Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

Do: niewidzialna____linia Głowa do góry :-) co ma byc to bedzie.... napewno kogoś spotkasz :-) np mnie ;-) ja nic nie mam przeciwko tego typu urodzie.... pozdrawiam ps. jak masz ochote to sie odezwij na gg 5631560

Gość ***majka***
czy wy chlopcy wpisujecie w googlu "owlosione laski" i wchodzicie na takie strony? juz serio nie macie innych rzeczy do roboty... jesli wasze pocieszania pomoga jakiejkolwiek tu dziewczynie to spoko, wycofuje to co napisalam, ale dla mnie to jest przypal...

Gość ***majka***
niewidzialna_linia, nie lam sie. im czesciej dopuszczasz do siebie takie mysli tym bardziej spada poczucie wlasnej wartosci. nieslusznie! wbrew pozorom chlopaki nie kochaja za piekny wyglad. ale trzeba dac szanse komus poznac swoja wyjatkowosc. hirsutyzm nie przeszkadza w znalezieniu drugiej polowki, problem jest w srodku... glowa do gory :) dziewczyny, zamierzam teraz testowac na sobie telocapil (z balsamem hipp), jesli jestescie zainteresowane moge pisac o efektach. chcialabym sprobowac pasty cukrowej. wiecie gdzie mozna dostac taka zeby super dzialala? nie mam do siebie zaufania zeby robic w domu... zwala, mam do ciebie pytanie: jak silne mialas owlosienie na rekach i w jakim stopniu ono sie zmienilo po krokoszu? po prostu nie wiem na co postawic, telocapil czy ten olej. a mam ochote zawalczyc ostatnio ;) buziaki dziewczyny!!

Gość problem to ja
***majka*** ja smaruje sie tym olejem z krokosza ok.miesiaca i .......efekt sama nie wiem może cos działa ale ja tego narazie nie widze co wiecej dzisiaj szukałam troche informacji na temat oileju i znalazłam http://www.luskiewnik.pl/?m=200805 od siebie moge dodac ,ze po przeczytaniu stracilam nadzieje że zadziała na włosy ale moge przyznac że cera sie poprawiła!

niewidzialna____linia, wiem ze to banał ale nie łam się! proponuje metode \"swiadomej\" sublimacji (\"Jest to jeden z obronnych mechanizmów osobowości, polegający na przesunięciu popędu (potrzeb, motywów) z celu, którego nie można zrealizować ze względu na niezgodność z przyjętymi zasadami, na inny, zastępczy obiekt lub czynność.\") chodzi mi o to że jesli faktycznie cierpisz a nikt sie w Twoim zyciu tymczasowo nie pojawia to chociaż nie marnuj czasu na załamanie tylko sprobuj znależc sobie takie zajecie ktore Cie pochlonie do reszty tak zebys nie miala juz miejsca na myslenie o problemach. czasem energię z wielkich frustracji i negatywnych emocji mozna tak odwrócić i w coś pozytecznego wlać,ze przyniesie nam wiele pozytku. :) nie wiem moze jakis sport, lub zajęcia artystyczne... mnie swego czasu to pomagalo.. teraz bywa róznie. ale sprobować zawsze mozna. ENZW- zastanawia mnie skąd u Ciebie ta fascynacja owlosionym kobiecym ciałem? na ile to jest zboczenie a na ile naturalna sprawa. sporo wiesz na ten temat. zamiast na Ciebie naskakiwać z oburzeniem wolę pogadac, dowiedziec się. wiesz, ja mysle ze to jest kazdej kobiety wybor ze chce miec gladkie cialo i w to jakoby ingerowac nie mozesz... zastanawia mnie dlaczego tak przekonujesz kobiety do pozostania włochatymi? Bog dał Ci włosy na głowie i założe sie ze je strzyżesz, tak samo jak i pewnie zarost na twarzy więc tym bardziej nie dziw sie ze kobiety chcą sie go pozbywać, jesli go mają. acha zawsze mnie zastanawialo czy facet ktory lubi owłosione kobiety jest biseksualny. bez obrazy, ale tylko chcialabym zaspokoic podejrzenia, skoro mam okazje. pozdrawiam.

Gość international
ja tez jeszcze nie slyszalam o facecie, ktory by LUBIL owlosione. jest sporo facetow, ktorem to NIE PRZESZKADZA ale nie od razu, zeby ich POCIAGALO. wlosy lonowe to co innego - tu sie zwolennicy zdarzaja. ale cale cialo?????? zasadniczo pod wzgledem owlosienia tolerancyjniesze jest pokolenie naszych rodzicow (ludzie urodzeni w latach 40. i 50.) a najmniej tolerancyjni Ci urodzeni w latach 80tych. Co wytlumacza po prostu moda. Moj facet jak i jego poprzednicy (ur. w latach 70tych) woli mnie ogolona ale odrostami sie nie przejmuje - ma do nich stosunek bardzo luzny. Tlumacze to sobie w jego przypadku czterema czynnikaami: a) jest ciezko zakochany b) sam jest mocno owlosiony c) nie przywiazuje duzej wagi do wygladu (jak mi zawsze mama powtarza(la): szukaj faceta malo wymagajacego! takiego latwiej uszczesliwic i zyc ci bedzie latwiej :-p MA KOBITA RACJE :-D ) d) faceci na ogol nie zwracaja uwagi na duperele - a pod taka kategorie podpadaja u nich czesto tzw. kobiece defekty urody (tymi sie zawsze kobiety bardziej przejmuja od facetow). mam taka zwariowana koncepcje - moze preferencje owlosieniowe zaleza od matki? na przyklad ogiery preferuja klacze o barwie futra zblizonym do futra matki :-p moze mezczyzni tez tak maja :-D (oczywiscie duzo upraszczam i w zartobliwym tonie, wiec prosze sie nie obrazac). PS. w mojej sojowej kuracji jestem baaaaaardzo niekonsekwentna :-(

Gość ***majka***
problem to ja, przeczytalam ten opis i wynika z niego ze krokosz po prostu nie dziala jak depilator. z drugiej strony, niektorzy pisza ze na nich dziala, a skoro to bylo/jest uzywane w azji od dawna to cos w tym musi byc. medycyna wschodu jest zupelnie inna od naszej a wcale nie jest gorsza. podono to reguluje gospodarke hormonalna. jesli zamierzasz dalej sie smarowac, to pisz o efektach, moze po dluzszym czasie cos sie zmieni. pzdr :)

Gość martulkaaaa
majka, olej krokoszowy reguluje gospodarke hormonalną? czyli trzeba go też jeść, nie tylko smarować się? ja smaruję się od tygodnia mniej więcej olejem krokoszowym wieczorem, a balsamem z telocapilem rano nie tylko miejsca najbardziej problematyczne, ale całe ciało, bo tak jest nawygodniej, twarz też jak zauważę efekty dam znać w każdym razie skóra po oleju jest miła, olej nie pachnie źle, jeżeli nie przesadzę z ilością to nie brudzi ubrań przed smarowaniem twarzy mieszam w zgłębieniu dłoni odprobinę oleju i kwasu hialuronowego, dzięki temu lepiej się wchłania, poza tym kwas super nawilza skórę chyba na cerę dobrze wpływa, ale to za krótko, żeby cokolwiek powiedzieć na pewno

international - cos w tym jest ;-) (szczególnie w koncowej częsci Twojej wypowiedzi) :) martulkaaaa - \"Wyciągi alkoholowe i wodno-alkoholowe z krokosza wzmagają skurcze macicy i pobudzają miesiączkowanie. Składniki krokoszowe hamują stany zapalne skóry i układowe. Regulują wypróżnienia, wzmagają wydzielanie potu i diurezę. W większych dawkach może działać !ROZWALNIAJĄCO!, zwłaszcza olej krokoszowy.\" -jeśli Ci pasuje częsta sraczka to smiało zażywaj heh ;-)

Gość ***majka***
martulkaaa, czytalam gdzies, ale nie moge sobie przypomniec gdzie, ze olej krokoszowy stosowany ZEWNETRZNIE wplywa na regulacje hormonow. pamietam, ze to mialo jakis zwiazek z tkanka kostna, ale nie wiem na ile mozna w to wierzyc. wydaje mi sie ze warto probowac, nawet jesli to choc troche oslabi owlosienie. przeczytalam gdzies na angielskim forum o depilacji laserowej, ze stosuje sie balsamy z olejem krokoszowym po zabiegach. czyli mozliwe ze nie jest to wszystko wyssane z palca. poza tym zwala genetyczna pisala ze jej to na serio pomoglo, ale po okolo roku. ja na razie zaczelam z telocapilem i mam wielka nadzieje, ze zobacze efekty. nie stac mnie na razie na laser, a to po prostu rozwiazaloby moj problem. mysle ze "kuracja" lightsheer + epilar bylaby rozwiazaniem calosciowym. marzenia...

Gość ***majka***
siedze w domu przeziebiona i czytam rozne rzeczy: Naukowcy tureccy z Uniwersytetu Suleyman Demirel w Isparcie badali skuteczność herbatki miętowej w obniżaniu poziomu testosteronu u 21 kobiet z hirsutyzmem, z czego 12 cierpiało na zespół policystycznych jajników. Pacjentki piły po dwie filiżanki herbaty miętowej dziennie przez 5 dni pierwszej fazy cyklu miesięcznego. Jest to tzw. faza follikularna, w czasie której komórka jajowa dojrzewa. Napar przyrządzano zalewając jedną czubata łyżeczkę (5 gram) suszonych liści mięty 250 mililitrami wrzątku. Czas parzenia wynosił 10 minut. Okazało się, że picie herbatki prowadziło do obniżenia poziomu aktywnej formy testosteronu we krwi pacjentek oraz do wzrostu produkcji kilku żeńskich hormonów płciowych. Zdaniem autorów pracy, badania te sugerują, że mięta może modyfikować metabolizm testosteronu w organizmie kobiety bądź też wpływać bezpośrednio na jego produkcję. Prowadzący badania prof. Mehmet Numan Tamer zaznacza jednocześnie, że skuteczność herbaty miętowej w leczeniu hirsutyzmu trzeba będzie zweryfikować w dalszych badaniach.

Gość martulkaaaa
majka, myślisz, ze to możliwe? że olej krokoszowy ma aż tak silne działanie, ze ma związek z kośćmi i układem hormonalnym? kurde, to by było piękne ;-) oznaczałoby, ze nie ma potrzeby faszerować się syntetycznymi hormonami muszę poczytać o bardziej naturalnych metodach leczenia, bo za dużo chemii z apteki ostatnio łykam w sumie skoro czosnek i miód działają na katar, cebulą dezynfekowano rany w czasie wolny, to czemu niby jakiś olej nie miałby zwalczać zbędnego owłosienia już jestem lepiej nastawiona do tego smarowania ;-)

Gość martulkaaaa
majka, ja nie mam zbyt wysokiego testosteronu, więc nie przetestuję metody, ale brzmi super :-) tylko trzeba by chyba kupić zioła sypane, bo picie torebkowanych będzie dość kłopotliwe. Torebka ma chyba 1,5 grama, więc trzeba by zalewać minimum 3 albo 4 torebki na raz, a wtedy moze się nie parzyć już zbyt dobrze

Gość ***majka***
martulka, wiesz co, hehe czosnek serio dziala na przeziebienia itp. wczoraj zjadlam dwa zabki i dzisiaj tez i przechodzi mi zapalenie krtani w tempie ekspresowym! az dziwne, bo wczoraj juz myslalam ze nie obejdzie sie bez antybiotyku... faktycznie nie do wiary ze olej stosowany zewnetrznie moze miec wplyw na tkanke kostna, ale tak samo dziwne wydaje mi sie, ze przyklejenie plastra dziala antykoncepcyjnie! a przeciez dziala. mozliwe, ze lekarze zasmialiby sie z tego wszystkiego, ale przeciez wiekszosc lekow to wyciagi z roznego rodzaju roslin przetworzone chemicznie. na razie dzialam telocapilem, a wkrotce kupuje olej. jak nie zadziala, to przynajmniej wygladzi skore ;) a co sadzicie o herbatce mietowej? slyszalyscie o tym? tonacy brzytwy sie chwyta... ;)

Cóż pewnie nie pocieszę, ale mam PCO i ogromny testosteron. Piję miętę od lat, zdarza się że kilka kubków dziennie. A testosteron mi się wzmagał wraz z hirsutyzmem pomimo tego.

Gość martulkaaaa
myślę, że każdy organizm jest inny na jednych mięta może podziałać, a na innych nie zresztą może wcale nie wpływa bezpośrednio na testosteron, ale na jakiś czynnik go stymulujący, niekoniecznie już poznany myślę, że metoda jest na tyle tania i bezpieczna, że nie zaszkodzi spróbować zbadać testosteron przed, potem ze 3 cykle popić miętę w dawkach 5g i zbadać ponownie warto też iść do sklepu zielarskiego i dopytać o miętę, moze są różne rodzaje, może zbierana w danym miesiącu ma inne działanie itp.

Gość ENZW
Do SZAROBURO: chcesz wiedzieć, dlaczego lubię owłosione kobiety? To ci odpowiadam - nie jestem żadnym zboczeńcem - gdyż interesuję się jedynie kobietami (dziewczynami), a nie kimkolwiek innym. Poczytaj sobie w książkach medycznych - facet, który się interesuje kobietami nie jest zboczeńcem. A to, jaki lubię typ urody, to już nie jest żadne zboczenie. A dlaczego lubię owłosione - dlatego, że pierwsza dziewczyna (Anna), w której się zakochałem (długowłosa naturalna wysoka brunetka) miała bardzo silnie owłosione ręce i nogi. Odkryłem to później - kilka miesięcy po tym, jak się nią zacząłem interesować - i zaakceptowałem ją z tym. Ta znajomość skończyła się dla mnie źle, bo jej rodzice po kryjomu przed jej klasą, a także przede mną (byłem w innej klasie) wywieźli ją za granicę (i siebie też), a jej przyrodni starszy brat, gdy usiłowałem wykryć, gdzie ona się znajduje, usiłował mnie zadusić. Ta ostatnia sprawa akurat nie ma żadnego związku z jej owłosieniem, ale dla mnie była bardzo przykra, zwłaszcza, że jej nigdy już potem nie zobaczyłem. Po prostu szukam kogoś w rodzaju kopii tej osoby, a poza tym miałem parę owłosionych koleżanek (niektóre bardzo silnie), w szkole nawet było kilka owłosionych nauczycielek, które kokietowały mnie (i nie tylko mnie) swoim owłosieniem nie tylko na nogach... I dlatego to lubię i akceptuję. Cała prawda. Poza tym zauważyłem, że mój poprzedni tekst z przed paru dni został okrojony - nie wgrała się jego część końcowa, więc ją dopisuję. Do wszystkich: W argentyńskiej telenoweli z Natalią Oreiro w roli głównej pt. "Zbuntowany Anioł" jest postać Glorii - ciemnoskórej dorodnej Metyski, z grubymi zrośniętymi brwiami i bardzo mocno owłosionymi rękami, z charakteru sympatycznej przylepy, wołali na nią La Negrita, czyli Ciemnoskóra lub Pelota, czyli po prostu Owłosiona. Parę lat temu - Eurowizja 2005 - piosenkarka z Estonii - masywna piersiasta blondynka z okrągłą buzią, miała po prostu ręce blond, co widać było w telewizji - cały świat to widział - odważna kobietka. W polskiej TV kilka lat temu pokazywali kubański zespół rozrywkowy - wokalistka dorodna Murzynka o bardzo szerokich biodrach (szkoda, że w długich spodniach!) i mocno zbudowanych bardzo silnie owłosionych rękach, z bardzo gęstymi zrośniętymi brwiami i meszkiem nad górną wargą też się nie wstydziła swego owłosienia w telewizji. Wietnamska mistrzyni w podnoszeniu ciężarów z 2005 roku miała bardzo silnie owłosione nogi - pokazano to w telewizji na cały świat - bardzo odważna kobietka. Przeczytajcie też Czerkawskiego "Byłem żołnierzem Armii Andersa", jak to autor był na przesłuchaniu na NKWD i przesłuchiwała go Ukrainka o dorodnym ciele, silnie owłosiona, z wyrazistym meszkiem nad górną wargą (nad jej ustami czerniał meszek, jak to u brunetek - jest tam też mowa o ślicznej główce i inne romantyczne teksty), i wyraźnie widać z tekstu, że ona chciała jego poderwać, a on ją (ona chciała go przekabacić na stronę NKWD, a on ją namawiał do ucieczki do polskiej armii). A potem wielokrotnie mówił, że na NKWD spotkał najładniejszą kobietę świata. Tak więc dziewczyny, nie zamartwiajcie się tak tym Waszym owłosieniem - są faceci, którzy to lubią. Zamiast się rżnąć, albo się męczyć i unikać chłopaków, którzy usiłują Was poderwać (jedna z Was napisała, że kiedy chłopak zalotnie na nią spojrzy lub otrze się o nią, to ona zawsze głowę w dół). Najlepszym sposobem jest skorzystanie z okazji i powiedzenie o swoim owłosieniu (hirsutyzmie) na pierwszej randce. Im szybciej, tym lepiej - i nawet jak pierwszy chłopak zrezygnuje z zalotów, to spróbować z kolejnym, i tak dalej. Aż w końcu znajdzie się ten jedyny, który pokocha takie jak Wy - zgodnie z zasadą - owłosienie polubić, owłosioną poślubić. Poza tym wszystkie argumenty za depilacją to telewizyjno-gazetowa propaganda - za pomocą reklam od 20 lat wmówiono Wam, że jesteście brzydkie, itp. A szczerze mówiąc jest to typowa bujda na resorach, gdyż niedawno dziewczyny chodziły na plaże z owłosionymi nogami (także na udach) i rękami, były zaczepiane przez facetów i nikomu ich owłosienie nie przeszkadzało. Ja uważam, że jesteście takie, jak inne kobiety, poza tym każdy facet ma swój gust - ja np. lubię dorodne brunetki o orientalnych rysach, dobrze zbudowane i rzecz jasna silnie owłosione, żyjące zgodnie z naturą. Więc wśród Was - hirsutek - też są dziewczyny atrakcyjne, a nawet wielkie piękności. I nie jesteście wcale gorsze od innych dziewcząt i kobiet. A nawet można powiedzieć, że wśród hirsutek na przestrzeni dziejów było i jest wiele wspaniałych, dzielnych, inteligentnych i często bardzo atrakcyjnych kobiet. Są wśród nich politycy, piosenkarki, a także artystki (np. malarki). Czyli osoby z górnej półki, jak np. Roksana, żona Aleksandra Wielkiego (i matka jego syna), Bortaj, żona Czyngis Chana (i matka jego 5 synów), Mekelda (Michalda), królowa Saby (spójrzcie w Google pod hasło: OWŁOSIONE UDA KRÓLOWEJ SABY), która miała z izraelskim królem Salomonem syna Menelika I, który później spowodował inwazję południowoarabskich plemion Habasza i Gyyz do Afryki i tym samym założył Etiopię jako państwo, a poza tym ona była bardzo atrakcyjną kobietą i do tego bardzo przenikliwą (podobno przewidziała nawet II wojnę światową), George Sand i jej córka Solange, hrabina Cosel, współcześnie żyjąca przyszła cesarzowa Japonii Masako Owada i jej córka Aiko (uważane w Japonii za piękności!), Simiriawo Bandaranaike, była premier Sri Lanki, Kleopatra VII, biblijna Judyta (bohaterka Księgi Judyty w Starym Testamencie, która nie tylko była silnie owłosiona i miała grube, gęste zrośnięte brwi, ale także - tu ciekawostka - upinała swoje czarne i bujne włosy w tak zwaną wieżę - chyba chodzi o rodzaj koka, tylko nie wiem, jak to wyglądało), która zabiła podstępem wodza wrogów Holofernesa, któremu się podobała, co ona sprytnie wykorzystała, a także np. współczesne gwiazdy muzyczne, jak np. Nelly Furtado (zajrzyjcie w Google pod hasło: OWŁOSIONE RĘCE NELLY FURTADO), Celine Dion (hasło w Google: OWŁOSIONE UDA CELINE DION), czy też Richanna (hasło w Google: OWŁOSIONE NOGI RICHANNY). Wygląda z tego tak, jakby trzy gwiazdki się zmówiły ze sobą i chciały pokazać światu swoje owłosienie, ale interpretacja już należy do Was. No i oczywiście słynna meksykańska malarka Frida Kahlo (ojciec Węgier, matka Meksykanka o indiańsko-hiszpańskich korzeniach), widać to po jej urodzie, indiańskich policzkach, i ona miała gęste grube zrośnięte brwi, meszek nad górną wargą i oczywiście czarne kłaczki na nogach i na rękach. Nie wstydziła się tego i zawsze na swoich autoportretach malowała siebie z owłosieniem, a ze swoich brwi i meszku nad górną wargą zrobiła swoją cechę charakterystyczną, swego rodzaju znak rozpoznawczy. I tak mi jej żal, bo była ofiarą straszliwego wypadku autobusu, jak miała 14 lat, gdzie metalowe pręty wbiły jej się w żebra i potem do końca życia miała z tego powodu kłopoty ze zdrowiem. Żadna z Was nie powie, że Frida Kahlo była brzydka. Zajrzyjcie też w Googlach pod hasło: OWŁOSIONE NOGI ORMIANEK, o kraju, gdzie piękne dziewczęta uśmiechając się, pokazują facetom swoje nogi, które nie zaznały nawet maszynki do golenia, a 100% Ormianek jest silnie owłosionych i z reguły atrakcyjnych. A poza tym przesąd mówi, że dziewczyna włochata na pewno kiedyś będzie bogata (nie tylko w fantastyczne libido, oraz w dzieci, ale także i w pieniądze), bo owłosione ciało przynosi szczęście.

Gość ENZW
Do NIEWIDZIALNEJ____LINII. Napisz, jaki masz typ urody (i więcej szczegółów na temat Twojego owłosienia), charakter i jaki jest Twój e-mail (jak chcesz), jedz dużo surowej marchewki, wtedy Ci pryszcze z twarzy zejdą (wygląda na to, że masz w sobie coś z nastolatki, a masz już 27 lat, gdyż pryszcze na twarzy to cecha okresu dojrzewania - być może późno się zestarzejesz). Staraj się jeść też dużo ryb, owoców morza (małże, krewetki, etc.). Preferuję silnie owłosione brunetki o wystających kościach policzkowych i szerokiej twarzy, a także o masywnym, dobrze zbudowanym ciele, jak to się mówi, przy kości i uwaga masywne kobiety o szerokich biodrach, wysokiego wzrostu. Mam nadzieję, że lubisz długie spacery i jazdę rowerem. Mile widziany też jest dobry charakter, a także ogólna uczciwość. Nie martw się tym, że ktoś Ci dokucza lub nie rozumie - to oni są nie w porządku. Pozdrawiam! ENZW.

Gość ***majka***
ja wlosow nienawidze, chetnie pozbylabym sie wszystkich oprocz tych na glowie, brwi i rzes. uwazam ze sa obrzydliwe i jak na ironie mam ich w nadmiarze. to jest ironia losu po prostu. mezczyzni za bardzo owlosieni tez nie wzbudzaja mojego zachwytu delikatnie mowiac. ja sama tego nie akceptuje u siebie, nie utozsamiam sie z tym, nie lubie o tym mowic i wcale bym nie chciala zeby swiat kochal owlosione babki. chcialabym nie byc jedna z nich. powyzszy wywod ENZW wcale mnie nie pociesza. jakbym miala sie komus podobac jako wlochata, to wolalabym sie w ogole nie podobac. oblesne po prostu. zenada. i skad ty bierzesz te przyklady ENZW, odkad to pelota znaczy owlosiona? haha ale sie usmialam. w ogole masz chyba jakas obsesje na punkcie tej laski co wyjechala. moze przed toba uciekla??? scary...

Gość martulkaaaa
dla mnie to też jest lekko scary rodzice uratowali ją wywożąc za granicę, a brat chciał udusić o rany :-( i teraz jeszcze szuka drugiej takiej samej

Gość international
dziewczyny, zbadalam sprawe. Faktycznie istnieja tacy faceci, ktorych kreca owlosione babki. Zajrzyjcie na http://naturalnekobiety.bloog.pl (trafilam tam czytajac http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3155205&start=2220 ) - jest sporo zdjec i czasem komentarze. Ludzie maja rozne gusta... Jakby to sie nam dziwne nie wydawalo - nie musi byc to wcale objawem chorobowym a jedynie wlasnie oryginalnym gustem. Jedno jest jednak pewne: naogladalam sie tych zdjec i to mnie zmotywowalo jak ta lala - pedze z golarka do lazienki juz teraz! zamierzalam zrobbic to w sobote (moj facet jest chory i zobaczymy sie dopiero w niedziele), zeby byc dla swojego mena swiezo gladka (mam juz 2 mm odrosty) ale co tam! zrobie to teraz dla siebie :-) a w sobote dla niego :-D

Gość international
dziewczyny, zbadalam sprawe. Faktycznie istnieja tacy faceci, ktorych kreca owlosione babki. Zajrzyjcie na http://naturalnekobiety.bloog.pl (trafilam tam czytajac http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3155205&start=2220 ) - jest sporo zdjec i czasem komentarze. Ludzie maja rozne gusta... Jakby to sie nam dziwne nie wydawalo - nie musi byc to wcale objawem chorobowym a jedynie wlasnie oryginalnym gustem. Jedno jest jednak pewne: naogladalam sie tych zdjec i to mnie zmotywowalo jak ta lala - pedze z golarka do lazienki juz teraz! zamierzalam zrobic to w sobote (moj facet sie przeziebil i zobaczymy sie dopiero w niedziele - mieszkamy razem ale na dwa mieszkania i on sie teraz kuruje zdala ode mnie, zeby mnie nie zarazic), zeby byc dla swojego mena swiezo gladka (mam juz 2 mm odrosty) ale co tam! zrobie to teraz dla siebie :-) a w sobote dla niego :-D

Gość martulkaaaa
blog dość obrzydliwy ;-/ ale na zdjeciach są raczej normalne dziewczyny, tylko się nie golące gdyby jakaś hirsutka się nie depilowała temu miłośnikowi włosów raczej opadłaby szczeka i raczej nie uważałby tego za podniecający widok chyba ;-)

heheheh juz mnie to zaczyna przerastać!! %-) nie wiem czy ten link od international i wyczerpujaca wypowiedz ENZW maja pocieszać... oszaleje ;[ nie no ja się sobie taka nie podobam, bez wzgledu na to czy jakis facet to zaakceptuje czy wrecz bedzie uwielbiał dla jego jednego nie bede np chodzic w sukience z futrem na nogach albo w bikini z owlosionym brzuchem i wystajacymi kłakami z majtek... i mam to niby z duma eksponować? moze i jest lans przesadny w medialnej propagandzie ale ENZW pojmij ze nadmiar testosteronu chocby z medycznego punktu widzenia jest zaburzeniem, wiec trzeba je leczyc i probowac wyrównac sobie poziom hormonow w organizmie. po za tym nic z tym nie robiac mozna sie nabawic wielu innych dolegliwosci, utraty plodnosci, szybkiego starzenia, zaburzen miesiaczki, tradziku a nawet poronienia ciąży w zaleznosci od braku czy nadmiaru danego hormonu... -moge tu sobie siedziec i wymieniac w nieskonczoność. więc moze przekonuj do swoich racji dziewczeta ktore maja zdiagnozowany hirsutyzm dziedziczony, ktory chyba nie wynika z zaburzen hormonalnych. ale mysle ze wiekszosc tutaj jednak ma jakies zaburzenia hormonalne, ktore nalezy leczyc ze wzgledu na zdrowie wiec moze sobie odpuśc to krzewienie ogólnego \"zapuszczenia\" kobiecego, bo mimo ze mozesz miec sporo racji w tym co piszesz to jednak brzmi to dziwnie maniakalnie. a jeszcze taka dygresja co do słow: \"dzielne, dorodne, odważne\" -dlaczego zestawiasz te cechy tak namietnie z hirsutkami? jakby one byly jakims nieodzownym wyznacznikiem kazdej nadmiernie owlosionej kobiety? ja np okropnie sie boje pobierania krwi i brakuje mi odwagi w zyciu (chocby i nawet przez te glupie wlosy) to pewnie znaczy ze nie jestem prawdziwą hirsutka i uroiłam sobie tę \"dolegliwosc\"..? :P ;P troche chyba zabrnąłeś za daleko w tym uwielbieniu hirsutek jak Cie tak czytam to dla Ciebie hirsutka to ikona, jakas postac mężna z mieczem z pradawnych czasów heroska wojująca, bohaterka z mitologii.. ..ktorych juz na swiecie nie ma ;) moze czas sie z tym pogodzić i przestać głosić \"dobrą nowine\"? :P ENZW, czy mialeś kiedykolwiek dziewczynę z normalnym, nie bujnym owłosieniem? czy takie dziewczyny nie zasluguja na Twoja uwage? co zrobisz gdy zakochasz sie w kims kto sobie goli wszystko i czy to w ogole mozliwe ze zakochasz sie w kims kto nie cierpi na hirsutyzm? wiesz Twoj przypadek zaczyna mnie bardziej intrygować i dziwic niz mój własny -czyli hirsutyzm. ;D (sory za rozwlekłą wypowiedz)

... a tym dziewczynom z bloga gratuluje odwagi. moze ta strona mialaby jakis sens gdyby te foty nie byly takie obrzydliwe pod wzgledem kontekstu mysle ze mozna zrobic wiele fajnych profesjonalnych i subtelnych aktów owlosionym kobietom i wtedy rozumiem zeby jakos czcic takie ciala.. ale te zdjęcia z wibratorami, lubieznym minami i genitaliami na wierzchu powoduja moim zdaniem jeszcze wiekszy wstręt do takich kobiet ;/ i znów jednoznacznie ukazuja ze to wynaturzenie -a umilowanie go jest zboczeniem..

i szkoda ze nie ma zdjęć tych "odważnych" panów tworzących tego bloga tez bym sobie chetnie popatrzyła kto to taki.

Gość international
brawo, szaroburo - moge sie podpisac pod kazdym Twoim zdaniem z ostatnich wypowiedzi :-) linka znalazlam tropiac enzw - tez mnie zadziwil ten osobnik. najpierw myslalam, ze to jakis emeryt ale on chyba moze miec 25-40 lat (szacuje)... terror mlodosci i urody w mediach uwazam za chory. jak jakis imbecyl wytropi jednomilimrtowe odrosty w kroczu jakiejs aktorki czy piosenkarki (autentycznie widzialam taki przypadek - sprawdzalam infe enzw :-p ) od razu sypia sie gromy, jaka ona obrzydliwa i zaniedbana. no ludzie! trzeba dbac o siebie ale bez histerii. nie da sie dorownac idealowi stworzonemu przez komputer (a propos: http://swir.us/jak-powstaja-piekne-kobiety - znacie? )! i zrezsta po co - cala cywilzacja ma sie ograniczyc do powierzchownosci? straszne zubozenie. moda byla, jest i bedzie, dbac o siebie trzeba ale w psychoze popadac - nie. mysle, ze faceci zafascynowani wlochatymi kobietami to ta sama kategoria co ci, ktorzy ubieraja sie w rajstopy, fetyszysci roznej masci itp. - w sumie nieszkodliwi choc dziwaczni. ja bym jednak nie chciala, zeby moj facet byl zafascynowany moimi klakami... pod tym wzgledem pasuje mi jak najbardziej moj mezczyzna: woli mnie ogolona ale odrosty mu nie przeszkadzaja (zapuszczenie na pewno by mu przeszkadzalo). nie czuje sie dzieki temu pod presja :-D a przy moim zaroscie ja nigdy nie wygldam idealnie - zawsze cos zostanie, wystaje, kluje :-( rak nie gole wogole - boje sie pogorszenia. pomyslcie jednak o biednym enzw tak: gdzie on znajdzie dzisiaj niegolaca sie kobiete???? my latwiej znajdujemy facetow, ktorzy toleruja nasza niedoskonalosc niz on mloda kobiete paradujaca latem w sukience z 5-10 cm wlosami na nogach!!! (i wszedzie indziej) i nie wiem, czemu on sie tak tych Ormianek uczepil. spotkalam kilka w zyciu (w czasach studenckich) - mlode, sympatyczne, wyksztalcone i z ... ogolonymi nogami :-p

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się