polinda1 0 Napisano Październik 1, 2011 Heh :D Constance teraz mam regularny okres w miare,ale mowie jeszcze jakis czas temu to byl koszmar. Ale ok nie bede brala nic, a bioxet i telocapil sobie zakupuje :) Poczekam do grudnia i powiem mojemu endo o tych badaniach i wtedy je zrobie i zobaczymy jaka bedzie diagnoza. Ale myslalam ze palme moge brac mimo wszystko na hirsa :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
constance07 0 Napisano Październik 1, 2011 Polinda, tu masz wszystko o hormonach: http://wiki.28dni.pl/normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych#hormony_przysadkowe._interpretacja_wynikow_badan_dla_kobiet :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
polinda1 0 Napisano Październik 1, 2011 Tak balsam juz mam wybrany, ten co Emilka mowila z Ziaji i do apteki w pon ide i zakupuje go wraz z bixetem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
luisa29 0 Napisano Październik 1, 2011 Polindo:) dziecko kochane,chyba moge tak mowic bo ja mam 2 razy tyle lat co TY:) NIE BIERZ NIC poki nie masz diagnozy,koluj kase na badania wszystkie:) potem jak juz poznasz diagnoze to sie zaczniesz leczyc jak Ci lekarz zaleci,dopytasz o ziola itd,,,wtedy zdecydujesz.A poki tylko smarowanie telocapilem moze byc dla Ciebie bezpieczne:) Wiesz my tu Cie nie zdiagnozujemy..popowiadamy miedzy soba co mozna na co ale trzeba wiedziec co Ci jest najpierw. A tsh to hormon tarczycy i robi sie tsh jak wyjdzie nie zbyt robi sie t3 i t4 to tez hormony tarczycy,na poczatek tsh wystarczy,a czemu sie bada tarczyce? bo niedoczynnosc moze powodowac hirsutzym,dlatego tez i tarczyce sie bada przy tym problemie:) Ciułaj na badania;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
polinda1 0 Napisano Październik 1, 2011 Constance dzieki za ten link, z tego wynika,ze mam cos z T4 bo ja mam (mialam 1.5 roku temu) 14.99 a normy sa: 54-150. Wiec moze tu cos jest. A reszta wychdzi w normie. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
constance07 0 Napisano Październik 1, 2011 nie, nic nie bierz, nawet witamin! okres na razie masz. a jak z palma wyniki wyjda perfekcyjne? tu nie o to chodzi, prawda? 2 miesiace Cie nie zbawia, zaufaj mi.. poza tym moze na prozno bys tylko plme kupowala.. Czekaj grudnia! :-) Glowa do gory.. bioxet jedynie na twarz i telocapil. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
constance07 0 Napisano Październik 1, 2011 a gdzie kupisz ten bioxet? bo ja placilam nieduzo na aptekaolmed.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
polinda1 0 Napisano Październik 1, 2011 A z ta prolaktyna to mialam tak: najpierw razem z badaniami innymi mi zrobili test dynamiczny z obciazeniem i po godzinie wyszlo mi 2711.75, a potem po 6 miesiacach mialam badanie bez obciazenia (poprostu poszlam i pobrali mi krew) i wyszlo 508.47. Ale nie wiem dlaczego az tak mi skoczylo i nie wiem czym sie rozni badanie od testu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
constance07 0 Napisano Październik 1, 2011 Luisa, uff.. alez uparta ta mala.. :-) moze ja przekonamy do biernosci? :-) mam cos jeszcze z fitoestrogenami: http://www.doz.pl/apteka/p53452-Dong_Quai_520_mg_kapsulki_100_szt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość miła ma Napisano Październik 1, 2011 mój endo uważa, że tarczyca sama w sobie nie powoduje H. Ona może jedynie wpłynąć na inne narządy układu hormonalnego i wtedy zaczynają się problemy. Może np spowodować wzrost testosteronu, prolaktyny. Znam wiele osób, które ma niedoczynność tarczycy i żadna nie ma problemu z nadprogramowymi włoskami. Kiedyś byłam nawet na jakimś forum poświęconemu niedoczynności i chciałam tam podpytać, czy tarczyca powoduje H i czy któraś też go ma z powodu tarczycy. Ale wszystkie powiedział, że pierwsze słyszą, żeby tarczyca coś takiego powodowała i że żadna z nich tego nie ma, a jedyny problem jaki z tego powodu maja to rozregulowane cykle, albo w ogóle brak okresu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
polinda1 0 Napisano Październik 1, 2011 Ja bioxet w aptece gemini kupie: http://www.aptekagemini.pl/go/_search/full_search.php?sess_id=56454ed584190ee00fdd75efb2a607a5&SEARCH_FORM=&search_query_words=bioxet&x=39&y=19 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
constance07 0 Napisano Październik 1, 2011 cos mi sie zdaje, ze po obciazeniu nie powinna przekraczac 10krotnie badania podstawowego.. sprawdz no szybciutko.. :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
constance07 0 Napisano Październik 1, 2011 taniej jest chyba na tym moim linku, Polinda.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
constance07 0 Napisano Październik 1, 2011 ja placilam chyba 59 zl, nie pamietam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
polinda1 0 Napisano Październik 1, 2011 No po obciazeniu jezli przekracza 10krotnie to jest hiperprolaktyniemia a ja na poczatku mialam :236.66 i to razy 10 powinno wyjsc max 2366.6 a mialam 2711.75 wiec mialam troche tego wiecej, ale to za pierwszym razem i nie wiem jak oni to zrobili to potem, bo bez zadnego obciazenia. Oj tam nakrecilyscie mnie dziewczyny, dlatego wole sie wszytskiego upewnic :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
constance07 0 Napisano Październik 1, 2011 oto link http://aptekaolmed.pl/index.php?q=bioxet&pFrom=&pTo=&_go_search=Szukaj&mod=search_results Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
luisa29 0 Napisano Październik 1, 2011 Mila Ma Masz racje ze tarczyca bezposrednio nie wplywa ale posrednio tak i moze byc skok prl,tak to jest jedne gruczoly dokrewne wplywaja na inne i ze soba wspolgraja cos zaszfankuje i na cos zadziala..dlatego robi sie badania przysadki,tarczycy,jajnikow,nadnerczy itd...nie da sie wyselekcjonowac ze zrobie to czy to. KONSTANCJO:) ja nie wiem jak ja sklonic do biernosci;) PoliNDKA:) Nie doszukuj sie co bylo 2 lata temu,bo to sie moglo bardzo zmienic,,,nie bierz nic i zrob badania,sama najlepiej nie dociekaj poki nie masz kompletu badaaaan:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
polinda1 0 Napisano Październik 1, 2011 Tyle,ze jak zamowie z tej twojej apteki to nie bede miala gdzie odebrac bo takiej u siebie w miescie nie mam. :) Wiec wypadlo na gemini. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
polinda1 0 Napisano Październik 1, 2011 Z tej strony co mi podalas to bede musiala jeszcze za przesylke zaplacic a tak mam na miejscu. Wiec wyszloby to samo a mozze nawet drozej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
constance07 0 Napisano Październik 1, 2011 jezeli to prawda o tej 10krotnosci, to wychodzi na hiperprolaktynemie.. Ale LEKARZEM NIE JESTEM - podkreslam! :-) Czekaj do grudnia, a potem to nawet ta MACA jest dobra do zazywania! - Wlasnie na hiper! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
luisa29 0 Napisano Październik 1, 2011 Zmykam dziewczynki:) dobranoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
constance07 0 Napisano Październik 1, 2011 ach, jasne, myslalam, ze Ty tez placisz za przesylke w tej Twojej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
constance07 0 Napisano Październik 1, 2011 Luisa, no skoro tyle sie wystalas, to moze Cie wpuszcze do srodka? tak pozno sie zrobilo? :-D tez zmykam.. dobrej nocy, do jutra! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
polinda1 0 Napisano Październik 1, 2011 Ok w takim razie sie nie nakrecam i poczekam do grudnia na badania :) dzieki za cierpliwosc co do mnie heh :D Ale mam do was jeszcze jedno pytanie, moze cos mi pomozecie: bo moja ciocia stara sie o dziecko( juz od dluzszego czasu) i bedzie teraz wykonywala badania hormonalne i chcialam sie was zapytac jakie, jako podstawe powinna wykonac. Ale martwi mnie fakt,ze ona ma na jajnikach pelno torbielkow juz od kilku lat i jej one pekaja i ja to normalnie boli i martwie sie ze moze te torbiele moga wskazywac na pcos, a przy tym to ciezko zajsc w ciaze. Domyslam sie ze nie bedzie robila polowy badan ktore mi tu wypisalyscie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
constance07 0 Napisano Październik 1, 2011 alez Polinda, skoro pojdzie do gina, to on juz jej przepisze co ma brac. A swoja droga, to jest tu topik na kafeterii, gdzie dziewczyny pozachodzily w ciaze po castagnusie (=niepokalanku) i wiesiolku. Niech to pozazywa przez 3 miesiace... Nie zaszkodzi jej, a moze pomoc.. Wejdz na ten topik o castag. i wies. to sie przekonasz :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
luisa29 0 Napisano Październik 1, 2011 KOnstancjo:) laskawco...w koncu sie zlitowalas nad przystojnym brunetem wieczorowa pora;)hahaha Polindko,powinna trafic do dobrego endokrynologa ktory na pewno jej zleci co trzeba:) paaaa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
constance07 0 Napisano Październik 1, 2011 mialam na mysli ze powie jej jakie badania robic, oczywiscie.. :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
luisa29 0 Napisano Październik 1, 2011 ;););)haha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
constance07 0 Napisano Październik 1, 2011 pa brunecie! :-) Polinda tu masz link o castag. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3899825 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość msteriosa26 Napisano Październik 1, 2011 A nie wydaje wam sie dziwne, że potrafią niszczyć komórki rakowe, a mieszka włosowego nie. Bo generalnie pewnie medycyna ma w dupie nasz problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach