chcociaż jeden przykład że komuś się udało pozbyć tych ochydnych włochów raz na zawsze i że nigdy nie wróciły!!!! Jeśli mam brać hormony i po nich przytyć, to wole ich nie brać i mieć te włoski!!!! Nie po to walczyłam 3 lata z moją nadwagą, aby znów przez leki wrócić do poprzedniej wagi. Teraz....boje sie isc do lekarza, bo boje się ze dostane jakies leki, które spowodują wzrost mojej masy, a na włoski w ogole nie pomogą! Mysle że moja choroba jest związana ze zbyt duzą iloscia testosteronu gdyż piersi moje sa małe. Dodam że w mojej rodzinie moje obie ciocie (siostry taty) mają problem z nadmiernym owłosieniem. Może to jest dziedziczne? jesli tak, to czy uda mi się to wyleczyć? Proszę, odpiszcie, muszę mieć jakaś nadzieję! Pozdrawiam wszystkie kobiety z tym problemem! :(

Jenny, Dziewczyny!!! Dopiero dzisiaj odnalazłam to forum i jakże się ciesze że istnieje! Teraz będę mogła tu wejść i pogadać z kobietami które mają taki sam problem!! - wcześniej nie rozmawiałam z tym o nikim! A tak poza tym, to....niespodziewałam się że aż tyle kobiet ma tą paskudną przypadłość- to smutne, a zarazem...wspierające...?

Czy któraś z Was potrafi polecić jakiegoś dobrego endokrynologa z Torunia?

Czy przed wizytą musze zrobić jakieś badania? By nie iść tam na marne? Bardzo proszę o odpowiedź

Na początek to po pierwsze skierowanie do endokrynologa...a terminy do państwowej poradni są baaardzo długie - no chyba,że na prywatną wizytę Cię stać (koszt nawet do 250zł!!!) endokrynolog da Ci skierowanie na badania, ale pewnie tak jak i ja kiedyś bedziesz musiała i tak część prywatnie zrobic:/ Pozdrawiam

Sonia81- dziękuję za odpowiedź! PRzygotowałam sobie pieniądzę na wizyte u Endokrynologa, ale myślałam że cenia wizyty sięga góra do 100 zł. 250? ...tyle niestety nie mam...więc będę czekać w kolejce :( Sonia81-Czy znasz kogoś komu kuracja hormonalna pomogła? i włoski przestały wyrastać? Pozdrawiam :)

Gość onnaa
przepraszam ze troche nie w temat pytanie zadam! chcialam sie zapytac jak dlugo u waz dziala rozjasniacz sally hansen! bo zastanawiam sie czy kupic! bo czytalam gdzies w komentarzach o tym rozjasniaczu ze dziala okolo tygodnia a pozniej wloski sa troche ciemniejsze ale cieńsze! wiec jak to jest? bardzio prosze o odpowiedz

Gość Beatitas
To chyba zależy też od włosków, u mnie działa na pewno więcej niż tydzień, nie potrafię powiedzieć bo robiłam to pierwszy raz, ale troszkę włosków wyrwałam żeby zobaczyć różnicę i odrosły ciemne, wyróżniające się spośród tłumu ;) więc rozjaśniacz dalej działa :) I teraz zastanawiam sie czy jest sens depilować wąsik, czy może stać się tak, że jż będę zmuszona cały czas to robić?? Czy po depilacji (wosk, pasta) nie staną się one grubsze? Niby nie powinny ale takie mam wrażenie. Pozdrawiam

Gość z włoskami
tez mecze sie z tymi wolskami, sa wszedzie!!!!! to strasznie komplikuje mi zycie osobiste. jak powiedzialyscie swoim mezczyznom o tym problemie?? sa miejsca gdzie usuwam wlsoki, ale sa tez takie, ktore ukrywam i nie depiluje, np pupa i nad pupa. nie mam pojecia, jak facet zareaguje na cos takiego u kjobiety. chcialbym wczesniej jakos go na to przygotowac. pomozcie!!!

Dziewczyny-sally hansen- co to za rozjaśniacz? ile on kosztuje? gdzie można go dostać? to jest płynne? Możecie mi troche przyblizyć na jego temat?:>

Gość meloddyy
a mi wszyscy lekarze mówili że nie będę mogla zajść wciąze bo mam problemy z hormonami ,hirsutyzm,brak okresu albo zadługie cykle,trądzik i inne cuda...odstawilam wszystkie leki bo już mialam dość i zaczelam sie starać odzidzie pzrez 5 m-cy.Planowalam polożyć sie do szpitala na dokladniejsze badania pod kontem problemow z nadnerczami ,bo mialam przekroczone DHEA.Nie zdążylam .W 6-tym m-cu sie udalo i zobaczylam dwie kreseczki :) teraz ylko się boję czy dzidzia będzie zdrowa...Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z tymi problemami.

Gość Kissiunia
Hmm.. mam pytanie... oststnio zdepilowałam sobie włosy na brzuchu i nie wiem czy dobrze zrobiłam...pojawiła się jakaś wysypka (możliwe że to od kremu nivea którego użyłam zaraz po depilacji)... A poza tym boję się że od depilacji brzucha (całego) mogę zachorowac na raka skóry czy cosw w tym stylu ;/ co o tym sądzicie? Czy depilacja brzucha jest bezpieczna? Teraz skoro zaczę łam to robic będę zmuszona robic zawsze ilekroc chcę pokazac brzuch ... Błagam dziewczyny powiedzcie czy to bezpieczne.. Dodam że mam 14 lat.

Gość onnaa
szczerze to uwazam ze postąpilas bardzo zle depilujac brzuch! ja bym rozjasnila wlosy i sie opalała(w sumie to lato idze) a zima nie chodzisz chyba z otkrytym brzuchem(jesli tak to solarium) uwazam ze jest to nalepszy sposob na takie miejsca owlosione jak brzuch i uda! ja majac tyle lat co ty ogolilam sobie pare razy uda mimo iz wlosow na nich ciemnych nie mialam(wogle prawie wlosow nie mialam)glupia bylam ale cóz! teraz kupic musze rozjasniaczi jakos sobie radzic! brzuch tez bede wybielac! wysypka masz pewnie od depilacji(zapalnie mieszkow wlosowych byc moze) tzn włos nie moze przebic sie przez skore i rbia sie czerwone kropki! mialam to kiedys w okolicach bikini! teraz sa juz takie mocne ze spokojnie wychodza na swiat:) zdecyduj sie moze na rozjasnianie!

Gość Sama rama
Cześć witajcie. Widzę, że ciągle nowe dziewczyny dołączają się do jeśli mogę tak powiedzieć naszego wspólnego forum. Cieszy mnie to i zarazem smuci. Myślę, że nie muszę tłumaczyć dlaczego. Jeśli chodzi o mnie to widzę, że im mniej się przejmuję tym moim również problemem tym żyje mi się znacznie lepiej i po tym wszystkim co tu piszecie wynika niestety, że nasze dolegliwości nie są do końca wyleczalne i trzeba się z tym zmagać. Jesli to którąś z Was pocieszy to chciałam zauważyć, że wiele chorób istnieje, które są przewlekłe i nie dokońca do wyleczenia a bardzo utrudniają życie chociażby padaczka, zatoki, alergie wszelkiego rodzaju itp... Wiem, że dla niejednej z Was nie jest to pocieszające ale myślę też, że najważniejsze jest to by nie być dla siebie zbyt surową. Ja w pewnym etapie swojego życia znienawidziłam siebie a szczeólnie moje włosy poprostu siebie nie lubiłam i nawet mi nie zależało na tym by jakoś o siebie zadbać: modny ciuch, fryzjer, makijaż itp. Skupiłam się wyłącznie na problemie. Teraz zupełnie inaczej na to wszystko patrzę i staram się dbać o siebie ale nie bez przesady, rozjasniam włoski a gdzie niegdzie usuwam, da się z tym żyć zapewniam Was, warto nie wpadać w panikę ale racjonalnie zastanowić się nad tym co moge w sobie zmienić na lepsze co wyeksponować a co nieco zatuszować. Powodzenia i głowa do góry jestem z Wami pa pa :)

Gość zalamana na maxa
Chciałabym rozjaśnić włosy na ramionach. Słyszałam że można wodą utlenioną, bardzo Was proszę napiszcie mi ilu procentowa ma być ta woda i ile czasu mam trzymać wodę na ramionach żeby się rozjaśniły i żeby nie były żółte, bo słyszłama że tak może się zdarzyć. Pomóżcie mi, bo już ciepełko nadeszło a ja nie mogę założyć bluzeczki na ramiączka. Przyjdzie mi się gotować kolejne lato, mam już tego dość. Zaakceptowałam siebie taką jaka jestem, ale muszę zrobić coś, żeby to się nie rzucało tak w oczy. Pozdrawiam i proszę o radę.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się