Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

eh to nie wiem ja pojde niedlugo na badania a pozniej do kontroli z nimi do endo i zobaczymy co stwierdzi i jakie leczenie wymysli

Gość zapomniałam _nicku_swego
pierwsze słyszę zeby tabletki odchudzajace zrobiły coś takiego złaszcza że moje koleżanki stosowały i to rózne preparaty i w sumei nadal stosują, jedna goli tylko pachy i bikini. jasny meszek to nic w porównaniu do czarnych chwastów że nawet spanie w krótkich spodenkach sprawia ból, jak noga trze o nogę, bo normalnie jak papier ścierny.

Gość Any19
a ja jestem w kropce, bo rodzice mojego chłopaka chcą nasz zabrać nad morze :( A gdzie ja nad morze :( Nie pamietam nawet kiedy byłam ostatnio nad wodą :-o Chyba w gimnazjum, ale i już wtedy golenie było obowiązkowe.

Gość broda mechowata
A więc tak: po tabletkach diane-35 brałam w wieku 20 lat przez rok i potem w wieku 23 przez kilka miesięcy na pryszcze i nie dość że te pryszcze nie znikły to mnie głowa wciąż bolała i zanikło libido, wtedy miałam tylko problem z meszkiem nad nosem i 3 włoski dookoła brodawek po odstawieniu dostałam włosów na brzuchu, pełno wokół brodawek i na wewętrznej stronie ud połączone z bikini aż do kolan. A teraz 10 lat po mam łysienie głowy. Jak czytam fora to wiele osób ma podobnie. Tak jest że jak się zacznie to trzeba już ciągle je jeść a diane-35 to cieżkie tableki i dlatego lepiej jeść jasmin mają miej hormonów a co za tym mniejszy negatywny wpływ na zdrowie. Bo każde odstawienie to powrót problemu i często wzmożone wypadanie tych na głowie. Z drugiej strony jak ktoś ma nadmierne włosy z powodu chorób nadnerczy to mu te tabletki nie do końca pomogą, bo hormony zmniejszą się tylko częściowo. PS ja też unikam jeziorek morza i opalania. A tych z ud nie golę bo wtedy mnie kłują strasznie i wogole wrastają.

Gość czekając na cud
no własnie mi po yasminie wypadały strasznie włosy( miałam chyba wszytkie skutki uboczne), już mineło sporo czasu od odstawenia a te dalej lecą. Miałam przez to wiekszego doła niż przez te kładki na ciele. Chociaż jak dzisiaj zobaczyłam swoj tyłek to czarna rozpacza. Szczerze wole miec włosy na głowie i depilować się, chociaż wiadomo, że to mega uciążliwe. Ja nie wierze w te kuracje, już nie, jak się odstawia tabsy to wszytko wraca do normy albo jest gorzej, a całe życie nie bede tego przyjmowała bo jak już ma takie skutki uboczne to co będzie pózniej. I wiecie co ja chodzę w krótkich spodenkach, jeżdze nad wode i tak mnie nikt nie zna, a nie bede się przejmowała co ludzie gadają. U mnie jest ten problem, że mam podniesiony testosteron i jak brałam anty na obniżenie to podnosiła mi się prolaktyna a ta powduje podobne skutki uboczne co testosteron, jeśli chodzi o kłaki i trądzki mi się pojawia. ehh trudno musze się nuczyć z tym żyć, nie wierze, że one znikną albo się osłabią bo już wszytkiego praktyczne próbowałam.

Gość broda mechowata
własnie tak jest jak się decyduje na tabletki to trzeba je brać cały czas do menopauzy... Albo jest drugie wyjście zaakceptować te włosy (co przy dzisiejszej chorej modzie) jest pewnie trudne. Wydaje mi się że kiedyś było inaczej takie owłosione kobiety były nawet bardziej sexy dla meżczyżn a teraz przez tą głupią modę wizerunek się zmienił. Ja kiedyś czytałam książkę takiego autora który uważał że nie owłosione są obrzydliwe.

Gość ja luka
Hej:) Mam ten sam problem...mam twarde i ciemne włosy na łydkach, bikini, brzuchu (taki wąski paseczek) i pod pachami, poza tym trochę cieńsze, ale też czarne na udach, pośladkach, plecach, rekach, ramionach, po bokach twarzy i na szyi i jasne na brzuchu i piersiach:( czyli właściwie wszędzie i od kiedy tylko pamiętam... byłam u endokrynologa, wyszło że mam podwyższony androstendion, więc dostałam diane-35, brałam je przez rok, przytyłam jakieś 5 kilo, włoski nie osłabły, jedynie zniknął trądzik... W okresie dojrzewania przechodziłam katusze (wiadomo presja na wygląd), nawet już nie jestem w stanie policzyć ile nocy przeryczałam:(, ale teraz przyzwyczaiłam się już do depilacji woskiem całego ciała do tego stosuje balsamy osłabiające wzrost włosków...kupiłam podgrzewacz i zestaw wosków (miodowe i różane) z paskami na allegro, ból przy depilacji odczuwałam tylko przy pierwszych razach...teraz już prawie wcale (ciepły wosk "rozpulchnia" skórę i włoski wychodzą łatwo, watro jeszcze wcześniej wziąć ciepłą kąpiel:)) depiluję się w ten sposób od ponad roku i zauważyłam, że włosków, co prawda nie ubywa, ale stają się trochę słabsze i jaśniejsze, a poza tym płyciej rosną:) mam nadzieję, że kiedyś uda mi się pozbyć chociaż części z nich...

Gość ylomka
mam 15 lat i byłam z tym u lekarza ale on powiedział ze to dlatego,ze rosnę czy to prawda????

Gość rocznik 86
przeglądałam ostatnie wpisy i widzę że piszecie o bioxet (czy jakoś tak) ja niestety nie używam choć zmniejsza baki :D ja mam lekkie uczulenie i mój mężuś nie lubi tego zapachu wiec przed snem odpada a rano zapominam i używam raz na jakiś czas nie jestem konsekwentna:( ....... nie mam motywacji do niego. Mam pytanko czy pije albo piła któraś z Was sok z Noni bo tak się zastanawiam bo kupiłam by zbić wagę (2 kg w miesiąc zwaliłam ) czy może skoro niby ma tak wszystko regulować to i pomoże na to w końcu to nie naturalne ta sierść bo juz inaczej nie umiem tego nazwać przynajmniej w moim przypadku........... co myślicie kobitki? a do 15 latki :) to radze innego lekarza chyba że twoja rodzina ma ten sam problem i wtedy mogłabyś to odziedziczyć u mnie w rodzinie dużo puchatych kobiet i aż boje się mieć córe bo jakby miała to samo przechodzić to czułabym się winna....

Gość Jenny_100
na ile starcza wam ten Bioxet?? :) i jak najlepiej go stosować? Na oczyszczoną skórę? Rano czy wieczorem?

Gość Lola12
hejka! No właśnie! Stowałam różene tabletki odchudzające i nic mi nie było ,ale na te które zaczeły działać zgoniłam,że mam nagły przyrost owłosienia.Fakt,że sa jasne i nie które nawet się łamią,ale obrosłam w nie ! Moje całe nogi i ręce.Są długie i jest ich gesto i stoją jakby były naelektryzowane.Wczoraj byłam nad jeziorkiem i jak nigdy się wstydziłam.Nie miałam nigdy tak i nie wiem wkońcu co i jak.Dziś zgoniłam ,że może za bardzo jestem opalona ale nawet to nie pomogło.Umówiłam się z ginekologiem zobaczę co powie.Zastanawiam sie tylko czy jak przestane je brać owłosienie samoistnie się zmiejszy,połamie? Wiem???? ;-( wiem jedno,że nigdy nie goliłam nóg bo nie miałam takiej potrzeby a teraz boję się golić,ponieważ włosy moga zrobić się ciemne.

Gość zapomniałam _nicku_swego
boże ale ci dobrze, ja to musze golić całe nogi az po pośladki i jeszcze te kropki które mi zostały po depilatorze...

Gość kristala
Ja po depilatorze wyglądam tragicznie,jak dziś zobaczyłam swoje uda od tyłu to aż mi się ciśnienie podniosło,pełno czarnych kropek,wrastających włosów,włosów przebijających się przez skóre,włosów dłuższych:( Już nie wiem co mam robić golić czy depilować to dziadostwo ? Boję się urlopu,dosłownie boję :(

Gość Lola12
Teraz i ja chyba bede musiała golić? ;-( Aż mi się płakać chcę.Zganiam na te ..... tabletki. Współczuję wam bo czytam ile dziewczyn ma gorsze problemy ode mnie a ja zawracam wam jakimiś włosami hmmmm.... Może i się jakoś same połamią he,he.Mogę je wyskubac ręcznie ale nie wszystkie... Tak nagle się pojawiły gęsto i jasne wręcz utlenione...oby tylko się nie rozrosły i nie z ciemniały. czytałyście o oleju z krotosza? prawdopodobnie w jakimś stopniu zmiejsza a nawet usuwa owłosienie.

Gość broda mechowata
Lola12: Moim zdaniem to spowodował spadek wagi. Rozregulowały ci się hormony. Przy chudnięciu zaczynają przeważać męskie androgeny i spadają żeńskie estrogeny skutkiem czego są porost włosów na ciele (organizm chcę się chronić przed zimnem bo traci tkankę tłuszczową i produkuje włosy w tym celu) a także traci się włosy na głowie. Dlatego wszelkiego rodzaju szybkie utraty wagi są niezdrowe i należy ich unikać. Wiem to z własnego przykładu. W czasie chudnięcia owłosienie się wzmaga. Najlepiej mieć stabilną wagę i prawidłowe BMI.

Lola12 gdzie można dostać ten olej z krotosza i ile to kosztuje?

Gość Lola12
broda mechowata - pisałaś ,że też tak miałaś ,powiedz mi proszę czy to coś samoistnie zniknie? Nie chcę je golic ;-( .... Nie mam zielonego pojęcia co robić? .Bynajmniej odstawiłam wczoraj te tabletki. Trochę mi szkoda bo niedawno zakupiłam drugie byle do niższej wagi.Ale wolę chyba już nie chudnąć i mieć normalną skóre. A TEN OLEJEK MOŻNA DOSTAĆ NA ALEGRO OD 10zł-20 zł. POCZYTAJCIE SOBIE TROCHĘ O NIM.MA TEŻ INNE ZALETY I JEST NIBY ŚWIETNY NA SKÓRE.JA TAM SIĘ KUSZĘ ZA NIEWIELKA CENE WARTO SPRÓBOWAĆ.

Gość broda mechowata
lola12: niestety włosy jak urosną to już są i mogą się najwyżej nie wzmacniać. Jak się wzmocnią a jednak należysz do osób bez hormonalnych problemów i bez nadwrażliwości na prawidłowe stężenia hormonów to możesz je wylaserować pod warunkiem że mają barwnik.

Gość Lola12
broda mechowata : hmmm ;-( Piszesz mi ,że nie jestem osoba z problemami hormolanymi ale je rezregulowałam.Czy ty w jakiś sposób można zapobiec im rozrastaniu? Moje włosy narazie nie maja barwnika i boję się ,że zaczną zciemniać . Powiedz mi ? Jeżeli miałaś taki sam problem to jak u ciebie to wyglądało? WOGÓLE TO DZIĘKUJĘ TOBIE ZA INFORMACJE I RADE.

Gość broda mechowata
Lola12: Czasem osoby bez problemów hormonalnych mogą je sobie rozregulować na jakis czas i np urosną im wtedy włosy np kobiety podczas lub po ciąży, intensywne odchudzanie, anoreksja, zażywanie leków itd ale jak takie zdarzenia się kończą to hormony wracają do normalnego poziomu, a włosy narośnięte zostają o to mi chodzi. A niektórzy mają wysokie lub podwyżone hormony całe życie i jest to stan ciągły czyli mają problemy hormonalne wciąż. Nie wiem co ci poradzić z tymi włosami, sama mam ten problem, jak są chude i jasne to ich nie widać więc lepiej nic nie robić z nimi, niektórzy ich nie wyrywają i tylko smarują Bioxetem i znikają im (ale nie wiem na ile to jest prawdopodobne nie sprawdziłam na własnej skórze) jak są chude i ciemne to rozjaśniacz, jak są grubsze i ciemne to laser (jak nie masz nieustannych problemów hormonalnych).

Gość Any19
Dziewczyny, wy też tak ciężko znosićie lato? :( mi łzy stają w oczach gdy widze dziewczyny w spódniczce :( eh.. To straszne. Zaprzedałabym duszę diabłu by być gładką :-o

Gość papryczka...........
Gorsze jest bezrobocie. Za coś trzeba żyć. Z włosami czy bez.

Gość aaa daj spokój
pracę zawsze można znaleźć jak się chce, a włosów sie nie można pozbyć nawet jak sie bardzo chce, poza tym kłopoty z pracą , facetami .... przynajmniej u mnie wypływaja z poczucia bardzo niskiej wartości, której przyczynaą są właśnie włosy, koło sie zamyka

Gość papryczka...........
Zapewne tak, jakąś można, ale nie każdemu zdrowie pozwala na zamiatanie osiedla. Jak się ma pieniądze to przynajmniej można z tym walczyć. Bez... 1000 zł nie wystarczy nawet na opłaty i jedzenie, nie mówiąc o leczeniu. A i jeszcze trzeba jakoś do tej pracy wyglądać, chyba, że patrz wyżej będzie to sprzątanie ulicy.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się