Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biala czekolada

Produkty z dziecinstwa, do ktorych macie sentyment...

Polecane posty

Gość Madou
palstikowe sandałki... Tureckie bluzki Szyszki leśne do kąpieli Paskudne okragłe kostki do toalety

Gość sylwiaanna666
Rower Wigry dostałam na komunię nowiutki,wszyscy zazdrościli. Mleko Laktowit 3 mniam,Wibowit,wisolwit,jakieś antybiotyki dla dzieci różowe i pomarańczowe.Legumina poziomkowa aaa napiszcie coś o tym więcej np jakiej firmy,Donaldy,Haribo,Kawa Wienner Gold,Arabica ziarnista,pijalnie soków,lody Bambino,Snieżki,włoskie,Syfony i wymienne naboje,saturatory,wata cukrowa,Oranżada w torebkach i na miejscu,Kaskada z Pińczowa,a te kosmetyki i magnetofony,gumy kulki,na metry,Turbo,papierosy,a jakie kioski były,bary mleczne,Pewexy,Baltona itp,itd... A TV Rondo pamiętacie albo pierwsze reklamy Chio,OB,albo Otake,Hitahi,olala,chałwa w puszkach,lizaki......ACH!!!

Gość w gore.....

mmmmmmmmm pyszne smaki dzieciństwa te gomy turbo z obrazkami samochodów i te donaldy nie wspominając o orężadzie i lodach calipso same pyszności :P

Gość a jeszcze
TIKI - TIKI, pamiętacie? Dwie kule na sznurku, z uchwytem pośrodku. Hałas był, jak jasna cholera!!! :-)) Zanim się człowiek nauczył stukać - cała ręka w siniakach! Nawet piosenkę o tym śpiewali przez radio, duet Framerowie albo Kurtyczowie, już nie pamiętam... To był 1974 lub 75 rok.

Gość guma donald

a ja pamiętam jak nam mama na dzień dziecka kupiła po bananie :D były zieloniutkie :) już teraz wiem czemu ich wtedy mi nie smakowały:)

Gość mikro555
piękna sprawa tylko tyle by było tego wymieniać ale jednak na zawse pozostanie to w mojej pamięci

Gość aat
a pamietacie taki szapmon o zapachu zielonego jabluszka co podobno ulatwial rozczesywanie wloaow?byl w zielonej butelce? nie moge sobie nazwy przepomniec. i jeszcze jak bylam mala to mialalm takie szmpon dla dzieci w ksztalcie dziewczynki a nakretka byla w ksztalcie kapelusza, butelka byla przezroczysta, ten szampon chyba sie nazywal Kasia????

Gość agnielica
pasta dla dzieci Biały Ząbek no i kolorowe napoje w foliowych torebkach

Gość brunetka nocą
A ja pamiętam reklamy w TV: prusakolep ( pamiętam, że akcja działa się w sklepie spożywczym) i gerda ( krzyczeli na niej : gerda, gerda:) i pierwszy " kapitalistyczny" szmpon- vidal sason wash&go. Byłam wtedy nastolatką:)

Gość A ja pamietam czasy
jak wszystko bylo na kartki__ i jak mama kupila cukierki zawsze 1-go kazdego miesiaca___ to byla dopiero radosc!

Gość agnielica
to może i nie produkt, ale pamiętacie wczasy zakładowe???

Gość A ja pamietam czasy
i powiedzcie sami___ czy nie bylo lepiej jak teraz. Mamy wszystkiego pod dostatkie a zycie takie smutne.

Gość A ja pamietam czasy
Co z ta Polska? Kazdy goni za pieniedzmi, wszyscy wyjezdzaja!

Gość brunetka nocą
Moim zdaniem było lepiej...żałuję że moje dzieci nie spędzają swojego dzieciństwa właśnie w tamtych czasach...

Gość saturatorek
woda sodowa z sokiem malinowym w szklanych szklankach z grubego szkła ktore po każdym kliencie byly tylko płukane wodą :)

Gość aat
mi sie wydaje, ze zycie wydawalo sie lepsze bo bedac dzieckiem wszystko bylo magiczne i bajkowe, nie trzeba sie bylo martwic o rachunki, zwiazki , dorosle problemy rodziny i przyjaciol, zylo sie w dziecinnej nieswiadomosci :)

Gość A ja pamietam czasy
na tak wracam do tematu__ pamietacie czarno biale telewizory, pamietam jak kupilismy to patrzylam jak zaczarowana co oni w tym okienku pokazuja i skad tam ludzie__ mmialam wtedy 5 lat!

Gość saturatorek
pamiętam jak rodzice kupili pierwszy kolorowy telewizor leciały akurat Fraglesy-taki program dla dzieci

Gość A ja pamietam czasy
a teraz mowie Wam dobranoc i zycze udanego 1 maja!

Gość hehehe to byly czasy
-wafelki kukuruku (chociaz zapamietalam je jako kukuryku?) i naklejki z nich ktore przyklejalam a drzwiach lazienki;) -gumy turbo i donald, pozniejsze shocki i nabieranie rodziny -oranzada w proszku w takich plastkiowach rurkach, wysypywalo sie na dlon i jadlo albo prosto z rurki tylko trzeba bylo obcinac bo zapychalo sie slina:P (mam 18 lat)

Gość hehehe to byly czasy
-no i vibowit jedzony z torebki i visolwit w tubce po kryjomu jadlam wicej niz powinnam:D "pamietacie taki szapmon o zapachu zielonego jabluszka co podobno ulatwial rozczesywanie wloaow?byl w zielonej butelce? nie moge sobie nazwy przepomniec. i jeszcze jak bylam mala to mialalm takie szmpon dla dzieci w ksztalcie dziewczynki a nakretka byla w ksztalcie kapelusza, butelka byla przezroczysta, ten szampon chyba sie nazywal Kasia????" pamietam!!! ale jak on sie nazywal?

-andruty i picie w woreczku-->moje standardowe szkolne drugie śniadanie -bloki wedlowskie-dzisiejsze nie smakują już tak samo:o -guma Turbo mleko w butelkach -vibovit;) to były czasy:o

Gość ech ech
Ja pamiętam smak konserwy tatarskiej na śniadaniowych kanapkach. To była konserwa....smaczna , pachnąca bez nadmiaru tłuszczu w puszce. I herbata Madras.A przed świętami rodzice stawiali podpiwek koło kaloryfera żeby chodził. No i mieszkanie pachnące świątecznymi pomarańczami.

Gość ech ech
olejek "JAcek i Agatka" telewizor Elektron albo Jowisz buty Sofiksy i relaksy na zimę - miałam srebrne, wszyscy mi zazdrościli :D Kawa w ziarnkach własnoręcznie mielona

Gość A pamieta ktos buty
plastikowe lub gumowe? Mi sie marzyly takie gumowe cale w dziurkach, ale ciezko bylo dostac, ostatecznie mama kupila mi plastikowe buty z takim jakby iksem z przodu. Bardzo nietrwale byly :D

Gość ech ech
ja pamietam :D te większe rozmiary miały obcasik" kaczuszka" a ja miałam za małą do nich stopę .

Gość ech ech
stopy opalały sie w te dziurki :D no bajer :D