Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biala czekolada

Produkty z dziecinstwa, do ktorych macie sentyment...

Polecane posty

Witam wspominaczy :) Ja bardzo miło wspominam chleb ze smietaną i cukrem - wpadaliśmy całąc chmara do domu jednego z nas i zawsze jakaś mama albo babcia nas obkarmiała, mniam .

no no no ja tam bylam jeszcze (mala) dziewczynka to mama ogladala dynastie...

Gość Lindt
Do genek w gomakach-uczeń przerósł mistrza:P

Gość piwne_oczko
JUsti6---> witaj:) i pozostali wielbiciele staroci też...:) a tak sie bałam, że już koniec... przedwczoraj dla przypomnienia oglądałam Wilka i Zająca... nu zajc:D

Napoje w woreczkach zdecydowanie. Uwielbiałam je, Bóg raczy wiedzieć czemu. Wściekle żrąco miętowe cukierki w niedużych torebeczkach. Homogenizowane truskawki mrożone w opakowaniach jak serek homo. Ach, uwielbiałam to, tylko ciężko było się do tego dobrać... Wiśnie i czereśnie z kompotu... tylko moja Mama robiła takie kompoty... :( No i nieśmiertelny klej biurowy roślinny :p

Gość 4nna
ja pmietam takie male serduszko z naklejka. W serduszku byla jakas czekoladowo - smietankowa masa :) Pamietam tez kukuruku no i czekolade w bialo-czarnym opakowaniu. Pamietam tez z zabawek kalejdoskop i takie nie wiem jak to okreslic ale jakims rysikiem rysowalo sie po takiej kartce a potem sie ta kartke podnosilo i znowu mozna bylo na nowo rysowac. Wiecie moze jak to sie nazywalo?

Gość Justi_
teraz też są takie magiczne tablice, że jak się coś napisze, to potem można podnieść tą folię i to napisane znika. Witaj piwne oczko

Gość no tez pamietam
ten pyszny kremik-o ile dobrze pamietam to byl w ksztalcie serca z Barbie i do tego byla taka mala plasitkowa lyzeczka-pol serduszka bylo "biale"a pol "czarne"-dzis chyba juz takiego smaku kremow czeko nie znajdziemy a pamietacie draze ...chyba lukrowana jarzebina albo takie biale kamyczki z pyszna masa w srodku-tez chyba biala

Gość no tez pamietam
aaaa i jeszcze kredki takie w zoltym opakowaniu z misiem uszatkiem, czekolada biala z pewexu;)taka zapakowana w nadrukowane"dolary"

Gość doyle
Tu juz dlogo nikt nic nie pisal, a ciekawy temat. Szkoda... :-( a jak czytalam to mi sie tez duzo rzeczy przypomnialo... Chetnie bym napisala, ale hyba nikt juz nie przeczyta

prince polo w zoltym opakowaniu :) gumy turbo,donald zbieralo sie naklejki do albumu z dynastia, alfem, lalkami barbie.. blok w kostce :P zbieranie karteczek :) granie w gume prowadzenie \"zlotych mysli\" pisanie na lawkach: andrzej kocha kasie, kasia kocha andrzeja.. itd bajki:pat i mat, wilk i zajac chrupki kukurydziane z kaczorem donaldem

Gość doyle
Fajnie! A mi sie przypmnialy narty regle - deski takie pomalowane i sztywne ale tez dalo sie jezdzic. A pani nauczycielka z ruskiego to w czasie lekcji swoich pupilkow na zakupy do szkoleniowego puszczala. Czegos takiego to juz chyba nie ma... No i jeszcze sok z czarnej pozeczki i solanki - PYCHA A mam kupwala taka oranzade cytrusek w litrowych butelkach. I czytalismy swiat mlodych i gazete o komputerach bajtek. A jak mit tato na dobre swiadectwo wrotki w komisie z usa kupil to sie az cale osiedle ogladalo - takie juz z butami... No i wlasciwie chodzilo sie tez na zakupy do spolem, a jak bylo lepiej to tez do pewexu, baltony, komisu i naturlanie sklepu gorniczego... Oj to byly czasy...

Gość doyle
Jeszcze cos... takie male przezroczyste kolorowe koraliki ktore sie na zylke nabieralo a potem na rece nosilo - hyba 5 metrow mialam... i rzemyki ... i brokat kolorowy... a te malpki to sie monchichi nazywaja. A takie zeszyty z obrazkami do wymalowania - jakos to sie robily pedzelkiem pomoczonym woda i te obrazki sie robily kolorowe(??) nie pamietam dobrze. Aha no i do wymalowania reksio i bolek i lolek, cale zestawy z pojedynczymi kartkami... A w telewizji: Alternatywy 4 (takie to bylo dobre ze na video sobie kupilam), mis kolargol ;-) i pamieta ktos z was taka czeska serie spadla z oblokow, albo jakos tak??? O tej dziewczynce z gwiazd? Ach to narazie tyle...

Gość lilimarlen
a pamiętacie naboje do syfonu z wodą sobową?

Gość lkjkhjkhjkh
smietana w butelkach pasztet kaszanka parowki frytki!! truskawki ze smietana i cukrem lody waniliowe

Gość ciulala
A ja mam sentyment do: - tzw. czeszek - tenisowki - pamietam pierwszy kawalek dobrego, francuskiego sera - prababcia dostala z koscielnych darow - czekolada alpejska z takimi gorami na okladce sprowadzana z Niemiec - zabawka w ksztalcie pudelka zapalek z dwiema myszkami: czarna i biala i taka jescze jedna w ksztalcie polkuli gdzie trzeba bylo wrzucac male kuleczki do koszyczka - cos na zasadzie katapulty, hehe - zeszyty oblesne zielone z takim jakby stemplem/obrazkiem

Gość akle
a kto z was pamięta napój w 2,5l lub 2 l butelce szklanej (później mogła być a wymianę) o nazwie Kaskada?

Gość ćwierć mrówki
Taką oranżadę w woreczku foliowym z plastikową rurką w środku to robił mój sąsiad. Receptura i sposób przygotowania były równie obrzydliwe jak produkt finalny. Kupował 2 kilo landrynek - najlepiej jednobarwnych, napuszczał wody do własnej wanny, najczęściej przedtem nie mytej i wrzucał je na 24 godziny do tej wanny. Przez dobę landrynki rozpuszczały się tworząc jednolitą pod względem barwy breję, do smaku doprawiał to kwaskiem cytrynowym i cukrem lub z braku takowego (był na kartki) sacharyną. Potem taką dużą chochlą nabierali z żoną uważoną breję z wanny do woreczków i zgrzewali na domowej zgrzewarce wrzucając do środka przedtem ową plastikową słomkę. Interes szedł bardzo dobrze tyle że był sezonowy, towar sprzedawał się głownie latem, ale żyli z tego całkiem dobrze.

Gumowe pojemniki z naftą do zapalniczek,oranżada w torebce i kapslowana otwieranym ceramicznym kapslem i kieliszkiem na etykiecie

Gość rower W I G R Y 3
Skladak na komunie dostalam .

Gość jeszcze
trzykołowe rowerki blaszane dla maluszków, samochód syrenka beczułki wedlowskie lody casatte kupowane w Warszawskim Hortexie lignina zamiast podpasek mydełko zielone jabłuszko i ten sam zapach wody toaletowej ciężkie lakierowane meblościanki zabawa w chowanego po piwnicach taka śmieszna zabawka coś na kształt jaja na dwóch sznurkach zakończonych rączkami(rozciągało się je a jajo wędrowało od jednej osoby do drugiej) śmierdzący linomag do smarowania dziecięcej pupy obrzydliwe koce w kratę cytroneta czerwona oranżada marmolada w blaszanych puszkach gęsta do krojenia nożem sztuczny miód

Gość karenina
gdy bylam mala lubialam stac w kolejkach byly to straszne kolejki ale kapturek ze slodyczami utkwil mi sie na dlugo w mojej pamieci najlepsze byly suche rurki

Gość karenina
a hula hop byl moim najwiekszym rozczarowaniem mama biegala po calym miescie aby mi kupis slynne hula hop -dostala biale ciezkie i grube nie tak jak moje kolezanki lekkie kolorowe mialam co krecic aby wleciec wrytm

Gość pamietam
-mleko w butelkach -bułki których juz nie ma -lizaki szklaki okrągłe czerwone -buty na kartki :) krówki toffi ciągutki -watę cukrową -faceta który pod blokiem ostrzył nożyczki i noze :classic_cool: -saturator -odpusty u babci ;) -pierścionki z czerwonym oczkiem -słone masło -gume z gaci do skakania

Gość a kostka
rubika? oryginalną trudno było dostac pojawiło sie mnóstwo podróbek a w Płomyku drukowali instrukcję jak to ułozyć...