Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

Gość hormonka
dzieki Luna, ale to tylko robi sie testosteron czy i cos innego, bo ja te badania chcę sobie zrobić prywatnie a nie czekać miesiącami na wizytę u endokrynologa. Oczywiście gin stwierdził, że wymyślam i ze chyba nie widziałam kobiet z hirsutyzmem, eh szkoda gadać o tych lekarzach

Gość luna22
Hormonko Ja dostalam skierowanie do endokrynologa od lekarza ogolnego. Z rozpoznaniem mojego problemu chodzę do 2 ginekologow. Jeden dal mi skierowanie na testosteron, który wyszedl mi w normie. Drugi bez ogladania przepisal diane 35 i usg jajnikow. Nie wiem czy zaczqac brac te tabletki, czy robic jeszcze inne badania hormonow? Co o tym sądzicie? ;(

Gość Bella-dona
Ostroznie z tym Diane 35 Ja mialam przepisane kiedys bez zadnych badan ani usg a po 2 latach brania musialam odstawic bo zle sie czulam(pisalam o tym)to dopiero zaczely sie badania itp.i tez testosteron mialam tylko granicznie wyzszy-tak odrobine i po usg nie stwierdzono zespolu policystycznego jajnikow ani innych zaburzen ,pozostale hormony+ kortyzol w normie-to razem dalo stwierdzenie dwoch lekarzy endokr.ze Diane 35 bylo zbedne i chyba nic z tabl.nie powstrzyma hirsutyzmu bo przyczyny sa nieznane -nie jest to z powodu zaburzen hormonow wiec tylko usuwanie mechaniczne .

Gość Bella-dona
Tylko jedna dr endokr.sugerowala mi pobyt w szpitalu na dobranie odpowiednich lekow -na zasadzie krolika doswiadczalnego ...ale sie nie zgodzilam. Wynkia z tego ,ze jesli hirsutyzm jest z powodu ewidentnie zlych hormonow to tabletki pomoga a jesli z tzw.przyczyn nieznznych to tabl.nie dadza rezultatu a po za tym nie mi pierwszej po Diane 35 przybylo tych wlochow.Jesli chodzi o zabezpieczenie "tylko"antykoncepcyjne to lepiej brac cos "lżejszego" a nie Diane 35

Gość Bella-dona
Brzoskwinko dzieki za wiadomosci!>>>>>>>sporo probowalas bo ja tylko nózki traktuje maszynka a twarz penseta....no i przyjrzalam sie krytycznie tym wlochom i stwierdzilam,ze na twarzy sa grube i twarde -pewnie od ciaglego wyrywania (wokol brodawek tez i na brzuchu),za to na nogach jest ich duzo ale zdecydowanie sa slabsze i jasniejsze bo zima mniej gole i wogole mniej niz kiedys(zima) ale jak teraz zaczne czesciej to znowu beda mocniejsze.... Musze poszperac o tej kuracji cukrowej-czy we wszystkich gabinetach to stosuja ,i ile kosztuje jedna wizytanp.twarzy?na laser teraz sie nie zdecyduje...

Gość Bella-dona
Brzoskwinko>>>>>>wlasnie tego rozsiania wloskow od golenia(miedzy laserami )sie boje dlatego do dzis nie zdecydowalam sie na laser,wiem,ze od lasera ich nie przybedzie ale potem od tego dodatkowego golenia,moze byc tak,ze zgina od lasera jedne a po jakims czasie powstana te nowe"rozsiane" i tak w kolko-ech!chyba panikuje!ale mam takie wrazenie,bo mi dosc latwo przybywa,np.odkrywam nowego grubego wlocha w jakims miejscu w ktorym sie nie golilam i nie mialam a teraz jest.....

Gość luna22
Dzięki Bella-dona za informacje o Diane 35. Czy pamietasz, ktore mialas badane hormony ? Czytalam ze sie bada jeszcze androstendion, dheas, dhea + progesteron, estrogeny, prolaktyne? Moj wynik testosteronu zaraz po miesiaczce to 0,31 ng/ml. A dla kobiety norma jest od 0,1 - 0,9. , wiec mam niski, tylko ciekawe skad ta plaga wloskow na czole, nosie i prawie wszedzie ;/ Napiszcie ktore hormony zbadac, bo ja jutro nei dostane od lekarza skierowanie na dalsze badanie to pojde je zrobic prywatnie.

Gość hormonka
mi też po diane 35 przybyło wlosków, a brałam ją z powodu torbieli jajnika, ale teraz mam wszystko w porządku, poza mięśniakiem, a włosów jak przybywało tak i przybywa

Cześć dziewczyny!! Dostałam dzis mój aparacik, no zobaczymy, musze sie nauczyć sprawnie tym posługiwać, niestety nie od razu, bo usunęłam niedawno włoski penseta i muszę czekac aż odrosną. Jak juz będa miały w miare przyzwoitą długość zacznę je niszczyć i pochwalę sie wam jak mi poszło :-) Liczę, że coś dobrego się zdarzy, czekam na mój cudzik. Dzis testowałam sprzęcik na kilku włosach na brzuchu, ale to kropla w morzu, najważniejsze są te na twarzy. Pożyjemy, zobaczymy :-) Pozdrawiam 🌼

Gość Bella-dona
No to powodzenia z tym aparatem,ne ukrywam,ze licze na Twoje opisy i efektyusuwania,zastanawiam sie tylko jak dlugie musza byc odrosniete wloski aby dalo rade tym aparacikiem...mozesz napisac ile kosztowal? Co do hormonow jakie badac i normy to nie pamietam bo bylo to pare lat temu jakies 5 ,w maju ide do gina (po 3 letniej przerwie)boje sie !poprosze o badania kontrolne tych hormonow ale czy mi da to nie wiem i popytam sie na temat nowosci (moze sa jakies chociaz watpie)) w leczeniu tego cholerstwa!

Gość Bella-dona
Hormony mialam badane trzy razy w ciagu jednego cyklu -na poczatku ,w srodku i pod koniec ,tak powinno byc a nie tylko jak pisza niektore ,ze raz i tylko testosteron-trzeba wymoc na lekarzu

Jasne, moge powiedzieć, koszytował 125 zł + koszt przesyłki, hmm, nie spodziewam sie wielkiej skuteczności, moze złagodzenia jedynie. Włoski musza mieć ok 1 cm.

Gość luna22
Dziewczyny przypomniejcie sobie, które badania hormonalne zlecil wam lekarz. Wizytę u endokrynologa mam dopiero pod koniec maja, a do tego czasu chcialabym zrobic je sama. Bo ginekolog, widzac moj dobry wynik z testosteronem, stwierdzil, ze nic mi nie jest.... ;(

Gość hohphphphphhhhhh
sdfgbbb

Gość perche
dlaczego poznikały niektóre posty??

Gość czoka loka
Zawsze bylam troche agresywna, bojowa, klotliwa. Jestem brunetka, mam dosc widoczne owlosienie, przy czym nie sadze, ze jest jakos szczegolnie mocne. Mam leciutki wasik, ktorego sie pozbywam, widoczne wloski na przedramionach, ale bez przesady i nad posladkami, ponizej pasa. Nie sa to ciemne wlosy, raczej taki meszek. Nie wiem, czy to hirsutyzm, chyba nie, moze to wynik zbyt duzej ilosci testosteronu w organizmie? bo ta agresywnosc.. u ginekologa jeszcze nie bylam.

Gość 20 latka
hej dziewczyny, mam do Was pytanko... nie jestem pewna czy problem tej horoby dotyczy i mnie...na twarzy mam tylko meszek jak kazdy człowiek, ale caly brzuszek i cała klatka piersiowa- są we włoskach, włoski są jasne i widac je tylko na sloncu, ale jest ichr dosć duzo, tylko,ze jasne. Kiedy pare razy je wydepilowałam depilatorem na piersiach i brzuchu, golarką tez podgolilam pare razy, dlatego przejezsdzajac reka po brzuchu czy klatce piersiwej da sie je wyczuc, nie sa jakies dlugie, tak do 5mm. Myslicie,ze to choroba?Okres mam regularny i tylko pierwszy dzien bolesny, ale w mojej rodzinie to kazda tak ma z tymi bolesciami pierwszego dnia, w przyszlym tygodniu wybieram sie do ginekologa, zapytam co On o tym sądzi?Ale czekam tez na Wasze zdanie. Pozdrawiam Was wszytskie, 3majcie sie buziale :)

Gość 20 latka
przepraszam za zjedzone literki i błąd "choroba" przez samo h napisałam :), a jeszcze dodam ręce tez mam we włoskach i od golenia są troszke ciemne ale nic z nimi nie robie juz, bo takie straszne nie są, jestem brunetką wiec to normalne, kazdy z resztą ma wloski na rekach:)

ja uważam że to nie jest raczej choroba,dziewczyny z tego forum mają mają dużo większe problemy razem ze mną na czele,to co piszesz raczej nie wskazuje na chorobe ale oczywiście lepiej się poradzić fachowca,jesli twoich włosków nie widac to moim zdaniem nie powinnaś się depilować to może tylko nasilic i wzmocnić twoje owłosienie

Gość Paulla
dziewczyny ja mam pytanie - co zrobić z bliznami które powstają po zbyt zwziętym skubaniu włochów? wiecie coś na ten temat??

Gość 20 latka
dziekuje za odpowiedz :) dam Wam znać co powie lekarz :) pozdrawiam Was wszystkie i 3majcie się cieplutko :)

Gość Bella-dona
Czesc dziewczyny!Mam dzis kiepski dzien ,bardzo bolal mnie brzuch nie wiem od czego ,teraz jest lepiej ale czuje sie slaba moze po prochach ...ale pozdrawiam Was wszystkie goraco! Gosiu,jak tam aparacik?jak dlugie odrosty musza byc aby chwycilo te wlosy?Czy masz jakies podraznienia skory czy boli?

Hej dziewczyny! :-) Dziś przymierzam sie do pierwszego uzycia aparatu na większą skalę, włosy w miarę odrosły, mogę próbować na twarzy. Po pierwszych próbach mogę powiedzieć, ze nie boli, podrażnień nie zauważyłam, czyli jakiś plus jest. Cóż, jest to bardzo zmudne, trzeba włosek długo przytrzymać a potem usunac, zajmie mi to mnostwo czasu przy takiej ilości :-( Paulla, ja na podrażnienia i blizny stosuje maść z witaminą A, pomaga bardzo szybko, polecam Jak bedzie po pierwszym większym zabiegu, napiszę :-) pozdrawiam was i życzę radosnego weekendu 🌼

Gość zyciowakobieta
ja zmagam się z tym problemem od dzieciństwa, ale moje schizy pogłębiły się w wieku 12-13 lat.Chłopaki dokuczali mi maksymalnie, dochodziło do tego, że przez całe miesiące letnie chodziłam w dżinsach i długim rękawie.Na podwórku i w szkole wołano za mną małpa.Wstydziłam się chodzić na plażę.Gdy zaczęły się moje związki z chłopakami, nigdy nie rozbierałam się przy świetle.Gdy poznałam mojego męża długo nie umiałam mu powiedzieć o moim problemie.Nie dawałam mu nawet wkładać ręki pod bluzkę bo bałam się że wyczuje włoski na brzuchu.Z czasem zaufałam mu jednak.Spotkało mnie wielkie szczęście bo pokochał mnie taką jaka jestem.mówi,że widać jaki mam ognisty charakter.Mam ciemne włosy na rękach, meszek na twarzy, gęste brwi, depiluję nogi, pachy i okolice łonowe, resztę mam w nosie, bo mąż kocha mnie taką jaka jestem

Gość do wesola-malgosia
Malgoska, a czy ty ten aparcik masz na prad (mam na mysli prad galwaniczny, za pomoca ktorego dokonuje sie depilacji, ktory poprostu powoduje obumieranie wloskow????????) Jestem ciekawa twojej odpowiedzi, bo ja sama chce sobie kupic taki aparacik. Nie masz pojecia jak mnie interesuje efekt koncowy, bo tak doskonale zachwalony on jest. Pozdrawiam.

Gość Paulla
Dzięki Małgosiu za radę, miałaś rację co do tej maści! Mam nadzieję że aparacik pomoże, i będziesz miała cierpliwość do niego bo ja niestety nie mam. wprawdzie efekty są ale musialam na brzuch poświęcić całe popołudnie żeby dokładnie wszystko usunąć. ale na plażę mogłabym już wyjść :) Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim włochatkom :)

hej hej, witam przy niedzieli :-) W związku aparacikiem odpowiadam, otóż: Aparat jest na prąd galwaniczny, ma trzy końcówki wymienne, które są rodzajem penset, jedna jest bardzo szeroka, mozna nią złapać klka sąsiadujących heehhehehe włosków, pozostałe dwie są odpowiedznio węższe. nakladam końcówkę i chwytam włosek, przyciskam guziczek i zaczyna świecić dioda, jak dioda przestaje świeić, to znaczy, ze nalezy usunąc włosek, z tym że powinien on gładko wyjśc sam, nie mozna gow wyrywać, jeśli nie wychodzi gładko sam, musze jeszcze trochę go tym prądem potrakować. To niestety zajmuje duzo czasu, ale postanowaiłam systematycznie usuwac każdy pojawiający się włos, a nie czekać jak wszystkie odrosną, bo wtedy klapa :-D W zestawie jest jeszcze taki żel, który ułatiwa przewodzenie prądu. Jest to bezbolesne, podrażnień wielkich nie ma, podbnie jak po pensetowaniu.

Zabiegi podobno ma się stosować 2-4 razy, potem włosy mają zniknąc, nie bardzo w to wierze, pewnie będę musiała wykonać znacznie więcej zabiegów i pewnie i tak wszystko nie zniknie, moze trochę pojaśnieje, ale próbuje ;-) Będę wam zdawała relację z postępów lub ich barku, no mam nadzieje, ze jakieś jednak będą. :-D

Paulla, maśc z vitaminą A to strzał w 10. przy podrażnieniach, polecam też Alantan Plus w maści, też jest dobry. 🌼 Z początkiem lata biorę się ostro za siebie, jutro robię dodatkowe kosmetyczne zakupy i zaczynam :-D 🌼peeling na moją nieszczęsną brodę 🌼 mydło do twarzy z Nivea - polecam dla skóry wrażliwej 🌼Capivit A+E do rozcierana na skórze 🌼 soki marchwiowe dla porrawienie skóry przez działanie od środka 🌼 mydełko z otrębami na poprawienie wyglądu nóg 🌼 jeszcze więcej ruchu ufffff, to na razie tyle wymyśliłam dodatkowo Jesli macie jakieś pomysły na upiększenie się na lato, piszcie, podbudujemy się i zapomnimy o włosiarach :-D

zyciowakobieta :-) ja również mogę sie \"pochwalic\" wspaniałym mężem, który kocha mnie z całym bogactwem inwentarza :-D cieszę sie, ze trafiłaś na normalnego faceta, takich facetów życzę kazdej kobitce z problemem hirsutyzmu, uchowaj Boże od metroseksualnych typów!! Pozdrawiam 🌼

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się