Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biala czekolada

Produkty z dziecinstwa, do ktorych macie sentyment...

Polecane posty

A wiecie, że robaczki świętojańskie takie świecące nocą to ja ostatnio w dzieciństwie widziałam? Teraz nie ma czy jak? A może ja po prostu nocą w domu siedzę.

Gość Laura Diaz
Do Stonoga: Też się tego obawiam. Siedzę przd monitorem i suszę zęby jak głupi do sera:) Pamiętam batonik Danusia. Ale to było pyyyszne!

Masz racje Justi jakos nam sie zebrało towarzystwo w podobnym wieku i popłynelismy z peerelowskimi wspomnieniami ale jak by nie patrzecv wszytsko to były produkty z dziecinstwa :)

Ja mam taką pracę, że albo się obijam albo ciężko pracuje, acz teraz co miałam zrobić, to zrobiłam...:) może za pół godz. coś zamącę... ale jest O.K. bo norma jest, więc się nie boję:)

Gość Amy_78
Justi - robaczki są nad morzem :) w Kątach Rybackich :) przynajmniej dwa lata temu były. całe mnóstwo :)

To może ja już taka stara? Ale jak nad morzem to mam niedaleko, więc może kiedyś je zobaczę.

Gość Piii
:D robaczki swietojanskie! Swiecily chyba tak na zielono...fajne zjawisko! Calkiem niedawno zastanawialam sie gdzie sa :(

Gość sia
aja pamiętam : oranżadę w foliowej torebce hubbe-bube donald oczywiście:) lizaki za 20 groszy:) i coś czego nigdzie dziś nie mogę znależć: prażone orzeszki sojowe-pycha:))

hmm... założyciel, bądz założycielka topiku \"biala czekolada\" to coś nie bardzo wziął udział w dyskusji :)

oj chwała chwała :) dawno sie tak nie ubawiłam i nie nausmiechałam do monitora :D

a czy w Waszych miastach są jakieś miejsca kojarzące się z tamtymi czasami, albo jakiś lokal, co ma wystrój w tym klimacie? albo lokal, który jak ja mówi, zatrzymał się z wystrojem 20-30 lat temu?

i jeszcze pamietam jak na czesc wakacji jezdzialm do cioci na wieś ale na taka prawdziwą wieś, z krówkami, świnakmi i konikiem, uwilbialam tam spedzac czas, zawsze sie wyskakalma na sianie i nagłaskałam zwierzaków :) a teraz to juz nawet porzadnej wsi nie ma, wszystko zkombajnowane, juz nie ma tego kliamtu a mleczko prosto od krówki smakuje wybornie i marchewka prosto z pola, co jeszcze piach zgrzyta pod zebami, mniam... teraz to wszytsko musi byc sterylne zanim dzieci to zjedza, a ja wsuwałam takie brudy i nigdy nic mi nie było :)

wafelek \"SERENADA\" wiem,ze byl konkurs co mozna bylo autko wygrac,zbierajac opakowania po serenadzie:P

Gość evee
no ba zapraszam...bar mleczny zielona góra..."turysta" - typowe obiadki oranzadka i kompocik..:) poza tym taniocha

ja to z Wawy, a ona niby sie tak preżnie rozwija :/ ale Dworzec Centarlny śmierdzi tak samo - to tak aprop\'s nie niezmieniania sie PKP :D

Gość evee
ah i wafelki "mulatki" hmhmh

POSZUKUJEMY BIAŁEJ CZEKOLADY... A MOŻE TO BYŁA TYLKO PROWOKACJA? Bez względu na to, czym kierowała się, zakładając topik:) ODEZWIJ SIĘ!!!!!!

Ja z Wrocławia: PKP takie samo jak było, tylko im fastfoody przybyły i sklepy, a wszędzie, gdzie kiedyś były \"dziury\" i się bawiłam, pobudowali bloki, acz moje osiedla wiele się nie zmieniło, poza tym, że od czterech lat elewacje kolorowe dają:) a do wspominek mamy pub PRL- lata 50-te i 60-te, a kilkanaście metrów dalej JAZDA urządzona na lata 70-te: i ta wielka kula obracająca się na suficie:)

No i chyba generalnie bary mleczne się nie zmieniły. Chyba, że je zamknęli :)

Gość MIASTECZKO
Na moim osiedlu jest niestylizowany ! sklep wyglądający jak sprzed kilkunastu lat, trzy znudzone panie sprzedawczynie w biało-czerwonych fartuchach, w rogu czarno-biały telewizor na który często spoglądają, półki w 1/2 puste, towar-zero wyboru, a wieczorem zbierają się tu sąsiedzi i piwko się leje strumieniami- w sklepie!!! :)

Ojej jaki fajny temat:D Az sie poplakalam ze wzruszenia... Nie pamietam wielu rzeczy co tu wymieniliscie bo mam tylko 16 lat ale czesc pamietam i to bardzo dobrze:D Najbardziej mi utkwilo to ze czesto chodzilam z banknotem 100zl do sklepu i pani sprzedajaca mowila za kazdym razem ze to za malo na chrupki:) Pamietam jak po tej zmianie pieniedzy(nie wiem jak to sie nazywa dokladnie ale 100zl zamienilinp na 1 gr;)) chodzilam do sklepu z dzieciakami z osiedla i kupowalismy u pijanego sprzedawcy oranzade w torebkach za stare pieniadze:D ehhh to byly czasy.... Szkoda mi mojego bratanka ze tego nie doswiadczy- on majac 5 lat juz sie kloci o to aby usiasc przed komputerem:/

Gość zielony kot
- pasta "Biały ząbek" - smaczna przekąska między posiłkami - kolorowe cukierki-groszki w plastikowych opakowaniach o kształcie np. małego fiata :) - orzechy arachidowe w cukrze i chałwa w okrągłych metalowych pudełkach - często od sąsiadów ze wschodu - płyn do płukania "Kokosal" - inspiracja dzieciństwa - proszek do prania "Cypisek" hehe :) - oranżada w woreczkach foliowych - oczywiście guma "Donald" o niepowtarzalnym smaku :) - takie różne odpustowe cukierki pakowane w foliowe rożki - ooolbrzymie zielone lizaki o kształcie liścia - absolutny hit mojego dzieciństwa