Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haircutter

100 powodów dla których dziewczyny zcinają długie włosy.

Polecane posty

Gość Rozpacz i zgrzytanie zebami
Ja mialam do konca szyji, postanowilam ze sobie je pocieniuje ! No i sobie pocieniowalam (Tz fryzjerka mi pocienioowala) Aktualnie mam wlosy sciete na pazie sa bardzo krotkie ! Zaluje jak nic !! Postanowilam sobie teraz chodowac do pasa ;> Nie robilam bym jeszcze z tego problemu aleeee w styczniu mam 100dniowke !! I co mam teraz zrobic z wlosami ?? Koszmar. Chyba zainwestuje w peruke. :( Moze jakies pomysly z waszej strony ? Pozdrawiam, ada

Hmmm, droga Ado (Adriano),szkoda że dopiero teraz pomyślałaś o 100dniówce.Mogła byś zaoszczędzić sobie nerwów, choć do stycznia i tak włosy nie urosły by ci jakoś oszałamiająco. Nie wiem jak wyglądasz, ale z tego co piszesz rozuiem że masz sajgon na głowie. Co do peruki to bym odradzał.Nie będzie to na pewno wyglądać zbyt naturalnie. Rozejżyj się lepiej za salonem gdzie przedłużają włosy.Nie jest to może najtańsze rozwiązanie, ale cóż...Tak to bywa jak się najpierw coś zrobi, a później pomyśli. Przedłużyć mogą ci włosy nawet do pasa więc nie panikuj. Będzie dobrze! Pozdrawiam!

Gość Rozpacz i zgrzytanie zebami
Taa wlosy scielam na koniec wakacji. Tez tak myslalam by przedluzyc sobie, ale co bedzie po zabiegu ? W jakim stanie beda moje wlosy ? Myslalam tez o tresce ?? Czy jakos tam to sie nazywa. Ale nie wiem nie wiem. Moze mogl by mi ktos doradzic? Jak cosss jestem gotow wyslac swoje zdjecie ;D Pzdr, ada

Wysyłaj fotki. adamnorthon@tlen.pl Zobaczymy, pomyślimy, poradzimy. Zajżyj też na moją stronę www.northon-haircut.pl.tl Pozdrawiam!

Gość rózoweokulary
do Natalunia31334 - jak Ty to robisz że masz takie długie piękne proste wlosy?widze że nie są ani trochę napuszone:) one takie z natury czy codziennie męczysz je prostownicą? mam taką samą długość ale niestety mają lekką skłonność do skręcania się, no ale ani to loki ani proste pozdrawiam:)

Gość Marco22252
Witam moja kobieta ma krótsze włosy od Nataluni31334 i nie wiem jak ją przekonać do ścięcia ich na krótko [miała już krótkie ,a nawet bardzo krótkie z mocno wygolonym tyłem i było super],doradzcie jak ją przekonać?

Haaa!Więc jednak wbrew słowom coniektórych tutaj, są faceci którzy jak ja lubią krótkowłose kobiety! Często zdaża mi się obcinać bardzo długie włosy dziewczynom które mówią że rozstają się z warkoczem dla ukochanego bo on gustuje w krótkich fryzurach. Nie mam tylko pojęcia w jaki sposób ci faceci namawiają swoje piękne księżniczki by ścieły włosy sięgające ud na zupełnie krótko.A jednak to robią, udaje im się jakoś przekonać lub namówić, albo zaszantażować i dziewczyny chcąc się podobać, lub chcąc zrobić frajdę swojemu mężowi czy chłopakowi ścinają niekiedy baaaardzo długie i piękne włosy. Mnie się bardzo podobają w tych krótkich włosach, i wcale nie rospaczam z powodu ich obcięcia,ale zwolenniczki długich włosów zaraz pewnie podniosą larum że to straszne i wogule. Może lepiej niech się wypowiedzą ci co namówili, albo kobiety namówione do obcięcia włosów przez swoich partnerów. Może opowiedzą nam jak to się stało, co ich do tego przekonało, jakie argumenty?? Szczerze mówiąc to sam się czasem zastanawiałem jak bardzo trzeba kogoś kochać rzeby ściąć dla niego swoje piękne włosy chodowane przez wieeele lat sięgające np.do pasa lub ud na zupełnie krótko. Pozdrawiam.

Gość he he
1) facet mówi że jego ma krótsze,dużo krótsze niż do pasa 2) nie widziałam jeszcze nikogo, co by próbował cokolwiek "wychodować" :) jesteś dziwnym maniakie,chlopka chce by dziewczyna 10 cm wlosy skróciła a Ty pieprzysz o jakiś udach:) caman to inna bajka:) czytaj co ludzie piszą

Gość he he
1) facet mówi że jego ma krótsze,dużo krótsze niż do pasa 2) nie widziałam jeszcze nikogo, co by próbował cokolwiek "wychodować" :) jesteś dziwnym maniakie,chlopka chce by dziewczyna 10 cm wlosy skróciła a Ty pieprzysz o jakiś udach:) caman to inna bajka:) czytaj co ludzie piszą

\"he he\" czy jak ci tam... Masz rację, należy dokładnie czytać! Tak więc usiądź sobie wygodnie i ponownie przeczytaj ...najlepiej całą srtonę. Czytaj ze zrozumieniem!!! Ja właśnie przeczytałem wpis Marco22252 i nie ma tam nic o 10cm., ani słowa \"dużo krótsze\". Ale to wszystko to szczeguł, bo ja nie opisywałem kobiety Marco...,ale żeby do tego dojść \"he he\"musi wszystko dokładnie i ze zrozumieniem przeczytać, najlepiej kilka razy to może pojmie co i jak. Pozdrawiam.

Gość Marco22252
Do he he ja pisałem że krótsze od Nataluni tak więc obejrzyj sobie fotkę Nataluni a gwoli ścisłości to włosy jej sięgają troszkę poza pasek od stanika i ma boki pocieniowane i widzę że jej samej ta długość nie odpowiada bo ma problemy ze spi ęciem ich wszystkich w kucyk.A jak wcześniej pisałem miała włosy nawet bardzo krótkie i nie wiem ,czy to objaw lenistwa [wcześniej musiała robić sobie fryzurkę -lokówka suszarka]czy wygody?i przez to pisałem jak ją namówić do zmiany fryzurki na krótką ,lub bardziej krótką?

Gość Agnieszka998
Marco, ja już coś takiego przerabiałam. Możesz poczytać na poprzedniej stronie. Po prostu jak miałam długie włosy to mój wtedy jeszcze chłopak raz zaproponował to go wyśmiałam, drugi raz już coś tam przemknęło przez myśl aż w końcu po namowach stwierdziłam że to nawet dobry pomysł. jest jeszcze jeden sposób którego ja nie próbowałam tylko mąż mojej przyjaciółki. Na jakąś tam okazję nie pamiętam urodziny, imienyny itp. zrobił jej taką niespodziankę. Otóż zawiózł ją z zawiązanymi oczami do salonu fryzjerskiego tam zjął opaskę z oczu ale lustro było specjalnie zasłonięte czymśtam. Dopiero po całym strzyżeniu odsłonili. Oczywiście wszystko było już wcześniej ustalone z fryzjerką jaka fryzura itp. Trochę brutalny sposób ale może się spodobać :) Pozdrawiam i całusy :*:* Agnieszka

Gość ttaaa
jak dziewczyna nie chce ściąć sama i dostanie w prezencie fryzurke-koszmarek od chłoapak to naprawde bedzie szczęliwa:) wieczna miłośc gwarantowana, bądźmy szczerzy, o gustach się nei dyskutuję, nieudany prezent można schować do szuflady fryzura...hmm...wtedy tylko peruka gratis:) jełsi jej sam nie przekonasz, to nie radze takich niespodzianek robić, bo to prawie jak pocięcie na kawałki jej ulubionej sukni:)

Gość ttaaa
a i co do wypowiedzi haircutta "hahaha" pisal/pisała o tym, że ktoś zwraca sie z innym problemem a Ty zawsze wplatasz te nieszczęsne wlosy do kolan:) natala ma włsoki góra do lokci jak stanie normalnie, skoro dziewczyna marca ma wlsoy "troche"krótsze, to podejrzewam ż ete 10-15 cm o których mówi "hahaha" (podejrzewam z eto była ironia zresztą) rzeczywiście mogą z włosów długich zrobić krótki:)

Gość ttaaa
a co do marco ja myśle że wygoda długich i krótkich jest taka sama-tyle samo czasu zajmuje pielęgnacja (no różnić się może zabiegami) a co do kucyka to nie przesadzaj, bo niego to nawet dziwczyny obcięte prawie na chlopaka sobie zrobią (owszem włosy z przodu sa luźne, ale to i tak fajnie wygląda).

Gość Marco22252
Do ttaaa nie żartuj że wygoda dla długich i krótkich jest taka sama,bo widziałem ile przy krótkich stała przy lustrze,to po pierwsze a po drugie włosy spiete w kucyk wyglądają u niej tak samo jak u służby w Janosiku {jak ogladałaś to wiesz o co mi chodzi}Dzięki Agnieszka998 może coś wypali ,rozumiem że dobrze jej od czasu do czasu coś mówić o obcinaniu? ,bo drugi pomysł też jest super ale nie znam jej fryzjerki z salonu

Gość taa
stanie przed lustrem to nie wszystko. widać że jesteś mężczyzną:)a jesli caly jej zabieg przy długich i krótkich to tylko rozczesanie, to jesli ma zdrowe włosy to rożnica jest liczona w sekundach:)

Gość taa
a tak przy okzaji spróbuj ją namówić przy obrócz ścicia nie malowala sie, nie wcierała kremów w różne częsci ciała, tam to dopiero można czas zaoszczędzić nic nei tracąc (czas i pieniadze za niewykupione kosmetyki:)

Gość Marco22252
Do taa masz rację że stanie przed lustrem to nie wszystko ale dziennie nie nakłada się odżywki ani pianki a chyba jej oto chodzi że rano może teraz tylko rozczesać ,czy poprawić fryzurkę bez używania lokówki lub prostownicy bo włosy ma zdrowe i grube po drugie nie rozumiem cię o co ci chodzi z kosmetykami bo to to już chyba rano najmniej zajmuje czasu .Moja miała podobną fryzurkę do tej którą Agnieszka zamieściła w topiku tylko że boki też miała krótkie i wtedy wyglądała świetniehttp://ikf.com.pl/fryzury-krotkie/fryzura286 51.htm i jak dla mnie to taka fryzurka by jej też pasowała bo ma piękny kark jak jest odsłonięty i oto mi chodzi jak ją do tej fryzurki namówić?

Gość Marco22252
Do taa możesz nam powiedzieć jaką ty masz fryzurkę {z długich czy krótkich włosów?} i wiesz nawet mama mojej twierdzi że z krótkimi włosami jej było lepiej

Gość Hoyden
Nie mów hop.. nawet jeżeli inni twierdza, że w krótkich Jej lepiej to jest to Jej ciało i Ona sama powinna zdecydować. Moja mama tez uważa, że najlepiej mi w krótkiej fryzurze.. a ja siebie w krótkich włosach bym znienawidziła, wszystkie sterczałyby w różną stronę, co z tego, że by się kręciły loczki i nie byłabym ulizana, skoro nie mogłabym patrzeć w lustro a podczas odrastania znów bym je miała dosłownie wszędzie :/ Teraz długie przynajmniej nie wchodzą mi gdzie popadnie i nie muszę jak niektóre dziewczyny co chwilę odgarniać je z oczu, no i Mój Chłopak je uwielbia - nie chce nawet słyszeć o przycinaniu końcówek :) To kilka moich powodów, dla których się nie zetnę się na krótko. Twoja kobieta może mieć podobne lub zupełnie inne. Moim zdaniem po prostu powinieneś z Nią porozmawiać i zostawić jej decyzję. Chyba, że jak nie będzie chciała iść do fryzjera rzucisz Ją...

Gość Marco22252
Do Hoyden słuchaj ona miała już krótką fryzurkę i jej pasowała,nie miała sterczących włosów [pisałem że ma grube i mocne włosy]a poza tym masz rację o rozmowie ale tylko na rozmowie się kończy a o rzucaniu nie ma mowy przez fryzurę -to była by przesada,ale dzięki za podpowiedz

Gość Hoyden
Ja tez mam grube, na dodatek kręcone i gęste.. Jak rozmawiasz i się nie godzi na to to możesz przekonywać lub dać sobie spokój. Ale jeżeli uzna, że chce ściąć to lepiej od razu zabierz ją do fryzjera nim znów zacznie się zastanawiać :)

Gość EKSPERTKA - do Hoyden
A ty jakie nosisz jak je upinasz ?długie posiadasz?skoro masz czytając twoją wypowiedź grube i gęste muszą być oki!pozdro

Gość Marco22252
Dzięki hoyden ,jak wyczuję że ma chęć ściąć włosy napewno to wykorzystam ale to musi ona sama chcieć a to prawda że się nie ma wtedy co zastanawiać ,bo drugi raz to się może nie powtórzyć,może jeszcze ktoś ma jakiś ciekawy "sposób"na przekonanie, pozdrawiam.

Gość Marco22252
Jest dobrze moja nikomu nic nie mówiąc pod pozorem pójścia na zakupy poszła do fryzjera nie wiem czy to za moją namową ,czy może czytała ten topik w każdym razie jest obcięta

Gość Marco22252
Witam Adamie wiesz z miłą chęcią bym się pochwalił ale problem jest w tym że jak to zrobiła sama od siebie to może jeszcze za następnym razem fryzjerka jej więcej skróci włosów,bo na razie to ma coś ala bob z postrzępionymi końcówkami i rozumiesz ja bym jej musiał zrobić fotkę i mogla by się kapnąć że chcę wysłać zdjęcie w świat a nie chcę wojny w domu-sam rozumiesz,bo do końca nie wiem czy wchodziła na topik pozdrawiam

Nie, no spoko! Wojny to my nie chcemy. Rozumiem że temat jest jeszcze bardzo świeży, a nikt by chyba nie chciał przyczynić się do "rozwodu". Ale jak kobietka ochłonie, a ty wybadasz co i jak to fotki mile widziane. Pozdrawiam!