Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 rosa

Moja nerwica...

Polecane posty

zoabaczycie kochane 偶e kiedy艣 w ko艅cu nam si臋 odmieni.. ja naprawd臋 pierwszy raz mam taki atak ,do tej pory czuj臋 jakby przy膰mienie pami臋ci, l臋k co jakis czas, og贸lnie mog艂abym siedzie膰 i patrze膰 w sufit. ca艂y czas l臋kam sie o siebie. najgorsze jest to 偶e ona jest podst臋pna, miewa艂am o wiele gorsze dni i nigdy mnie takie cos nie z艂apa艂o, a teraz wcale nie by艂y najgorsze, a tu takie co艣;/

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Matism
witajcie kochani ja borykam sie z podobnymi k艂opotami jak tu kolezanka az sie boje pomyslec ze ida upa艂y i bedzie goraco ,wiem ze wtedy jeszcze bardziej bede wybuchowy niz jestm wszystko bedzie mnie draznic ale coz staram sie jak tylko moge trzymac nerwy na wodzy staram sie nie zazywac lekow uspakajacych (rexetin) ale ciezko jest bez nich wiec trzymajcie sie kochani i starajmy sobie wmawiac ze nic sie nie dzieje i ze umiemy zapanowac nad soba pozdrowiam wszystkich

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stres-stop
czytajac wasze opinie tez mi pomagacie:) dziekuje:*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lulunka
Zdr贸wko pogrzeb b臋dzie kuzynki??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lulunka
Trzymaj si臋 jak tylko mo偶esz....................

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Viorella
Hejka! ja czytam od d艂u偶szego czasu co piszecie i opowiem Wam o mojej nerwicy kt贸r膮 kiedys przesz艂am - trwa艂a 3 lata.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dzek
Czesc Wszystkim Nerwicowca!!! Ja dostalem wczoraj propozycje pobytu w sanatatorium na nowo utworzonym oddziale nerwic w Ustroniu, nie wiem czy przyjadz, bo mam rozpoczac prace od pierwszego sierpnia, ale od tyg nerwica mnie meczy:///co radzicie? isc do pracy i chodzic raz w tyg na terapie do psychologa plus jakies leki, czy sanatorium??? POZDRAWIAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE!!! PS ten pobyt w sanatorium jest calkowicie sponsorowany przez NFZ i jest latwo sie dostac wiec jak ktos szuka... PS2 nie wiecie jak to jest w innych sanatoriach??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Viorella
Kiedy by艂am uczennic膮 szko艂y podstawwej zmienili艣my miejsce zamieszkania i od wtedy to si臋 zacz臋艂o. Najpierw dosta艂am strasznych l臋k贸w - ba艂am si臋 nowego otoczenia, nowych kole偶anek i koleg贸w, nauczycieli, nowych miejcs itp. Kt贸rej艣 nocy obudzi艂am si臋 zlana potem i ca艂a roztrz臋siona, nie wiedzia艂am gdzie jestem i zacz臋艂am krzycze膰, 偶e umieram. Przybieg艂a mama wystraszona i zacz臋艂a si臋 modli膰, a ja wpad艂am w jeszcze wi臋kszy l臋k, no, bo skoro mama si臋 modli za mnie to chyba rzeczywi艣ciwe umieram. Nic mi sie nie sta艂o, ale czu艂am si臋 coraz gorzej. Mama zaprowadzi艂a mnie do pediatry, kt贸ry skierowa艂 mnie na badania krwi, ekg i to wszysko, tzn przepisa艂 jakie艣 leki, kt贸re nic nie pomaga艂y. Coraz cz臋艣ciej mia艂am ataki l臋ku i strchu o swoje 偶ycie. W czasie atak贸w by艂o okrpopnie, czu艂am, widzia艂am bliskie mi osoby, ale tak jakbym by艂a w jakim艣 za膰mieniu i ca艂y czas ba艂am si臋, 偶e umr臋. Takich atak贸w mog艂am si臋 spodziewa膰 wsz臋dzie: w szkole, w ko艣ciele, w sklepie, na ulicy. Bra艂am jakie艣 leki ale nic nie pomaga艂y ( my艣l臋, 偶e to placebo, bo kiedys przeczyta艂am ulotk臋 i tak pisa艂o, ale ja nie wiedzia艂am co to jest wi臋c bra艂am). 3 lata koszmaru, a偶 wreszcie pewnego wiosennego ranka obudzi艂am si臋 z b贸lem brzucha - dosta艂am pierwsz膮 miesi膮czk臋 i to by艂 pierwszy dzie艅 bez atak贸w, potem by艂 nastepny itd. Nerwic臋 l臋kow膮 mam do dzisiaj, ale umiem sobie z ni膮 radzi膰. Mam rodzin臋: m臋偶a, dzieci. Jestem m臋偶atk膮 ponad 20 lat i nerwica towarzyszy mi ci膮gle, ale patrz臋 na ni膮 inaczej. Boj臋 si臋 owszem o dzieci, m臋偶膮 偶eby im nic sie nie sta艂o 偶eby byli zdrowi, z ka偶dym objawem goni艂am do lekarza jak byki mali. Je艣li chodzi o moje zdrowie to te偶 cz臋sto robi臋 badania, ale jak wszystko wychodzi dobrze, to nie my艣l臋, 偶e mo偶e byc 藕le. Nauczy艂am si臋 pracowa膰 nad sob膮, cho膰 by艂o ci臋偶ko. Ka偶dy z Was kochani potrafi sobie poradzi膰 uwierzcie mi. Ja by艂am pewna, 偶e nie do偶yj臋 jutra, a w tej chwili mam 45 lat i ciesz臋 si臋 偶yciem czego i Wam 偶ycz臋. Wierz臋, 偶e tak b臋dzie i 偶ycz臋 powodzenia i g艂owa do g贸ry b臋dzie dobrze!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Viorella
Dzek Ja nie mog臋 ci niczego narzuca膰, ale na Twoim miejscu wybra艂abym, sanatorium. przecie偶 zdrowie masz jedno, a praca jak nie ta to bedzie inna, ale decyzja nale偶y do Ciebie. Przemy艣l to. pozr贸wka!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dzk
Viorello dziekuje Ci bardzo za rade, widzisz to jest tak,ze ja my艣le czasami o tym,偶eby i艣膰 do tego sanatorium...spr贸bowa膰 mo偶e to mi da bardzo du偶o, ale rozmawiam z rodzicami z ktorymi mieszkam w poblizu Ustronia, oni mnie zniechecaja do tego...mam 27 lat, mowia,ze jak to sie rozejdzie po miescie to nie znajde pracy:///a z praca nie jest znowu tak latwo w Polsce:/mimo,ze jestem po niezlych studiach:/ ale tez mam dosc siedzenia jak na szpilkach na roznych szkoleniach, wykladach czy nawet w kosciele, mam leki....chce uciekac...ale zauwazam,ze nalezy sie tez przelamywac, udowadniac sobie,ze sie jest w stanie cos robic itp. to nerwica zanika, chociaz pojawia sie pozniej jak czlowiek przesadzi z zmartwieniami lub stresem... ALE NAJWAZNIEJSZE,ZE TRZEBA COS Z TYM ZROBIC cokolwiek farmacyjnie i wizyty u psychologa lub te sanatorium,,,,napewno same lekki nie pomoga... POZDRAWIAM SERDZECZNIE!!!W GRUPIE RA呕NIEJ:)))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dzk
PS prosze o opinie na temat takich pobytow, jesli ktos cos slyszal, czy one daja naprawde duzo? wiem tylko, ze trwa az 10 tyg i ze sa codziennie zajecia z psychoterapeutami itp popoludnia sa wolne no i wieczory,,,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nova troche
jestem. na komuni objad艂am sie jak 艣winka! no c贸z nie wytrzyma艂am popusci艂am sobie i mysla艂am ze beda mnie musieli wynosic...dochodze powoli do siebie ale ni jest dobrze! od dzisiaj zaczynam diete kopenhaska bo musze predko zrzucic jakies 5 kilo bo za miesiac przymiarka sukni a nie jest rewelacyjnie. a poza tym to jest tak sobie. niby wszystko ok ale wewnetrznie jest ciagle ten g艂upi niepok贸j, lek. zaraz uciekam na dzia艂ke bo mama wychodzi a sama nie chce zostac. w tym tygodniu pierwszy egzamin w sesji.no a w czewrcu obrona. mam nadziejje ze te stresy ostatecznie nie zaprowadza mnie do grobu zamiast do o艂tarza. oddech nie jest za dobry, meczy mnie to powoli bo kiedy wydaje mi sie ze odpusci艂 za kilka dni wraca a teraz kiedy jest ciep艂o to dpiero udreka. inne dolegliwosci zanikaja ale znowu przypusci艂am atak na moje zebro i zadusi艂am je troszke. teraz znowu nie moge go dotykac. ale przysieg艂am sobie ze juz wiecej tego nie zrobie! uciekam kochani! trzymajcie sie ciep艂o. pom贸zcie na te duszno艣ci jak cos macie! buziaki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Viorella
pozdrawiam Cie Liduszko! Do nowa troche! Wychodzisz za m膮偶, super! Ciesz si臋 przygotowaniami, my艣l o tym dniu. Nerwica odejdzie kiedy urodzisz dziecko - oczywiscie nie ca艂kiem, bo tam gdzie艣 w pod艣wiadomo艣ci b臋dzie czyha膰, ale nie b臋dziesz o niej my艣le膰, bo b臋dziesz mam膮 i b臋dziesz zaj臋ta dzieckiem. to o nie b臋dziesz sie martwi膰, a Twoje problemy dla Ciebie nie b臋da juz wa偶ne. Uwierz mi, wiem co pisz臋. U mnie tak by艂o. A teraz dobrze, 偶e wychodzisz z mama na dzia艂k臋, ale prosz臋 nie my艣l, 偶e wychodzisz dlatego 偶e czujesz l臋k przed byciem sam膮 w domu, ale, wychodzisz bo mamie chcesz pom贸c. Spr贸buj tak my艣le膰, a zobaczysz, 偶e b臋dzie lepiej. pozdro...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Viorella
DZEK Masz racje, prace nie艂atwo w Polsce znale藕膰, ale jeste艣 bardzo m艂ody i by膰 mo偶e trudno podj膮膰 Ci decyzje ( tu wp艂yw ma te偶 opinia Twoich rodzic贸w). My艣l臋 jednak, 偶e skoro masz tak膮 okazj臋 to mo偶e z niej skorzystaj. Pomy艣l 10 tyg w sanatorium , jest to szmat czasu, ale ile przez ten okres mo偶na osi膮gn膮膰 b臋d膮c tam. Mo偶esz na zawsze odzyska膰 zdrowie, a co do opinii ludzi to tym si臋 nie przejmuj-pogadaj膮 i przestan膮. Piszesz, 偶e masz wy偶sze wykszta艂cenie wi臋c prac臋 znajdziesz, a gdyby nawet przysz艂o Ci wyjecha膰 do innego miasta w jej poszukiwaniu to co w tym z艂ego. Jeste艣 bardzo m艂ody, masz marzenia, plany. Pomy艣l. wszystko mo偶e si臋 zi艣ci膰, ale teraz my艣l o sobie i o tym, by wr贸ci膰 do zdrowia. a masz tak膮 szans臋, drugi raz mo偶e si臋 nie powt贸rzy膰. Je艣li masz kogo艣 bardzo bliskiego (偶on臋, dziewczyn臋, przyjaciela), zwierz si臋, popro艣 o rad臋. To nie 艣redniowiecze, 偶e zaraz uznaj膮 Ci臋 za nienormalnego. To ten co nie zrozumie b臋dzie tym "nienormalnym". Nerwica, depresja to choroby XXI wieku i nie ma si臋 zcego wstydzi膰. Pozdrawiam Ci臋 i 偶ycz臋 podj臋cia trafnej decyzji.

Udost臋pnij ten post

cze艣膰 kochani.. tak ,to jest pogrzeb kuzynki,,ju偶 jutro. wiecie 偶e ja po tym dziwacznym ataku z przedwczoraj dalej nie funkcjonuje normalnie/? tzn l臋k mam co jakis czas taki wi臋kszy,ale og贸lnie to ca艂y czas. i najgorsze w tym wszystkim jest to 偶e od tamtej pory ja mam przy膰mion膮 pami臋膰. uwa偶acie 偶e to mo偶e jaki艣 rodzaj szoku i to dlatego? czy mog臋 to wliczy膰 do nerwicy?bo tak si臋 boj臋, np. nie mog臋 przypomnie膰 sobie czy pisa艂am popraw臋 kolokwium w zesz艂ym tygodniu czy nie, za 偶adne skarby, niby kole偶anka m贸wi 偶e tak ale ja NIC nie pamietam. nie mog艂am sobie dzis przypomnie膰 pol dnia imienia ch艂opaka mojej dobrej kole偶anki.. ca艂y czas ananlizuje siebie, choc wiem ze to 藕le. non stop sprawdzam czy to pami臋tam,a moze tamto.. jaka艣 taka nienaturalna jestem od tamtej pory.. przygaszona ,jakbym mia艂a jak膮s ci臋zka blach臋 na g艂owie. pocieszam si臋 tym, 偶e widz臋 ze cos ze mna nie do ko艅ca jest dobrze, a jak zdaj臋 sobie z tego spraw臋 to naczy chyba 偶e jeszcze normalna jestem:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dzk
Viorello dziekuje Ci bardzo za wsparcie...rozmawialem z moja dziewczyna na ten temat, ale dla niej cos takiego to ostatecznosc...ale ona nie wie co to zyc z nerwica i l臋kami:/jest te偶 mo偶e za mloda... bylem dzisiaj zobaczyc z bliska sanatorium wyglada pogodnie, rozmawialem z psycholog zajmujaca sie leczeniem tam, powiedziala mi,ze normalnie leczenie z co tygodniowymi wizytami u psychoterapeuty trwa艂yby nawet 3 lata...to jest dlugi czas w porownaniu z 10 tygodniami, co prawda sie mozna zajmowac czyms innym miedzy czasie, ale...jesli jest szansa zeby wyzdrowiec to ja sie tego chce podjac, chociaz niektorzy mowia,ze z nerwicy nie da sie wyleczyc????:/ ale mimo wszystko chyba warto pr贸bowa膰, jutro mam jecha膰 zobaczy膰 regulamin...ja jestem coraz bardziej na tak, chociaz mi to wywraca plany o 180 stopni no i jeszcze rodzicow bede musial przekonac...POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZWLASZCZA VIORELLE

Udost臋pnij ten post

acha i wiecie co? mam taki dziwny stan apatyczny a wystarczy 偶e si臋 dzis bardzo w艣ciek艂am bo zasta艂am ba艂agan niesamowity w domu i musialam go posprz膮ta膰 i tak jaos zapomnia艂am chyba o wszystkim bo czuj臋 si臋 nie藕le;) jeszcze co jest dziwne to to ze czas mi szybko leci jakos;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do zdrowko
kochana idz ty jak najszybciej do lekarza , ja tez mam nerwice i wiem co to za cholerstwo , ale ty to juz m臋czarnie przechodzisz - wspolczuje .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do Dzek
Na twoim miejscu wybralbym prace , zobaczysz bedziesz w艣rod ludzi i nerwica ul偶y, twoje my艣li b臋da krecily si臋 wokol pracy inne 偶zzzzzzzycie, a poj艣膰 do sanatorium zawsze mo偶esz, a tymczasem idz to psychologa i wspomagaj sie lekarstwami.Na ludzi co powiedz膮 ze to by sie roznioslo nie patrz.

Udost臋pnij ten post

hej.. wysy艂acie mnie do lekarza ale mam nadzieje ze my艣licie 偶e mam nerwic臋 a nie co艣 gorszego.. fizycznie..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do zdrowko
Masz poprostu nerwice maxa i nic po zatym .Pamietaj to przyslowie Tym daj臋 rad臋 chorobie, 偶e nic z niej sobie nie robi臋. Pozdrawiam , 偶ycze z calego serduszka wyleczenie sie z tej nerwicy , bo tak ogolem to daje tobie slowo ze jeste艣 zdrowa na maksa , tak maj膮 nerwicowce!!!!!!

Udost臋pnij ten post

dzi臋kuj臋, takich s艂贸w trzeba mi by艂o, najcieplejsze jakie czyta艂am tu ostatnio;) mam nadzieje ,chocia偶 to za膰mienie pami臋ci mnie niepokoi, ale tyle czasu mam r贸偶ne dolegliwosci 偶e gdybym by艂a faktycznie chora to przeciez ju偶 dawno bym sie wym臋czy艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiziamizia123
hallo Dzek ciekawe co piszesz, o tym nowym sanatorium, bo ja si臋 wybieram do Mosznej-Zamek te偶 do sanatorium na dwa tygodnie, bo tylko tyle mam urlopu. I to przemawia za podj臋ciem decyzji 偶eby jednak wybra膰 santorium a dopiero potem podejmowa膰 prac臋. Mo偶esz b臋d膮c w sanatorim wysy艂a膰 CV i obserwowa膰 co si臋 dzieje na rynku pracy. Napisz gdzie to nowe sanatorium adres telefon. Widzisz jak si臋 pracuje to masz tylko dwa tygodnie urlopu i finito. A teraz jak nie masz tego problemu to wykorzystaj szans臋. Je偶eli boisz si臋 etykiety , to mo偶esz wymy艣li膰 jak膮艣 艣ciemk臋, rehabilitacja kr臋gos艂upa czy tym podobne. A jak p贸jdziesz do pracy i poczujesz si臋 藕le to b臋dziesz musia艂 wzi膮膰 L4 od psychiatry i to dopiero nie b臋dzie najlepsze. Plotka szybko rozniesie si臋 w pracy i wtedy nie wiadomo. Przemy艣l sobie co b臋dzie dla ciebie najlepsze. Nie sugeruj si臋 nawet tym co ja napisa艂am, bo napisa艂am ci tylko m贸j punkt widzenia. Ty masz sw贸j punkt widzenia. Ludzie z nerwic膮 maj膮 problemy z podejmowaniem decyzji i zanim to zrobi膮 lubi膮 pozna膰 opini臋 innych ludzi , szczego艂nie tych wa偶nych w jego 偶yciu. Na terapii w艂a艣nie w takim sanatorium mo偶na nauczy膰 si臋 s艂ucha膰 w艂asnej intuicji i ufa膰 samemu sobie oraz odpowiedzialnie podejmowa膰 decyzj臋. 偶ycz臋 powodzenia KM

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Kiziamizia123
2 tygodnie sanatorium tak , ale 10 tygodni to tak chodzby si臋 we wiezieniu siedzialo , zdecydowanie nie , wybralbym prace .Zenek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dzk
Dzieki Wszystkim za rady, ja widze, ze sa rozne zdania na ten temat...faktycznie decyzja jest dla mnie trudna, z jednej strony mi jest zal rezygnowac z pracy, a z drugiej chcialbym sie wyleczyc... Troche jest prawdy w tym,ze pojscie do ludzi czyli do pracy moze mi dobrze zrobic z drugiej strony mam obawy, czy jestem na to przygotowany,,,zwlaszcza,ze ostatnio dorabiajac sobie na zlecenie i zyjac w duzym stresie, doprowadzilem do pogorszenia swojego stanu:/ PS namiary:) Uzdrowisko w Ustroniu "Rownica" ul. Sanatoryjna 7 tel.: 033 856 57 90

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiziamizia123
dzi臋ki za info , znam to sanatorium , to taki kombinat, ale w pozytywnym znaczeniu, dlatego tam sie mo偶na ukry膰 jakby przysz艂o co do czego. Faktycznie 10 tyg to 2,5 miesi膮ca to d艂ugo, ale tyle trwa proces terapeutyczny np. porz膮dnej terapii grupowej. W Mosznej te偶 s膮 takie d艂ugie turnusy ale szczeg贸lnie dla policjant贸w. W moim przypadku ja nie bed臋 korzysta膰 z terapii grupowej bo dwa tygodnie to za kr贸tko na jakis porz膮dny skutek terapeutyczny. Tam sa spotkania z psychologiem 2 razy w tygodniu, zabiegi fizjoterapeutyczne np masa偶, laser, magnoterapia, k膮piele wodne, wszystko na rozlu藕nienie mi臋艣ni, s膮 te偶 zaj臋cia inne, trening autogenny szulca, malowanie farbami dzbanuszk贸w. ciekawa jestem jaki program oferuje "R贸wnica". Dzek a mo偶e mo偶esz pojechac na kr贸cej?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiziamizia123
Hejki jestem tu nowa wi臋c witam wszystkich :) choruje 3 lata i tak jak wy lata艂am po lekarzach, badania wszystkie, i wszystko ok. tylko, 偶e si臋 藕le czu艂am, nikt tego nie rozumia艂:( pr贸buj臋 wszystkiego, teraz jestem na etapie akupunktury i masa偶u ba艅kami chi艅skimi, na razie za kr贸tko stosuj臋 ten model leczenia aby podawa膰 jakie艣 dane. ale jak co艣 si臋 dobrego wydarzy w tym wzgl臋dzie to og艂osz臋 ca艂emu 艣wiatu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Id臋 na 39,5 narka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nova troche
Viorela-dzieki za dobre s艂owo. ma nadzieje ze bedzie jak m贸wisz, licze na to i nie marze o niczym innym jak o normalnej rodzinie i zyciu bez ciag艂ego strachu i leku. nie chce meczyc siebie i innych niestety nieraz mimo checi nie wychodzi. dzisiaj zauwazy艂am u siebie dodatkowo jedna ceche-stale przywo艂uje do siebie z艂e wspomnienia, chwile z mojego zycia kiedy bardzo cierpia艂am, czesto wtedy p艂acze. czasami ide sobie i wydaje mi sie jakby wszystko dooko艂a dzia艂o sie gdzies obok a ja patrze na to z boku. boje sie jednej rzeczy. czasami wydaje mi sie ze ja wariuje, ze dziwnie sie zachowuje. ze nie radze sobie z tym co siedzi w srodku z tym strasznym lekiem. boje sie ze zostane wariatka i mnie zamkna w zak艂adzie-dzis pierwszy raz o tym pomysla艂am. kiedys jezdzi艂am do dziadka do takiego zak艂adu. pamietam tych ludzi i dzis zacze艂am postzregac u siebie pewne symptomy takiego zachowania, wystraszy艂am sie. dadatkowo nie chce zeby rodzina wiedzia艂a ze tak sie m臋cze bo mama stale cos podejrzewa a kiedy zaczyna cos m贸wic na ten temat robie sie strasznie nerwowa. mam nadzieje ze bedzie lepiej, musi by膰...

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰