Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 rosa

Moja nerwica...

Polecane posty

Go艣膰 karczocha
gosia4775 - wow mysla艂am ze ten kaszel to tylko ja mam i tak sama sie mecze z tym dziadostwem, u mnie tak ten kaszel sie rozwin膮艂 ze dosz艂y jeszcze do tego odruchy wymiotne, wole nie mysle膰 co jeszcze moze sie do tego do艂膮czyc zeby by艂o jeszcze "zabawniej"... A z tym rakiem to eh nie wiem co Ci poradzic, by艂 czas ze sama sobie wkreca艂am rozne choroby, jednej nawet jestem prawie pewna ze mam, ale chyba nikt nie da mi skierowania na badania, zeby to potwierdzic, a sama nie bede placic paru stow, zeby znale偶膰 u siebie chorobe - czysty nonsens - chorobe ktorej i tak sie nie leczy.. jesli chodzi o raka to nie tak prosto go z艂apac;) nie wiem ile masz lat, ale na raka krtani to raczej choruja starsi ludzie, ktorzy pili, palili, chorowali na refluks latami i duzo mowili jak np. nauczyciele, mysle, ze to Cie przekona ze nie masz raka krtani:) moze w rodzinie ktos chorowa艂 na raka? bo w sumie skads to musia艂o sie wziac... pol roku temu zmar艂 moj wujek na raka prze艂yku i ja tez pozniej sobie wkreca艂am, ze bede mia艂a raka prze艂yku, ze to na pewno genetycznie sie przenosi i tez na to umre, ale jakos mi przesz艂o, stara艂am sobie to odkrecic w g艂owie, bo to bez sensu zadreczac sie czyms co moze sie wydarzyc...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
cze艣膰 wszystkim.. no to zrobi艂am to.. za 11 b膮d藕 12 dni, ju偶 dok艂adnie nie wiem nawet, jestem um贸wiona na badanie EEG. Dzisiaj mia艂am oczywi艣cie raz zamroczenie, opr贸cz tego jakie艣 l臋ki tzn nastr贸j m贸j og贸lnie w niedobrej formie jest. jeszcze k艂ucia I pulsowanie g艂owy.. pozdrawiam og贸艂l was wszystkich;)

Udost臋pnij ten post

do arleci ja mam takie objawy jak 艣ci艣ni臋te gard艂o szybkie bicie serca uczucie gor膮ca b贸l lewego oka dr臋twienie brody sw臋dzenie ca艂ej twarzy trzaski przy ka偶dym ruchu g艂owy w szyi b贸l bark贸w kr臋gos艂upa straszny b贸l r膮k tak jak bym by艂a po ci臋偶kiej fizycznej pracy ale tak nie jest chwyta mnie to jak czuj臋 niepok贸j jak zaczynam o tym my艣le膰 wtedy zaczynam odwraca膰 uwag臋 od tego m贸wi臋 sama do siebie 偶e to tylko nerwica zawsze mam przy sobie jakie艣 leki i m贸wi臋 sobie w razie czego艣 to co艣 wezn臋 i staram si臋 zaj膮膰 czym艣 najgorzej jest w pracy wieczorem jak ju偶 k艂ad臋 si臋 do 艂贸偶ka i my艣l臋 偶e rano mam i艣膰 do pracy to ju偶 odczuwam niepok贸j prawie codziennie mam ataki ale s膮 ju偶 coraz s艂absze w ci膮gu dnia co jaki艣 czas nerwica pr贸buje mnie dopa艣膰 ale jako艣 si臋 trzymam najgorsze s膮 u mnie te trzaski w szyi to mi najbardziej przeszkadza gdyby nie to to ju偶 bym sobie z reszta poradzi艂a musisz w razie ataku spr贸bowa膰 go przetrwa膰 bez leku przecie偶 w ka偶dej chwili mo偶esz wzi膮艣膰 jak czujesz 偶e co艣 si臋 dzieje nie bierz od razu tylko czekaj to jest taka pr贸ba si艂 z nerwic膮 ona albo tyje偶eli ci przejdzie nie natychmiast to wygra艂a艣 jak przetrzymasz kilka razy to ataki b臋d膮 coraz s艂absze po jakim艣 czasie sama to zauwarzysz napiszcie mi czy kto艣 ma takie dziwne objawy jak ja pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosia4775
do karczocha- u mnie w rodzinie nikt nie chorowal na raka, zadnego, ja mam 24 lata, popalam papierosy, ale nauczycielem nie jestem i zadnych refluksow nie mialam.ale ja juz tak mam co mnie nie zaboli to zaraz rak i dopoki nie przestanie to bede o tym tak myslec

Udost臋pnij ten post

Gosiu chyba na tym forum i wog贸le Ci kt贸rzy cierpi膮 na nerwic臋 nie znale藕liby艣my kogos kto nie przechodzi艂 fazy rak贸w;). ja od pocz膮tku mam ci膮gle jakiegos, teraz odk膮d mam problemy z g艂贸wk膮 oczywiscie te偶 pewna jestem 偶e to raczysko w niej siedzi ;/ bu藕ka:*

Udost臋pnij ten post

zdrowko to dobrze ,ze sie zdecydowalas!bede trzymala kciuki! ach!ja mialam wszystkie mozliwe raki!piersi ,trzustki,mozgu,jajnikow....nawet nerwiaka w uchu wymyslilam bo mi szumi w nich od zawsze:( zbadalam tylko piersi i ginekologicznie(cytologia ,usg) ulga byla ogromna!ale tylko na 2 miesiace.....potem znowu zaczelam tworzyc.ech!馃槧 zreszta wiecie same.... buziak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 arlecia39
Witam wszystkich!!! GAM 23-dziekuje za odpowiedz, moje objawy sa podobne do twoich, czasami czuje sie bardzo zmeczona tym, staram sie tlumaczyc sobie i myslec pozytywnie, lecz gdy atak ,lek przychodzi w miejscu publicznym to normalnie nie jestem w stanie zapanowac nad tym , w domu jest latwiej, choc moi bliscy nie zawsze niestety mnie rozumieja.Bede jednak probowac tak jak mi radzisz ,bo czuje ze moge ci zaufac, a potrzebuje teraz takiegi wsparcia.Dzisiaj np. czuje sie podle mam totalnego dola i czarne mysli znow sa gora, ale wiem ze to minie i jutro znow zaswieci slonce, prawda?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 arlecia39
ZROWKO- bardzo dobrze ze sie zdecydowalas na to badanie , rozsadna decyzja-- oczywiscie trzymam kciuki i jestem z toba !!! Co do RAKOW to pdobnie jak XANAXIK mialam juz chyba wszystkiego i do tej pory co jakis czas cos tam sobie wymyslam , ale jak ktos juz przede mna powiedzial tak to jest przy nerwicy , grunt to sie starac za bardzo nie przejmowac.

Udost臋pnij ten post

wierze ze damy sobie rade i w ko艅cu b臋dziemy szcz臋艣liwe i wolne od tego cholerstwa!!!

Udost臋pnij ten post

dzi臋kuj臋:) teraz tylko trzymajcie kciuki ;) a tak wracaj膮c do tematu kt贸ry kiedy艣 tutaj ktos poruszy艂 ale niestety nie wczyta艂am si臋 bo jakos czasu mi zabrak艂o. Warto miec zwierzaka naprawd臋. Ja mam kota 4 lata . To zwyk艂y dachowiec ale wog贸le nie wychodzi od kociaka na dw贸r. jedynie na balkon. jest tak udomowiony ze ju偶 bardziej chyba nie mo偶na:) i naprawd臋, zwierz臋 du偶o daje. 艣pi ze mn膮 obok na poduszce. przesypia calutk膮 noc jak dziecko i ja nie zasn臋 dop贸ki on nie po艂o偶y sie te偶;) taki kochany przyjaciel,wie kiedy wskoczy膰 na kolana:) wiadomo zreszt膮 偶e zwierzaki to te偶 艣rodek terapeutyczny;) oczywiscie podstawa to kocha膰 zwierz臋ta:) Ps. czuje sie na razie w miar臋 ok;) dzisiaj pewnie zasne normalnie bo dwa dni pod rz膮d wczesnie wstawa艂am. od jutra pewnie schody.. ale na razie mecz:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 arlecia39
SACARIO --tak trzymaj!!! Od dawno wiadomo ze trzeba wierzyc ,wiara naprawde moze zdzialac cuda. Ja tez wierze ze wyjde z tego jak juz kiedys , tylko tym razem na dluzej.

Udost臋pnij ten post

czesc :) i wam :) dlogie Panie i Panowie :P Jak tam czas u was leci ? :) Zdrowko ;) Efka ? :) gdzie wy wszytkie jestescie ? :P

Udost臋pnij ten post

sacario-bardzo dobrze, 偶e dzi臋ki afobamowi poczu艂膮艣 sie lepiej, ale czy wiesz, 偶e afobam bardzo silnie uzale偶nia?. Ja przekona艂am si臋, 偶e do lekarzy rodzinnych lepiej nie zwraca膰 si臋 o leki na nerwic臋, poniewa偶 oni od razu przepisuja w艂a艣nie cos w stylu afobamu. Radz臋 i艣膰 do psychiatry, kt贸ry zapisze lek te偶 skuteczny a nie uzale偶niaj膮cy.

Udost臋pnij ten post

Przepraszam, nie chcia艂am burzy膰 twojego spokoju, ale wiem ze s艂yszenia, jak trudno jest p贸偶niej rzuci膰 afobam czy inne podobne leki. Ty na pewno jeszcze si臋 nie uzale偶ni艂a艣, dlatego p贸ki czas powinna艣 je zmieni膰, a afobam tylko dora偶nie, w razie ataku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co robisz ze tak tracisz kg
szelka67

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bashah77
wiecie co ... zamiast sobie nawzajem pomaga膰 to si臋 pogr膮偶acie. Jedna namawia do tabletek, druga namawia do nie brania bo uzale偶niaj膮 ( nie wszystkie;)), trzecia, opisuje obiawy i tym samym dodaje osbie s艂abej psychicznie dodatkowe objawy obok tych co ju偶 ma. Na forum nerwicy winny艣cie pisa膰 nie o dolegliwo艣ciach, nie o tabletkach i kt贸ra jakie jad艂a, bo ka偶dy przypadek jest inny, ale namawia膰 si臋 na wzajem na terapi臋, pomaga膰 sobie. Mam wra偶enia, ze nerwica to jest jedyna rzecz, kt贸ra was trzyma przy zyciu, to jest co艣 o czym uwielboiacie pisa膰 i m贸wi膰 zamiast wzi膮膰 si臋 za swoje 偶ycie, bo przede wszystkim nerwica bie偶e si臋 z nieakceptowania i siebie i swojego 偶ycia aktualnie. Ja jak czyta艂am te forum to non stop wynajdywa艂am sobie te same dolegliwo艣ci co osobi pisz膮ce, nie chcia艂am i艣膰 do lekarza, bo wszyscy to 艣winie i wcisn膮 mi leki uzale偶niaj膮ce, nic nie robi艂am tylko czyta艂am forum. W ko艅cu przesta艂am i wam tez polecam. Piszcie o swoich poczynaniach, rado艣ciach, a nie do艂ujcie si臋 na wzajem. Z nerwic膮 nie mo偶na walczy膰, bo si臋 przegra, j膮 trzeba zaakceptowa膰, zaakceptowa膰 siebie, potem jest z g贸rki. Zr贸bcie co艣 dla siebie;) Tyle odemnie. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bashah77
cze艣膰 jaco20, ja ci臋 pami臋tam, pisa艂am jako basia7771, Efka z kierowniczk膮 co艣 si臋 nie odzywaj膮 pewnie gdzie艣 na wakacjach ju偶 szalej膮;)

Udost臋pnij ten post

a jezeli nie ma sie zadnej radosci w sobie to mam wogole nie pisac????;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karczocha
zaakceptowa膰 nerwice????? nigdy w 偶yciu!!! ja chce sie tego pozbyc a nie zaakceptowac, to jest choroba i trzeba poprostu ja pokonac, zwalaczyc i 偶yc normalnie, zdrowo, pogodanie bez niej...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bashah77
Akceptacja to klucz z wyleczenia z nerwicy. jeszcze raz pisz臋, 偶e nerwice, depresj臋 s膮 chorob膮 , sory zaburzeniem nie chorob膮, nieakceptowania samej siebie.... A rado艣膰 mo偶na zlale艣膰 wsz臋dzie, oczywi艣cie jak si臋 chce, chyba 偶e wygodniej jest si臋 u偶ala膰 nad sob膮 i pog艂臋bia膰 swoje zaburzenie. Trzeba wybra膰 z czym nam lepiej z u偶alaniem, szukaniem chor贸b, truciem 偶ycia sobie i rodzinie czy nauczy膰 si臋 czerpa膰 z 偶ycia co najlepsze ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bashah77
Poniewa偶 przyczyn膮 nerwicy jest przywi膮zanie do sprzecznych z sob膮 idei, wymaga艅, pomys艂贸w na 偶ycie, to najwa偶niejszym zadaniem b臋dzie przebudowa systemu warto艣ci osoby znerwicowanej tak, by znalaz艂y si臋 w nim niesprzeczne wymagania, oczekiwania, plany i wyobra偶enia. Aby doprowadzi膰 do takiego stanu umys艂u, trzeba wielu lat intensywnej przebudowy psychiki. Najwa偶niejszym elementem naszego systemu warto艣ci jest samoocena. To ona wp艂ywa na jako艣膰 naszych zwi膮zk贸w, naszego 偶ycia, pracy i na nasz rozw贸j. Ca艂e nasze 偶ycie jest zgodne z naszymi oczekiwaniami. Wi臋kszo艣ci z nich nie jeste艣my 艣wiadomi, a spor膮 cz臋艣膰 z nich "pod艂apali艣my" od otoczenia i 艂udzimy si臋, 偶e je艣li si臋 do nich dopasujemy, to b臋dziemy szcz臋艣liwi, bo zadowolimy innych. Nic bardziej b艂臋dnego! W ten w艂a艣nie spos贸b ca艂y czas budowali艣my tylko nerwic臋. Umys艂 musi zosta膰 oczyszczony z nierealnych pragnie艅, po偶膮da艅 wymaga艅. Na pocz膮tek natrafiamy na t臋 trudno艣膰, 偶e za nierealne uznajemy w艂a艣nie to, co jest dla nas najkorzystniejsze, a co si臋 innym wydawa艂o nierealne i niew艂a艣ciwe. Dlatego osoba pragn膮ca przebudowa膰 system warto艣ci, musi bardzo du偶o czyta膰 na tematy pozytywnego my艣lenia i jak najmniej przebywa膰 w toksycznym otoczeniu. By艂oby wskazane, 偶eby spotyka艂a si臋 te偶 z osobami my艣l膮cymi pozytywnie, przebywa艂a z nimi i rozmawia艂a. Przebudowa systemu warto艣ci odbywa si臋 dzi臋ki stosowaniu technik afirmacji, relaksu, medytacji, pozytywnych wizualizacji i 膰wicze艅 oddechowych. G艂贸wny ci臋偶ar pracy spada na afirmacje (czyli pozytywne my艣li). Cz艂owiek znerwicowany, to cz艂owiek niespe艂niony. Spe艂niamy si臋 realizuj膮c nasze cele i odkrywaj膮c, kim naprawd臋 jeste艣my. Jednym z pierwszych zada艅 przy wychodzeniu z nerwicy, jest klasyfikacja cel贸w. Nale偶y okre艣li膰, kt贸re z nich s膮 najwa偶niejsze, a wszystkie inne skre艣li膰!!! Oczywi艣cie, 偶e w mar臋 odzyskiwania 艣wiadomo艣ci swoich cel贸w, z tej listy b臋d膮 znika艂y cele cudze - narzucone nam przez innych i sprzeczne z naszym interesem, naszymi zdolno艣ciami i talentami. B臋d膮 si臋 za to pojawia艂y nasze w艂asne cele, kt贸re trzeba b臋dzie doceni膰, by si臋 uda艂o je zrealizowa膰. Ci, kt贸rzy s膮 tym zainteresowani, powinni zapozna膰 si臋 z technikami kreacji mentalnej. Wielu terapeut贸w zaleca jog臋 lub medytacj臋. Tu trzeba jednak zaznaczy膰, 偶e medytacja nie jest praktyk膮 uzdrawiaj膮c膮 dla znerwicowanych! Warunkiem medytacji jest akceptacja wewn臋trznego spokoju i harmonii. A ca艂a terapia nerwic prowadzi zaledwie w艂a艣nie do tego celu. Jednak偶e ideologiczne za艂o偶enia pewnych terapii nie s膮 w stanie sprosta膰 temu celowi. Ta uwaga dotyczy tych terapii, kt贸re maj膮 za zadanie dostosowa膰 ludzi do wymaga艅 otoczenia za cen臋 rezygnacji z siebie. Paradoksalnie - to na takie terapie zapotrzebowanie jest najwi臋ksze! Po przej艣ciu przez tak膮 "terapi臋" cz艂owiek staje si臋 bezwolnym narz臋dziem w r臋kach rodziny lub w艂a艣ciciela firmy (np. "o艣wiecony" pracownik japo艅skiej firmy), pogodzonym ze sw膮 rol膮 i nawet wydaje si臋 zadowolonym ze swej roli! Cud takich terapii polega na wm贸wieniu przekonania, 偶e to, co tego cz艂owieka spotyka w 偶yciu, jest najlepszym, co mog艂oby go spotka膰. Cz臋sto ma on dzi臋kowa膰 codziennie Bogu za tak膮 艂ask臋! Tego typu "terapia" przynosi nadzwyczajne rezultaty w kreowaniu uleg艂ych 偶on i pos艂usznych dzieci. Przydaje si臋 te偶 w przekonywaniu ojc贸w rodziny, by uczciwie zarabiali na swoje potomstwo. Jest to 艣wietna terapia dla tych, kt贸rzy sami nie wiedz膮, czego chc膮 i nie maj膮 ochoty lub odwagi si臋 dowiedzie膰. Cud sukcesu osi膮gni臋tego dzi臋ki tej terapii polega na rezygnacji z rzekomo "nierealnych" ambicji. Ale ... cz臋sto nie likwiduje nerwicy. U wielu powoduje za to narastanie poczucia bezsensu 偶ycia, co cz臋sto prowadzi do przy艣pieszonej 艣mierci (no bo jak d艂ugo mo偶na 偶y膰 dla innych nic z tego nie maj膮c?), albo do pomys艂u, by zacz膮膰 prowadzi膰 "podw贸jne" 偶ycie. Je艣li nie jeste艣 osob膮 przebojow膮 i masz sk艂onno艣ci do uleg艂o艣ci, wybierz raczej t臋 terapi臋. Stosowanie terapii, kt贸ra wymaga od ciebie decydowania, podejmowania wybor贸w, mo偶e przerosn膮膰 twoje mo偶liwo艣ci. By膰 mo偶e tw贸j rozw贸j w tym 偶yciu powinien zako艅czy膰 si臋 na akceptacji stanu, w jakim si臋 znalaz艂e艣? Je艣li uleg艂o艣膰 to dla ciebie za ma艂o, je艣li czujesz, 偶e tkwi w tobie potencja艂 tw贸rczy lub rozwojowy, kt贸ry zosta艂 ograniczony, wyhamowany przez rodzin臋 lub bli偶sze otoczenie, wybierz tak膮 terapi臋, kt贸ra umo偶liwia rozw贸j tw贸rczy b膮d藕 duchowy. Po etapie wst臋pnym, polegaj膮cym na wdro偶eniu si臋 w podstawy pozytywnego my艣lenia, mo偶na skorzysta膰 z metod niekonwencjonalnych, takich jak regresing czy rebirthing. Wymagaj膮 one pewnej otwarto艣ci na rozw贸j duchowy i akceptacji cel贸w szerszych, ni偶 dobro rodziny. Wymagaj膮 te偶 pracy nad podnoszeniem poczucia w艂asnej warto艣ci. Osobom znerwicowanym i niespe艂nionym, odradza艂bym raczej poszukiwania egzotycznych dr贸g rozwoju duchowego. Wiele z nich bowiem pog艂臋bia jeszcze kompleksy, kt贸re 艂atwo wynie艣膰 ze spo艂ecze艅stwa ow艂adni臋tego "chrze艣cija艅skim duchem". W wychodzeniu z nerwicy wa偶ne jest znalezienie w艂asnej drogi. Rzecz w tym, 偶eby ta droga nie ogranicza艂a, 偶eby nie by艂a sprzeczna z naszymi 偶ywotnymi interesami i 偶eby zn贸w nie odwiod艂a nas od spe艂nienia. Bywa przecie偶 tak, 偶e to w艂a艣nie dzi臋ki tej drodze duchowej jeste艣my w艂a艣nie tu, gdzie nam si臋 nie podoba, a chcemy na ni膮 wr贸ci膰, bo pod艣wiadomie pami臋tamy z poprzednich wciele艅, 偶e obietnice by艂y zupe艂nie inne. Powr贸t na t臋 drog臋, cho膰 po偶膮dany, to pr贸ba "zawracania kijem Wis艂y". Wyboru drogi rozwoju duchowego powinno si臋 dokonywa膰 dopiero w贸wczas, gdy mamy pewno艣膰, 偶e 偶yczymy sobie dobrze. Tu zn贸w pojawia si臋 sprawa naszych 偶ywotnych interes贸w. Bez wzgl臋du na to, jak si臋 r贸偶nimy pogl膮dami i samoocen膮, nasze 偶ywotne interesy s膮 takie same! Oto one: Zas艂ugujesz na mi艂o艣膰 i szacunek. Z natury jeste艣 dobry i niewinny. Masz prawo odnosi膰 sukcesy w ka偶dej dziedzinie 偶ycia. Masz prawo by膰 bogaty i cieszy膰 si臋 偶yciem. Masz prawo by膰 szcz臋艣liwy bez wzgl臋du na to, czego 偶ycz膮 ci inni. Masz wolno艣膰 wyboru i potencjaln膮 mo偶liwo艣膰 dokonywania wybor贸w najwy偶szej jako艣ci. B贸g Ci臋 kocha bez wzgl臋du na to, co uczyni艂e艣. Musisz to teraz tak pouk艂ada膰 w g艂owie, 偶eby egzekwuj膮c swoje prawa nie narusza膰 praw innych, kt贸rzy zas艂uguj膮 dok艂adnie na to samo, co ty. Je艣li nie widzisz takich mo偶liwo艣ci, to znaczy, 偶e ju偶 masz nerwic臋. Nerwica jest z艂ym doradc膮, wi臋c warto si臋 jej pozby膰.

Udost臋pnij ten post

Witam wszystkich.... nie zgadzam si臋 bashah77... ja te偶 czytam to forum od dawna i od dawna walcz臋 z nerwic膮 przesz艂am chyba jak wszyscy zmagaj膮cy si臋 z t膮 chorob膮 wiele r贸偶nych etap贸w... od ca艂kowitej depresji poprzez wbijanie sobie wszystkich mo偶liwych chor贸b poprzez chwilowe \"ozdrowienia\" - to nie prawda 偶e akceptuj膮c t膮 chorob臋 sobie pomagamy. I nie prawda 偶e wynika ona tylko z tego 偶e si臋 nie akcepujemy... ja nerwic臋 z艂apa艂am od pracy - poniewa偶 mia艂am Szefa Skur... kt贸ry si臋 na mnie wy偶ywa艂... i zmieni艂am prac臋 - bo si臋 ceni臋 - a nie bo si臋 nie akceptuj臋 - ale nerwica zosta艂a i juz chyba na zawsze b臋dzie ze mn膮. 呕ycie mam w miar臋 pouk艂adane i nie mam spraw kt贸re by by艂y w jakim艣 stopniu stresogenne dla mnie...ale zauwa偶y艂am 偶e coraz prostsze rzeczy sprawiaj膮 偶e si臋 denerwuj臋...wyj艣cie do sklepu czy inne codzienne czynno艣ci... pojawia si臋 niczym nie uzasadniony l臋k ... i bynajmniej nie dlatego 偶e co艣 si臋 dzieje....poprostu. Ja ju偶 si臋 pogodzi艂am z tym 偶e mam nerwic臋 - cho膰 czasami naprawd臋 jest mi bardzo 藕le - to moje pogodzenie si臋 z t膮 sytuacj膮 nie pomaga mi jako艣 szczeg贸lnie...niestety

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam 25 lat
Witam wszystkich Jestem tutaj nowa i nie bardzo wiem czy dobrze trafi艂am ale wiele os贸b mi m贸wi, ze to nerwica. Moze zaczne od poczatku....jestem osoba do艣c nie艣mia艂膮 ( chociaz teraz jest juz lepiej) i zawsze jak gdzies ide czy mam cos za艂atwic sciska mnie w zo艂膮dku i mam takiego stracha, przed egzaminami np skacze i cisnienie i mam takie jakby ko艂atania serca no ale nie przejmowa艂am sie zbytnio bo to podobno normalne jak sie cz艂owiek stresuje. Jakies 2 tyg temu zg艂osi艂am sie do przychodni z bardzo nier贸wnomiernym biciem serca. By艂a to niedziela wiec musia艂am jechac do przychodni, kt贸ra mia艂a dy偶ur. Tam pani popatrzy艂a na mnie jak na wariatke, zmierzy艂a cisnienie i puls i stwierdzi艂a, ze bije r贸wnomiernie. Da艂a 4 tabletki po 10mg prpranolu ( chyba to taka nazwa) i kaza艂a posiedziec z p贸艂 godzinki. By艂am na szczescie z rodzicami bo ze strachu chyba bym umar艂a. Po tej p贸艂 godzninie zn贸w zmierzy艂a mi puls i sie okaza艂o, ze serce bardzo nier贸wnomiernie bije a tabletki nic nie pomog艂y. Szybko zrobi艂a EKG i chcia艂a wzywac karetke do szpitala ale ze d艂ugo sie czeka wiec rodzice podpisali papierki i sami mnie zawie偶li. Tam zn贸w EKG i pobrali mi krew.....wyniki dobre, serce pracuje dobrze tylko srednio co 3 uderzenie mam dodatkowe sk贸rcze i ze to na tle nerwowym. Przepisali Aspargin i kazali jechac do domu. Mysla艂am , ze wszystko wr贸ci do normy ale jestem prawie 2 tyg po tej wizycie w szpitalu i co prawda serce bije r贸wnomiernie ale mam takie napady bardzo szybkiego etna do 110 uderzen , wtedy oczywiscie czuje sie zle, ko艂acze mi serce, czuje paniczny strach. To jest prawie codziennie, cisnienie w normie. Trwa od paru minut do jakis 2-3 godzin. Nie wiem czy to nerwica czy co? boje sie isc do psychologa, boje sie opinii wariatki i histeryczki:( nie wiem co robic:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bashah77
neriwc臋 nie powoduj膮 sytuacje stresogenne, zastan贸w si臋 nad tym co w tej chwili robisz a jakie s膮 tak naprawd臋 Towje marzenia, mo偶e robisz co艣 wbrew sobie, boisz si臋 zmian, reakcji ludzi, wstydzisz si臋. Ka偶dy terapeuta i psychiatra potwierdzi, ze jedynym wyj艣ciem z nerwicy jest akceptacja siebie. Jak mo偶na 偶yci nie akceptuj膮c siebie, robi膮c co艣 wbrew sobie, nawet nie艣wiadomie. To jest podstawowy czynnik nerwic i depresji. Jakie by艂y wcze艣niej wasze marzenia a co robicie teraz, napewno wiekszo艣膰 z was marzy艂a o czym艣 ca艂kiem innym. Z艂a praca to piku艣 z por贸wnaniem z tym co same sobie zapodajemy, zapodajecie, bo ja ju偶 naszcz臋cie nie;) Ksiuni u Ciebie z艂a praca by艂a gwo藕dziem do trumny a tak naprawd臋 chodzi cos wi臋cej Ja was nie atakuj臋, ja chc臋 was naprowadzi膰 tylko...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bashah77
mam 25 lat- polecam psychologa w 100% najlepiej kobiet臋, skoro boisz si臋 ich reakcji. Nie martw si臋 oni ju偶 nie jedno s艂yszeli;) np. moje opowie艣ci o wizytach u lekarzy i wzywa艅 karetek:) Psycholog bardzo pomaga i jest tutaj podstaw膮;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam 25 lat
niby tak ale nie cce by ktos o tym wiedzia艂, rodzina czy znajomi:( tak sie zastanawia艂am troszke nad tym co powoduje, ze taka jestem nerwowa...bo ponoc bardzo:( na bank praca, relacje w naszej rodzinie i cos jeszcze....wiem juz ze to tez ma wp艂yw chociaz nie przyjmowa艂am tego do wiadomosci. Zmieni艂am sie bardzo od pewnego czasu....bardzo:( nie stac mnie na prywtnego psychologa, nie wiem jaki jest dobry, jak go wybrac...p贸jde i co powiem? nie wydusze z siebie s艂owa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bashah77
dasz rad臋, ja dusi艂am w sobie wszystko 30 lat, pierwsza wizyta u psychologa by艂a straszna, ale potem ju偶 jak si臋 rozgada艂am, to nawet nie wiem kiedy min臋艂a godzina. Id藕 szkoda twojego zdrowia. Zmieni艂a艣 si臋 sama to normalne skoro 藕le si臋 czujesz i w domu i w pracy. Psycholog pomo偶e Ci podj膮膰 wa偶ne decyzje. Nie musi by膰 prywatny, pewnie s膮 jacy艣 w przychodni u ciebie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bashah77
a je艣li ci臋 nie sta膰, to wej藕d藕 na www.drbach.pl, na forum opisz co ci doskierwa , powinna艣 dosta膰 odpowied藕 i recept臋 w postacji dobranych kropli. Ja z tego skorzysta艂am i bardzo mi pomog艂o. Jak b臋dziesz mia艂a pytania to pisz: bashah@gazeta.pl

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰