Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Dieta 1000 kalorii po kopenhaskiej - kto wchodzi ???

Polecane posty

Gość
z pomidorówki nie rezygnuj tylko rób 2 a nie 4 na dzień :-P To jest najczęstsza pułapka dla liczących kalorie - trzeba ZAWSZE pamiętać że wartości kaloryczne sa podane na produktach DLA 100 ML LUB GRAM PRODUKTU i trzba to POMNOŻYĆ x pojemność lub x ilość wypitą/zjedzoną. A najlepiej to nabyć drogą kupna wagę kuchenną elektroniczną i wszystko WAŻYĆ. Magi taki kalarior to może kłopotliwy być ... :-0 ... co ci tu poradzić ... a jaja ? Dobrze zapychają, a z półproduktów hmmm ja myślę ze te zupy chińskie bez tego tluszcza nie będą AŻ TAK kaloryczne - tylko o polowe mniej

Gość
jasna dupa - coś mi się posypało i nie wiem czy się nie powtarzam magi - nie wiem ile ma to to kalorii ale kaszka kus kus jest super szybkim i niekłopotliwym żarciem - bierzesz zalewasz wrzątkiem, czekasz aż spęcznieje, do tego kostka bulionowa i zarcie jak ta la la wogóle to proponuję zmienić nazwe topicu na \"fanki kostki bulionowej\" :-P :-D ;-)

hehehhe bo te kostki to zdrowe i dobre :) i mało kcal mają:) Kus kus to już obcykałam na poprzednich zjazdach. A co do chińskich zupek i tak zawsze olej oddaje koledze, bo jemu jeden to mało i może pół litra wlac, a ja nie lubię jaki na mnie oczka z tłuszczu z tależa się gapią... ;)

widze ze naleze do tek grupy ludzi ktorzy łapia sie na to.nigdy nie zwracałam uwagi na to ze tylko w 100 ml .myslałam zawsze ze całosc....az sie dziwie teraz ze mimo tego schudłam :P nie wiem co poradzic co magi22 na ten wyjazd,moze piers z kurczaka gotowana z surówka.robi sie to 20 minut jakies.albo ugotowac ryz wieczorem i do tego albo jogurt, albo jakas surówka, .... naprawde nic mi nie przychodzi do głowy

zgrzeszyłam zgrzeszyłam i jeszcze raz .... :( kurde.znajomi zrobili mi imprezke mała z okazji ze dostałam prace,no i była pizza , piwko i takie tam :( kurcze ..a tak fajnie mi dzisiaj szło. :( ....i nawet ten kalafior miałam na obiad. Co z tego jak reszte wieczoru dobiłam pewnie do 2000. :(

Felina - i czego ryczy? jutro zrobi 1000 i będzie dobrze:) Buźka i nie mazać się! :)

Gość
Magi ma rację - raz na czas pizza jeszcze nikomu nie zaszkodziła ... mam nadzieję że nie zeżarłaś sama jedna całej dużej ? Znajomym byłoby przykro gdybyś odmówiła udziału we własnej imprezie co nie ? A swoją drogą gratulacje z okazji załapania pracy :-D I dzisiaj nie jedz tyle - mam nadzieję że nie dostałaś \"cugu\" :-P ?

Gość
Magi co ty spać w nocy nie umiesz ? ;-)

Felina, ja też gratuluję pracy, a na jutro podaję przepis na obiadek, który ma tylko 275 kcal (jeśli ma się duży apetyt, to można zjeść więcej kotlecików, wtedy oczywiście kaloryczność wzrośnie) OBIADEK KOTLECIKOWY - 275 kcal Kotleciki: Jedna tacka mielonego mięsa z indyka (cała tacka ma 750 kcal, ale da się z niej zrobić 20 kotlecików, ja zjadłam 4, czyli moja porcja = 150 kcal... pozostałe 4/5 spałaszował mąż Razz ) + 1 surowe jajko (i znowu - ja z tego jajka zjadłam 1/5, czyli 18 kcal) + łyżka lub 2 otrębów owsianych (mniej niż 10 kcal) + przyprawy (ja dodałam sharmę i smakowały jak ze Sfinksa czy Piramidy). Z tego ulepić kotleciki, usmażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu. Warzywa (na 1 osobę, tu już podzieliłam się z mężem równo): gotowane brokuły (110 g) = 26 kcal gotowana marchew (100 g) = 24 kcal gotowana cukinia (100 g) = 19 kcal Sos: Surowy ogórek (ok. 80 g) = 6 kcal jogurt naturalny 0.5% (100 ml) = 22 kcal sól, pieprz, koperek Składniki sosu zmieszać w blenderze, sosem polać zarówno kotleciki, jak i warzywa. SMACZNEGO! :)

oj umiem.... ale noc to przed 02 :):):):) A moja waga znowu sie ruszyła :):):):) na razie niecałe 0,5 kg w porównaniu z wczorajszym dniem ale ruszyłą się :):):):):) BUZKA i Miłego Dnia Dziewczyny (swoją drogą czemu nie ma facetów, toć wielu otyłych na tym świecie)

Magi - oni chyba się tak jak my nie przejmują swoim wyglądem (oczywiście uogólniam) :)

Gość
taaa oni myslą że mają \"męską\" sylwetkę :-D na dowód podam ulubione powiedzenie mojego tatusia: nic tak chłopa nie upiększa jak \"samara\" coraz większa - w tym przypadku \"samara\" to brzuch mojego tatusia :-P Tris twój mąż tez na dietce ze go tak traumatycznie doświadczasz na obiad ?? ;-)

Gość
Ech a ja dalej boję się wejść na wagę - chyba dalej jestem zatrzymana bo mi ubrania nie luźnieją. Se wreszcie prezenta zrobię i nabędę drogą kupna wagę elektroniczną bo mi się do mamy nie chce dymać po to żeby się jeno zważyć boż to wstyd i hańba

Tak formalnie to on na diecie nie jest, choć chciałby _kilka_ (nie tak jak w moim przypadku kilkanaście) kilogramów zrzucić. Ale to moje dietetyczne jedzenie mu smakuje. Tylko wtedy, kiedy ja jem Wasę, on je zwykły chleb, albo w nocy po powrocie z pracy różne takie atrakcje typu chilli con carne z puszki (tak gdzieś z 600 kcal na puszkę!) Ale obiady jadamy takie same, tyle że ja mniej :) A z tej samary się uśmiałam :D

Mystery, ja właśnie od kupienia wagi elektronicznej zaczynałam dietę. Wiem, ze radzą, żeby się ważyć raz na tydzień, ale nie mogę się powstrzymać, to prawie jak nałóg ;-) Ale właśnie znalazłam i nie-wagowy cel: parę spodni, w które wchodziłam 2 lata temu, a w tej chwili nawet nie mówię o ich zapięciu, bo nogawki są za wąskie, żebym je mogła w ogóle założyć. Dzisiaj próbowałam i tak od biedy mogę się w nie prawie wcisnąć, ale naprawdę na siłę. Mój cel: nosić je już tej jesieni, za parę miesięcy!

Gość
Ech Tris - ja mam całą szafę takich \'motywacyjnych\' ubrań sprzed ciązy ... a co do wagi to fakt - jak mieszkałam z rodzicami to ważyłam się codziennie o tej samej porze, rano, po wizycie w WC i mimo że nakazują raz w tygodniu to raz dziennie pomaga na bieząco korygowac wahania, a w przypadku \" raz na tydzień\" przyrost wagi jest już raczej trwały i dupa zbita. A tak, nie pasuje waga w dniu dzisiejszym to zaciskam pasa i gra. Od kiedy mieszkam u siebie i nie ważę się codziennie - \"nie czuję się\' :-D nie jestem w stanie wyłapywać wahnięć. A jak idę do mamy i się ważę to obraz jest zafałszowany, bo zwykle już jestem \"pojedzona\" :-(

hej dzieki wam dziewczyny , zjadłam wczoraj 2 kawalki pizzy i 1 piwo wypiłam duze.dziziaj sie wziełam w gars , spróbuje znowu.zjadłam 2 sucharki()musze ta paczke skonczyc) z serkiem. do pracy jogurt i kubusia. tu mi sie cały czas chce jesc.chyba z nudów :) pracuje w firmie od 3 dni zajmujaca sie udzielaniem kredytów.zaznaczajac ze jestem po chemicznej miałam duzio szczescia ze ja dostałam, no i mnostwo nauku by ja uczymac .jak narazie to jest staz.Ale szefowa powiedziała mi ze pozniej da mi etat.No ale nie uprzedzajmy faktów by sie nie rozczarowac :P kotleciki brzmia pysznie ale ja nie lubiue otrebów :(.... niestety. Co do siedzenia noca to rowniez uwielbniam buszowac do 1 lub 2 choc czesto jeszcze pozniej kłade sie spac. Moze teraz sie to zmieni bo wkoncu od 7 miesiecy znalazłam prace :) Co do wazenia triskel to jest nałóg i niestety mam jak ty.wchodze ...no wlasnie lepiej nie pytac ile razy na nia :) dzisiaj było 69.00 :( no ale jutro bedzie leiej( mam nadzieje) wczoraj mialam zapowiedz ze wczasie pracy bede roznosic ulotki relkamujace firme po miescie, wiec wziełam rower do pracy....no to troszke sie poruszam dzisiaj :) ....no i moze spale ta pizze

Gość
Felina co ty za defektyzm siejesz ? Dwa kawałki pizzy i piwo ? liiiiii tam - piwo 250 kcal - pizza około 300 - pewnie 500 więcej - to nie tragedia nie dramatyzuj :-P Niektóre dni są mniej a niektóre więcej niż 1000. Generalnie chodzi o to żeby nie wpaść w nałóg i nagminnie się nie przeżerac. A z tym 69 też się nie przejmuj - za przeproszeniem - oddasz stolec :-) i będzie znowu 68 :-P

hihi ok dzięki Mystery, może masz racjeza bardzo panikuje...poprostu jak juz zjem pizze, albo wypije piwo to mi sie czerwona lampka zapala ze nie powinnam tego robic.Najgorsze jest to ze w sobote impreza (grill) 26 grill, 28 impreza, 6 impreza, 8i 9 wyjazd służbowy i impreza. 17 impreza ...:( musze ograniczyc ilosc znajomych . :) duzo tych imprez, a to tylko te z góry zaplanowane....i wszedzie ten kaloryczny alkohol.a moze znacie mało kaloryczne drinki :) bo jak to tak bez niego na imprezie :P

Felinko, Mystery ma rację, przesadzasz z tym obwinianiem siebie po dwóch kawałkach pizzy :-). A jeśli chodzi o kotleciki, to oczywiście może być mąka zamiast otrębów, tyle że z otrębami mniej kalorii :)

z ta mąka to juz brzmi bardziej apetycznie dla mnie :) moze macie racje ....postaram sie juz az tak nie panikowac. Boje sie ze wroca mi te kg z nawiazka ktore zrzuciłam, jak pomysle ze jeszcze poł roku temu wazyłam ponad 80kg ...to az ciarki przechodza. Niechce juz wrocic do tamtej wagi a tyle sie o efekcie jojo słyszy. to dlatego tak panikuje

Gość
stosunkowo mało kaloryczne jest winko półsłodkie - 0,7 l ma coś 500 kalorii chyba - weź no zerknij na www.dieta.pl

Nie wiem dlaczego przechodząc na 100kcal waga mi pokazywała o 1kg więcej.. ale brałam trochę różnych leków.. może przez to. Teraz już znowu spada z czego się straaasznie cieszę :) A jutro na zimę zrobię suróweczkę złożoną w słoiki z ogórków i napiszę Wam przepis, bo wydaje się mało kaloryczna chociaż sporo cukru się dodaje, ale ocet i ogórki, to się równoważy i wiadomo, że tego całęgo cukru nie wchłoną... Co do alkoholu - ja strasznie lubię wino i piwo... Ale no co zrobić piję teraz.. heheh wogólę nie piję prawie.. - czasami trochę piwalub lampka winka... buuu to moje najgorsze katusze...:( Mystery - waga to dobra rzecz ja mam taką normalną... ale działa, mam nadzieje, że dobrze;) Triskell - hihih a ja na 1000kcal a mojemu frytasy robię;) Jak go utuczę to będę odchudzała hihihi ;) A cel aby wcisnąć się w ciuchy jest świetny!!!!! I olać kilogramy, czego dowiodłam na kopenhaskiej - poleciały mi chyba tylko ze 3kg ale centymetrów sporo! I to ważne :):):) uda Ci się :) Felina - dziewcze mówiłam nie przejmuj się raz czydwa można sobie pozwolić, nic złego, ale musisz potrafić powiedzieć znajomym, że rpzykro ale ograniczasz kalorie i żeby to uszanowali... moi przy kopenhaskiej byli bardzo wyrozumiali... Kocham ich za to:) Miłego popołudnia :):):):)

Ilość kcal X Sucharki popularne średnio 100g 0,2 77,20 X Maślana szt. 90g 0,8 200,00 X Sardynki w sosie pomidorowym puszka 200g 0,6 213,60 X Brzoskwinia bez pestki szt. 150g 4 200,00 X Sok Pysio SONDA butelka 320ml 1 128,00 X Jogurt JOGOBELLA owocowa 1 opakowanie 150g 1 90,00 X Knedle ze śliwkami średnio 100g 0,4 65,20 X Kawa (bez cukru) 1 5,00 X Capuccino szklanka 250ml 1 60,00 X Cukier czubata łyżeczka 10g 1 40,00 W sumie kalorii: 1 079,00 powiedzmy ze sie zmiesciłam 1.knedle z tym był problem bo zjadłam 1 mała...niewiem ile ma gram, a tam było ze w 100 g dlatego dałam wage 0.4 - nie wiem czy dobrze oszacowałam. 2. maślana ? tu napewno źle obliczyłam zjadłam 3/4 duzej zwykłej - nieznam nazwy dlatego zapisałam ze maslana 3. brzoskwinie mnie załamały.1 50 kal? a mówia ze owoce maja mało kalori.a taka mała brzoskwinia az 50. szkoda bo bym zjadłam pół miski zamiast obiadu. 4. capucino - hmmm pierwszy i ostatni raz, niewiem co mnie skusiło zwłaszcza ze nie przepadam zbytnio za nim, od jutra herbata :) reszte pozostawie bez komentarza....oprócz tego godzine po miescie na rowerze jezdziłam, wiec troche ruchu mam zaliczonego.dobrze ze syta jestem, nie bede juz nic jesc :) teraz tylko woda a wam jak dzisiaj minoł dzien w diecie? pozdrawiam

Mój dzień dopiero się zaczyna, ale wiem, że wybieramy się z mężem na wypad rowerowy za miasto. Lunczyk już spakowany: Wasa, jajeczka, pomidory, rzodkiewki, jabłuszka i duuuużo wody :-)

Surówka z Ogórków 6kg ogórków 2 szklanki octu 2 szklanki cukru 2 szklanki oleju ilość cebuli wg uznania natka pietruszki sól do smaku 1. cukier + olej + ocet - podgrzać, by rozpuścił się cukier 2. Obrane, pokrojone ogórki zasypać solą, wymieszać i odstawić na 2h. 3. Włożyć odpowiednią ilść ogórków do słoiczka, zalać zalewą i na wierzch położyć 3 listki natki pietruszki. 4. Zakręcić słoiki. 5. Pasteryzować ok 15 - 20 minut. Smacznego! p\\s. ja wiem, że teraz mało kto robi swoje rpzetwory ale ja to uwielbiam i przede wszystkim wiem co jem :) A nie mam zielonego pojęcia ile kcal może mieć jedna porcja ogórków odcedzona z zalewy..? Pozdrawiam i mykam po ogórasy:)

Magi, niestety ja tu nie mam dużego gara, a z tego, co się orientuję, pasteryzowanie polega na wkladaniu słoiczków do wielkiego gara i gotowaniu w nim, prawda? U mnie wczorajszy dzień zamknął się wynikiem 1050 kcal, ale po wyjeździe rowerowym (ponad półtorej godziny pedałowania w jedną stronę, no i sporo chodzenia na miejscu) w sumie na wadze ok. funta (ok. 0.4 kg) mniej :-) Cieszę się, że wreszcie coś ruszyło :-)

witam wszystkie triskel gratuluje spadku wagi :) oby tak dalej. wiesz ja sie nieznam na pasteryzacji , chociaz powinnam bo po chemicznej szkole jestem :p ale na moje oko to własnie jest to co napisalas. I mozna to robic nie tylko w duzym garnku.Moja mama robi w mniejsdzym a do srodka wkłada tylko 3 słoiki :). z racji tego ze wczoraj byłam na imprezie .... dzisiaj mam słaby apetyt :P tak jakos mnie wzieło na napoje tylko. moze jakis rosolek zjem.i to by było na tyle. od jutra przez 3 dni bede sie starała tylko owoce i soki.Potem stopniowo dodam sobie inne rzeczy. Musze troszke przeczyscic mój organizm.Przyznajcie czasem to jest dobre. Ale nie wiem czy mi sie uda. Tak czy siak bede sie starała :) z dzisiejszej wagi jestem zadowolona poniewaz pokazala 68.4 . zakladajac co ja wczoraj piłam i jadłam to naprawde jestem pod wrazeniem. zycze wam miłego dnia

wróciłam zadowolona i z wagą 60 ;-) dałam sobie trochę odetchnąć, jadłam sporo ale i dużo się ruszałam dlatego od jutro dużo ćwiczeń i znów ograniczenie jedzenia ale tak do 1200 kalori, będe wolniej żrzucać ale niebędzie tego jojo tak szybko buziaki