Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

constance a czytalas o nim pozytywne opinie? bo skoro dobry to bym sobie kupila ciekawe czy by podzialal na jasne wloski

Emilko, czytalam pozytywne opinie o wersji podstawowej tego urzadzenia, czyli RIO IPL 8000, a to jest wersja udoskonalona (33% większa moc * 20% szybsze usuwanie włosów ). Obawiam sie, ze na jasne wlosy nie podziala. Chodzi tu o zawartosc melaniny we wlosie.. i o kontrast pomiedzy kolorem skory a wlosem. Ja mam jasna skore i czarne wlosy..

"System IPL może być stosowany z odcieniami jasnymi oraz z odcieniem oliwkowym skóry. Jeżeli zabieg ma być skuteczny, włosy muszą być ciemniejsze niż skóra, na której się znajdują. Najlepsze rezultaty osiąga się przy bladej skórze i ciemnych włosach. IPL nie usuwa włosów jasnych blond, białych i siwych. W tych przypadkach jako alternatywne rozwiązanie RIO BEAUTY oferuje techniki usuwania włosów takie jak mikrodermabrazja, zastosowanie mikroprądów, jak również ciepły wosk."

kurde szkoda a juz zaczelam o nim czytac i chcialam dzis zamawiac :D no na twarzy mam ciemniejsze wloski a na reszcie ciala ciemny lub bradzo jasny blond to myslisz ze by nic nie dalo?

chyba ze bym kupila a uzywala tylko na twarz bo tam wloski mam ciemniejsze niz na reszcie ciala, chyba sprobuje, nie zaszkodzi

teraz czytam opinie i duzo jest negatywnych np ze taka depilacja ma efekty po wielu m-cach i ze jeden zabieg zajmuje ok 8 h jedna z dizewczyn pisala ze po jakims czasie wloski zaczely odrastac

ale Emilko, tam mowia zle glownie o laserze skanujacym RIO a ten o ktorym mowie to IPL. O tych skanujacych glownie "20" sa same zle opinie. No i wypowiedzi sa z 2008 roku.

Gość ewelka1
rosee pisała, że kupiłam epilator silk'n, i obiecała zdać relacje z wyników, więc poczekajmy :) Emilka jak bym miała włosy ciemne tylko na twarzy, a na reszcie ciała nie, to bym się cieszyła :) w prawdzie ja też jeszcze nie mam na razie jakiś długich czarnych, ale meszek, którego ciągle prtzybywa i ciemnieje, no a wiadomo, że to będzie postępować, zarasta sie powoli, nikomu w miesiąc mega długie włosy nie wyrosną, więc chcę to zatrzymać jak najszybciej.

Jak dobrze jest slyszec, ze wam to pomaga :) Mi sie czesto nie chce golic, mam nogi tak niedoprowadzone do ładu, ze jak patrze, to sie zalamuje, ale nieraz tak mi sie nie chce... Ale jestem zalamana brzuchem, gole kreske białą, a tam jeszcze gorsze wlosy odrastaja, a stosuje telocapil :( tak samo rece w śrrode wieczorem ogolilam i juz dzis rano to czarne kropeczki i wszytsko bylo czuc...:( Malinko,:) jeszcze nic nie wiem, narazie bede musiala sie udac do rodzinnej, by ona osadzila o co moze chodzic i wtedy ewentualnie na badania, ale to jakos nie teraz... Jeju ja bym nie mogla tak jak ty jesc i tego pilnowac, owszem tyje i mi to przeszkadza, ale na dlugo bym nie potrafila utrzymac jakiejsc diety :) tak to juz ze mna jest ;) Luiso, dobrze wiedziec, ze zyjesz! :) Wracaj do nas szybko! Emilko i jak decytdujesz sie na RIO? :)

co do jasnych wloskow na ciele-zauwazylam jedna rzecz , od kilku m-cy mamy w domu basen kryty i se emilka 34 plywa dzien w dzien :) i mam wrazenie ze te moje wloski na ciele zjasnialy jeszcze bardziej czy to mozliwe ze to przez chlor?no bo jak to wytlumaczyc ze tak bardzo zjasnialy na ciele a na twarzy nie?-wiadomo twarzy nie zanurzam tak czesto , moze jesli chlor tak dziala to se nim wybiele tez wloski na gebie?:Dlub w ogole smarujmy sie chlorem:D co do lasera - posadzilam chlopa przy kompie kazalam szukac poczytal przetlumaczyl mi , poradzil zamowil i teraz czekam , przelew pewnie dojdzie kolo poniedzialku wiec w polowie tygodnia powinnam miec , jak do niego dopadne i uzyje to dam znac :) tak sie glupia ucieszylam ze jak lecialam na dol do kuchni to spadlam ze schodow:D teraz siedze z kompresem bo mi kostka spuchla ze szok :D

Gość Malinowa_Róża
Poli, to powodzenia w dalszych badaniach:) Wiesz co, to nie jest tak, że to jest jakaś moja dieta odchudzająca itp. Kiedyś miałam sporą nadwagę, w 1 gim. sama bez niczyjej pomocy zrzuciłam 18 kg. Od tamtej pory po prostu nie umiem inaczej jeść. Nie mogłabym zjeść kolacji później niż o 18, ciężko mi zjeść dwa dania na obiad. Tak się nauczyłam i już;) Mimo, że od schudnięcia przytyłam 8 kg... Sama nie wiem kiedy to się stało. Nie zaczęłam nagle dużo jeść itp., wręcz przeciwnie- jeszcze bardziej uważałam, a i tak tyłam. Wydaje mi się, że już wtedy mogłam mieć problemy z tą insuliną, na co wpadłam dopiero rok temu;/ Jutro idę na wizytę do mojej endokrynolog, mam nadzieję, że w końcu poznam ostateczną diagnozę i wreszcie rozpocznę leczenie:)

Gość ewelka1
Emilka a jaki ten laser zamówiłaś? No to już nie mogę doczekać się twojej opinii na ten temat, sama chętnie kupię :)

Gość annaoooo
Gdzie moge zamówić ten TELOCAPIL ??

Emilko, podaj mi link do tej strony, z ktorej zamawialiscie ten laser.. Placilas w funtach czy w euro? No bo sa tez angielskie strony, gdzie sie placi w funtach.. Ile kosztowal? :-) Patrzylas po ile sa lampy? A co sie w ogole stalo, ze tak nagle zamowilas? :-) Wow.. fajnie..

kostka spuchnieta zwichnelam noge :) kurde tak smiesznie boli ale spoko bedzie ok :) tylko jak sobie przypomne jak lecialam to sie zwijam ze smiechu :D

Gość ewelka1
Malinowa_Róża Jak tam u Ciebie? Byłaś u tej swojej endo? Zdecydowałaś się brać glucophage? :)

to chyba w gips musisz wsadzic? Matko, co za wariat z tej naszej Emilki.. :-) Kochana, a pamietasz te strone gdzie zamawialas laser? Musze ja koniecznie zobaczyc.. Ile placilas? Ja tez sie zdecydowalam i niedlugo bede kupowac ..

aha, Emilko, byłam wczoraj w Lidlu.. Tragedia! ten biały balsam ma az 4 parabeny! zaraz napisze Ci caly sklad!

To jest ten biały Cien: Aqua, Glycerin, Glycine Soja Oil, Paraffinum Liquidum, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Cocos Nucifera Oil, Hydroxypropyl Starch Phosphate, Phenoxyethanol, Panthenol, Dimethicone, Persea Gratissima Oil, Polyglyceryl -3 Diisostearate, Ethylhexyl Stearate, Mathybparaben, Disodium EDTA, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Sodium Hydroxide, Tea-lactate, Tocopheryl acetate, Lactic acid, Serine, Sodium lactate, Urea, Sorbitol, Lavandula Hybrida Oil, Sodium Benzoate, Sodium Chloride, Allantoin

constance ja mezowi pokazalam ten link co wkleilas i on mi ten laser znalazl ale na wloskiej stronie www i tam zamowil, nie wiem gdzie to bylo on sie tym zajal, ja wloski znam slabo wiec nawet takich rzeczy nie probuje bo pewnie bym cos zle zrobila, w przeliczeniu na zlotowki to wyjdzie jak mi przeliczyl niecale 2000 zl , ty kochana musisz przecie zamowic na polskiej www:)

aha a co do nogi, nie trzeba gipsu bo noga nie jest zlamana maz mi kupil taki stabilizator sciagajacy kostke wiec spoko :)

Emilko, ale mimo wszystko moglabys sie zapytac meza i podac mi te strone? Pewnie dostal potwierdzenie ze sklepu emailem to ma gdzies to zapisane,.. Czyli nie kupowaliscie na brytyjskiej stronie?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się